АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 645
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Предлагам да направим книга за идеи и съвети от бабите аз мога да допринеса за 10-20 страници :
Голям тормоз от свекърва ми медицинска сестра давала детски консултации ooooh!

Не си единствена Sad
Моята пече бебето на слънце, много било полезно. А специално питах педиатърката пред нея и тя каза, никаква пряка слънчева светлина до 6 месеца. Но иди се разбери със свекървата. Все тя е права . Не смея да я оставя с бебето през деня защото веднага го слага на слънце да му пече лицето. #2gunfire добре че в неделя си тръгва
тогава мога и да имам време за пред компютъра

Имамама - виж в нета за аптеки ремедиум в София, мисля , че и там предлагат

# 136
sisely снощи и ние бяхме с 3 ставания. Ужас. Искам и аз да спи повече ама засега толкова.

didi_bojinova и при нас кожата на лицето е грапава и сега мажа с кремче на Бюбхен за разранена кожа с лайка,без невен. Виждам, че има ефест. Взела съм малка тубичка за проба.

madlena и аз се надявам гърдите ми да останат с този размер,че мъжът ми много им се радва, но в повечето случаи за съжаление си възвръщат първоначалната си форма от преди бременността.

kare-rina благодаря ти за статийката, беше ми от полза доста.   bouquet За забелването го правя, но когато се сетя и лекичко.

# 137
  • София
Имам два бързи въпроса- 1- гърдите през целия период на кърмене ли остават с този размер и 2- ат къде да си купя сутиен за кърмене в цвят различен от белия, че направо така го мразя това бяло а пък сега като се виждат и презрамките от дрехите направо  Close
  За съжаление не, казвам така защото при мен бюста е много малък и само когато ми слезе кърмата и гърдите са препълнени си личи и му се радвам  Simple Smile Обикновенно след установяване на лактацията, както писах вече изведнъж гърдите стават "меки и празни", тоест почти както са били преди започването на цикъла бременност и кърмене, като могат да стават отново пълни при по-големи паузи. След приключване на кърменето обикновенно в доста голяма степен възвръщат първоначалните си размери, въпреки че не изцяло защото са претърпяли голямо развитие основно по-време на бременноста и първите дни от кърменето. Всъщност самото кърмене когато е по-продължително и отбиването е бавно и постепенно в никакъв случай не вреди на формата на гърдите, защото им позволява постепенно да се възвърнат предишния си размер и вид в най-голяма степен, рязкото отбиване е по-рисково. Най-големите промени реално се извършват през бременността и първите дни, а не от продължителността на кърмене  Simple Smile

# 138
Здравейте,момичета,аз съм мама от февруарките.Имам останали 2 шишенца с Инфакол/нови,неразпечатани.Ако някой има нужда- с радост подарявам!/имахме ужасни колики и знам какво е/.Може да ми пишете на лични Peace

# 139
здравейте момичета,
успявам само да ви кажа, че се чувстваме чудесно и всичко е наред при нас. Взимам си лаптопа в парка и се опитвам да ви изчета,но не е лесна задача Simple Smile Надявам че, още 2,3 дни и ще успея да вляза в час. Целувам ви много и поздрави на всички!

# 140
  • not found
Ние сме със запек от вчера в 3 часа не е акъл ...  Cry Дадохме му 5 мл Дуфалак , лекарката му каза 2.5 мл , но на нея вече не се доверявам , , в листовката пишеше така и така направих . Та въпросната лекарка мисля да я сменям изключително недоволна съм , вашите вдигат ли си мобилния в неделя ?

# 141
  • София
Да се отчета . Днес бяхме на консултация . Наддава  здраво - по около  1,600 кг на месец . Сега е вече   5,650 кг ,а ни изписаха 2,470 кг  от  болницата .
 Аааа, и днес  правим  два  месеца  Crazy  Heart Eyes ! Кога порастна милото ми детенце  Heart Eyes !

И сега да кажа куриоз - моята мома  реши ,че на два месеца ще преоткрие циците  Shocked  и преди три дни  при един  от  многобройните ми  опити да я  сложа да  суче на гърда (опитвам си  редовно - не се отказвам  Blush ), взе , че  засука стръвно  Shocked .
Аз  се  озвездих направо  #Crazy .Не можах да повярвам . Тя сучеше в началото на първия месец   с мнооого  зверски рев и бутане  и то само със силиконови зърна . От моите зърна  се  дърпаше и  така и никога не е сукала  без силиконово зърно . А  отдавна вече и   изобщо не сучеше - цедя се с помпа и я храня със шише. И сега ме изумява направо  Laughing ! Сега  папка  от гърда   и я дохранвам със шише . Голям напредък  Grinning !

# 142
  • Там където има любов
Kafenceto - Браво  Hug това е страхотно . Направо настръхнах

# 143
Здравейте, момичета!

И аз тази нощ бях в отбора на събужданите три пъти през тричаса. Как не направи поне една пауза това дяти! И нещо май храната започва да не ни достига, все сме гладни и то на 2.5 часа, а аз кърмя и дохранвам. Аз съм с розовия ХИП, някое от момичетата попита май. Доволна съм, досега не сме се запичали, млякото не е много мазно и тежко, коликите ни са слаби. А и явно млякото наистина е много харесвано, защото то е единственото, което винаги първо свършваотрафтовете на магазините.

Аз мажа Васко с крем с фактор 50 на Chicco, доволна съм. Защо смятате, че е грешно да мажете личицето? Ако е заради това, да не ги мажем с химия - ами то и шампоанчетата, и кремчетата за дупе и тяло са не по-малко химия!

Относно промяната на гърдите - моите също вече са меки и не текат и не се препълват при пауза в кърменето от 4-5 часа. Явно при вече урегулирано кърмене е така. Много съм доволна, беше ми писнало да ходя с мокри нощници. Само ако съм си притиснала гърдите по време на сън, текат, но по малко. Aila, съветите ти за кърменето са страхотни! Благодаря! Изобщо не влизам в кърмаческия, ти отговаряш тук на всички въпроси! Hug

Рони-и-и, мила моя скица такава, много ви целувам с Мария! Много ви обичам и с голям кеф ти чета постингите!

Мамочка, ще ходите ли на срещата на родените в АГ "Селена" в неделя? Ако да - ще се видим там!!!

Относно пишлетата - нашата педиатърка каза да забелвам лекичко след баня и да почиствам с физиологичен разтвор с памуче!  

Момичета,моят юнак на 15 май беше 5150 гр.Ползваме втори номер памперси, но ми се струва, че около крачетата вече са много стегнати и си мисля да преминавам на трети номер. Вие как преценявате, кой номер памперси за купувате?

Васко в неделя навърши 40 дни и направихме погачата. Бяхме общо 8 жени,че в хола ни не се събират повече. Събрахме три бебета на почти еднаква възраст и беше много забавно.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 04:09 от asja

# 144
Аз пропуснах малко темите, ама то от хойкане време не остава. Вчера дори бяхме с бебка на пикник на една рекичка до Железница виждам, 4е същото са правили и други мамита+беб4ета
Мамо4ка, като откриеш как да смениш режима на твоето Мише, сподели, моля, че и аз имам същия проблем с дългите почивки през деня, вместо през нощта
За гимнастиката не правим нищо специално, то на активната гимнастика е като регулировчик, на мен такива движения изобщо не биха могли да ми хрумнат. А като я гушкам правичка с лице към мен, търси някъде да се закачи с крачета и да се отблъсне нагоре. Дори като е боса, виждам точно как пръстчетата на крачетата се свиват като на маймунче, което се опитва да се залови за някоя лиана. А за обръщането – по-рано слагах един плюшен хипопотам в креватчето от страната, на която съм я сложила да спи. Целта е проста, да ми напомня следващия път на коя страна да я обърна. Обаче от около седмица хипопотама е извън играта, стои на наблюдателницата точно в центъра над главата й, както й да я сложа, все я намирам по гръб, а главата си я върти както си ще.
Lina10, разкара ли се бучката в гърдата?
Chockolina, браво на Мони, все така да ти е гордост! *dessi*, голяма сладурана е Ани!  И от глад няма да умре, щом батко Сашко е наблизо с близалка. Dena_klv, и нашето езиче е бяло, ама според мен не й пречи на бебка. Да видим педката ни утре какво ще каже. Sisely, аз съм оставвяла изцедена кърма, изяждала е по 100-110 мл. Kafenceto, браво на малката смукла, по-добре късно, отколкото никога. Asja, Io_Io, отдавна не бяхте писали.
Zinaida, не може все лошото да ви следва, вече трябва да идва ред на доброто. Дано по-високата доза Вигантол да оправи нещата
Жабче, колкото ти растат сладурките, май по-различни една от друга стават. И при нас в стаята е 24-26 градуса, но я слагам да спи по боди с дълъг ръкав и чорапки (нищо друго), а  през деня сме само по боди с къс ръкав и чорапки, но с памучна пеленка. Така и ходим на разходки и когато пече, я отвивам. А сутрин и надвечер като я оставям да си играе, й нахлузвам отгоре тънки блузка + панталонки/ританки. Ssillvvi, и нашата втора разходка започва надвечер към 18-18:30, но напоследък бързам да я прибера най-късно до 21 ч., че инак е заспала „зимния” си сън и няма събуждане за баня. Very_nice, добре ме подсещаш за терасата, ние имаме огромна тераса, която я бяхме „зазимили”, че е северна, ама точно й идва сезона сега
Mamacita_Bandida, а какво препоръчват свекитата, за да стане бебето дългокрако – да го провесваме с главата на долу, провесвайки го на кра4енца. Ама ти си била голям сеизмограф!!!
Какъв е цвета на очите на вашето бебе? Дали се е променил вече след раждането? На Ачи очичките бяха мътно-синьо-сиви, сега се избистриха и са си откровено тъмносини.
Аз опитах да намаля лактацията, но явно ме хвана шубето и не можах да се справя, та затова избрах „по-лекия път” и се свързах с банката за кърма. Чакам изследванията и ако са ОК, ще дарявам кърма. Обаче се чудя как ще си размразя моя хладилник с около 10 л.замразена кърма. Днес обаче тъкмо си мисля, че сме в лактационната криза, за която говорите. Гърдите ми следобед не бяха така пълни както ги усещам друг път. Дори за вечерното кърмене помолих тати да стопли 100-тината милилитра изцедена кърма от сутринта. Но явно на бебка й стигна манджата, та не се наложи. После като се замислих се сетих, че беба днес цял ден яде точно на 3 часа и не е правила нито една по-дълга пауза. Та ако не е лактационната криза, може пък да минаваме на режима на спане през нощта. Хм, не, тъкмо се събуди и я нахраних след пауза от 4,5 часа.
И какво стана с организацията на софийска срещи4ка? Искам да се вклю4а, особено ако е в Борисовата или парка заимов например. Всъщност където и да е, градския транспорт стига навсякъде, гърдите си нося винаги, така 4е сме на линия.

# 145
Добро утро!

Дано днес наистина е добро за мен,за разлика от вчера Mr. Green.Радвам се че ви развеселих,днес вече и на мен ми е смешно,ама вчера ми се плачеше и ми идеше да удуша сина си(то едно че ''захрани'' сестра си с близалка,ама по-лошото беше че сигурно и той е близал преди това.А както споменах той кашля здраво,и даже  Sick веднъж.Бая се бях притеснила).

Сашко го водих на лекар УНГ,и човека ми каза че детето ми е абсолютно здраво Shocked.Но...като го чу как кашля,и ни прати на снимка,да се види дали не е глътнал нещо и няма нещо заседнало в дихателните пътища Confused.Нямало друга причина-нито гърло червено,нито хрипове,няма хрема,ушичките не са възпалени Rolling Eyes.Като се отхвърлело това предположение за аспириран предмет(можело дори само малка хартийка погълната и заседнала да причини това Tired),и ако всичко било о.к.,значи сме за алерголог.Отново Sad.Даже иска да ни праща при някакъв специалист в София Rolling Eyes.Но защо питам се аз Thinking,когато и тук алерголожката при която го водих каза че нищо повече не може да се направи.Пие си антиалергични сиропи Сашко,но кой знае какъв ефект няма.А тестовете за алергия се правят след 5 години навършени.Направо се чувствам супер безсилна,мъчи се детето,а нито аз,нито някой друг досега може да му помогне,кашлицата почти без прекъсване си я влачим от януари  Tired.А вече пробвахме всякакво лечение,и бяхме при всякакви специалисти...
Извинете ако съм досадила  Embarassed,ама имах нужда да споделя,наистина много ми дойде вече  Sad

Ани иначе е добре Crazy,не и се отрази по никакъв начин вчерашното меню Joy Joy Joy

asja ,това е любимата поза за спане и на моята щерка,даже и без да я боли коремчето.Редовно ги заварвам така спящи с баща си Heart Eyes
А ти си много хубава гледка даже,много си свежа,а с Васко сте много чаровен тандем Hug Heart Eyes

rea1 ,очичките на моята беба са кафяви още от раждането.Не знаех изобщо че бебета се раждат с такива очи,мислех че всички се раждат с гълъбово сиво-сини.Сашко беше със сини,започнаха да стават пъстри след 6-я месец,а до 9-я вече бяха кафяви.

Kafenceto ,браво,страхотно постижение smile3501

Отивам да приготвям закуска на батито,че вече потропва около мен с една празна чинийка .
Хубав ден,и много целувки на бобоците  love001

# 146
rea1 бучката не излиза,тя е на гърдата с разраненото зърно и ми е трудно да изстисквам,слагам топли компреси когато мога ,не е  често ,нямам време,ако имах кой да ми помага,ами така в кой момент да стане не ми е яасно,бебето иска внимание,или трябва да простра/изгладя/почистя .................................. Confusedна всичкото отгоре миналия четвъртък бяах много уморена и реших да кърмя легнала и съм си притиснала някакво каналче на другата гърда ooooh!  и се зачерви  Shockedпоизстисках мина зачервяването но  сега и в двете имам топчета
asia nika[/b] то и нашата баба го печеше нА слънце като беше при мен първите седмици то детето едвам гледаше срещу слънцето ..................... кога ли ще  ми избият бушоните и ще си кажа всичко и да спре с нейния стаж в детска консултация Simple Smile
aliaаз също много ползвам какво пишеш за кърменето така че продължавай да ни подкрепяш  моля Grinning
имам вапрос може да сте писали за това и ме извини моля ,но когато през ноща стане голяама пауза за кърмене и се прескочи едното , ако не изцеждам гърдите  ще попречи ли по някакъв начин?

# 147
Хайде и от нас едно добро утро Hug
Ние се нахранихме и мама тръгва пак по задачи.Ей много бумаги много чудо от както се е родил Ники все има къде да се ходи и документи да се попълват-в общината ,в социалните,при доки,ЗК за З книжка,болнични,сега и каката ще е в първи клас та и за нея удостоверения и картони.Та в този ред на мисли пущам ви този адрес ,който ми дадоха от темата за майчинството .Коментирахме въпроса и мисля,че ще е от полза за всички.По принцип тези неща ги контролират от счетоводството,но е хубаво да е подготвен човек и ако забележи липса да реагира преди НОИ.
Забелязвам от 2-3 дни,че Ники хапва по малко,възможните причини са две-или кърмата се е увеличила,или е от жегата,но съм спокойна щом пълним памперсите.Вече няколко вечери правим почивка в 3 часа, дано вече да ни стане навик.
*dessi* много неприятно ,дано откриете лек за Сашко и детето да не се мъчи с тази досадна кашлица Hug
rea1 нашата доки каза за езичето ,че нищо му нмало,но аз настоях да ми изпише нещо,защото забелязвам,че става по наслоено.Като се консултирах с другите мами около мен и те са мазали и вече езичетата на бебетата им са си напълно чисти.
asja много хубаво семейство сте Hug и малкия е голям сладур,изглеждаш много добре за скоро родила мама.Представях си те по-различна,това е хубавото на снимките  Simple Smile
Хайде да тръгвам ,че да изпреваря жегите Simple Smile

# 148
  • Бургас
dena_klv направо ме ошашка с тези приложения, ами тези дето нямат интернет какво правят, надявам се моята счетоводителка да ги оправи тези документи.
А за слънцезащитните питам за детето, аз съм ползвала на чико но са доста гъсти и като намажеш стои бяло, такива са и на мустела, а аз искам да е като лосион и да попива

# 149
Най-любимата ми снимка,която вече е в рамка Heart Eyes

Съкровищата ни newsm04

Общи условия

Активация на акаунт