Акушерска пареза - 3 част

• 70 778
  • 611
  •   1
Отговори
# 435
Нашето хлапе стана на 3г. и се развива много добре, увредената ръка си е активна и извършва всички действия с нея. Това ни прави много щастливи защото като се роди беше абсолютно неподвижна и бяхме шокирани. Надежда има дано се оправят всички деца, иначе продължаваме с рехабилитацията 2 пъти седмично и се опитваме да правим повече игри с дясната ръка. Стискаме палци на всички! Много лошо, че този ужас продължава да се случва.

# 436
  • София, Bulgaria
Здравейте на всички! При нас също има голяма промяна с ръката, повечето хора, които не знаят не предполагат, че има проблем и това ме радва. Детенцето ни се оказа много борбено и напредва с гимнастиката. Всеки сам решава на кой да се довери. Аз послушах сърцето си и мисля, че не сгреших в педиатрията. Лечението ми допада и детето бързо напредва. Дано всички дечица се оправят и повече да няма нови случаи като нашите. Успех на всички!

# 437
     Здравейте! Това лято принцесата (3г) носи рокля с 4 презрамки, които минават през лопатката  по голия гръб и единствено аз  забелязвах леки разлики  #Crazy. Продължаваме рехабилитациите при Чавдаров, разбира се, тежи ми, но не бива да спирам, доста израстна това лято - 10 см по-висока. За новите - това е от ръка която мърдаше само пръстчета и китка.
    Причината за да пиша е УНИКАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ в Пирогов...искаше ми се да е на дете с АП, но уви
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4070211

# 438
             Наистина операцията е уникална,но не знам до колко ще помогне на дете с АП.Когато говорих поне на 100 места за операция всичките лекари ми казаха,че по-лесно се възстановява нещо ,което е било здраво и е действало и после е увредено.На възрастен операциите са с много голям % възстановяване ,но на дете никъде не ми дадоха някакъв %,а само свиваха рамена.
            Сияйна,когато пръстчетата мърдат ръката колкото и да е неподвижна се раздвижва много лесно и детето се възстановява .За съжаление нашия случай е от тези дето не си мърдаха пръстчетата и до сега въпреки всички гимнастики,рехабилитации и какво ли не още  пръстчетата стоят полусвити и не хваща активно,а ще станем след няколко месеца на 9 г. Cry Възстановихме напълно рамото,лакътя,лопатката ,но с пръстите ......мисия почти невъзможна и от там идва и по-неактивното  използване на цялата ръка.

# 439
     За твоята внучка мислех, като четях   Hug Може професора да е още в Блгария... А за цената...щом е в пари - лесна работа

# 440
          Благодаря ти,Сияйна,че си се сетила за нас,но......освен нарушен нерв има изграждане и на съответни връзки между  главния мозък и движението на определен пръст или ръка.Висша нервна дейност и физиология съм учила далеч преди да ми дойде това чудо до главата.За да усетиш допир има съответен нервен път до главния мозък и обратно и когато този път не е трениран настъпват промени ,които не се коригират с никаква операция.При възрастните този път е изграден и мястото в мозъка е запазено,ако мога така да се изразя.Принципно едно усещане протича по следния ред - рецептор,няколко нервни връзки за провеждане на импулса,съответно място в главния мозък и пак съответни връзки пренасящи усещането и чак тогава следва реакцията .Този кръг при нас е със малки амплитуди и бавна скорост.Разбира се,че ти говоря опростено и не с медицински термини.Ако те интересува можеш да прочетеш подробно - има томове с обяснения на процеса и изпита е неимоверно труден,но пък все още си спомням подробностите.
           За съжаление много неща не се купуват с пари.И с много пари пак не се получава.На тази си възраст не съм склонна да  мисля,че парите решават проблема.Още повече обяснението на специалистите съвпада с моите наблюдения,четене  и консултации по въпроса.По-лесно е да оперираш прекъснати нервни връзки на 50 годишен човек отколкото на бебе Преди тези микрооперации са се извършвали в бившия СССР и техника са имали и специалисти.Операцията се е извършвала още на бебетата,но сега ....нищо не е оцеляло.Мой съсед волейболист национал си прави операция и превключваха мускулни групи,говорих с опериращия лекар,но.....получих същия отговор както и при другите.Гаранция за подобрение или възстановяване  пълна 0.Ще опитаме не ме устройва.

# 441
Здравейте! Отдавна не съм писала. Ние напредваме бавно, но.....напредваме Simple Smile Голяма е още разликата в движението на двете ръце, не хваща активно с дясната, но все пак движение има и постоянно се опитва да си играе и с двете ръчички. Откакто сложихме и шиничката вече не свива навътре китката, което знам от лекарите че е едно от трудните за постигане неща. Дано всички деца бързо да напредват и дано няма повече такива случаи.

# 442
   Дидиа  Hug много точно,простичко и ясно казано, благодарим ти за отделеното време, прекрасно го обясни (човек цял живот учи и накрая все нещо недоучил).
     Всеки път като ходя в клиниката на Чавдаров го преживявам тежко... и редовно си плача за някое детенце с ДЦП или без диагноза и виждам, че парите са нищо когато съдбата ти е тежка...оффф пак се сревах...

# 443
При нас има подобрение,ходим на плуване и движенията в рамото видимо се подобряват Simple Smile

# 444
При нас има още какво много да се желае. Голяма част от движенията ги няма, но се надявам с течение на времето да успеем да намалим тази част.

# 445
         Момичета,изумена съм  #Crazy и бързам да споделя с вас - Мими беше при бабата на зетя и жената я е научила да ........ плете! ooooh! Направо не можах да повярвам на очите си!Аз ,като видна плетачка бях изумена колко равни и идеални са всички бримчици в плетката и!Сигурна съм ,че щерката /т.с. майка й/ няма да може да изплете такава равна плетчица!При това е идеална "гимнастика" точно за китката и пръстите!Минаваше ми на мен такава мисъл през главата да пробваме плетене,но си мислех,че е малка.Явно съм сгрешила!

# 446
 HugДидия нека продължава да плете,Криси също се плетеше като ходеше у майка ми.

# 447
     Чудесна новина, Дидиа!  Точно сега е време за се започне едно шалче. Сетих се че има едно чудесно магазинче за прежди на ул.Алабин при Съдебната палата, дано не са се преместили. Уникални неща имаше там - висококачествени мохери, цветове, вплетени бобчета...
Приятно плетене Simple Smile
  Виви   Hug Села Huganemothiella Hug да продължавате да напредвате и да пишете за успехите.

# 448
Здравейте моето момченце ще е първи клас,направо не е за вярване как си минават годините,вярно ризката е леко смъкната от лявото рамо,но с елече не се забелязва,говорих и с учителката,изглежда ми симпатична и разбрана,дано и детето да я хареса,много се вълнувам.

# 449
           rosikosefi,успех на малкия първокласник!Да са ни живи и здрави дечицата!Умнички и будни деца са!Нашата принцеса ще е трети клас и хич не ми се вярва,че още малко и ще ме настигне на ръст! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт