Акушерска пареза - 3 част

• 70 782
  • 611
  •   1
Отговори
# 420
Може да не се изразявам правилно отдайте го на стреса тогава,но сега е по различно,приятелите ми никога не са се държали с него като различен и не съм позволявала на никой да се държи с него по този начин.Опитите за манипулация от негова страна бяха прекратени веднага,той дори се научи да се облича,съблича и връзва обувките по бързо  от някой негови връсници,дори и да му е по трудно.Така,че няма повече да се оправдавам или да споря,направила съм достатачно за него да не се чувства различен и продължаваме да го правим.

# 421
             Е,няма нужда от оправдания или доказване на грижите .То е ясно,че всички сме чувствителни на тази тема и аз дори с професионална деформация  Mr. Green си признавам , че всеки ден забележките ми идват в малко повече и съм свикнала да отреагирвам веднага.Така,че извинявай,но не съм искала да те засегна,а само да обърна внимание на неточния израз.

# 422
# 423
Момичета, съжалявам, че заради мен поспорихте. За нас Йоана е здраво дете, дори бих казала, че е много по напред от връстниците си. Това което се случи с нея го приемам по-скоро като изпитание за мен самата и нещо за което аз съм съгрешила, а не че детето е болно. Опитваме се да я възпитаваме така. Няма да правя разлика на децата си по никакъв начин. Моите родители така са ме възпитали, брат ми като дете много боледуваше и по-голяма част от вниманието на родителите ми е било за него, много ревнувах. Като порастнах осъзнах, че така е трябвало, те не са ни делили по никакъв начин, като има за единия има и за другия , като няма няма и за двамата.
Винаги сме искали две деца, много се надявам сестричките да се разбират и да се уважават. И на Йоана номера й не минава, че не може с дясна ръка. Просто трябва повече упорство.
Много благодаря за пожеланията. Щастлива съм, че малката ми дъщеричка няма да преживее това, което се наложи да изтърпи кака й.

# 424
           sela_wi , аз пък не го възприемам като изпитание , през което трябваше да минем доста хора , а като пълно безхаберие,некомпетентност,дори некадърност на положилите Хипократова клетва.Май задачата им беше да помагат, а не да съсипват здравето на хората.За съжаление продължават и не мога да ги оправдая по никакъв начин и с нищо друго.
           Не искам да предизвиквам отново спор, а просто изказвам мнението си. Laughing

# 425
При нас си стана от недоглеждане на някой лекари.Преди години четох статия и там пишеше,че в България децата родени с акушерска пареза са 2%, в по развитите страни и щатите процента е 0.2% както и да е благодарна съм на Господ,че е жив,защото замалко да го изпуснат та това за нас е по малкото зло,както казаха някой лекари.

# 426
  • София, Bulgaria
sela_wi Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много радост да ви носи!

# 427
Здравейте отново! Ние бяхме в София, минахме първиа курс рехабилитация в клиниката на Чавдаров и съм много доволна от напредъка, който постигнахме. Вече бебо постоянно си движи ръчичката и си играе с двете ръце пред гърдите. Още не може да обръща китката към лицето си и хватателният му рефлекс е много слаб, но все пак това, че я движи постоянно много ме радва, защото отначало висеше неподвижна до тялото. Не съм писала отдавна, защото там нямахме интернет. Не знам защо много хора се отказват от клиниката на Чавдаров. Аз не съм ходила на друго място, но мисля, че щом хората се занимават с такива тежки неща като церебралната пазализа би трябвало да си разбират от работата. Иначе чакам отзиви и от други клиники.
 Venito78 - дано и вие да напредвате бързо в педиатрията.
Целувки на всички силни мами от нас с Лео.

# 428
                    anemothiella , чудесно е ,че имате напредък.Да ти кажа обаче ,че между церебралната парализа и акушерската пареза няма нищо общо.Първото е поражение на централна нервна система и възстановяване няма.Подобряват се движения чрез масажи и гимнастика,но увреденото - не.Докато при АП поражението е върху вегетативната  нервна система , а тя се развива до 18 год.възраст.Това дава шанс на децата ни да се възстановят при леки случай на 100 %,а при по-тежки почти на 90%.Миелиновата обвивка на нервите се изгражда след раждането на детето.Точно за това малкото бебе има хаотични движения,защото няма "изолацията" на нерва както е при възрастните.Миелиновата обвивка при нашите деца се изгражда и дори при напълно прекъснат нерв може да има възстановяване.Гимнастиката и рехабилитацията само помагат увредената ръчичка да не контрахира и да няма скъсяване на дължината поради липса на движение.Така,че ти можеш и в къщи да вършиш всичко,което си видяла при Чавдаров.Не е трудно човек да се научи .

# 429
  • Перник
                    anemothiella , чудесно е ,че имате напредък.Да ти кажа обаче ,че между церебралната парализа и акушерската пареза няма нищо общо.Първото е поражение на централна нервна система и възстановяване няма.Подобряват се движения чрез масажи и гимнастика,но увреденото - не.Докато при АП поражението е върху вегетативната  нервна система , а тя се развива до 18 год.възраст.Това дава шанс на децата ни да се възстановят при леки случай на 100 %,а при по-тежки почти на 90%.Миелиновата обвивка на нервите се изгражда след раждането на детето.Точно за това малкото бебе има хаотични движения,защото няма "изолацията" на нерва както е при възрастните.Миелиновата обвивка при нашите деца се изгражда и дори при напълно прекъснат нерв може да има възстановяване.Гимнастиката и рехабилитацията само помагат увредената ръчичка да не контрахира и да няма скъсяване на дължината поради липса на движение.Така,че ти можеш и в къщи да вършиш всичко,което си видяла при Чавдаров.Не е трудно човек да се научи .

Напълно съм съгласна с Дидиа  Peace

# 430
Ние в къщи постоянно с ръката се занимаваме. Не разчитам само на рехабилитациите по здравна каса. Вече сама си правя и рехабилитации и войта Simple Smile Но ще продължавам да ходя и при специалисти.

# 431
Ние в къщи постоянно с ръката се занимаваме. Не разчитам само на рехабилитациите по здравна каса. Вече сама си правя и рехабилитации и войта Simple Smile Но ще продължавам да ходя и при специалисти.
                 Естествено,че ще ходите! Спор няма.Просто се опитахме да те посъветваме и в къщи да продължавате и то да го правите без да травмирате детенцето.Повече използвайте игрите за тази цел!

# 432
Да, опитваме се всичко да минава леко за него, макар, че още е малък за да включваме игровият елемент. Все още сме само на 3 месеца. Но в бъдеще и това ще правим. Аз много съм  се амбицирала колкото може по - бързо да се възстанови детето. И слава Богу за сега имаме задоволителен напредък. Дано и занапред е така. Преди 2 дни започна да се обръща по корем и сега ще видим от тази позиция как ще мърдаме ръката. Засега не я мърда като е в такова положение, мърда си само здравата все едно че иска да плува.

# 433
                   Като го къпеш слагай повече вода в коритото и го обръщай по коремче като лееекичко го повдигаш- във водата ще мърда и двете ръчички. Peace

# 434
Благодаря за съвета, Didia. Ще го пробвам довечера.

Общи условия

Активация на акаунт