Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 323
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
  • София - Дианабад
За Великден отиваме към Русе, Разград, Свищов... Пътьом сме харесали "Чернелка" в едната посока и "Хотнишка" в другата, а край Русе гледах за екопътека "Божения" . Ще се радвам да споделите, ако има и още такива  Peace.

# 151
  • Русе
За Великден отиваме към Русе, Разград, Свищов... Пътьом сме харесали "Чернелка" в едната посока и "Хотнишка" в другата, а край Русе гледах за екопътека "Божения" . Ще се радвам да споделите, ако има и още такива  Peace.
   Всъщност около Русе хубави разходки се правят в района на парка - Русенски Лом. Те не са обаче толкова разработени,поне маршрутите,по които ние обикаляме. - Писанец-Нисово или Кошов-Червен,около пещерата Орлова чука.

# 152
  • София - Дианабад
A m b e r, а колко са дълги тези маршрути?

# 153
  • Русе
  Кошов-Червен го вземаме за 1:30-2 часа в еднта посока
Писанец-Нисово е 14 км.Още не сме го минали целия,че е дългичко и все не ни остава време да го минем целия.

# 154
  • София - Дианабад
Благодаря!
Този район не ни е познат, надявам се да му се насладим максимално - виждам, че има какво да се види  Peace.

# 155
И аз се присъединявам към вас с молба да споделите идеи за разходка около Сопот. По Гергьовден ще сме там и искаме да пообиколим малко. Идеята ми е да не е нещо мноого дълго, че и малкия ще е с нас.

Иначе, ние сме ходили около Триград, до Райското пръскало, Крушунските водопади,  около Копривщица има прекрасни маршрути, из Еленския балкан, около Троян.

# 156
  • София
за да не е съвсем гол запис
Около 24 май ще посотим западните Родопи и ми се иска да видим и Девинската екопътека и по-специално Самодивското пръскало, дано време ни остане за нея, че много натоварена програма Wink
После ще разказвам Simple Smile

# 157
Споделям за една лека екопътека подходяща и за по малки - Екопътека Синия вир край село Медвен..

# 158
  • София
sky* можеш ли да кажеш каква е дължината или денивелацията, че дъщеря ми беше там преди седмица и не са ги завели по самата пътека, та много ме е яд.

# 159
  • Бургас
Здравейте! Включвам се с един сигурно доста глупав въпрос ...  Embarassed Имате ли представа, дали е разрешено влизането в резерватите? Иска ми се да разходим с децата и да се понаслаждаваме на природата? Имам предвид Ропотамо и резерватите него.
Ще следя сайта и ще съм благодарна и за споделени идеи за екопътеки в Странджа  Hug

# 160
  • Бургас
Здравейте! Включвам се с един сигурно доста глупав въпрос ...  Embarassed Имате ли представа, дали е разрешено влизането в резерватите? Иска ми се да разходим с децата и да се понаслаждаваме на природата? Имам предвид Ропотамо и резерватите него.
Ще следя сайта и ще съм благодарна и за споделени идеи за екопътеки в Странджа  Hug

В Ропотамо се влиза съвсем спокойно. По устието на Ропотамо има и разходки с лодки. Иначе там за оформени еко-пътеки не се сещам.
Много красив е паркът в резервата, около резиденция "Перла" в Приморско. Там като се навлезе в гората, можеш да хванеш всякакви маршрути.

# 161
  • Бургас
Tintina , благодаря ти!  Hug

# 162
Като ходите до "Перла", да не пропуснете да отидете до Бегликташ

http://www.nasamnatam.com/patepis/Beglik_Tash_MEGALITNOTO_SVETILIShtE-330.html

Да дам идея за вело или пешеходен туризъм-умерена трудност. От хижа Барикадите над Копривщица до хижа Бунтовна над село Кръстевич.

# 163
Радвам се, че намирам тази тема!  Peace И ние сме фенове на екопътеките, сега ходим основно с малкия син, така че ще споделям и подходящите за по-малки деца.

Тази събота бяхме на екопътека Златна Панега, невероятно красиво и спокойно място, минава се за около 2 часа с малкия и е пълно с местенца за барбекю и почивка по продължението й. Реката е уникална, тече бавно и спокойно, мостчетата са поддържани и живописни. Децата за ръка, минават спокойно по тези, плътно до стената. Носете дълги панталони, че има коприви на места  Mr. Green Намира се точно до входа на Луковит, отляво (от София като се идва).
Непременно посетете пещерата Проходна - ще останете възхитени от Окната й (2 процепа като очи), не е трудна за минаване и е светла (наистина е проход). На 8 км от Луковит е, преди Карлуково, пътеката вляво от Пещерния дом (има табела за Пещерния дом).
http://vist-tour.com/index.php?option=com_content&view=artic … -08&Itemid=12
http://www.evgenidinev.com/seen/prohodna_cave_and_iskar_gorge/ - Проходна

За Великден - бяхме на Врачанската екопътека (водопада Врачанска Скакля), есента - на Вазовата екопътека (водопад Бовска Скакля), лятото - на Крушунските водопади (екопътека), Деветашката пещера. На връщане от морето - Русенски Лом.
Миналата пролет (за Великден) - на Негованската екопътека (р. Емен) и Хотнишката екопътека (водопад Хотница). Ноември - екопътека Горица - Овчаревски водопад, на Стобските и Мелнишките пирамиди (от Роженския манастир) - пак са 2 екопътеки.
Въобще, както се смее мъжо - ударили сме го на водопади, скали и дупки.
Подробности - по-нататък, че нямам време...

П.С. Ако ходите до Белинташ до Асеновград (бях писала Бегликташ), непременно идете и до Кръстова гора (на 1-1,5 часа от с. Мостово)

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:35 от M_Nik

# 164
Струва ми се, че бъркаме Бегликташ с Белинташ  newsm78
   Едното е на морето, другото в Родопите  Wink

Общи условия

Активация на акаунт