АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 642
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
Ами като взехме да се броим и аз съм още тук,прочитам набързо ,но не винаги пиша.Стягаме се за разходка пак Simple Smile
ben78 нормално е и мен ме предупредиха и мисля ,че вчера го забелязах,но не съм сигурна още дали е това,не се притеснявай.
ани4ka честито и от мен!Малката е голяма сладурана и тегли там  с тези кантари хубаво да не е гладно милото Hug
Аз бях обещала снимки на абитуриентката ми ,но не ми е останало време.Скоро ще покажем и ние как растем Simple Smile
Хубав ден и много разходки Hug

# 166
Jylieta, с малки изключения аз съм всеки следобед в морската градина. Събота и неделя на вилата. Какво ще прави в МОЛ-а? Нали идеята е да е на чист въздух Wink Даже и в квартала не я извеждам, много рядко, досега 2 пъти се е случвало, когато мисля, че ще вали.
Днес смятам да излизам след храненето в 12, в 3 да я нахраня навън и към 4 и половина да отивам да взема каката от градина.

# 167
Jylieta, аз разхождам бебка в района на Чаталджа, а през почивните дни ходим до морската с тати. Още не съм се престрашила да кърмя навън, а и от две седмици съм в лактационна криза. Ей, само как прозвуча! Та бебка се нерви, криви като изсуче набързо едната и не търпи докато не й предложа другата. Неудобно е. Най-кофти е късният следобед и след къпането, когато реве и нервничи при сукането.  Sad

При вас случвало ли се е да мерите бебетата на два кантара /електронен и механичен/ и те да дават големи отклонения? На нас ни се случи и съм склонна да вярвам на електронните. На 18 май теглихме бебка при педито на механичния и тя бе 3,530кг, а на 26 май водих бебка при друг педиатър с електронен кантар и излезе, че бебка е вече 4,000кг. Въобще не е възможно да е наддала 470гр за 7 дена, след като при предишните тегления излизаше всеки път, че тя наддава по 115гр на седмица. Дори и осреднено да изчислявам, което ще рече поне 230гр за 7 дена пак не става. Вече дълбоко се съмнявам в кантарите и за това съм склонна да вярвам, че при педито механичния въобще не мери правилно.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 11:13 от sisely

# 168
  • not found
така е идеята е да е на чист въздух , но аз нямам възможност всеки ден да съм в морската , нямам личен автомобил , а по автобуси не ми се мисли как ще е с количката , а всеки ден приятеля ми да ме кара и прибира от там и да му развалям работата пак не става . Аз съм в Трошево и не ми е ясно къде наблизо мога да го разхождам . Нали бяхме болни и не го вадих на вън , че много ме беше страх . Но хубавото е , че сме в къща и на двора е всеки ден  Wink , обаче като искам да изляза някъде с количката да се пораздвижа не знам къде...

# 169
  • Там където има любов
Jylieta  - имате много хубав парк над мебелна палата.Където сега е пицария"маестро"
След малко пак

# 170
  • София
Нямам време да ви изчета,тъкмо вляза и ме повикат отдалече Laughing и само си стоя активна без нищо,после докато се сетя че съм в нета и малката се цопне на компа и така Confused
Бяхме вчера да ни бият ваксина и сме вече дълги 59см и 6 000кг. Blush
Все още сме на кърма.Доволна съм от педиатърката ми, за захранване даже и не споменава.Казва само ако не ми достигне кърмата да й се обадя да ми каже с какво да дохранвам,но засега удържам положението. Crazy
Много ви целувам всичките и после ще опитам да наваксам с четенето. Hug

# 171
  • not found
Jylieta  - имате много хубав парк над мебелна палата.Където сега е пицария"маестро"
След малко пак

Така е хубав е парка , но аз се намирам до МОЛ - Варна и докато отида до Маестро доста автомобилни газове ще нагълта детето , единственото място където мога да го разхождам е алеята до гробищата , но повярвайте ми нямам никакво желание там ... Хайде сега ставам , че ще ходим на разходка до Дружба с таткото  Grinning

# 172
  • Пловдив
Ooooooх мами имам чувството че Господ се опитва да изпита силата на духа и тялото ми.....
След всичко , което ми се стовари на главата от 2 месеца на сам , преди 3 дни отново получих нещо като мастит(този път на другата гърда...) - нетърпими болки в гърдата и температура 40 градуса , която не можех да сваля по никакъв начин - в началото пиех само Парацетамол за да не навредя на бебка , а и да мога да я кърмя , но след като цял ден се мъчех буквално като грешен дявол , и имах чувството че изгарям в пламъците на ада , взех течен аналгин (а нея я храних със замразена кърма ) положението започна да става търпимо. Предишния път като ми се случи си мислех че не мога да преживея този ад още веднъж , но ето че го преживях повторно....
Като знам през какво минавам само и само да я кърмя (когато получих анафилактичния шок в реанимация съм окована в разни жички и системи, едвам мърдам , но викам на сестрите на 3 часа трябва да се изцеждам - да не би случайно да ми спре кърмата : гледаха ме малко като ненормална ) не мога да проумея защо някой отгоре всячески се опитва да ме откаже   smile3518

Мами чета ви винаги когато мога и споделям грижите  на всички ви , но ми простете че няма да ви назовавам по именно  Hug
Всичките бебенца са толкова сладки , ама нали са си нашите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Иначе с Елица  и ние си имаме същите проблеми като вас - вечер става на 3 часа , даже на практика на 2 , защото докато се нахрани и се приспим  след малко пак идва време за хранене, и така не мога да се наспя нито денем нито нощем.
Пъпчици по лицето има , но не се притеснявам , появяват се изчезват предполагам е нормално. Коликите като че ли понамаляха , но  яко пръцка и на всяко пръцкане плаче - даже мъжо вика добре де аз като пръцна ми олеква и се чувствам добре , а тя защо плаче  newsm78
За акането сега например не беше акала от 4 дни , иначе нормалното й състояние е веднъж на 2 дни (не знам колко е нормално всъщност )
За ваксината , ще слагаме Пентаксим в края на другия месец че нали сме 1 месец недоносени та ще гледаме коригираната възраст.
За сънцезащитните и аз не я мажа с нищо , макар че ако я напече случайно слунчицето  бузките й почервеняват леко.
За памперсите - и ние ползвахме и Памперс и Либеро (които определено са по-дебели но пък поемат много добре течността ), но май ще продължаваме с Памперс занапред.
Нослето на Ели всяка сутрин е като запушено , пръскам й физиологичен разтвор , кога изкарва нещо , кога не , но предполгам и това не е фатално....

ПП Ако се загубя за повече време да знаете че пак ми се е случило нещо , дано поне да е нещо от което се оживява  #Puppy dog #Silly

# 173
Здравейте милички

Ави все още продължава да яде  по-малко SadНа ядене хапва най-мн 60мл.Вчера понеже съм мн притесненя я заведох при педката да я види.Измериха я и за две седмици е качила само 300гр.което било долната граница CryТолкова се притесних и така си поплаках вкъщи.Не знам какво и става защо така започна да яде по-малко.Хем си имаше хубаво режимче сега яде през 2 часа и обикновено заспива на шишето.Нито мога да я уригна нито вода нито нищо.Не стига това ми все още има жълтеница и пак почваме водата със захар SadА накрая за капак имаме обложено езиче и ни изписаха Фунгостатин 3х 1мл.в устичката.А когато я преслушаха със слушалката педката каза че имала мн бурни колики,а тя милата си стои кротко и зяпа.Как да знам аз като не се гърчи винги,значи може би не яде от коликите ThinkingСега сме и на др АМ Tired изписаха ни Фризолак 1 и Фризовом за запека по равни части.Вече се чудя какво да пробвам и от какво може да е това неяде.Ако е от коликите ми тя си ги имаше и преди Rolling Eyesпък ядеше повече,млякото си и беше същото до вчера,значи не е и от това,гледам да не я навличам за не и е прекалено топло,давам чайче с копър,сега да видим и езичето дано се оправи.

Маминките които сте на АМ моля ви казвайте мнения,при вас как е хапват ли бебчовците колко изяжда,какво др давате освен млякото?

Дано бубинка започне да се храни повече да се успокоя.Всички ми казват да не се притеснявам че е нормално,че ще се оправи и дано е така.Ще се моля до 10.06 да сме наддали и да си влезе в ритъм мн ме е страх да не се наложи някаква по-сложна процедура Praynig Praynig Praynig

А и да питам.Напоследък Ави е започнала мн да се стряска милата.Особено насън,чак се потриса и вдига ръчички и отваря ококорено очички даже понякога не може да заспи след това дълго време.Хем гледаме всички да сме внимателни с нея и да е възможно спокойна обстановка ,но може и да я превъзбуждаме милата без да знаем.Много баби...Вашите бебчета стряскат ли се така?

Хайде оставям ви че да дремна малко че скоро пак ще е будна.

# 174
zinaidA много съжалявам за това което ти се случва,но защо се получава мастит???мен мнгого ме е страх ,в първите седмици с препълнени гърди бях,каналите ми едвам пускаха като изцеждах , с помпа нищо не капеше така си откъснах зърното на едната гърда, аз неможех да се пипна защото гърдите ми бяха като камък, и моята майка да е жива и здрава ме изцеждаше на ръка,защото тя е преживяла същото преди .Сега пак се запушват единични каналчета,майка ми настоява да се изцеждам винаги след кърмене ,но аз не искам и си живея с този страх от бучки мастити и тем подобни  Shocked

# 175
Някой спомена за „летни” памперси. Аз в момента ползвам „двойката” и така се слу4и, 4е имам едновремено на Памперс, Пуфис и Либеро и ги редувам та имам преки впечатления. Предпо4итанията ми към марките са то4но в същия ред. Най-тънки и съответно подходящи за жегата са Памперс, а са железни, не са ми пропуснали изобщо. Пуфиса са с най-изкуственато покритие отвътре. Либерото са с ласти4е на гърба, вместо на уши4ките, което ги прави по-неудобни за обли4ане, но по надеждни като сме се оакали до ушите.
Brilliantine, ползвам кенгуру (на заем ми е и затова не си купих слинг). Тати много се гневеше да не слагам Ачи толкова рано в кенгуруто, но тя вече стана на месец  Heart Eyes. С кенгуруто разхождаме кокера или отскачам до магазина, ако е спешно и не мога да го съчетая с разходка.  С колкичката джиткаме навсякъде, вече си купих и дъждобран, че ми писна да се съобразявам с времето. Сега в багажника на количката стои дъждобран за мен и дъждобран за количка и си излизам дори и да има облаци. Че то инак докато ги зачакам ще валят ли днес застрашителните облаци или не, то деня минал. Princesa_raja, Briliantin, какво като реват бебетата навън! Дали ще са вън или вътре, явно сте им оцелили времето за рев, а и без друго нищо не можете да направите понякога (не, че пак не можете да си гушнете, де). А навън тъкмо не кънти толкова като в затворено помещение и могат да си пореват на воля.
Вчера имах премеждие с количката. Нали знаете на автобусите как само преместват перилата малко по-вляво или вдясно и слагат етикет на тази врата, че е за колички. Ама на вчерашния автобус само проформа бяха местили тази джаджа и с голям зор качих коли4ката. Лошото беше на слизане – един млад  батко ни помагаше, той отгоре за дръжката на количката, аз отдолу за поставката на крачетата. Та баткото като усети по средата на слизането, че стълбичките са по-теснички, съвсем добронамерено реши да „прелети” с количката над перилата и рязко вдигна количката нависоко. Е, да, ама аз вече бях на стъпила на земята и нямаше как да реагирам, бебето само се хлъзна надолу, добре, че колената ми опираха моя край на количката и успях с една ръка да хвана малката вече в/у колената ми. Всичко стана точно за секунди, дори не можах да извикам. В следващия момент вече автобуса беше потеглил, а аз поседях няколко минути на спирката с омекнали колена. След това в останалите превозни средства винаги обръщах количката с отвора на коша към по-ниската страна. Реших вече да я връзвам с колана на количката.
Вчера бяхме на консултация. Растем, ама много. Андреа се роди 3100 (изписани 2950), 51 см, 21 дни по-късно беше 3810 и 52 см, сега, на 33-тия й ден, е 4300, 54 см. За езичето ни дадоха дактарин да мажем с пръстчето на мама, увито в марличка. Първо ми се струваше, че ще е трудно, но аз като й се плезя, и тя вади езичето и така се справихме успешно. Сложиха ни ваксина, нощта си изкарахме спокойно. Като стана въпрос с педката за банката за кърма, тя сподели за нейна малка пациентка с 3 дни по-малка от Андрейка, която за 1 месец е наддала само 200 гр. Опитвали за да не е на АМ да вземат кърма през банката за кърма, ама не й давали, защото бебето не било алергично. Та може на нея да подаря запасите си от кърма. На консултацията ми показаха съвсем нагледно какви масажи трябва да правя, кога и как, нищо, че съм майка на 3 деца. Само мога да кажа Браво на хората, които си вършат работата, а не я претупват. Дадоха ни и направление за ортопед, споделете опит в София къде да отидем на преглед.
Ben78, и мен ме предупредиха, че раничката от първата имунизация може да започне да изглежда като гнойна пъпка и да не правя нищо, за най-много месец трябва сама да си мине. Само дето аз дори не виждам къде точно са й сложили инжекцията, може би след време ще се появи това „топченце”
Как спят вашите бебета. Моята бебка спи с полуотворени очички. Андрейка нали е кротанка и спинка много и сигурно така прави да не е съвсем извън играта за дълго. Инак и тя понякога се стряска на сън, ама дори без да се събужда освен ако не закачи някоя дрънкалка докато се протяга - тогава окорва очи клюкарката да види к'во става.
Zinaida, само ще цитирам „Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни”. Аз мисля, че няма накъде по-силна да ставаш, стига вече изпитания!

# 176
  • София
Енигма, много е порастнал младежа Shocked, добре го гледа мама значи. Heart Eyes За педиатърката ЕВАЛА! Рядкост са такива лекари, чест и прави. Peace

Ася и Васко - големи сте сладури и двамата! И аз някак по - различна си те представях. Blush

Зинаида, наистина много ти се събра... Confused
Важна е кърмата, да, по мое мнение е направо безценна, но ако по някакви причини не се получава (особено пък, когато крие такива рискове за теб... Rolling Eyes), по - добре да не се мъчиш така. Най - важно е Еличка да има жива и здрава майчица, макар и некърмеща я, стискам палци този ужас да не се повтаря...  Praynig Никакво зачезване не позволяваме, ще пишем неизвинени иначе...  Mr. Green

Като казах зачезване, Дея обеща,че няма вече, а пак ни отсвири...  Crossing Arms
И за други майчета ми се губят отдавна - Мария, петьоф, мара каси и т.н., и т.н., да не продължавам..........

Изобщо активността е на светлинни години от бремелинско време. Тогава си спомням как зарязвах де що има работа Blush доакто не ви изчета и само докато прочета 1 стр., сте написали още 2-3...  Rolling Eyes Еееех, спомени, спомени. Mr. Green

И ние иначе сме по разходки. Елина много обича да спи в количката (хеле пък откакто си има по - лека и лятна, по цял дообед обикаляме, по люлки и пързалки - е за батко и, разбира се Laughing, а тя кърти... Вечери, след 17,30 също излизаме за малко, ако е на кеф госпоИцата.
Давам днешния фотоотчет на бузанката Heart Eyes и отивам да се занимавам с малък пикльо - демек батко и. Crazy

http://media.snimka.bg/3135/012524626-big.jpg
http://media.snimka.bg/3135/012524635-big.jpg
http://media.snimka.bg/3135/012524643-big.jpg

# 177
Деичка, къкъв е този лек режим който си карала?

Без хляб и тестени изделия,без сладко,много плодове,особено сега е сезона на черешките  Mr. Green
Много течности и вечер преди лягане ел-карнитин на гладно 30 мин. преди сън

Олче,тук съммм  Mr. Green  Heart Eyes Страхотни бузки има малката,да ги нацелуваш  Heart Eyes Как е баткото?
Не се включвам често,защото виждам ,че пишете за кърмата,а аз не мога да съм много полезна  Blush

yana_kuncheva,навита съм на среща аз,обаче няма да ме има на 12-ти до 15-ти,ако след това се навиете,съм съгласна  Hug

Мамочка,как е секциото ти?Аз започвам да се притеснявам,мисля др. седмица да ида при моята лекарка,моята безцветна течност от раната продължава,а да не говорим,че и ми щипе  Tired и ми се струва ,,че има 0.5 см отвор  ooooh! Tired

нощното хранене-при нас е на лице,хапва в 21 ч. и в 3 е сърдита,иска да папка  Crazy

Масажи,правя след баня,но не редовно  Blush

atlantica,да ви резервираме за зет  Blush ,голям сладур  Heart Eyes

Снимките на всички са прекрасни  Hug

Ето да се отчета и аз с една -две с моите щерки  Mr. Green
http://media.snimka.bg/3135/012525332.jpg
http://media.snimka.bg/3135/012525329.jpg

Като и кажа на каката ни да се усмихне се озъбва така  Mr. Green
http://media.snimka.bg/3135/012525328-big.jpg

# 178

Верига немски дрогерии. Има ги в големите градове отскоро.

Asja oт Пловдив ли си? Прочетох поста ти за магазини  ДМ,можеш ли да ми кажеш къде има тук такъв?

# 179
Говорите си за среща виждам аз тука. Но защо  не някъде на центъра. До морската ми идва малко далечко сутринта, ще трябва целия град да обиколя. А дале няма да има и други желаещи, гледам и другите мами са писали за среща, а някой даже не са се появявали от доста време.Дано се съберат повечко хора. Както и да е аз съм преди обяд по центъра.
На бебчо крачетата и ръчичките му са потни , не е навлечен. А при вас така ли е?
Само АМ давам, друго не и чай на ХИП. Правя по 120 гр и той изпива 60 -70 гр и това което остане си го изпива на следващото хранене. Като се събуди първо му давам млякото от предното хранене и после свалям памперса. Така за да не плачка.

Общи условия

Активация на акаунт