"На сбогуване" и "Чучулигата" - турски тв. новели и сериали - 2 тема

• 71 900
  • 433
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Почти никой няма в темата - късно е , преди 30-ина мин. свърши поредния епизод на АСИ, жалко , че нямаме възможност да се коментира този сериал. Дано да го излъчат по НОВА някога!
За разтуха - малко инфо за следващите  2 персонажа от На сбогуване-  Седа Гювен и Бурчу Кара, които играят ролите на Еда и Зейнеп.Седа Гювен - Родена в Измир, 1984 г. ; завършила  Marmara университет - Факултет за изящни изкуства - Текстил и Моден Дизайн. Играе в 4 филма :
Hepimiz Birimiz İçin 2008
 Elveda Derken Eda 2007
Ateşli Topraklar Alev Bozdağlı 2005
Ekmek Teknesi Şale 2002

В Hepimiz Birimiz  - е една от 3-те приятелки, завършили гимназия , които търсят щастието в живота и любовта. Този младежки сериал е много добре приет от турската публика.

Бурчу Кара - родена в Бурса 1980 г. ; завършва Бизнес В Анадолски Университетв гр. Ескишехир. Родители – учители, започнала начално училище на 4 г. на 20 г. завършва Университет. Доста амбициозна , 2 години работи в Бурса като финасов съветник и PR reklama; в Истанбул - 6 месеца курсове за телевизионен репортер. Едва на 23 г. тя играе голямата си роля в сериала " Юнска нощ" , заедно с известния певец-актьор Йозджан Дениз , в ролята на мамена съпруга и майка на 3 деца. В личния си живот - тя е често на прицел от журналисти- вече 2 години е сгодена ( а може би вече семейна?) със 16 години по-възрастен от нея известен актьор и певец Yavuz Bingöl . Филмите , в които Явуз играе, често са номинирани  - Трите маймуни - има 2 номинации на кинофестивала в Кан през 2008 г. и наградата тази година на Истанбулския филмов фестивал. Ето и едно негово изпълнение : http://www.youtube.com/watch?v=tE-Jsj8v1Wk&feature=related
Бурчу Кара играе в Садри Алишик Театър , а в момента е в Ню Йорк на специлизация.

# 76
  • София
Прегледах малко и други клипове на този певец Явуз- ама въобще не ми харесва; може би момичетата с турски ще намерят по-хубави песни. И какво му харесва Бурчу - като Красавицата и Звяра са  Grinning Mr. Green

# 77
Прегледах малко и други клипове на този певец Явуз- ама въобще не ми харесва; може би момичетата с турски ще намерят по-хубави песни. И какво му харесва Бурчу - като Красавицата и Звяра са  Grinning Mr. Green

Благодаря за инфото Шеф.
Между другото Явуз Бингйол има страхотни песни . Невероятен глас има..специално на мен много ми харесва

http://www.vbox7.com/play:28cd93b4 - тази ми е една от любимите smile3518

http://www.vbox7.com/play:6436f7c5

http://www.vbox7.com/play:841f9d55 - а тази е просто е невероятна .

в най - скоро време ще им сложа субтитри

# 78
# 79
Дамла златно момиче си ти newsm51 .Коя година е сниман филма"Дърветата умират прави".

# 80
Сърдечно Ви благодаря за възможността да се запозная с турското изкуство!   bouquet
Бях чувала много суперлативи за този филм и сега възможността да го гледам ме прави щастлива. Пиша в учтива форма, защото изпитвам респект и уважение към Вашия труд и Вашата скромност. С Вашите преводи доставяте радост на много хора.  Hug

# 81
  • Plovdiv
    ДАМЛА

Вълшебница си ! Как се справяш толкова бързо?
Изгледах сериите без превод и си припомних филма "Дърветата умират прави "
а сега ще му се насладя истински !
   ШЕФ,
Твойто инфо е балсам за мойто любопитство!

И на двете от сърце ви благодаря!

newsm51

# 82
  • София
Изгледах "Дърветата умират прави" и със субтитрите!
Благодаря на damlacik и на Mishel за предоставената възможност да си припомня още веднъж и да изгледам този невероятен филм! newsm20 newsm20 newsm20

Гледах го преди n на брой години и тогава ми направи много силно впечатление.
Сега го изгледах от позицията на годините по съвсем друг начин и му се насладих изцяло.

# 83
  • sofia
Не се заглеждах в този филм , но реших да видя само . Както винаги , мили момичета вие знаете какво да ни предложите . Филма дърветата умират прави , дори не бях и чувала за него ме завладя .Изгледах го на един дъх .
благодаря отново за всички за всичко което ни доставяте .

# 84
Току що гладах "Дърветата умират прави" - ДАМЛА -БЛАГОДАРЯ newsm51 newsm51

БЛАГОДАРЯ и на ШЕФ за инфото и снимките smile3525 smile3525

# 85

Между другото Явуз Бингйол има страхотни песни . Невероятен глас има..специално на мен много ми харесва[/b]

http://www.vbox7.com/play:28cd93b4 - тази ми е една от любимите smile3518

http://www.vbox7.com/play:6436f7c5

http://www.vbox7.com/play:841f9d55 - а тази е просто е невероятна .

в най - скоро време ще им сложа субтитри

damlacik тези песни са наистина много хубави, особено първата страшно ми хареса. С нетърпение чакам превода. Ти и другите преводачки сте страхотни. Непрекъснато се изумявам от готовността ви да задоволявате прищевките ни и от невероятната ви работоспособност.  smile3525 smile3525 smile3525 А филма 1001 нощ май създаде от нас чудовища. Аз поне ненаситно започнах да поглъщам филми, песни, интервюта - всичко. И искам още и още. Честно казано с голямо предубеждение започнах да гледам 1001 нощ - очаквах пълна боза, а за турската музика мислех, че е чалга. И ако някой ми беше казал, че някога ще влизам в турски сайтове, за да гледам турска телевизия онлайн, без да разбирам и думичка, и че ще гласувам в анкети за турски филми и актьори, и че така ще се прехласна по едни измислени герои  и денонощно ще живея с измислените им проблеми, щях да го помисля за луд. Оказа се, че знаем много повече за Америка, отколкото за съседните ни държави. Сега пред нас сякаш се отвори врата към един непознат, но по някакъв начин близък до нас свят. И вие момичета държите ключа към тази врата. Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ.  newsm20

ПП Някой може ли да ми препоръча турски автор или книга, че освен Чучулигата, нищо друго не съм чела, а съм любопитна.

# 86
  • Plovdiv
   Добър и светъл ден ви пожелавам!

ДАМЛА, МИШЕЛ

А  дали мога да гледам някъде филма "Любов и омраза"?
Предварително ви благодаря за отговора!

newsm51

# 87
  • София
Цитат
А  дали мога да гледам някъде филма "Любов и омраза"?
Това не е ли сериала Aska Sürgün" Thinking

Дамла- наслада за очите ми още от сутринта - чух и песните на Явуз, и изгледах и Дърветата умират прави . В мои спомени - моята майка често споменаваше за нещо подобно - но не си спомням - книга или филм беше. Филма е от 1964 год. - аз съм била все още дете!

# 88
Шефче за инфото   bouquet  bouquet  bouquet

Дърветата
в памет на дядо Иван

Накрая и Дърветата умират...
След "100 години самота."
Обратно соковете им потичат
и стават те... трева.

Но споменът за бури победени, живее
и огрява земните ни дни.
А вятърът-ваятел - песни пее.
За великаните тъжи.
*
Накрая и Дърветата умират...
Прави.

3 Януари 2003, Ломбо Есте

# 89
  • В тъмната гора.

Филмът "Дърветата умират прави" е разтърсващ в своята простота. Възрастна госпожа, произхождаща от старата истанбулска аристокрация, наследница на известен паша и безумно обичащия я съпруг, живеещи във вила на 500 години на брега на Босфора. От известния им род е останал само един внук, който се е превърнал в закоравял престъпник. Старата госпожа е в неведение и го обича с цялото си сърце...той е кръв от кръвта й и плът от плътта й, тя е готова да приеме и прости всичко, само с едно извинение и целуване на ръка,за да го върне при себе си. Много по-реално на нещата гледа съпруга й, но не я изкарва от заблудата й , заради болното й сърце. 15 години той й пише собственоръчно писма от името на внука й и така я поддържа жива. Докато един ден телефонът извънява и целия им свят се преобръща наопаки....
Толкова от мен останалото го гледайте. Има разтърсващи моменти...колко деликатна е човешката душевност.......!?

Общи условия

Активация на акаунт