АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 651
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Мимето, за акането цвъкливо на Марчето питах педиатъра й. Успокои ме, че е в реда на нещата, щом е само на кърма.
Сисели, давам от шише чат-пат. Колкото и да гаврътне от шишето после за десерт иска и малко да си цокне.
От няколко дни съм се сетила да пиша, че Мони ти е страхотна, Шоки!
Жабче, дано на гостито успееш да си починеш. Яна и Йоана да се сприятелят с други дечица там, докато някой друг ги разхожда, а ти отмаряш.

На мойто безценно някой му е сменил кротките чипове и сега режимът ни е бедствен.
Рев за цица (започва изневиделица), ритане и мрънкане за още цица, следва мерене на улиците, прибиране-рев-цокане-излизане-рееееееев за къпане-ИДИЛИЯ В КОРИТОТО-реееев-цок-мрън мрън- странно спане. Така сме от няколко дни. Вече сутрин похапвам навън, че у дома няма как, нито кой да те остави за токава прахосване на ценно време.

Вчера за първи път ми направи истерия, докато беше в количката. Бях решила, че е заради смяната на налягането и предстоящия дъжд. Май е усетила в него време земетресение. 

Хайде, дано скоро пиша пак, че то и писането ми като четенето (срамувам се от второто лекинко)Embarassed

# 121
  • Варна
Здравейте! Hug

Ние бяхме болни. Пръво в четвъртък вечерта Мони започна да повръща, в петък беше доста зле - с болки в мускулите, повръщане и разстройство, оправи се за 1 ден, после същото чудо ни пипна нас двамата с Пипо (при него само с разстройство, слава Богу, нямаше повръщане), днес вече сме добре и ние. Какво беше това нещо, не знам! ooooh! Явно някакъв летен вирус.. *dessi*, може същото да е при Сашко. Tired Сигурно не ти е смешно, но и аз се посмях, като си представих как смуче близалка бебето. Simple Smile

Abrikotin, много сте хубави! Hug

Aila, и аз смятам, че постовете ти са много полезни, не спирай да пишеш в темата! Peace

Aila, и аз имам един въпрос: почти при всяко кърмене, след като суче 10-тина минути започва едно дърпане и ръмжене, реване и направо ще ми разкъса зърното като някой звяр и кърма тече ooooh! аз викам на мъжа ми, че е като канибалче Mr. Green

И при нас доста често е така, може да е по много причини, колики, намаляла или силна кърма... ушенце... имаше информация за това в библиотеката на кърмаческия... още се чудя и аз при нас от кое е... Rolling Eyes

И Пипо го прави, а уж няма колики. Според мен причината е в намалялото количество кърма към края на кърменето, още повече, че той се дърпа така повече на гърдата, която пуска по-малко по принцип. Tired

Зинаида, много ви се събра... Дано скоро се оправи Еличка и това да е последното, което ви сполетява Praynig!

рониHeart Eyes
Благодаря и на всички други, които се зарадваха на художническите й постижения! Hug

# 122
  • София/Люлин
Здравейте!
Айла Hug Благодаря за ценните съвети.
Вие как сте с пъпчиците? На бебчо още не са се махнали пъпките по бузките, на моменти стават яркочервени, а кожата е грапава. Мажете ли с нещо и до кога ще се "чисти" някой знае ли? newsm78
Оченцето ни още е зле..капките /окацин/ ги повторихме за още 7 дена, но като ги спра и пак същото..тече очето и гурелки има или бяло секретче. Не знам какво да правя вече..в четвъртък ще ида пак при Доки да видим какво ще каже този път.
Жабче завиждам ви на разходката. Аз чакам да сложим ваксина на 11.05 и да видя как ще е бебчо и се каня и аз да пътувам при бабата на гости за лятото. а нашата ваксина, която се слага на 1 м. не я сложиха, че нямало и сега се местят с 1 м всички ваксини.

# 123
  • Бургас
Имам два бързи въпроса- 1- гърдите през целия период на кърмене ли остават с този размер и 2- ат къде да си купя сутиен за кърмене в цвят различен от белия, че направо така го мразя това бяло а пък сега като се виждат и презрамките от дрехите направо  Close

# 124
  • Бургас
Здравейте,
аз влизам сао да ви поздравя, за сега ние сме добре ревем спим ядем иска не иска аз давам на 3 часа, ако давам на поискване направо ще  откача, затова на 3 часа ако спи я будя, само незнам дали е наддала че ще ходим на първа консултация на 39 ден.
Аз имам да свалям много килца и много ми се иска да мина на диета. На раздело ще сваля но ще запона след няколко месеца да свалям много е бавно но се чувстваш добре.

# 125
  • Бургас
Ох, забравих да ви питам какво слънцезащитно използвате? Марка фактор. Аз още не съ взела но искам нещо да е като лосион не да стои бяло като крем като се нанесе.

# 126
  • Варна
yana, слънцезащитно средство за кого? За бебето или за тебе? За бебето - моето мнение е, че до 6-ия месец с нищо не трябва да се маже, както и не трябва да излага на пряка слънчева светлина. За мен ползвам това:

Сетих се още нещо - чудно ми е как ще ми се регулира кърмата, като това бебе два поредни дни не яде едно и също количество и по едно и също време?! Дали все пак някакъв режим не трябва да се въведе? Със Симона си спазвах храненето през 3 часа, но при нея действаше - тя сучеше, дори и като спеше, а Пипо изобщо не мога да го накарам да си отвори устата, ако не е решил, че ще яде.

# 127
  • Там където има любов
Здравейте момичета  Grinning
 Аз малко се изгубих  Embarassed  В Петък отидохме на гости на вилата и чак сега се връщаме. Леле толкова работа ме чака че не знам от къде да започна. На Вики толкова добре му повлия чистия въздух че сякаш е по спокоен вече. А е възможно (пу-пу) да са ни понамалели коликите. След като най-неблагоразумно излях (без да искам) чисто нова опаковка Инфакол започнах да му давам по малко и не сме имали проблем. В Четвъртък купих чайче на Хип против колики и се надявам с него да изкараме  Grinning
Варненската среща беше много приятна и много кратка  Wink http://www.snimka.bg/album.php?album_id=381312 надявам се скоро пак да се видим.

chockolina- Много неприятен вирус радвам се че всичко вече е минало и то без големи поражения. Много ти е сладка Мони гордоста на мама  Grinning

На Вики в Четвъртък ще му бият първата (пентаксим) ваксина и ще го мерят а на мен ми се струва че поне 1,5 кг е качил
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356435&pid=12483270

Хайде да се хващам че деня няма да ми стигне

# 128
  • София
рони, чоки, бяхте ми залипсвали и щях да ви обявя безмалко за общонационално издирване... Thinking

На мойто безценно някой му е сменил кротките чипове и сега режимът ни е бедствен.
Рев за цица (започва изневиделица), ритане и мрънкане за още цица, следва мерене на улиците, прибиране-рев-цокане-излизане-рееееееев за къпане-ИДИЛИЯ В КОРИТОТО-реееев-цок-мрън мрън- странно спане. Така сме от няколко дни.

Joy Joy Joy

Хм, "режимът" ни е същият. Да не се окаже, че момите един татко ги е правил? Laughing

чоки, много гадно, настръхнах, добре, че леко се е разминал бебо. От такива гадории с рядко щастие и повръщане най- много съм си патила с Велизар, и съответно най ме е страх...  Sick Целувки на художничката от мен. Hug

маги, сватя  Mr. Green, нямаш проблеми. Малките тук май си бяха първите обещани малко по братски тертип, ама карай... Mr. Green Бобо е голям чаровник, да му имам хитрия поглед сладък...  Heart Eyes

Абрикотин, Борянка е бонбон! Heart Eyes
Атлантика, много ми хареса и твоят младеж Wink, но гледам уредили сте се вече с красавица, пък и градска.  Heart Eyes
Като споменах последната, *Деси*, дано на Саши му няма нищо...  Praynig

Мойта мома ме плаши с нейната лакомия вече. Яде - повръща - реве - яде - яде - яде - повръща да освободи място и пак търси да яде... Неслучайно опцията СПАНЕ липсва тук...  Crazy Здраве да и е, ама уж нямаме толкова ящни (мощни) моми в рода...  Thinking Но пък забравям за "нежното" женско присъствие от страната на таткото, може оттам генът да се е оказал силен...  hahaha

Нацелувайте бебоците от нас с Елина, приятни разходки и спокойни дни и нощи на всички!  Hug Hug Hug

# 129
опитах се да направя цитат ама нещо не ми се получи Sad Sad
Aila, и аз имам един въпрос: почти при всяко кърмене, след като суче 10-тина минути започва едно дърпане и ръмжене, реване и направо ще ми разкъса зърното като някой звяр и кърма тече ooooh! аз викам на мъжа ми, че е като канибалче Mr. Green
[/quote]
И при нас доста често е така, може да е по много причини, колики, намаляла или силна кърма... ушенце... имаше информация за това в библиотеката на кърмаческия... още се чудя и аз при нас от кое е... Rolling Eyes
[/quote]

И Пипо го прави, а уж няма колики. Според мен причината е в намалялото количество кърма към края на кърменето, още повече, че той се дърпа така повече на гърдата, която пуска по-малко по принцип. Tired

Здравейте и от нас

Вижте на какво попаднах относно кърменето и затова че бебо се дърпа от цицето

Кърмаческа стачка. При някои бебета се появява такъв период, наречен кърмаческа стачка. Обикновено се появява в началото на третия месец от живота на кърмачето, но не е изключено това да стане по-рано или по-късно. Признаците за кърмаческа стачка са: изведнъж бебето става много неспокойно на гърдата, започва да плаче, да пищи, да се дърпа и огъва “на дъга”. Това в първия момент може да е много притеснително за една млада майка, но всъщност е нещо нормално и това се случва на много бебета. В такъв момент майката би си помислила, че бебето се отбива и така кърмаческата стачка да доведе до край на кърменето.
Не се отчайвайте, плачът на бебето в никакъв случай не трябва да бъде тълкуван като желание за отбиване. На вашето бебе му предстоят още дълги месеци щастливо сукане на гърдата. Просто това е временно явление, което трябва да се преодолее с ваша помощ. Първо не се плашете, нервирайте или панирайте. Запазете спокойствие и преминете към действие. Ако досега сте давали залъгалка или някакъв вид течност с биберон, то веднага преустановете. Залъгалките са много честа причина за появата на кърмаческа стачка. Ще забележите как стачката не се проявява при всички хранения. Ако бебето е изключително нервно на гърдата например следобед, то не го насилвайте да яде точно тогава. То ще си навакса сутринта и през нощта. Адаптираното мляко или кърма от шише също не е добра идея. Ако се притеснявате толкова много, че бебето ще гладува, то предложете изцедена кърма от лъжичка. Винаги използвайте моментите, когато бебето е пред заспиване, спи леко или току-що се е събудило, за да го накърмите. Тогава е най-малко вероятно да срещнете протести.

А аз имам въпрос към майчетат на момченца какво правите с пишлето, тъйкато моята педи не мие казала нищо засега, а съм чувала че се заголва и т.н. Споделете моля че май се притеснявам да не изпусна нещата. Знам че може да се инфектира, не че имам проблем ама знам ли не ми се иска да му инфектира  на бебчо от моето незнание  Embarassed
Иначе сме всеки ден на вънка по разходките, още като го друсна и е заспал пу пу на мама  Simple Smile  за сметка на това като се приберем в къщи и започва едно хълцане, сякаш да каже че не му се прибира  Crazy
В петък сме на втора консултация и с нетърпение я очаквам за да видя колко сме пораснали че дрехите вече са ни къси  Joy
а в кошарата напреко неможем да легнем вече трябва да е на дълго само или поддиъгонал Simple Smile
Не съм ви чела признавам си  Sad много много нямам време, то за мене няма време какво остава за компа Thinking
Някой да е чувал за летни памперси?  newsm78 ние сме с оранжевия пакет на Памперс но незнам къде бях чула за летни памперси ако някой знае повече.
Хайде че много дълго взе да става и ще ви доскучее от четене.
До скоро и отново да напомня на Бургаските майчета хайде да се съберем в морската ако искате скоро
Целувки и пегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 130
и аз да допитам а къде може да се намери този BIOTHERM UV 50

# 131
Здравейте  Hug
Искам толкова много неща да разкажа ,но нямам време и това писане с една ръка не е лесно Simple Smile
Предлагам да направим книга за идеи и съвети от бабите аз мога да допринеса за 10-20 страници :
Голям тормоз от свекърва ми медицинска сестра давала детски консултации ooooh!
Сега на бебето се появиха корички в главата и естествено аз съм виновна защото трябвало да изтърквам главата на детето много хубаво след баня да не остава влажна   Crazy както тя ми казваше от самото начало #Crazy
питах педиатърката каза че не е вярно това ,така ,свекърва ми  беше на гости  и едни натяаквания едно чудо.............. и го набара бебето да го изкъпе и като зела да му търка главата с хавлията дректно ,аз бяах в банята ама добре че  жената на брат ми била там и я спряала ooooh!
да не ви казвам че съм за всичко виновна  Shocked
пъпчиците на беб4о ги намаза с дефламол по лицето само и само да не се скараме дадох нали си тръгва, но вие как мислите дали пре4и дефламола Thinking

# 132
Здравейте мамчета
Абрикотин да ти е жива и здрава малката принцеса много ти е хубава Hug
Рони мерси за споделеното мнение за акането, аз мислех да звъня на док но реших да изчакам един ден и то детенцето се оправи  Heart Eyes
Приятни разхдки на всички и пожелавам бързо минаване на коликите, нашите колики почти минаха но бяха много силни 5-6седмица направо полудяхме от притеснения

# 133
Имало земетресение значи? Аз налои не следя новините и съм в пълно информационно затъмнение.Вчера каката манифистираше на празника. А аз с бебето бях и се бутах в хората. От толкова много народ после като се прибрах ме болеше главата.
И аз правя така както някой майки пишат тука. Бебчо като се събуди първо давам малко мляко и посли другите неща- смяна памперс , къпане и т.н. Много е спокойно при това положението. З
За банята, къпим се към 8 вечерта и заспиваме към 9.30. Ако е крив можем да почнем и по - рано с къпането.
Е Катерина   Sad, браво на тебе че попита за момченцата. Аз също се интересувам за същото нещо. Нашата пед, каза след втория месец да започне да се забелва.На консултация ще ходим чак към 9 юни и тогаваще е питам да ми покаже как се прави това забелване, че аз се опетвам понакога да направя нещо ама не ми се получава. До тогава ще чета тука какво пише по форумите и ще чакам. А за слънце защитния крем виж в апетката на Водната палата или в аптеката на Ботева- там съм е виждала тази марка .
А за срещата -  и аз  искам .
Жабче
, дано д си искарате добре

# 134
Да попитам - тези гръцките капки Инфаколик против колики от къде могат да се поръчат? Или става само чрез познати.
О, и май сложих една излишна тъжна усмивка . А трябваше да  бъде това  Wink Wink Wink Wink Wink.
Поздрави навсички !!!

Общи условия

Активация на акаунт