Отговори
# 105
  • София
Ееее, дядо Хаджи много интересна тема.  И на мен  ми е любопитно, макар, че знам, че повечето приказки са еднакви на всякъде. Моя дядо колко много и хубави приказки ми е разказвал. 
...

Ми то цял свят знае за чудесните арабски приказки, ама на тука нящо арабските дами май са срамежливи та седят и си мълчат.

# 106
дядко и тук има герой като Хитър Петър-казва се Жуха-с него са свързани повечето народни приказки.Ето една от неговите истории-Жуха имал къща и решил да я продаде-но,поставил условие на купувача,че му продава цялата къща без пирона който  бил забит на тавана в дневната.Настанил се човека,но Жуха започнал по няколко пъти на ден да му чука на врата за да си види пирона и естествено човека го пускал-да обаче това продължило доста време и на купувача му писнало и решил да продаде къщата.Хората обаче били чули какво е станало и никой не искал да я купи,та човека се принудил да я продаде на Жуха на много ниска цена.

Иначе повечето  приказки са превод на световните.

# 107
от първи път това ми заприлича на джин... но после ако не се лъжа се насочи към минарето на джамията,дори то да не е било завършено... и тук идва това ,че повечето джинове поне тези който се показват пред нас искат да ни отдалечат от пътя на Аллах.. Но знаем ,че има такива който служат на Аллах  Simple Smile
преди бях гледало едно други клипче, как един килим в джамия беше като изправен и се обръщаше на дясно и на ляво като при края на молитвата.

# 108
  • София
А, Деденце, не се спотайвам аз, ама съм заета с писането на кулинарна поезия Mr. Green
Шегата настрана, нали не мислиш, че арабската баба ще седне да разказва километричните /мои много любими/ приказки от 1001 нощ...Под напева на кадифения й глас Mr. Green не знам, дали внучето ще заспи, ала тя самата - със сигурност... hahaha Joy Шегувам се..Колкото и странно да изглежда, аз в Йордания не съм ставала свидетел на такива задушевни отношения между баба/дядо/ и внуче, каквито са у нас..Това да се гушнеш в баба и тя да ти зачете от книжката или пък да ти  заразказва сладко-сладко - поне аз  такова нещо не съм виждала често да се случва Peace Ама те повечето баби са твърде млади, успоредно са и майки на по-малките си дечица, та май нямат много свободно време за подобни занимания с внучетата..Изключения, разбира се, винаги има... Peace

Деска, от тази приказка май излиза превърналото се в  нарицателно "мусмар Джоха" Laughing

# 109
А, Деденце, не се спотайвам аз, ама съм заета с писането на кулинарна поезия Mr. Green
Шегата настрана, нали не мислиш, че арабската баба ще седне да разказва километричните /мои много любими/ приказки от 1001 нощ...Под напева на кадифения й глас Mr. Green не знам, дали внучето ще заспи, ала тя самата - със сигурност... hahaha Joy Шегувам се..Колкото и странно да изглежда, аз в Йордания не съм ставала свидетел на такива задушевни отношения между баба/дядо/ и внуче, каквито са у нас..Това да се гушнеш в баба и тя да ти зачете от книжката или пък да ти  заразказва сладко-сладко - поне аз  такова нещо не съм виждала често да се случва Peace Ама те повечето баби са твърде млади, успоредно са и майки на по-малките си дечица, та май нямат много свободно време за подобни занимания с внучетата..Изключения, разбира се, винаги има... Peace

Деска, от тази приказка май излиза превърналото се в  нарицателно "мусмар Джоха" Laughing

мда,така е и за 2те и за бабите и за мисмар  Grinning

Иначе при нас свекъра им разказваше и приказки и гатанки  Heart Eyes

нсе тва за заплатата е дадено точно така и ние не разбрахме дали се касае за 1 или 2 месеца Thinking,пък дано да не се падне утре  Praynig Praynig Praynig и дано дитенциту да реши поне 2/3 от задачите Praynig Praynig Praynig

снежна вие готови ли сте  newsm78

# 110
явно  душа  не ви  интересува    повече   Mr. Green Mr. Green затова и няма да пиша докато не  ми  кажете    Laughing чакам до утре   ,защото  утре моето  момченце  ще е на  анализи с тати  в  Каза  и  ще имам малко време   Hug

теди    hahaha ти  като казваше за младите  баби  ,помислих си за мен   newsm78

че и аз на стари години    родих   Crazy  

с риск да  ме сметнете за  смахната  но УАЛЛАХИ аз  на  моите деца  разказвам     случки  които са описани в  Корана ,за  живота  на  пророците,хадиси  ,учим  сури    и  ако нямам време им пускам  адкару  масаа  в  компютъра    Wink и докато  свършат  ги намирам заспали   Laughing Laughing

иначе  тук  бабите  и  дядовците   водят   внучетата  по  петъците  в  джамиите   ,през  останалото време се грижат  за  тях  ,но  ......  това  е  само  баба и дядо  помагат  на  дъщеринските  внуци   а  тези  на  синовете  не  ги  интересуват  особено   могат да се  намесят  само  да  посмъмрят  нещо  Sick Sick

# 111
  • София
Деси, при няколко условности задачата може да се реши така:
/подчертавам обаче, че в условието има неточност Naughty/
Месечната му заплата означаваме с х.Ако условно приемем, че работните дни  представляват 4 работни седмици, то заплатата му на седмица е х/4.За нарушението, в рамкита на два работни месеца, му удържат седмично 20% от месечното възнаграждение.Тогава седмично той взима
х/4 -20%.х=х/4 -20.х/100=х/4-х/5
Намираш най-малкото общо кратно /20/ и получаваш седмичното му възнаграждение по време на санкцията, а именно- х/20.Карал е 8 работни седмици на този режим, следователно е взел  заллата за периода ,равняваща се на 8.х/20. В задачате е дадена сума от 2400 лири месечно възнаграждение след удръжките,т.е за два месеца господинът е взел 4800 лири.
Тогава 8.х/20=4800
8.х=96000
Х=12000 лири Това е била заплатата му преди наложеното наказание.

# 112
                        Лека нощ момичета    и    Деди!                                                                Утре ще ви чета,много съм изморена.Вече направих 40 часа без никакъв сън,очите ми се затварят.А и  напрежението  през последните дни ,също  каза своята дума.                    Лили  -благодаря за подкрепата ти   bouquet                          Мързелче -на теб също благодаря за подкрепата  bouquet                                                  Сладки сънища на всички.   

# 113
 Наде   честито  за момченцето    bouquet     Hug Hug Hug

егати   ника   го  смениха  че е на еврит   а  подписа  не   Rolling Eyes

ето  и  песента  за  която  се  пише  мама  Рим    bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=yWK4mERyo9E&feature=channel_page

# 114
  • София
...
иначе  тук  бабите  и  дядовците   водят   внучетата  по  петъците  в  джамиите   ,през  останалото време се грижат  за  тях  ,но  ......  това  е  само  баба и дядо  помагат  на  дъщеринските  внуци   а  тези  на  синовете  не  ги  интересуват  особено   могат да се  намесят  само  да  посмъмрят  нещо
...

Я виж ти как са се уредили арабските баби и дядовци, а тука малката като ми увисне на врата няма спасяване. Пък ся явно в детската градина се е научила и да се подмазва и дойде една ухилена пред мене и почне да ми прави едни мили физиономии та ти иде само приказки да и разказваш.

# 115
 #Cussing out  живеем в отвратителна квартира  гарсониера на 7 етаж наема е 450 лв
и днес госпожа хазайка звъна и рече от 01.06 наема 600 лв Naughty Twisted Evil #Cussing out #2gunfire
викам бе жена ти добре ли си  smile3511 smile3513
600 лв гарсониера я по добре си кажи коете тревожи а не ми обеснявай че има някой да ти даде 450 лв пък камо ли 600  Naughty
и тя ми рече да така е основно ме дразни факта че сте араби  #Sniper
блокчето било от съвестни граждани българи не обичащи контактите с муслим Naughty
а под съвесни да вметнем лудата от 1 етаж
шивача педофил от 2 -рия
миризливия ерген(45 год) касиер от 2-рия дето ми спря тока от таблото щото ме нямала в къщи кат  ме търсил и така аз като се прибера ще го потърся сама защото само той имоа ключ от таблото Naughty
или лудата от 8-ия дето е събрала на етажа си около 350-400 гълаба който осраха де що има парапет пране и балкони
или другия ерген(65 год)  дето само варви и събира подписки  ту за лудата от 8-ия ту за лудата от 1 -ия  Rolling Eyes
и това са съвесни  съседи  Hug
е казах и ми от 01.06 ни няма  bowuu
пък може и апартамента да го няма то с тоя напаст хлебарките може и стените да изядат щом на комшото телевизора проядоха Laughing
нищо чудно и нас или ап-мента да изгризат
да ви кажа дори се зарадвах  bowuu
взех си вестниче ми то там квото искаш има само масари да имаш Mr. Green
и така скоро ще съм новодомка че май и младоженка (приятеля гнус си намере гаджеееееее Mr. Green  и ще има свобода  newsm44 newsm44 newsm44

# 116
ей, момичета! докато ви прочета и пак стана късно.
напоследък все разн спореве има,но хубавото е,че ги изпускам,кога са актуални.

Sahraweya - кажи,какво точно те инетресува за човека-чужденец и утре ще ти отговоря. а може да потърсиш в сайта на нап телефон и да се обадиш да питаш за здравно и соц.осигуряване. може да не се разкарваш.   bouquet

Дуа - стана ми интересно за  Махди. аз съм чела за него (за това,кога ще сепояви, как ще го познаят хората, за белега,който ще има на гърба си, за външния му вид и т.н... ) но аз като смятах горе-долу една вечер се пада,да се появи когато аз съм на 80 (сега съм на 26). малко глупав може да прозвучи въпроса ми,но дали сметките ми са правилни за появата му? по различните тълкувания пише различно,за това питам. от нещата,които си ела ти,кога се очава появата му или завръщането му?

# 117
  спещно се вклю4вам  който Иска да следИ дИскУсИята  по peace tv за концепцИята за господ според Исляма И трИедИнството в хрИстИянството

http://www.watchislam.com/tv4/

# 118
има ли някой на линия,който знае арабски? моя красавец ми прати една песен и каза да си преведа текста (знае,че общувам с вас). има ли някой,дето изиавява желание да 4уе тзи песен и да ми каже съкратено просто за какво става въпрос.не е нужно дословен превод дума по дума.?

# 119
Давай  докаго  не е дошъл  котарака Hug

Общи условия

Активация на акаунт