Акушерска пареза - 3 част

• 70 752
  • 611
  •   1
Отговори
# 495

mayamom ,по това което описваш  явно са ви сгрешили диагнозата / те са такива некадърници в тоя Майчин дом,че думи нямам/ и момичетата вече са ти казали - упорита работа всеки ден докато детенцето позволява,че като порастнат се опъват и минавате на игри с масажи.Аз не препоръчвам Литвиненко - не сме доволни от него.Когато порастнете непременно ходете на плуване.Това е спасението.При нашата тежка пареза само то помага и във водата ръката се движи без проблем.Друго е когато не е във вода.И при нас не забелязва,който не знае,ноооо.......това не ни топли особено.Вие правете масажи и движения във ваничката ,в която я къпеш и потърси добър рехабилитатор.Нашата вече е много стара и не знам дали още работи,но за Габи и аз съм чула много добри отзиви!
         Успех ви желая от сърце! Peace

# 496
Да, същата работа сме и ние...А добре ли я движи настрани? (rosikosevi)

# 497
                 Настрани добре,но на горе не толкова добре и до определена височина.И в пръстите все още има проблем,а са и по-слаби като сила.Не задържа по-тежък предмет. Sad

# 498
Да...тя вдига горе- долу до нивото на рамото...Абе...важното е да са живи и здрави...Много трудно ми беше да приема, да простя за това, което и се случи,но това лято изживях може би най- големия кошмар за една майка- да чуеш диагноза тумор и думи "ще се борим за живота на детето ви"...така, че ...има много по- страшни неща...За ръчичката и обясних просто, че е по- специална и че Бог я обича...И си е така! Simple Smile))

# 499
Да , да са живи и здрави е най-важното нещо! Бог да пази и закриля всички дечица.
В понеделник Габи ще дойде вкъщи  и ще пиша какво е казала.

# 500
Здравейте отдавна не съм писала,Мария е добре,вече отдавна не ходим на физиотерапия и масажи,има всички свободи на движение,няма скъсяване(да не чуе дявола)Само лопатката понякога изскача и тогава почваме упражнения по -усилено и пак се прибира.За всичко това съм безкрайно благодарна на Ина Томова нашата рехабилитаторка да е жива и здрава   bouquet

# 501
На горе вдига що годе добре,но на зад няма никакво движение.Февруари месец ще подновяваме телка,та искам да попитам за Исул дето правят ЕМГ с датчици има ли някой информация,че не искам пак да го бодът,колко се чака и работят ли със здравната каса и ако не колко е таксата.Благодаря предварително.
Забравих да кажа на страни му е трудно,мусколите са много слаби и въпреки,че цяло лято прави набирания,препоръчани ни от лекар не виждам промяна.Имаме и гиричка,но няма желание да работи с нея.И с глината нищо не стана,не иска да работи,много цапала,сега сме на тема пластелин,поне и малката се забавлява с него,извинете ме ако има правописни грешки,но трудно се пише,когато" бебока ти виси на врата."

# 502
Някой може ли да ми даде телефона на Габи от педиатрията?

# 503
Някой може ли да ми даде телефона на Габи от педиатрията?

писах ти на лични

# 504
  • Перник
Весела Коледа на всички  Heart Eyes Желая Ви здраве, щастие, любов и нека вярата и  надеждата никога не ви напуска.  santa2

# 505
Весела Коледа на всички!

# 506
мили МАЙЧЕТА,  поздравявам ви за упоритоста и  грижите към вашите съкровища ! не съм писала много отдавна, но сега се включвам набързо за да повторя нещо което вие много добре  знаете. като човек който вече 27 години е с АП  искам да кажа на новите майчета във форума, да провеждат активна рехабилитация-масажи, процедури, парафини, плуване; и особено на онези които са с по тежки форми на АП да не спират и през годините в които израства детето. някои от вас може да си спомня, преди няколко години писах тук за моя случай, аз при раждането съм била с диагноза тотален тип, сега имам нормални движения, според мен:), родителите ми много ме водеха по процедури и рехабилитация, но за съжаление степента на засягане при мен е доста голяма. като бях по малка сякаш по не си личеше разликата в дължинарта на двете ръце. сега вече с годините, с израстването, с атрофирането на някои мускули определено си личи повече. преди година и аз имах щастието да стана майка и съм повече от щастлива с малкия мишок, но покраи грижите за него и носенето на бебчето на ръце, когато се налагаше, се засили и спазъма на бицепса и естествено малко или много това рефлектира и на контрактурата в лакътя. В никакъв случай неискам да ви стряскам, особено тези при които травмата е лека и отшумява след време, просто искам за пореден път да подчертая важноста на това да се провежда рехабилитация, особено за по тежките форми на АП, по мое мнение тя продължава цял живот, просто е необходима за да се поддържа ръката. по рано сякаш не усещах спазъма в бицепса и придърпването на скъсеното сухожилие, но сега като се налага да вдигам тежко понякога, определено чуствам една скованост на ръката.

Така че кураж, рехабилитация и оптимизим в живота  Hug Simple Smile

# 507
Извинявайте,че пак ви досаждам,но ТЕЛК ни изтича на 01.03.2013г,ако пак ни искат ЕМГ да го заведа в Исул някой може ли да ми даде информация да направим ЕМГ с датчици,да не го бодем пак.Предварително благодаря.

# 508
                  За ТЕЛК-а искат ЕМГ и ние точно за това все още се мотаем.Вече е голяма и хич не е съгласна с изследвания и рехабилитации.Реших утре /дано не забравя / да ида до ТЕЛК и да питам точно какво искат,че да не правим нищо излишна.Предния ТЕЛК имаше само преглед от невролог.Така,че ако разбереш нещо пиши,че аз от няколко месеца се каня и явно още не ми е дошла поканата. Mr. Green
                  Лек и спокоен ден и нова седмица! Hug

# 509
Didia, ние се явявахме пролетта на ТЕЛК и се оказа, че не е имало нужда да правим ЕМГ. Казаха ми, че дори и да ми го искат следващия път да не го правя. Имах предписание от невролог, че е стара пареза и не се очаква проводимостта на нерва да покаже голямо изменение. Дадоха ни за 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт