Гоблени 56 Пролетно-неуморна тема

• 51 440
  • 382
  •   1
Отговори
# 270
Poepie сега прочетох въпросати Лятна идилия е на Зара а Ангел пазител ми е подарък и е комплектован по схема на Гинокардия с конци на DMC.

# 271
  • Ямбол
Ммм да попитам нещо мисля да започна тази красота и искам да си купя панамата. Обаче не знам каква да купя.. на една страница от схемата пише "Design Size(14 count) : 170w 170h / 31cm 31cm - Аида 14 черна с размер 40х40 ако взема добре ли ще е ?  Rolling Eyes

# 272
Kiraa, радвам се че те зарадвах Simple Smile. Взех ти нещо, което бих купила с удоволствие и за себе си. Показвай го като започнеш и ест и като го завършиш Wink.

А аз да ви се оплача и да поискам съвет - на 14 март си купих от и-бея един гоблен, който до ден днешен не е при мен #Cussing out. Продавача ми прати снимка на пакета от пощата с печати и прочие и нямам съмнение, че е пуснат (даже казва, че вътре има и едно малко подаръче и на съдържание така пише - 2 cross stitch kits). Думи нямам за БГ пощи #2gunfire #2gunfire #2gunfire .Като ходих да питам те ми викат, че само подателя можел да го приследи оттам, ама там пощите казват, че пакетът е напуснал Щатите и те вече нямат контрол върху него.
И ако беше само това може би щях да го преживея, но през април си купих от 3-ма други продавачи неща и тях ги няма Sick. А от единия съм купувала и преди и нямам съмнения, че не са пуснати нещата.  #Cussing out #Cussing out
Не знам какво да правя вече  Cry Cry, от пощата ми викат ми те не са идвали при нас, а според мен 1.са си ги свили 2. се търкалят в някоя разменна станция.

samokovi, на мен не са ми се губили гоблени по пощата, най-много ми се забави един - 14 дни покрай някакви празници. Но никога не са ми искали лична карта в пощата като ги вземам, защото се водят обикновена поща а не препоръчна. Да не ти краде някой съсед бележките? И други неща сме  поръчвали - да чукам на дърво нищо не се е загубило до момента.

# 273
Ммм да попитам нещо мисля да започна тази красота и искам да си купя панамата. Обаче не знам каква да купя.. на една страница от схемата пише "Design Size(14 count) : 170w 170h / 31cm 31cm - Аида 14 черна с размер 40х40 ако взема добре ли ще е ?  Rolling Eyes
аз мисля, че трябва да купиш каквато пише там, а именно Аида 14 черна, относно размера аз винаги взимам повече, за по-сигурно Wink

# 274
Здравейте дами,
 дъщеря ми и племенницата ми унищожиха схемата на гоблена който шие снаха ми.Аз останах да ги пазя и те  това  свършиха Embarassed.Гоблена е на Вилер ,има макове в едно гърне и маргаритки или лайка- квадратен,ако това има значение,за сега съм скрила гоблена и се надявам бързо да възстановя щетите.
Моля,ако някоя от вас   има схемата и ключа да  ми ги изпрати на klio101@abv.bg,
благодаря

# 275
  • Popovo
Здравейте.Отдавна не съм писала,но най после ще се похваля с придобивката ми от томбулката.Ура, newsm44 newsm44 newsm44благодаря на Tsyki,много ми хареса гоблена,както и картичката и посланието в нея.  bouquet Ще го ушия на един дъх,но когато ми се оправи ръката.Вчера ме ужили една пчела и сега съм се подула,като на ПОмпей моряка ръцете имам.В болнични съм,но немога да шия.Каква ирония,а? #Puppy dog
Поздравявам всички ви за красотити,който сте показали, и за подаръците който сте получили да си ги ушиете с желание. newsm20
 А ето и моето подаръче:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12491742

А това е картика на самото гобленче:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12491752

# 276
Ghibli , определено си заслужават гоблените от Golden Kite.

Аз преди само вилерови шиех, ама откак уших един от ГК, не ми се шие друго.
Сега след като завърших "моми4ето с перлената обица", съм се настроила за друг, ама още се колебая.

Единият е "Мадам Помпадур"
http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info& … ;products_id=2314
91х98см, 123 цвята. Шила съм го и вилеров, та ми се иска да видя разликата, макар 4е знам в 4ия полза ще е Simple Smile

А другият е тази девойка
http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info& … ;products_id=3412

127х163см, 200 цвята Simple Smile

Много я харесвам, не ме плаши да я по4на, ама ми се струва 4е ще грозно от самия размер...то кат одеало ще стане Simple Smile
Та се 4удя дали да пробвам по-малкия вариант (107х123), или пък да пробвам на Аида16 да го шия.

На Аида 16 не съм шила, някой пробвал ли е? Каква е цената?

# 277

Виновната гостенка , тези ли са ?

http://ble-k.gallery.ru/watch?ph=vMB-W1eo

Успех, ако да. Ако не , ще търсим още  , има и едни овални.

# 278
baba_mravka , Момичето с перлата е прекрасен, а новите ти проекти са грандиозна работа. Аз не бих могла да шия с толкова цветове. Голяма красота са си гоблените. Ето едно неоригинално дименшънче, ще му търся паспарту, но засега така:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=321133&pid=12500867
Приятен ден на всички.

# 279
Добро утро на всички. Не съм писала скоро но ви надзъртам с едното око, през работно време. Поздравления за новите придобивки и завърените работи. Някой шиеше ръстомер, моля да сподели опита си. Я дай те малко съвет дали ще мога да си направя сама комплект на ръстомер на Вервако и по точно дали ще стане сполучлив. Искам да ушия един на малкия ми внук, но при нас не продават готови на Вервако, а и няма от къде да си поръчам. С онлайн поръчките съм на вие и въобще не си правя опити да се пробвам. Моля помагайте.
Лек ден на всички  bouquet

# 280
Красоти, красоти колкото си искаш!!! Очи пълни - ръце празни  Joy Иска ми се и аз да си понапълня торбичката. Дайте някаква информация или сайт от който мога да поръчам, но да се плаща с дебитна карта. В Ибея само с кредитни карти ли става? newsm78

# 281
  • София
Дебитна може ... май само Виза Електрон. Разгледай първия пост на темата и може да си избереш сайт оттам Simple Smile

# 282
Здравейте момичета, творящи толкова красота!
Отдавна чета темите за гоблени, разглеждам снимки и линкове и въздишам...Всичко е толкова красиво и прекрасно. И аз шия гоблени, при това от 17 години, но за жалост нямам много време и затова имам ушити едва няколко. Ако проявите интерес, ще ви пусна снимки на готовите си творби.
Желая ви приятно бродиране и не спирайте да творите! Гобленарството е изкуството да рисуваш с игла и конец!  bouquet

# 283
rumi_m2001, здравей и добре дошла, аз лично с голям интерес ще  разгледам гоблените ти  Simple Smile

mama_vesi, съчувствам ти, пожелавам скоростно подобрение!

zhanka, поздравления за дименшъна и за фара от по-предното ти съобщение, впечатли ме много бързината, с която си го ушила.

baba_mravka, малко е смешно да давам съвети на човек с много по-голям опит от моя и вече ушит Голдън Кайт Embarassed, но все пак ще си кажа мнението. Според мен на по-дребна панама ще стои по-фино. Доколкото съм чела по руските форуми, рускините шият предимно на аида 18, някои шият на 16-ка, но дори нея я смятат за едра. Виждала съм гоблен на Голдън Кайт, ушит на българска панама с гобленов бод (1:1), много фино се получава. Така че моето мнение (на човек без никакъв опит) е, че колкото е по-дребна панамата, толкова по-фино ще се получи.

Колкото до новите модели, които си харесала, и двата са прекрасни Simple Smile Ако мога отново да дам "компетентно" мнение, според мен винаги една и съща картина изглежда по-добре в по-големите си варианти, защото по-големият брой кръстчета позволява да се предадат по-добре детайлите. Малките понякога стоят по-"пикселизирано", ако сравниш трите варианта на Маделин от самия им сайт, ще го забележиш.

Специално тази картина (Маделин) има много интересна и романтична история. Нарисувана е по поемата на Кийтс "The Eve of St. Agnes", която разказва за забранената любов на героите. В нощта на празника Маделин се съблича и си ляга, спазвайки специален ритуал, за да може да сънува любимия си Порфиро. Тя обаче не знае, че в този момент той я наблюдава от скрито място в стаята, защото с опасност за живота си се е промъкнал в замъка. Порфиро изчаква любимата му да заспи и й приготвя разкошен пир. Когато се събужда, тя най-напред решава, че вижда съня си наяве Simple Smile Накрая, след нощ на удоволствия, двамата бягат заедно от замъка.

Извинявам се за лекия офтопик, но историята много ми хареса, когато я прочетох (не съм чела самата поема ) Blush

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 12:59 от Ghibli

# 284
Дианна,
 а ти избрала ли си нещо конкретно, което искаш да купиш?
Ето това е един много добре зареден магазин
http://www.sewandso.co.uk/
Има не само гоблени, но и панама, конци и т.н.
ПОръчките идват много бързо. Там съм купувала с дебитна карта/ тогава нямах още регистрация в Пейпал/
Но в Пейпал може да се регистрира и дебитна от определена българска банка.

Общи условия

Активация на акаунт