Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява актът на смяна на религията в ислям и има ли разлика в зависимост от пола?
Какво означава да се молиш правилно в исляма?
Какво представлява душът в исляма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява актът на смяна на религията в ислям и има ли разлика в зависимост от пола?
-
Какво означава да се молиш правилно в исляма?
-
Какво представлява душът в исляма?
-
Какво представлява приемането на исляма от атеист или човек, който никога не е бил религиозно обвързан?
-
Какво представлява молитвата/салята в ислямската религия?
Истината е, че всяка форумка и от двете теми /Арабската и Израелската/ е със своите твърди позиции по въпроса, които трудно могат да бъдат променени от отсрещната страна.А и погледнато реално, няма смисъл да се правят опити в тази насока..
Затова най-добрият вариант остава двупосочното гостуване при съседките само по повод по-злободневните теми, без излишно бистрене на наболели въпроси като разлики в религия, виновници за Близкоизточния конфликт и прочие..Казвам го от собствен опит..Пишейки по тези въпроси, дори с желанието за мирна комуникация, в Израелската тема не бях разбрана добре.Но включвайки се в същата с по-стандартни и злободневни постове,проблемът изчезна.Затова най-добре идващите от другата тема гости да подходят по подобен начин, избягвайки максимално зачекването на горещите теми..
Шегувам се
. Освен злобата, и зависта е на първо място тук.Понякога ми се иска да направя пред блока по една денонощна кабинка на всеки вход ,с един голям пазарски кантар.Та когато някой се връща от пазар или м-н,първо да се отбива в тях,за да му претеглят чантата и надлежно да опишат в тетрадка кога ,какво и за колко пари си си купил. Да не говорим ако имаш някакъв бизнес ,какво става.Някой от вас може и да е изпитал тази тояга на гърба си,но на мен вече взе да ми тежи.Като прибавим и това,колко съм чуствителна в някой отношения,направо ви предлагам безплатен цирк.Животни тук,колкото искате. Съседите,за които говоря,изпаднаха като много други във финансова криза+бебе на 6мес.+ученичка+кредити от банки. И понеже с мъжо имаме бизнес,всички смятат че на вратата ми пише вместо сем-то еди кое си:БАНКА за безвъзмездно даване на пари. Винаги съм помагала до сега, с каквото и с колкото мога,но всеки човек си знае най-добре какъв огън гори под краката му. Безплатен обяд никъде няма в този живот,а аз нямам бездънна яма пълна с еврови банкноти. Да,помагах и мн.пъти със средства,защото не погубих човешкото в себе си.Знам от личен опит,що е това глад и мизерия,а когато в това положение присъстват и детски очи,става още по-лошо.А за благодарност,чух случайно как същата жена обяснява на друга
Хем ми се искаше да преминем на някоя неутрална тема като рецепти, хем пък на мен ми е скучно да ги чета...Моята забрадка най-много, почти непоправимо, е запарила и увредила кулинарния център на мозъка ми, та като почнете за глазури, заливки, пълнежи и ашладисани прасковски, в главата ми настава една каша, чак ашладисан буламач го пиши...Та ми се прииска хем да говорим за рецепти, хем на мен да ми е интересно.

Ако бях на твоя място щях да и кажа какво мисля за нея,едва ли щях да си мълча,въпреки,че не е най-доброто ...
.23 бр. ми излязоха.Аллах да ти даде спокоен сън Шило