Края на Май наближава, все повече майски бебчета се появяват !

• 17 328
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мамчета! Най-после и ние сме вкъщи с бебка Алекс.
Искам да честитя на всички мами, нямах време да чета, но след малко ще се опитам да наваксам.
Ето какво ни се случи :
На 11.05 постъпих в Шейново, тъй като преносвах 7 ден. Чаках си до 14 без каквито и да е контракции. Изпращах и посрещах раждащи майчета в патологията. А при мен никакви изгледи, направо се бях отчаяла. Всеки ден ми правеха запис на тоновете, бебка се чувстваше добре и никой нищо не правеше.
На 14.05 в 7ч45 д-р Василев ми постави хапче за предизвикване на раждането. Започна едно обикаляне на болницата, слизане и качване на стълбите и...нищо!!!
Чак краката ме заболяха от ходене. Към 11ч д-р Герджиков ме гледа на ехограф и каза, че бебка е към 4400г. има си води и плацентата е към 3та степен.
Към 13ч реших да си легна и да почета малко, дано да дойдат тези така дългоочаквани контракции.
Както си почивах и чух едно пукване в корема ми, но не му обърнах внимание. Имах подозрения, че са водите, но вече бях изморена да се надявам и продължих да си чета.
Понечих да стана и потекоха водите - зеленикави.
Викнаха лекар - д-р Вътев (кой ли не ме преглежда Wink той ме провери за разкритие и беше към2-3см. Свалиха ме в пред родилна зала, вече си имах хубави и болезнени контракции. Сложиха ме на запис  на тоновете и ми пуснаха една система. Това стана към 14ч. и се започна с ужасно болезнените ми контракции - 2ч. Никой не минаваше да ми каже каквото и да е, аз лежех дишах и пъшках. Казах на мъжа ми отвън, че никой не ми обръща внимание и той явно им беше дигнал скандал, защото се появи една акушерка, която ми се скара как съм можела да давам невярна информация и да притеснявам близките ми!!! Тук вече не издържах и заплаках, не стига, че ме болеше, ами и  тази ми се кара. Явно отвън близките ми са дигнали доста шум, защото най-после дойде лекар, за да ме провери за разкритие. Все същото, беба хич не искаше да излиза и д-р Станков каза да ме подготвят за спешно секцио.
Аз все още исках да си раждам естествено, но никой не ме слушаше. Мъжът ми беше говорил с д-р Ковачева и тя дойде да ме провери за второ мнение. Коментарът и беше "оо мила, няма смисъл да се мъчиш, далече си, а вече е опасно и за бебето да седи в тези води".
Примирих се.
Накараха ме да си сляза до операционната с част от багажа, седнах си на операционната маса и започна подготовката на екипа. Мн се издразних на анестезиолога, който дойде като между другото да ми постави упойката и да отиде да си изпие кафето. Нито ми обясни какво да правя или да не правя. Наведнаха ми главата, той ми почисти гърба и ме боцна, аз не очаквах и леко мръднах, а той "ама защо мърдаш, я стой мирна"
Оперираха ме д-р Мишел и д-р Станков. Бебка се появи в 17ч32, показаха ми я за секунди, но успях да я цункам по крачето. Заведоха ме в реа реанимация и до сутринта не можех да се поместя настрани, само по гръб. Както и да е на следващия ден 15.05 ме раздвижиха - едно ставане от леглото, което беше изключително болезнено и отново в леглото. Когато се опитах да стана сама не можех да помръдна, а исках и до тоалетна да отида. Помолих акушерката да ми помогне, а тя ми посочи къде  е тоалетната и да се оправям.....
Няма да влизам в повече подробности, като цяло бързо се възстановявах, но от упойката имах нечовешко главоболие. Тъпчеха ме с антибиотици заради зелените води, боцка ли са и бебка.
Бебка смъкна 400г. от теглото си и я сложиха на системи. Беше доста тъжна гледка, но и с това се справихме и ми я пуснаха отново за кърмене. После на 4тия ден аз качих 39гр. темп. и всички се видяха в чудо, защото раната ми беше добре, гърдите меки и нямах никакви оплаквания. Отново всички лекари се изредиха да ме гледат да видят от какво може да е. Взеха ми де що се сетиха изследвания и казаха, че трябва да закрепя поне 2дни без температура и ще ни пуснат. Направих го Wink и вчера ни изписаха.
Като цяло не съм доволна от Шейново. Две вечери нямахме крушка в банята, не ме питайте как се ходи, някои от акушерките и санитарките са страшно арогантни и неприятни. Лекарите са любезни, но ако някой ми обясни, защо чакаха толкова време да преносвам - 10 дни, чакаха и да родя по естествен начин , при все че се виждаше, че бебка е голяма и може да имам страшно мн разкъсвания и в крайна сметка пак да се стигне до секцио.
Снощи ни беше първата вечер вкъщи и мина сравнително спокойно.
Сега беба спи и аз си почивам Simple Smile
Ще се опитам да ви изчета и да пиша пак. А скоро ще кача и снимки на Алекс Simple Smile

# 166
Честито на всички новопоявили се бебчета. Всички да са здрави и послушни, усмихнати и щастливи, за да радват мами, татковци, батковци и каки.

Фелинка аз съм съгласна да си правим разходки от време на време. Аз Ивко го изкарах преди два дни само за 30 мин и след това не съм. Не знам нещо се притеснявам, тук във Владиславово е голям ветрилник и макар че е топло ми се струва хладен вятъра. Ти как го обличаш Ксандър за разходките, все се чудя да не е да му е топло или пък студено Simple Smile. Днес ако се намотам ще се опитам пак да го изведем с майка ми, голяма мъка ми е слизането с количката от асансьора до входа и след това да кача стъпалата до улицата, абсурд е да вдигам количката а като слизам на гуми много му тресе и се стряска, а той спи, та и това ми е проблем вече. Сама незнам как ще успявам с тия разходки, а така ми се ходи.

# 167
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ТАНЯ, БЕБЗ, МИМЧЕТО И ELEANOR LEHNE newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
На мамите 2 в 1-съчуствам ви!! Crazy Знам какво е да се носиш с 20 кг отгоре в тая жега!
Фелинка, да се включиме с бебка Рая към списъка на обожателките на красивото ти синче Heart Eyes ама то сигурно ръка няма да хванеме Heart Eyesме newsm47
Относно д-р Угрински, аз като фен на 2 градска и най-вече на д-р Калев,  мога да ви кажа, че е страхотен професионалист! Смятам, че това, да си разбира от работата и да знае какво прави, е по-важно от това какво му е отношението към родилките.Все пак най-важното е да излезете живи и здрави с бебе на ръце от болницата, отколкото някой да ви държи ръката и да ви гали с перо!Мое мнение, не го налагам на никого. Вие си решавате Peace

# 168
ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ СЪОБЩЯ, ЧЕ SLAVAA Е РОДИЛА ТАЗИ СУТРИН В 10,10 ЧАСА БЕБЕ РАЯ-3360 кг и 50 см!!! newsm44 newsm68 newsm51 newsm51
И тя и бебка се чустват добре и ви пращат поздрави!!!!

# 169
здравейте момичета. Лелеее колко много нови бебчета. Да са живи и здрави,много радост да носят на мама и тати и само блестящи очички. newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Мигла, браво момиче. Много си силна. Барзо вьзстановиаване. Hug Hug Hug
На всички мами 2 в 1 успехи и кьсмет още днес да ни зарадват с ново бебче
Чета и се възхищавам на големите бебоци. Давайте сьвети, маи-чета героичета, как ги докарахте до тези размери, че аз с триста зора и една торба лекарства го докарах до 2600. Embarassed Embarassed Embarassed Да знам за следващия бебок Grinning

# 170
само така мамчета нека бебчета валят постоянно newsm18 newsm18  bigdance2 newsm18 newsm18
честито на всички ! живи и здрави бебоци
mim4eto_t ей това се казва скорострелно раждане  ooooh! аз се гордеех с моето точно 3 4аса- нормално първо раждане  Crazy

# 171
Здравейте май-чета Hug
Честито на новите попълнения в отбора на мамите с бебчовци! Да са ви живи и здрави, много да ви слушкат и да се възстановявате бързо! Simple Smile Бебз - стискаме палци всичко да наред и скоро да сте си вкъщи!
Фелинка - и аз искам да излизаме вече, но все още се притеснявам не е ли рано newsm78 Живот и здраве ще кръстосваме Морската градина надлъж и нашир Peace
Момичета,вие кога изкарахте за първи път бебоците навън?
Иначе Времето във Варна е страхотна слънчево и топличко ...абе лято си е направо! Crazy Ако става въпрос, на мен и на плаж ми се ходи, ама... Tired
Да питам и за млечницата - някоя от вас сблъсквала ли се е вече с този проблем и какво правите, че имам едни съмнения, ама не съм сигурна newsm78
Момичета, стискайте палци, че днес май ще бъде големият ден за esivessela!!! Дано всичко бъде наред, стискам палци!!! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 172
Здравейте и от мен най после  Laughing
 Бебо се появи на 14,05,09 в 14,20 3,750 кг. и 52 см. вече сме си вкъщи, всичко мина нормално малко болки малко напъни шев и кройка тук там  Laughing и хоп готово. казва се Кристиан.

# 173
  • София
Няма да се опитвам да изреждам всички новопоявили се бебчета и майчета, че сигурно ще изпусна някого Simple Smile - затова честито, да растат здрави и весели бебоците и да радват всички около тях!! На мамите - бързо възстановяване!!   newsm51

# 174
  • СТАНДАРТНО.
bani  Hug  Hug  Hug  Hug съчувствам ти за неприятните моменти по време на раждането и се радвам, че всичко е минало и с бебка сте добре и сте вкъщи   bouquet
Да ти е живо и здраво детенцето и много да те слушка!  Peace

# 175
  • София
Честито на всички нови мами, да са живи и здрави и те и техните слънчица.
Аз родих на 17.05. бебе Емили - 3150 и 50см. С бебето сме добре, имах бързо и лесно раждане ( без никъкви шевове). Вече сме си вкъщи, кърмиме се и за сега е много добричка.

# 176
  • Русе
ЧЕСТИТО НА Mimosaria, Animated, Kay Renn, Бебз, Таня, Мимчето, Eleanor Lehne,Slavaa, kamel.../дано не пропускам/. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ  БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ВИ СЛУШАТ!!! А НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

Браво за многото бебенца, то се и очакваше де, при толкова преносващи мами  Grinning.

Добре дошли на тези, които вече са у дома - бързичко да влезете в ритъм, и да не ви мъчат колики   Hug

Благодаря на всички за пожеланията Heart Eyes!

Хубав и спокоен ден от нас!

# 177
Честито на новите мамчета-да са им живи и здрави бебоците.а на тях пожелавам бързо и безпроблемно възстановяване newsm51 smile3525
Аз нямам какво да добавя около себе си,освен,че днес пак ме върнаха,но този път с уточнението,че нещата са тръгнали от само себе си и ако не родя събота или неделя, което било малко вероятно, да отивам в понеделник с багажчето. От вчера започна да ми пада тапа и аз супер доволна се ифуках на лекарката и тя ме приземи с думите,че тапата понякога падала и седмица -две преди същинското раждане..т.е да не се навивам излишно ooooh!..но след като ме прегледа, каза, че имам вече цели три см. разкритие и да се подготвям психически, защото  финалът наближавал newsm44 А дано, защото аз тоя финал го чакам от две седмици Mr. Green
Пожелавам ви лек и спокоен ден, аз следобед ще излезна да щурмувам някой парк, току виж съм подпомогнала процеса Praynig

# 178
  • Бургас
здравейте, майчета!
стиснете едни палци за нас с малката -голяма бебка Ани, Казабланка се оказа права, че днес ще е нашият ден Simple Smile (благодаря ти за грижата, мила  bouquet)
приеха ни планово в 7.30 сутринта за индукция на раждането, но, досега, грам разкритие няма, шийката е бетон, бебка е високо, главата не е навлязла в таза - контракции - като послените дни - постоянни и болезнени. а понеже е голяма - около 3800 по последни данни, въпреки моето желание и ентусиазъм за естествено раждане, реших да съм разумна и да е я застрашавам и да се подложим на секцио. влизаме след 14.30-15 часа в операционна. стискайте ни палци, моля ви!!!! до скоро с новини!!! baby_neutral

# 179
essivessela -Успех мила и няма страшно:)  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт