винаги ли миете след ......

• 4 586
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
При възможност - го миех. Мазала съм с Бюбхен и Бочко. Пробвай Судокрем.

# 31
  • София
Моят син имаше такива ранички от.....мокри кърпички именно - на памперс.
минаха с повече дишане на дупето и 2 пъти дневно туширах с фуксин, през другото време - крем за подсичане - Бюбхен.
Памперс не съм ги сменяла....от раждането до сега - все с тях - най-доволна съм.
И да като ака разбира се му мия винаги дупето.
Ако сменям от само пишкано - само с водичка плакна.
Кърпички - само навън или на път, когато просто няма как. Ползвам евент и няма проблем с тях.

# 32
  • В заешката дупка
Никога не съм мила след всяко акане, само ако са се оплескали до ушите. И мокри кърпички не съм ползвала. Тук продават едни дунапренени кърпички, които се навлажняват с вода и така бършех дупета. Не ги къпех и всеки ден като бебета. Не съм ги и мазала всеки път с крем за подсичане, а само когато е зачервено дупето. Оставях редовно да им дишат дупетата без памперси. Големият ми син проблеми никакви е нямал. Малкият се сдоби с такъв обрив, какъвто описваш някъде на вашата възраст. Педиатърът препоръча да пробвам със смяна на памперси. Смених марки - никакъв ефект. След като минах на памучни "памперси" всичко се оправи.

# 33
  • София
Е каква е разликата дали ще изплакнеш с такава гъбичка или на течаштата чешма ще полееш д-то само????
А с тези дунапренчета не се ли размазва???

# 34
  • Mars Hotel
Мия дупето само след акане, ако много се е омазала. Иначе, задължително сутрин и вечер. На всяка смяна на памперса мажа с кремчето на Мустела. Досега не се е подсичала.  Peace

# 35
  • В заешката дупка
Разликата е каквато е разликата между мокрите кърпички и миенето, само дето ги няма ароматизаторите и химиите в течността. Не се размазва. Освен това с тези кърпички можеш и да подсушаваш.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 17:25 от ЧеКа

# 36
Те повечето са ти казали, но и аз - смени памперса Peace И ако имаш възможност подръж детенце през деня между храненията само по пеленки, не му слагай памперс. на мойто бебче така спасихме д-то, а то си беше  кръв червено. Миех преди всяка смяна, а го мажех с Дефламол и гентамицин.Сега ползвам Бочко и съм много доволна Peace

# 37
  • Пловдив
Не използвам кърпички , освен ако не сме извън дома.Мия при всяка смяна на памперс.Същите пъпчици ги имахме и ние.И при нас Клотримазола не помогна.Като изключвах едно по едно стигнах до заключението , че са ставали от памперсите "Памперс".След смяната на марката проблем там не сме имали.

# 38
  • София
Смени памперсите и влажните кърпички/съдържат лосиони/.Аз и досега мия след всяко акане.На дъщеря ми освен от Клоран еритеал/за подсечено/ и помага и Медико идеал.

# 39
  • Бургас
Винаги мия, да! Досега е нямало случай да пропуснем! Мокри кърпи за дупето не ползвам. Единствено за леке по дрехите и ръцете!  Peace

# 40
  • В подножието на планината
  И при Алекс се е случвало няколко пъти дупето му да е силно зачервено.Последният път не можеше да ходи от болка.Купих
един разтвор с лайка, държах го без памперс(освен през нощта) и го мазах с Бочко.За 2-3 дена започна да се оправя.Според
мен проблемът е в прекалената употреба на мокри кърпички.Когато е вкъщи и докато беше бебе,винаги съм го мила с вода и сапун след като е напълнил памперса и не се е случвало кожата му да се възпали.

# 41
  • България
Бочко е страхотен!Пробвай може и да ти помогне Peace

# 42
  • ул. "Мечтание"
Искам да ви питам, от няколко дни са ни се появили малки пъпчици на дупето или по скоро като ранички,чудя се дали това е подсичане? Педито каза,че са гъбички и ни даде клотримазол,но не ни минават,сега ми каза да мажа с Дефламол и да кисна в смрадлика,също след всяко акане да я мия,а не да използвам кърпички.
Според вас дали трябва да сменя памперсите, сега сме на Памперс. И също вие винаги ли миете дупето?
Кажете също някой хубав крем за подсичане,ние ползваме на Клоран и Мустела.
Благодаря ви!

Не мия при всяка смяна. Използвам кърпички (Либеро и Нивеа сенситив с лайка). Дори при наакано не мия всеки път. Използвам козметиката на Бюбхен. За подсечено най-добре му действа млякото на Бюбхен и Дефламол. От еднократните пелени на Памперс се подсичаше и кожата му смърдеше отвратително (New Baby, стават, но другите са ужасни според мен). Смених ги с Либеро и едни чешки Happy. От тогава се е подсичал само един-два пъти и определено кожата му не мирише лошо.

Сама прецени как да процедираш. Бебето на моя приятелка си докара ужасни рани по кожата заради непрекъснато миене, та и това е малко нож с две остриета. Може да пробваш да измиваш кожата с чай от лайка/смрадлика и памучни тампони. След това подсушаваш добре и сте готови!  Peace

# 43
Не,не мия след всяко акане,мързи ме  Embarassed
Но,ако се наакала с някакво странно ако се зачервява ,тогава естествено я мия и мажа с крем против подсичане на Нивеа.Много съм доволна.Веднага минава  Peace Но постоянно да я мажа с някакви кремове,не  Naughty Кърпичките,които ползвам са на Бейби Крема,изключително хубави и богато напоени,почистват перфектно всичко  Peace

Бебешорът пък още не се е подсичал и него не го мия всеки път,то трябва все в банята да вися по тази логика  Crazy За него ползвам бебешка пудра на Нивеа.Пудря го на всяка смяна на памперса,за да му е сухичко.Взела съм и крем Бочко,но само веднъж го ползвах.Много неприятно "залепва" всичко за дупето,когато е наплескано с тези кремове  Tired

Пудра ползвам и за дъщеря ми.Колкото и да я отричат майките от форума,ще кажа,че единствено с нея после е суха и чиста,няма "полипи" и кожата е предпазена  Peace

# 44
Мия след всяко акане, а иначе може и само с кърпички да мина. Но кожата на сина ми не е чувствителна, затова си позволявам. Във вашия случай слушай педиатъра, смени памперсите, просто да пробваш с други, и ще се оправите Peace.

Общи условия

Активация на акаунт