Ден не минава без ЮНЧЕ да се появява! Тема№65

• 12 017
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Честита мадама на мама Миси.
За раждането-аз искам живот и здраве да тръгна да рждам през ноща, защото мъжа ми ще ме закара до болницата и на сутринта ще мога вече да се похваля на всички. Инъче ако ми започнат контракциите през деня, незнам кой ще ме закара, като милото е на работа. Ама нека бебка сама си реши кога, само да е жива и здрава.
И аз стисакм палци на Минди. Дано всичко мине успешно и да си гушка бебчето.
За зодия близнаци-моя шев е близнаци и мога да кажа, че е сртахотен човек-интелигентен, с чуство за хумор, старшно добродушен и много находчив.
Франчи благодаря за темата за повиването на крачетата на бебето. За осоляването знам, че сме коментирали, че е вредно и аз мисля твърдо да не го осолявам нашето бебе, но напоследък всеки възрастен около мен ми казва, че било хубаво да се слага по една шепа сол във водата при къпането. Мен ме е страх да се доверя на тези бабишки методи, и за това да питам и за вашето мнение.

# 151
Пфу, ЖК по ЗК- пълен абсурд е това чудо ooooh!
Слушат тоновете на бебето с акушерска слушалка като от преди 30 г., няма ехограф,ако искаш такъв си цакаш като пич, само се мери кръвното и айде на кантара. Ми аз това и у дома си го мога. Представям си някои бременни, които нямат достатъчно финанси за да си позволят прегледи на частно как разчитат само на ЖК... Tired

# 152
Честито момиченце на Миси!

Присъединявам се към палцестискането за Минди и Snowwhite  Peace

Тази сутрин ходих да давам кръв за последно (надявам се), само че този път си платих всичко, реших да не си тровя нервите и да вися в МД за някакви половинчати направления. Най-накрая си пуснах изследване и за СПИН, поне да съм спокойна. Сега остава да чакам да стане следобед, за да видя резултатите. Малко ми е притеснено, най-вече за СПИН-а и за нещо, което било важно за упойката (май за кръвосъсирването). Да не стане, че не е хубаво да ми слагат упойки и като тръгна да раждам, да трябва да си търпя всички болки като пич.

И така, равносметката в тези бедни времена е точно 40 лв. за днешните изследвания  Mr. Green  И утре 20 лв. за запис на тонове и просто всичко ми се струва "розово". Добре, че вчера ми преведоха болничните, та позахлебих малко. Но с това темпо няма да е за повече от седмица  Whistling

За прегледите при лекар в последните седмици на бременността - аз повече няма да се виждам с моя, живот и здраве, чак на раждането. Каза ми само, ако пренося (пази, Боже  ooooh!), на 15 юни да му се обадя. Надявам се да се видим доста преди това, пък било то с разтворени крака от моя страна  Crazy

Аз също се чудя какво да правя по цял ден - вкъщи е за почистване, но ме мързи зверски и не знам дали ще се наканя. Поне перланя трябва да пусна, че утре няма да имам гащи за обуване  Blush Иначе все ми се спи, но като легна, само около половин час максимум успявам да спя.

# 153
ninand за осоляването в никакъв случай не ги слушай, че е много опасно за бебенцето, особено за нежните му бъбречета като се натоварят с огромно количество сол, лекари едва са спасявали осолени бебета, а има и трагични случаи и още продължава в БГ тази изключително опасна практика...

# 154
Франчи, твоята лекарка по ЗК явно е много щедра - да те мери на кантара, че и кръвно. Ехееее...При нас няма такова нещо - питат те колко тежиш, измислят си размери на матката и това е. За тоновете също си платих онзи ден 12 лв. в МД, за мое учудване се оказа, че апаратът е що-годе модерен - електронен, че и графика принтира  Mr. Green

А за жените, които немога да си позволят да ходят на частно, не ми го побира акълът как успяват а износят здрави деца.

Наистина, на много места съм чела, че обикновено изтичането на водите става през нощта, ама каква е причината, нямам идея  newsm78

Днес ще е почти 30 градуса, няма да се диша вкъщи. А сутринта навън беше толкова приятно прохладно  Laughing

# 155
# 156
Още едно бебче! Честито на печелившите! Само радост и много гушки на мама Миси и малкия бебок!
ninand, не си го и помисляй това с осоляването! изобщо не ги слушай какви ги говорят! Следващия път само ги попитай, как е възможно само българите да са просветени във великата тайна на солта? Нали ако имаше някаква истина в цялата тази простотия не само в БГ ами навсякъде щяха да го практикуват! Аз като им кажа така и всички млъкват! И съм предупредила и двете баби, че а съм видяла някоя да държи сол в ръка, а съм и строшила и двете! Това последното много сериозно! И те си знаят, че не се шегувам! Същото се отнася и до повиването и стягането с повой! Обещала съм да ги мятам от петия етаж... Иначе наскоро четах, че в някой части на странат стигали до абсолютно изтрещяване и с морска сол хем обтривали бебока, хем я оставяли в пелените и така нощувало! Като сланинка го правили... А тук в Бургас пък им правели разрес с нож някъде по крачетата (някой на челото) за да им изтечала "лошата кръв" Ама това без каквито и да е причини! Така се правело! Иначе боледували бебетата и т.н. Егати и средновековните изтезания! Не ги слушайте и не се поддавайте на изпростяването на бабичките! Да не ревете после заради осъкатени деца!
Иначе днес нас ни събуди мъника още в 7 часа, пак започнаха едни акробатики в корема... Почвам да се чудя това дете, дали не е хипер активно нещо! Като почне да шава, започват едни болки в кръста и ниско долу ooooh! Чак ми се реве! Ставам да се разхождам, че май само така се кротясва! Иначе баща му днес много се смя на корема ми! Както всичко си е спокойно и в един момент изкоч някой крак от някъде, опъне хубаво кожата и започне да го движи насам натам! Опитва се и да се намести под ребрата ми, бута се и от двете страни...А бе голямо шаване! Явно усеща, че баща му му се радва и му устройва голямо предстваление! Ей го на сега се кротяса, явно се измори и спинка! Като се роди не знам какво ще направя по-напред: ще го нацелувам, нашамаря или ще го нащипя! Crazy
И накрая и аз да се присъединя към стискането на палци на всички, който днес се отправят към болниците!
Тук в Бургас имало само един 4Д ВЗ, но не можели да работят с него(така съм чувала) и повечето бременни ходели в Айтос! Някой беше питал наскоро, защо повечето ходат в Сливен или във Варна. Ами оказва се, че тук трудно се намира специалист, пък и като отидеш да раждаш пък било то и с уговорка отношението било под всякаква критика! А като добавиш и липсата на техника... Става една  ooooh! Ей на в Айтос да има 4Д, а Бургас да не могат да работят с него! Смях! Тъй, че тук и на частно да ходиш и по касата все тая! Освен това аз нали съм си варненка  Crazy съвсем им нямам доверие на тукашните лекари! Та радвайте се, че имате уред за запис на тонове... На места и това липсва и разчитат на онези слушалки с форма на фуния!  hahaha

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 10:22 от the1

# 157
Честито момиченце на Мисси!!!

Стискам палци на Минди да мине всичко леко  Heart Eyes

За ЗК съм направо потресена и аз..вчера си платих като пич за допотопния ехограф(както си лежах да ме мери и ме намаза с гела) Поне ми каза, че плацентата ми е добре още и има достатъчно водичка..И аз бях останала с впечатление, че последния месец прегледите са всяка седмица, но мен ме вика през две и запис на тонове досега не ни е правен..Добре, че ходя и на частно(първоначално във Варна, последно в Сливен), че да съм спокойна...

Това с осоляването е най-голямата глупост, която може да направим с дечицата си..Бабите са предупредени, че вмешателства са строго забранени.

Моята беба също много шава, дупето и е точно под гърдите ми и като реши да се намести ми изкарва въздуха, голям майтап сме Simple Smile
Нашия татко и той постоянно пътува, но поне за момента най-далечната му точка е на час и половина до Бургас и се прибира всяка вечер.Само ме притеснява, когато дойде момента, да не е в командировка в София, че там е по няколко дни в месеца, а аз ще раждам в Сливен и не мога да си хвана такси newsm78 Ще трябва съвсем скоро да осигурим човек за тези дни..

# 158
Отново с хубави новини започва деня Grinning
ЧЕСТИТИ СЛЪНЦА НА МАМА МИСИ И МАМА БЕАТРИКС!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНООГО ДА СЛУШКАТ!

# 159
Най - интересното е, че лекарят който ми води ЖК по ЗК започна да се държи така от момента в който разбра, че няма да го избера за раждането. Преди това бяха приказки, обяснения, няколко пъти ме омайваше как и той изражда, какви обезболяващи използват и т.н. А иначе съм споменавала и друг път, че ходя и при друг лекар при наша позната акушерка, която ще ми води раждането добре, че са те, че този дори не беше забелязал ниската плацента в началото на бременността и като го попитах и за неговото мнение относно плацентата той твърдеше, че плацентата си е добре и нямало никакви проблеми  #2gunfire.

Франческа ти как си как се справяш с варицелата?

Гъди имам спомен, че ти скоро ходи до НОИ за ПИК, бързо ли става, че мисля днес да се разходя и аз до там?

Някой има ли новини от Петя?

# 160
Честита принцеса на мама Миси!

somebody,   какви са тея чудесийки дето си ги качила. Направо лигите ми потекоха  Laughing И вицът много ме разсмя. И ние с таткото се водим на различен адрес. Бебето го пишат на адреса на майката.

Snowwhite, стискам палци всичкода е наред. Не се притеснявай, то бебето си знае работата.

Относно зодиите - аз не искам моето бебе да е близнаци. Но не защото не харесвам зодията, а защото искам да е телче като мен. Иначе една от най-близките ми приятелки е близнак и мисля, че са страхотни хора.

Аз пък тази нощ спах много добре, почти не съм се будила. Иначе и нашия татко пътува много. Но тъй като не сме свикнали да се разделяме, тръгва рано сутринта (например в 5), за да може да се прибере към 22ч. Но от 2 седмици насам са се разбрали с шефовете му да си седи в София и така ми е по-спокойно.

Минди, много, много успех и от мен, миличка  Hug

# 161
  • София
Добро утро и от мен! Честити нови бебоци и много радост на техните родители. На мен ми остава още седмица като си гледам линийката и сега като ви служам как са ви гледали плацентата и водите, почвам  много да се притеснявам, защото при мен това не се е случило. Миналия петък бях на преглед и само ми слушаха тоновете , никой не ме  е преглеждал. Дори резултатите от кръв и урина ще ми ги попълнят в обменната карта този петък- даже документите ми не са готови, абе въобще съм заникъде още, а така като гледам да няма някоя изненада и при мен. . Това е  по повод ходенете в ЖК, аз се предоверих много сляпо на тази в Шейново, защото ще раждам там, но сега като ви чета явно на мен са ми спестени доста от прегледите и изследванията. Стискам палци на финала да имам едно хубаво и здраво бебе, иначе hahaha #2gunfire

# 162
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА МИСИ!  ylinfant

Аз съм бодра тази сутрин,нищо че Илиан ме събуси по телефона.Сега се стягам и отивам на тонове.Странно ми стана че са ви взели по 20лв,тук ми искат 8лв.Даже понякога забравят да ми искат пари.
За нощните раждания,има нещо вярно.И мен все нощем ме хващат болките.

# 163
Добро утро (или добър вечер за някои  Laughing). Аз се събудих в 4ч (по-точно Бобо ме събуди) и след това не можах да заспя. Въртях се, въртях се и накрая в 5:30 станах  Crazy. Понеже снощи не можах да дочета, сутринта посвърших малко работа в къщи, изпратих децата на ясла и ей сега ви дочитам  Simple Smile

Честито бебче на Миси   :bouquet:

И късмет на няколкото момичета с признаци за раждане  Hug

Можем да си основем клуб на жените пред раждане с мъже в командировка - и аз съм виден член  Mr. Green. Мъжът ми ще пътува най-редовно, само около планираната дата ще си е в къщи и 1-2 седмици след като ни изпишат. Добре, че неговите командировки са основно в Бг и са за по 2-3 дни. За сметка на това са редовни - почти през седмица  Laughing

Решила съм да ходя днес за количка - не попаднах на удачна втора ръка, та ще купуваме нова  Whistling

Надявам се с Минди всичко да е минало успешно вече  Praynig

Като споменахте за осоляванете и стягането на крачетата, се сетих, че в Майки подфорумът имаше тема за най-юура бабина деивитна - ако искате я потърсете. За някои от нещата се чувствах като в психо трълър - малко като това за срязването на челцето  Sick

Олелеее, не мога да си публикувам отговора - 5 нови  Crazy

# 164
polito_87, не искаш да е близнаци ама натам отиват нещата днес е 20-ти май! Имаш още два дни!
Ние с Георги си говорихме тези дни относно зодиите и решихме, че искаме да е Близнак! Защото сравнени с Телетата и Рачетата са по-умни и по-шантави (Моля никой да не се убижда, това не е лично мнение, а просто така се описват Близнаците в характеристиките!) Ама пък и големи гевезата били! Та и с лоши характери! Ние държим на интелекта и Близнаци ни устройва, а за характера сме решили да го понатрушим и да го вкараме в правия път!  hahaha Ето нещо интрересно за Близнаци http://testovebg.com/bliznaci.php!

Общи условия

Активация на акаунт