Края на Май наближава, все повече майски бебчета се появяват !

• 17 308
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Да е честита рожбата на JeenySJ! Да расте здрав и много щастлив!

# 226
  • София
Честито на JeenySJ! Много здраве, радост и щастие!

Таня, какво става? Много ли си притеснена? Нужда от помощ или нещо, което да мога да направя? Каквото и да е, спокойно и кураж!

Момичета, като гледам няма спокойствие - първо се шашкаме кога ще родим, после кърмене и други... Нещо се качихме на барабана.

Аз да инвентаризирам с кого чакам Годо - с Лято, с Тилиата и с Галя? Щото Мадленка отива във вторник, още някой беше за понеделник... и така.... ще си чакаме  Mr. Green

А някакви новини за Оличка (или аз изпускам нещо...) И Бубчето ми се губи, а май не съм и честитила....

# 227
  • гр.Стара Загора
Честито бебе Криси на мама JeenySJ да расте здрав и послушен!!!
На мама бързо възстановяване! newsm51
Dendri миличка стига ги стиска тея кълки айде раждай малката кукла  smile3502 newsm62
taniab добре дошла у дома  Hug
Да ви се изфукам запознахме бебе Еви и бебе Митко на мама deliana направихме една разходка , пихме по едно кафе и не можахме да се наприказваме ама цяло лято това ще правим  1stroller 1stroller нали Диде  newsm03
Зайче разкажи малко повече за зайчетата като имаш време знам че то ти е оскъдно в момента но ми е много интересно две бебчета в къщи  smile3504 smile3504!Да ги нацелуваш много   love001
Сиска мила хайде завръщай се че ни домъчня за теб да разказваш за малката Мина  Hug
Лято,Glum и другите преносващи мамчета хайде дано вземат да излизат тези бебочета че в тея жеги искренно ви съчувствам със тумбаците  preggo
А Оличка къде се скри дано да ни зарадва с бебок
Айде мацки оставям ви отивам да хроня Евка и да я обличам за разходка ,като се приберем дано има порой от бебешоци  lovekiss

# 228
4ЕСТИТИ РОЖБИ НА esivessela , Nijntje и  JeenySJ,да са им живи и здрави!!!![/size]

esivessela,4акам да 4уя твоето разказ4е как е минало раждането Wink

# 229
  • София
Здравейте скъпи момичета! Hug Hug Hug

ЧЕСТИТО НА JeenySJ!. НА ПЪРВО МЯСТО ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ ЗА ТЕБ И БЕБЧО!
БЕБЗ КАК СИ!?

Аз със здравето съм вече по-добре. Дано скоро да се възстановя напълно.

Аркси, мила, на мен ми казаха, че заради кръвопреливането ще ми правят изследвания за хепатит и т.н. Прочетох, че и ти си имала нужда от кръв. На теб ще ти правят ли такива изследвания?

В момента се боря с часове наред да си оправя гърдите....уж са отпушени много каналчета, а вече съм на възли....пия лецитин, мъча се с помпи, които нищо не правят.......а бебчо суче прекрасно, но се изморява и най-много по 30мл. изпомпва. Консултирах се с доста специалисти и всеки дава различни съвети......вече започнах да слушам  своя глас.
Вече забелязах, че по всички въпроси всеки лекар те съветва различни неща, което направо ме побърква?!!! Shocked

Целувки на всички!

# 230
честито бебче на JeenySJ  Two Hearts живо и здраво да расте и да слушка мама и тати  newsm76
искам и аз да се оплача, че имаме малко проблеми с очичките на бебчо Sad докато бяхме в болницата имаше малко гурлички на едното оченце но няколко неонатоложки ме успокоиха че не било конюктивит , но като се прибрахме вкъщи започна повече да секретира и сега и на другото оченце се появи. добре че педиатърката ни изписа някакви капки и сега ги слагаме , но все още е зле положението. според нея замърсяването се е получило още при самото раждане  Rolling Eyes много ме е яд на тези в болницата ако бяхме почнали да го лекуваме още от първите дни досега сигурно щеше да е минало  Embarassed

# 231
  • София
Таниаб, съжалявам, че така сте почнали с доктори, но стискам палци нещата бързо да се оправят!!  Flowers Four Leaf Clover
Честита рожба на JeenySJ  , да са живи и здрави и двете!!  newsm51
Glum, аз съм тази, дето в понеделник ще ходи уж само за изследвания и ми е нещо много депресирано, не знам предродилно състояние ли е, или какво . А Бубчето не роди ли? Нещо ми се струва, че ́и честитихме по едно време...

# 232
JeenySJ, честито   bouquet  bouquet  bouquet Много здраво бебенце.

Аз вчера бях на консултация и докторката каза че според нея до 2 дена ще родя. Имам скъсяване на шийката 80%, разкритие 2 см. А контракции имам днес доста на често, през 10 мин са но не ги усещам като болезнени, а само стягат, мисля че на такива редовни неболезнени контракции не трябва да им се обръща внимание нали ?!?, или бъркам. Ще си чакам болките или водите и тогава тръгвам да раждам. Успех на всички неродили мами като мен.  Hug

# 233
Честито на мама JeenySJ, да е здраво и щастливо бебе!!!

По въпроса за неболезнените контракции - моите бяха такива. Напълно безболезнени на 4-5 минути и като отидох на преглед ми казаха, че е започнала родова дейност, а бяхме планирали секцио заради тесен таз за след 5 дни. И така се наложи спешно секцио, така че явно е възможно контракциите да не са болезнени и да започне раждане, а аз до последно се чудех какво да правя и дали не е фалшива тревога  Mr. Green

Мами да си задам и тук моя въпрос относно обличането на бебетата. Как обличате вашите вкъщи и за разходка. Не знам вече какво да правя. Ивко има пъпчици както ви бях споменала, но освен тези, които са бебешко акне или очистващи по личицето, има и по коремчето - ситни червени пъпчици, които според това което четох са от претопляне. Вкъщи е около 25 градуса на отворена тераса - обличам го с боди с дълъг ръкав и ританки. Преди това му слагах и блузка върху бодито. Завиваме го като спи с тънка пелена. А днес реших да го изведа на раходка и след голямо умуване какво и как да го облека го облякох пак така - боди и тънки ританки, сложих и много тънка пелена да го завия заради вятъра, с кош за новородено сме и сложих отгоре покривалото, но ми се струваше, че му е топло /особено като напече това слънце/ а иначе подухва един леко хладен Владиславовски вятър и аз ту махах покривалото ту го слагах. Ужас. Какво да правя? Искам да си го водя по разходки, а незнам как да го облека за да му е добре. Помогнете милички със съвет и опит   bouquet Hug Heart Eyes

# 234
  • София
Аркси, мила, на мен ми казаха, че заради кръвопреливането ще ми правят изследвания за хепатит и т.н. Прочетох, че и ти си имала нужда от кръв. На теб ще ти правят ли такива изследвания?

Мен ме увериха, че Банката им е на Световно ниво и предварително правиха 3 проби за съвместимост, след това много внимателно и под контрол ми включиха преливането, но никой не ми е казвал да си пусна изследвания за хепатит!? На теб колко ти вляха? А плазма? Ще трябва да се поинтересувам...
Относно съветите за проблемите с кърменето - и аз питам и чета, а на края се доверявам на вътрешния си глас.
Радвам се, че се чувстваш все по-добре!

♥...Luni4ka...♥  педиатърката на посещението ни у дома ме предупреди, че около 10-ия ден настъпва хормонален дисбаланс - появяват се пъпчици, гърдичките набъбват и било нормално... не трябва да се мажат. Относно обличането и аз съм в чуденка. В болницата и 2 педиатърки ме съветват да слагам боди с къс ръкав и без крачоли, отгоре гащеризонче и да завивам с пелена... Вчера го поразсъблякох, но днес доста киха... Също излизаме с кош за новородено и с покривало, но и аз се чудя с колко дрешки трябва да е на тази жега.

ТАНЯ КАРАБЕЛЬОВА мимосаря бебз мимчето-т Елеанор SLAVAA vveessii kamel esivessela Nijntje JeenySJ честити бебчовци, да са ви здрави, послушни и с усмивка на лицето и в сърцето!

bani много трудни моменти си преживяла, важното е че те са вече зад гърба ти, а ти се радваш на едно голямо съкровище

maeva0959  аз слагам пишока надолу - всички така ми препоръчват, вкл. и на лекцията.

taniab  добре сте се завърнали у дома! Вярвам, че всичките ти притеснения скоре ще отшумят. Споделяй как се развиват нещата.

Бубчето последно като се видяхме беше в ремонт и нямаше нет...

# 235
vpd писах ти на лични но неразбрах дали го получи,пиши ми за да знам ако не съм успяла да се пробвам наново  Simple Smile

п.п впд по повод конкракциите когато отидох в болницата бяха лекички и даже нерегулирани а имах 4 см разкритие и изгладена  шийка ,така че като гледам скоро ще раждаш   Hug

# 236
  • Бургас
здравейте, майчета!

благодаря ви за стиснатите палци и честитките!!!  bouquet

ние двете с Ани се опознаваме  още след като мнаха 2 часа, след като се роди, еинствено се разделихме сутринта за къпане и ваксина. иначе вчера вина сравнително нормално - имахме малко проблеми с поставянето на спиналната упойка, а после и с изваждането на бебето - при секциото се видя, че не е имало шанс за нормално раждане, въпреки, че го предизвиквахме и имах голямото желание... смото секцио продължи 1 час и 20-ина мин., нея я извадиха някъде на 15-тата, след като ми подейства упойката. важното е, че бебка е добре, кротка и спокойна е засега, вчера папкаше първата си коластра и спа непробудно почти до 9 сутринта. върнаха ми я като подменена - бяха й били първата ваксина, и беше нагълтала вода при къпането, която повърна. и днес цял ден не пожела да засуче - 3-4 пъти я слагах на гърда, като ги редувах, но смо се ядосва и плаче. затова пък, от позата за кърмене си преминаваме в поза гушкане и си дремем заедно.  Hug
момичетата след секцио - въпрос - кога ви излезнаха газовете и кога ви захраниха? че тук чакат, само на билков чай съм, и се притеснявам за кърмата. коластра има, но кърма дали ще дойде? за последно ядох преди 48 часа. при вас как беше? и с какво ви обезболяваха от втория ден? иам чувството, че днес ставането и движението ми е по-проблемно от вчера (когато ентусиазирано скочих да се раздвижвам, въпреки, че не искаха до сутринта).
ще ви задавам още въпросчета, да знаете  Naughty
хубава вечер на всички - и, само да ви кажа, на тези майчета, които са 2 в 1 - няма по-сладко нещо от бебенцето - мирис, топлина, звуци - всичко се забравя и планини ти идва да повдигаш, ако има нужда от теб. просто е уникално усещането. поздрави от нас, по-късно ще пробвам да кача снимчци в албумчето.

# 237
  • София
 Здравейте мили мамички!
 Glum-че, Лято, Аркси  благодаря ви Hug
 Честито на всички мами срещнали се вече с малките си рожби, да са живи и здрави всички бебчовци newsm32
 Аз откакто бях без нет изпуснах много теми и разкази, радвам се че като цяло всички сте добре.
 На мен днес ми е термина и явно няма да родя до 4 часа  Tired Цяла седмица болки и контракции, но нищо... вече съм се поотчаяла честно казано, затова не съм се и включвала.
 Целувам ви всички и стискам палци за останалите като мен 2в1

# 238
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБОЦИ! НАЙ-ВЕЧЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!! На мамите бързо възстановяване!   bouquet Hug

Танче, много силно ви стискам палци бързо да се справите с проблемите, дори и помен да не остава от тях!!!  Praynig Съчувствам ти искрено!
Есивесела, нормално е по-бавното захранване. Аз последно ядох в 4 следобед в деня преди операцията. Оперираха ме сутринта към 8:30, следващите 24 часа бях само и единствено на минерална вода. Деня след операцията беше следното захранване - сутринта чай с парченце (малко) сирене, на обяд чашка кисело мляко и малко парче извара, вечерта кремче. Нещо подобно и на другия ден + рициново масло. Чак след ефекта от рициновото масло започна по-смислено захранване. Газовете ме мъчиха поне две седмици по-сериозно, но си има болезнени моменти и сега... ама това е бял кахър  Wink.
чакам с нетърпение завръщането на Ивилина да сподели при тях как е, а на мен като ми остане малко време ще понапиша още за забавното ни всекидневие...
хубава вечер на всички!

# 239
  • София
Здравейте  майчета Grinning
С голяма радост искам да се похваля, че на 18.05 в 9.00 часа сутринта се роди нашият Ники Heart Eyes Господинът подрани с 14 дни и затова се роди малко мъничък 49 см, 3 кг.
През нощта в 3.30 както си спях ми изтекоха водите. Тръгнах с песен за болницата, защото и на мен вече доста ми беше писнало. CrazyэИзключително съм доволна от екипа, който ме оперира в болницата. Въобще се чувствам все едно не съм оперирана, повече ме боли мястото, където са ми поставяли обезболяващите инжекции. Сега ни предстои първата нощ вкъщи - дано ни се вържат 4-5 часа сън. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт