АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 895
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Jylieta,и аз като Олчето-едно малко кафе пия,сутрин веднага след първото кърмене,с много мляко.С ниско кръвно съм,и без кафе направо съм така  #Silly.

И аз да отправя един въпрос към Аila-последните дни ми направи впечатление че малката ака предимно като яде от дясната гърда,а от лявата повечето пъти(почти винаги даже) като яде,после само е пишала. Когато е яла от дясната е по-спокойна и издържа до 4 часа до следващото хранене,а когато е яла от лявата зяпва след втория час.И аз я храня де...но се чудя дали си внушавам че не и стига млякото от лявата Thinking,или наистина е така.Малката иначе никога не пуска сама гърдата,и няма как да рабера кога се е нахранила.Кърмя я 20-30 мин.,тя е спокойна после,или заспива,или си гледа там нещо,блуждае си Grinning,пълни памперсите,и по това съдя че е заситена.Вечер обаче понякога след първия час виква след като е яла от лявата гърда.Да взема да и давам и от дясната ли,какво ли newsm78.Ама пък ме е страх да не се препълни дясната ако я давам толкова често  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 15:12 от *dessi*

# 211
  • Бургас
и аз не разбрах кои фонтани,

# 212
  • Бургас
и аз не разбрах кои фонтани,
Joy
Ами то как да се разбере, като ви го казва човек от скоро в града  Mr. Green Извинете ме много... Октопода е от едната страна, фонтана, който сега не е пуснат е от другата... точно до бишата Елит, сега май е Полка... или нещо такова пишеше...
Обясних защо го предложих, на мен ми е все едно, вие кажете къде, но както каза Velvet по-добре от сега да се разберем, че до утре, кой влязал, кой не... пак ще се разминем...
Имамама, предложения за центъра?

П.П. Много ви благодаря за паролката   bouquet

# 213
Леле как сме се разминали само днес в Морската градина. Аз днес преди обяд се домъкнах до тами се разходих покрай двата фонтана. Минах и от двете страни на пейките до Елит но никой поцзнат не видях. За центъра не се сещам за никакво спокойно и уютно местенце. Навсякъде е народ и лудница. А сега непрекъснато има разни мероприятия на тройката и е още по -шумно.Така че където кажете няма да ми е проблем, ще дойдем по живо по здраво  Wink Wink Wink Flutter

# 214
Здравейте от мен и Марина Hug
Отдавна не съм писала, но от няколко дни се опитвам първо да ви изчета, не знам как успявате със грижите за дечицата и с домакинството и с разходките, а аз хем имам баба на помощ Crazy
При нас нещата са добре, кърмя я успешно за сега на първия месец беше качила само 650г, но се надявам за следващия месец да е по-добре Peace Има много пъпчици Sad даже по главичката и по вратлето, а гледам да не я навличам.
За мазането, ползвам слънце-защитен крем на Себа Мед с фактор 50, подходящ е и за толкова малки бебета, само че Марин изобщо не обича да я мажа с кремчета  Rolling Eyes
И аз като Емануела съм с Чиполино перфекта и съм много доволна, много е маневрена и стабилна Peace
Днес бяхме и на ортопед, гледаха я с ехограф, слава богу няма никакви проблеми Praynig
В неделя ще ходим на църква да ни четат молитва bishop
Вече направихме няколко и вечерни излизания да пийнем с татко и по малко биричка (той повече аз по-малко  Laughing )
И Марина има още колики, но пика е вечер до 11, през нощта спи и пропуска едно ядене, но обикновено е това около 12, така че имам 1-2 кърмения в малките часове Crazy
Зинайда Hug, стига вече проблеми дано този да е последен Praynig
И аз съм на мнение, че нашите деца са най-сладките Heart Eyes
Олче страхотни роклета Heart Eyes
Поздрави от мен и дано успявам да съм по редовна, че имам голяяямо отсъствие Blush

# 215
здравейте  Hug
ходихме вчера при доки да се претеглим и се оказа че за 2 седмици е качилаа само 140 г,но за сметка на това е пораснала с цели 3 см Crazy на първата консултация когато се оказа че е качила 500г и 6см реших че има разминаване между меренията в болницата и при педиатъра,но после прочетох ето това:

Наддаването на тегло се определя и от други неща освен от диетата, което е причината да има толкова разнообразни вариации в нормалните модели на наддаване при бебетата. Например, бебета с различен тип тяло, дължащо се на наследственост, имат различна скорост на метаболизма и оттам по различен начин изгарят калориите.

* Дългите и слаби бебета (ние ги наричаме “бананови” бебета)  са хиперметаболитни. Те изгарят калориите по-бързо от по-пухкавите “бебета-ябълки” и “бебета-круши”. Банановите бебета вероятно ще наддават по-бързо на ръст, отколкото на тегло, така че нормално ще се намират над средното за ръст и под средното за тегло по таблиците.
    * Бебетата-ябълки и круши имат обратния модел, като показват по-бързо наддаване на тегло, отколкото на ръст според таблиците. Всички тези модели са нормални.

и след прегледа вчера се убедих че си имам бананче  Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
и все пак се чудя нормално ли е да яде главно по 40 г? от жегата ли е?айла какво мислиш?иначе изглежда че й стигат защото си спи по 2,5-3 часа  Thinking
ние 20 дена самички обикаляхме из улиците защото имахме контакт с болен от варицела,но днес най-после се видях за малко с atlantica и *dessi* и си припомних колко е хубаво да излизаш с някой,който преживява същото като теб и много добре те разбира  Heart Eyes
целувки от нас и спокойна нощ  Wink

# 216
Аничка, малко ме поуспокои твоят пост! HugИ нас все ни броят към недохранените и все се трвожа дали й стига папото на мишлето ми!Моята се роди 51см, сега е 56!
Вие дохранвате ли се?Евала на твоята педи ако не те е накарала веднага да преминете на АМ, както моята!
Да ви кажа страшно съжалявам, че я послушах мойта с това АМ!Сега не мога да се оттърва от него, въпреки че мисля че имам кърма и въпреки чудесните съвети на Аила, без чиято помощ изобщо нямаше да се справя!Аила, отново  Hug
Ние днес бяхме пак на мерки и теглилки и  първа ваксина!Милото ми как рева, скъса ми се сърцето!
Премериха ни 4.300кг, като се роди 3.700 и беше изписана 3.540кг, но според моята педи близо 800г за един месец са много малко!И непрекъснато всеки път ми натяква под една или друга форма, че ми е слабо детето и още има да наваксва!Да не говорим, че въпреки че уж сме недохранени, непрекъснато ми говори как задължително на 3 часа трябва да яде, че ако е на по-малко било много лошо, и че трябва да яде 6-7 пъти и да й махна нощното хранене! #Cussing outАма иначе сме недохранени!А и разбира се да увелича дозата АМ, въпреки течащите като реки гърди! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ще я сменям тази, писна ми вече, като ходим при нея и после с дни съм кълбо от нерви!Само още повече ме обърква!Защо я послушах изобщо!
Ей, момичета, оставете и за нас някой зет свободен, моля ви! Laughing
Зинаида, мила нямам думи!Бъди силна!Дано се свърши вече! Praynig
Колко снимки само, колко красоти  Heart Eyes, време е май и аз да покажа колко сме поратснали!Ама после Embarassed
Искам и аз срещи!Само дето ние с яденето сме много объркани, нали уж се дохранваме!И аз давам и от двете гърди...и като излезем навън за по-дълго ще пада голямо чудо - цици, шишета, млекаааа ooooh!
Зоват ме, време беше, чао засега! Hug

# 217
  • Варна
Момичета, може ли да ползвам водата на Девин с розов етикет за приготвяне на млякото?

# 218
  • not found
Аз да споделя , че моят син е свободен  Laughing Странно защо винаги си мислят , че е моминченце Confused Чист малък мъж си е  Wink

Днес забелязох , че имам нещо като малки пъпчици (които в момента ги няма  newsm78  Shocked) , възможно ли е това да е Кандида ?

# 219
princessa raia ако ми беше казал педито да дохранвам или направо на ам при положение че имам кърма нямаше да го послушам,а и когато го избирах знаех че той подкрепя кърменето.ако беше недохранена щях да пробвам да я храня на поискване или да се цедя и да й давам или каквото и да е друго с последен вариант дохранване.честно да ти кажа влизам ти в положението и разбирам защо си решила да дохранваш,все пак всички искаме най-доброто за децата си и в този стремеж сме склонни да се доверяваме на такива лекари с по-остарели  разбирания.
 сега ако бях на твое място щях да си сменя педиатъра първо и на второ място да се пробвам да мина изцяло на кърма
 Hug Hug Hug силно и се надявам всичко да се нормализира скоро при вас
Зинаида не мога да повярвам колко лоши неща ти се случиха за толкова кратко време.силно се надявам и стискам палци всичко лошо да остане зад гърба ти и само хубави неща да ти се случват!!!! Hug

# 220
Ей, момичета, оставете и за нас някой зет свободен, моля ви! Laughing

Моят син е свободен! Mr. Green Уж сме убави, пък ни нъ щът! Laughing
ЕТо ни в цялата ни прелест:
http://i169.photobucket.com/albums/u224/asja78/Vasko/P1050304-2.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u224/asja78/Vasko/P1050396.jpg

asja ...много хубав такто си имате - да не се обидиш!!

Знам!!! Mr. Green Хич не се обиждам, даже се гордея, че съм обичана не само от красив и умен, ами и много добър и грижовен мъж! Айде още малко да се пофукам:
http://i169.photobucket.com/albums/u224/asja78/Vasko/P1050404.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u224/asja78/Svatba/IMG_2240.jpg
http://i169.photobucket.com/albums/u224/asja78/Svatba/IMG_2211.jpg

# 221
ани4ka, благодаря ти!Ами и аз това се опитвам- да махна АМ, с помощта на Аила!Не знам до колко се справям, досега се чепатих като йога маниак на леглото, че да пробвам да не е проблема в позата!И да ви кажа имаше резултат! PartyМъжа ми казва, че нямало друга майка, която толкова да се бори да остане бебето само на кърма! BlushМного ме е яд, че я послушах тая докторка, ама ме беше страх и не знам....повлияях се, бях несигурна... TiredКакто и да е, дано все пак да откажем АМ!Стискайте ми палци! Praynig
А иначе аз отдавна търся заместител на педиатърката!Ще пробвам при Масларски от Вита, някой друг освен Жабчето да е чул отзиви?Четох, че има много доволни, ама нали се напатих! Crossing Arms
 asja, страхотно семейство сте, много сте хубави!Сега чакаме снимка на трима ви заедно, да е пълен разкоша!
И значи казваш, свободен е твоя младеж, а? PartyПишете ни в списъка на кандидат снахите! Wink
Dido4ka , според мен е още много рано за тази вода, знам че пише че е подходяща, но все пак не дей, поне според мен!

# 222
  • Бургас
Добро утро Simple Smile
Ася, ако още не са ви взели ние се кандидатираме  Hug

Ето ни след баня
радваме се на мама
спим
с бибата
доволни в кошчето
сладък сън

Blush

Много хубави снимки  Simple Smile и романтични  Simple Smile щом таткото е такъв хубавец и ... всичко там, и малкия няма да е по-назад  Party

Да ви кажа сега съм притеснена дали не яде малката много... Например, преди малко яде почти час от двете гърди, като сука усилено и от двете и хич не е спала... изяде 70мл. от шише кърма (която беше изтекла), и я пробвах дали ще иска още с АМ и хапна още 40мл.  Shocked Mr. Green Радвам се, че хапва добре, но това ми се струва твърде много... Може би не трябваше да и предлагам АМ...
.. иначе вчера нещо не ни беше ден защото все плачкаше и и я кърмех през 2 ч. по тази причина... дано днес е по-спокойна...
Подариха ни въртяща се играчка за кошарката и след обикновенната, която и висеше над главата сега е ... изключително щастлива  Crazy Mr. Green Heart Eyes Гледа я с такъв интерес... смее се и маха с ръце, крака, говори им на животинчетата  Hug

Маминки от Бургас, за днес не се разбрахме, ако се поорганизираме за утре ще се радвам Simple Smile
Удобно ли е на всички между 11-11.30 на Елит на пейките в морската...? или вие кажете къде Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 08:03 от ben78

# 223
Добро утро и от нас Simple Smile
оставям си номера 0887584312
Ако решите,днес съм на консултация в 12:30 и след това съм свободна и ще съм по-близо до морската.
Dido4ka ,моята педка каза че каквато и вода да купя трябва да я преваря,независимо дали изворна от чешмата или бебешката на Хип.

п.п.И все забравям да благодаря на мамата дето ни е качила и нас на първа страница Simple Smile

# 224
Момичета, може ли да ползвам водата на Девин с розов етикет за приготвяне на млякото?
Може  Peace,аз такава давам за пиене.

ben78 ,много сладка фотосесийка Heart Eyes

dream-wish,,честит рожден ден!
Много здраве,щастие и незбравими мигове с трите ти прекрасни дечица!

Общи условия

Активация на акаунт