Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 8

• 50 150
  • 589
  •   1
Отговори
# 285
защо никъде не срещам нещо за лекуване с хомеопатия не сте ли пробвали чувам че има възстановени деца с хомеопатия-kezaja беше писала за едно такова дете на 15 години което било напълно възстановено с хомеопатия от марио бояджиев!моя сладуран още не говори и много се притеснявам само издава звуци и някои неща не ги разбира вървим и на пръсти!

# 286
Мила, само с диета няма да стане. Иска се много, много работа с детето - психолог, логопед и т.н. Не е лесна битката ни, но не се предаваме.  Wink
Момичета, благодаря ви за хубавите думи за мен и моето момиче!   bouquet

# 287
Мила, включвам се отново относно хомеопатията. Ние лекувахме Мими доста продължително с хомеопатия, може би около 2 години. Не забелязах особен напредък... Всичко което сме постигнали с детето, го дължим най-вече на упоритата работа с нея.

# 288
при класически хомеопат ли

# 289
Да, класически хомеопат. Индийски професор по класическа хомеопатия, който водеше лекции на курсистите в София.
Това, че при нас не е имало ефект, не е повод ти да се отказваш. Може пък твоето дете да се повлияе добре.

# 290
наистина ли може да се излезе от спектъра само от диета

Само с диета или само с хомеопатия или само с билки и т..н. нищо не става.  Става с терапия И диета....

# 291
veselcheto,

тази я нямам, мога да я намеря ако трябва, ама на хартия  newsm78

иначе да ви дам линкове ако ви се чете Simple Smile

Autism Spectrum Disorders-A Handbook for Parents and Professionals 2007.pdf 4.62 MB

Different like me my book of autism heroes.pdf 2.26 MB

Handbook of parent training helping parents prevent and solve problem 2007 2.53 MB

Hormones and Social Behavior 2008.pdf 3.98 MB

Melatonin - Biological Basis of Its Function in Health and Disease 2006.pdf 6.42 MB

melatonin 4 decades 2002 adhdbrigaden.pdf 8.08 MB

Metaphors for learning cross-cultural perspectives 2008 2.49 MB

Multicoloured Mayhem - Parenting the Many Shades of Adolescents and Children With
Autism, Asperger Syndrome, and AD HD.pdf 2.36 MBAsperger and ADHD is related here is the oldest known history of ADHD
http://adhd-npf.blogspot.com/2008/10/english-adhd-history-1798-alexander.html"

Sex, Sexuality and the Autism Spectrum 2005.pdf 1.33 MB

Straight talk about psychiatric medications for kids Timothy E. Wilens (2009).pdf
1.2 MB
Survival strategies for people on the autism spectrum disorder 2006.pdf 770 KB

The Complete guide to Asperger's syndrome Tony Attwood (2007).pdf 1.49 MB

Understanding Autism For Dummies®.pdf 3.87 MB

Understanding Autism, From Basic Neuroscience to Treatment.pdf 30.17 MB

Understanding the Nature of Autism and Asperger’s Disorder 2006.pdf 727.24 KB

Unwritten Rules Of Social Relationships (Temple Grandin - Sean Barron) Autism

Asperger Social Skills Ocr - Editable.pdf 2.42 MB

Yoga for Children with Autism Spectrum Disorders 2006.pdf 6.67 MB

от тук http://thepiratebay.org/torrent/4448246/Autism_Video___books

# 292
Аз малко ще противореча на останалите, но тъй като това е твоето дете и ти ще си човека, който взима решенията и отговорен за човечето ще си позволя да ти разкажа повече за диетата.
Диетата е част от лечение по DAN (Defeat autism now) протокол, който включва диета, пробиотици, витамини, хелиране и прочее. Тъй като в Бг няма Дан лекар, аз съм доволна и само от прилагането на диетата. Нашата дребосъчка (типичен аутист, тежък случай) посещава логопед от както беше на годинка и половина, благодарение на това е много добре с фината и общата моторика, Но едва когато започнахме диетата на 3г и 3м се подобри съня, очния контакт, разбирането, няма автоагресия, няма непоносимост към различни материи, шум и други дразнители, намаляха рязко ходенето на пръсти и въртенето на китките, усмихва се, когат се смеем, съпричасна е към емоциите, играе на ужким. Няколко пъти родители на деца с други проблеми, виждали аутистични деца са ме питали сигурна ли съм, че точно това е диагнозата й. И за да не те заблудя, не, тя не е излязла от аутистичния спектър и надали при нея ще се получи, но има много добро поведение, съвсем приемливо за останалите. Изпълнява, разбира, рисува слънца, лица, човеци, учи нови неща, всички специалисти, които я видят за първи път казват, че има голям потенциал и ние се стараем да го използваме. Казва вече няколко думи на място, както и инцидентни на място, но без да ги повтаря след това. Диетата няма да излекува детето ти, те ще му помогне да напредне много. Казват, че приложена при 2 годишните- 90 % от децата излизат от спектъра. Звучи много добре, нали:)
За хомеопатията, ние ходихме при една лекарка, която има опит с аутистични деца и е помогнала на доста деца, има чудесни резултати с тях. Спряхме, защото започнахме да работим с друг лекар.
Веселче, за коластрата съм чела само хубави неща, но не съм давала все още. Последните 2 месеца дребосъците пият пробиотици и водорасли от скоро.

# 293
Искам да допълня и подкрепя пишещите, колко по-ефективна може да бъде работата с детето ако тя е подпомогната с диетата и хомеопатично лечение.
Съжалявам, че за пореден път ще се повторя, но реших , че е важно за новочетящите да знаят, че наистина ако диетата се започне в ранна възраст и е достатъчно строго приложена тя дава резултат. Не знам защо цари една всеобща заблуда и много от майките, които са опитали диетата, след като децата не проговорят веднага,  решават, че при тяхното дете не действа. В повечето случаи това не е така. Както казва Парапланерчето подобрява се изключително много поведението, изразът на лицето е друг, има емоция , има чувства , подобрява се онзи “гледащ през теб” поглед, намаляват стериотипите... изобщо неща , които родителят като виждащ детето си всеки ден не може да оцени, а те са толкова важни.  

При моят син основните две неща, които бяха решаващи за неговия напредък са първо диетата и година по-късно включихме хомеопатията. При класически хомеопат. Естествено не на последно място е работата с детето, но  тези две неща улесняват много работата на терапевтите. Сигурно не са панацея, както всяко друго нещо, но щом има случаи при които резултатите са факт, защо да не помогнат и на вашето дете? Просто трябва да се опита. За мен без глутен и казеин диетата и хомеопатичното лечение си остават абсолютно необходими за по-бързия напредък на синът ми, защото знам какво беше преди и след диетата. Сега четири години по-късно виждам какво се случва в редките случаи, когато  изяде нещо, което му вреди и това никак, ама никак не ми харесва,  и правя всичко възможно да не се случва.  

# 294
Mirama,

19 годишния човек, който не е бил диагностициран никога, най- вероятно е надживял сам основните дефицити и на този етап би била ползотворна работата с психолог.

Сега гледам предаването "Сдни от нас" и кръвта ми спря, когато чух изказването на майката, създателка и прокламаторка на частния си център, наричан "училище за аутисти". Изказването, че интеграция и аутизъм са 2 антагонистични понятия и докато детето не се излекува, не бива да се интегрира. До тогава трябвало да се дава в частни центрове и родителите трябвало да са наясно с  това. Това ме потресе и като човек, който живее с аутизма, съм убедена, че интеграцията е част от социализацията, кочто е в основата на "излекуването", както го нарича майката.

Аз ще опитам диета, но основана на изледване на кръвта, на база на което се изготвя конкретна диета за конктретното дете и ще ви държа в течение. Очакванията ми са за подобряване на контрола, самоконтрола, защото това е най- същественото, което ни остана като дефицит. И от там очаквам да се получи по- пълноценна комуникация с децата на неговата възраст.

# 295
И аз гледах предаването. Единственото, което си помислих е: Благодаря ти, Господи, че това предаване е по Канал 1 в този късен час и едва ли са го гледали много хора, поне не толкова колкото ако беше по някоя от по-популярните телевизии.
Друго не знам какво да кажа. Шокирана съм!

# 296
  • sofia
Просто нямам думи за това изказване  ooooh!. Прозвуча ми нещо като "до като не се излекуват трябва да са в училището за аутисти". Що за човек трябва да си, за да мислиш подобно нещо!
Ние се борим и стремим с всички сили да си интегрираме децата, да може да се слеят поне малко със стадото, а то...  #Crazy #Crazy #Crazy

# 297
И аз гледах предаването. Единственото, което си помислих е: Благодаря ти, Господи, че това предаване е по Канал 1 в този късен час и едва ли са го гледали много хора, поне не толкова колкото ако беше по някоя от по-популярните телевизии.
Друго не знам какво да кажа. Шокирана съм!
Същото си помислих и аз. Но все пак достатъчно хора го гледаха и съвсем се объркаха къде всъщност е мястото на нашите деца. И в темата в Клюкарника настана объркване... Хвана ме яд на приказките на тази жена, дето уж живее с аутизма...  Confused

# 298
Вече започвам да допускам, че тя иска да живее от Аутизма Sad
Все пак аутистични деца се раждат не само на хората с ограничени материални възможности, а и на тези с големи материални възможности, клонящи към неограничени. Най-вероятно се цели в определена група хора, които да привлече. В досегашните й изказвания не прозира желание услугата да бъде достъпна за по-широк кръг от хора, но пък й цената не се обсъжда гласно.
Проблемът е, че с лека ръка трясна много врати под носовете на нашите деца и хич не се замисля за това Close
Ядосана съм, защото моят Криси никога не е проявявал агресия или автоагресия, нито е бил опасен по някакъв друг начин.
Сега го водя на едни дневни занимания. Ами той сутрин примира от радост като го качвам в колата, а като го вкарам в групата даже не се обръща назад. А си го гледам вкъщи и е свикнал основно с мен.

# 299
Здравейте момичета и момчета,

тук всички са с малки деца и от рано се борят с всички съпътстващи аутистичният спектър проблеми.
Мен ме интересува нещо друго, как се овладяват някой прояви в по-късна възраст? И ако изобщо детето не е било диагностицирано, но вече не е дете, а голям човек на 19г?
На тази възраст диагностицирането като аутист няма никакво значение.Диагнозата като такава има смисъл само като изясняване на конкретните проблеми и дефицити които отдавна са изболи очите на родителите.Аутизмът не е сред заболяванията за които има клинична пътека за някаква терапия,нито дава достатъчно основание за отпускане на пенсия.Борбата със съпътстващите аутизма проблеми на тази възраст се води основно от родителите ,евентуално подпомогнати от психолог,но тъй като на тази възраст доверие трудно се гради предвид хормоналната буря,психолога е полезен повече на родителя.Често срещаната в този период агресия ,ако застрашава самия юноша или хората около него налага прием на медикаменти.Но преди всичко се налага консултация с психиатър наясно със състоянието аутизъм.

Общи условия

Активация на акаунт