Отговори
# 150
как сте мами. Вчера късно се върнах от докито и после пазарувахме с милото и нямах време да пиша.  Бебето е добре пак спеше вече за трети път като го гледаме  и спи  и трябваше малко да го посабудим и наче всичко е наред. Док се беше притеснила да не би шийката да ми е паднала надолу или нещо такова но НЕ всичко е както трябва. И ме попита дали не съм страдала от бъбреци и като и отговорих че имам 2 бъбречни кризи и каза че най-вероятно от това дава ефехт. Да си пия магнерича но-шпа фолиевата и витаминитие. И ми изписа пак магнезии на прахче евентуално ако ме заболи да си го разтворя и да го глътна по-бързо действало това от колкото на хапчето. И сега съм си в нас за 15 дни. Каза да си почивам и да си лежа. Е опитвам се ама нали имам циганска пепел в дупето та ми  емалко трудно. Днес отивам да се подстрижа малко че бая ми е пораснала косата и цъфнала.

# 151
Добро утро момичета  Hug
Да ви кажа,имам чувството,че усещам бебчо от няколко дни,но не съм сигурна дали е това newsm78 не се случва често,може би през ден,два,нещо като докосване,като погалване...дали е това....
Катерина26   Работя в голяма компания,като собствениците не са българи..по принцип до сега не се е чуло да не подновят договор на някой служител,особено след година и половина стаж при тях,но напоследък много ни се смени ръководството и не знам какво да очаквам...Просто попитах,за да съм сиигурна,че нямам никаква защита Simple Smile Варианта, който обмислях е да си взема болничен ако забележа,че има някакъв проблем...Лошото е,че няма кой да ми кажа"Абе ние няма да ти подновим договора". Предполагам и се надявам,че ще ми го удължат Simple Smile

# 152
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте момичета,аз се опитвам са се посъбудя с едно кафенце,че 2 нощи почти не спим.Малката продължава да вдига Т до  39-39.5,а кашлицата е ужасна,като се закашля и поне 10 мин.няма спиране.
Янечек- аз също не съм привърженик на АБ,товаи е втория път,когато пие Аб за почти 4 години,но сега е просто ужасно,такова нещо не съм виждала,суха гадна кашлица,все едно получава някакъв пристъп CryЗатова реших да и го давам,да не стане някоя пневмония или бронхит.
zlitova -това са киселини,мила,много е гадно.И аз първите месеци ги имах,сега отшумяха,не съм пила нищо обаче.Консултирай се с док за някакво лекарство,наистина содата помага,който може да я пие де,аз я мразя. Sick
bilyana44 -радвам се,че сте добре с бебчо. Hug
arpi -аз все още не съм сигурна какво усещам,по-скоро нещо като бодване в корема,въпреки,че ми е втора бременност,може би заради предната плацента ще усетя истинско движение по-късно.
♀Boyanna♂ -дано работодателят ти се окаже коректен човек,иначе може много яко да се изгаври с теб,стискаме палци всичко да се нареди.
Василена
без да я познавам лично на мен също ми е особено симпатична Hug
Василенка,бих искала да те питам къде ще ходиш на ФМ в Пловдив,при Даскалов ли?
Слънчев ден от мен и приятни разходки. Hug

♀Boyanna♂ -какво стана с роклята,намери ли кой да я ушие?Гледам,че наближава великата дата. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 11:13 от radost24

# 153
Здравейте момичета! Hug
Искам да споделя нещо с вас!Скоро бях в болница за задържане,изписаха ме преди 3-4 дни,но от 2 дни пак се появи онова кафеникаво течение!Пия си утрогестана и но-шпато,но все пак незнам.........мислите ли че има нещо обезпокояващо??? newsm78

# 154
marieta8225,и аз съм го изживяла.Вече 4-ри пъти ми зацапва Sad и то все спира за известно време и пак наново.А се пазя и не излизам от нас без причина.Почивай си повече,не ставай от леглото докато спре.Моята лекарка ми каза,че може хапченцата но-шпа да се заменят с инджекции - 2 х 1 ,докато спре зацапването.И от това ми минаваше.Но твоят случай може да е друг,така че питай лекаря си  Hug
zlitova,на мен ми минават киселините с газирана вода.Пробвай и ще видиш ефекта.Някои ги третират и с ябълка.Содата за хляб не е много хубаво да се приема. Hug

# 155
Здравейте, днес много ме мързи.
marieta8225,
знам ли, обади се на лекар по телефона и си стой в леглото ако можеш.
♀Boyanna♂,
дано да ти направят договора постоянен. Успокоителното е, че големите чуждестранни компании по принцип имат политика да са толерантни с майките, така че най-вероятно няма да ти прекъснат договора.
radost24,
много гадно е децата да са болни, но пък явно рядко пиете лекарства, така че един АБ няма да скапе положението. За суха и дразнеща кашлица много облекчават инхалации с лайка или просто с гореща вода ако малката ще търпи. Може и в банята да пуснеш горещата вода да стане пара и да я сложиш там да диша влажния въздух.

# 156
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Искам да споделя с вас тази статия,на мен ми беше доста интересна http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm

# 157
marieta8225 и аз бях с кървене в ранни седмици и с кафеникаво зацапване до края на 12 г.с. Лежането върши чудеса в такива случаи - пази леглото, ако можеш дори не ставай няколко дни, пий си лекарствата и всичко ще е наред, сигурна съм  Hug

# 158
  • в ябълковата градина
Случвало ли ви се е да ви изтръпнат устата и ръцете?
Сега, както си седях на компютъра ми се случи.
Аз в понеделник съм на преглед и ще споделя с доктора.
Дали не е ниско кръвно?

Статията е страхотна. Благодаря!

# 159
Здравейте момичета и от мен. Аз вчера голямо тичане насам натам. Каката завърши първи клас newsm44 newsm44 newsm44.
Вчера бях при моя гинеколог и той каза за мимния възел няма нищо притеснително. Единия лекар казва че е опасно другия не  ooooh!. На кои да вярвам. Не ми се иска да ходя при трети.
viksi аз ходих на ФМ в Мц Фемина при д-р Врагалева. Много мила и приятна и доста обстоен преглед направи.
Според мен е доста рано да усетя бебето, но от вчера ме гъделичка корема от вътре. Не знам дали е бебето или само ми се иска да го усетя толкова рано newsm03

# 160
marieta8225 и аз бях с кървене в ранни седмици и с кафеникаво зацапване до края на 12 г.с. Лежането върши чудеса в такива случаи - пази леглото, ако можеш дори не ставай няколко дни, пий си лекарствата и всичко ще е наред, сигурна съм  Hug

Подкрепям напълно! Аз си зацапвам от пета седмица  Sad Лежане в леглото ден-два със ставане само до тоалетна и за хранене - това е, което работи при мен  Peace

zlitova, мен киселините ме почнаха от края на втори месец та до сега. Това, което ми помага най-много е филия хляб без нищо или обикновени бисквити. Чаша прясно мляко също може да облекчи положението, но ефектът обикновено трае само 20-30 минути  Flutter

# 161
Благодаря ви момичета! Hug ви силно!!!

# 162
Момичета здравейте,искам да ви попитам някоя от вас ходила ли е сега при доц.Томова в МЦ''Надежда".Четя доста хубави неща за нея.Записах си час(по точно свеки ми записала) за 11.06,но ме интересува каква е цената на прегледа(ако някой знае де),пуска ли татковците в кабинета и дали прави запис на диск? Thinking

Аз съм си записала час за 19.06- мисля, че е към 100лв прегледа, пуска татковците и дава запис.Но ще питам и една приятелка, която съвсем скоро ходи.Между другото, по телефона звучеше много мило и любезно.
Здравейте момичета Simple Smile
Аз вчера бях на преглед при доц. Томова отказах се да се боря за час при Марков ...
Момичета препоръчвам жената с две ръце. Беше мила, любезна и наистина обясняваше за всичко - нямаше го характерното претупване набързо. 100 лв. е прегледа и както Хрисси каза пуска татковците и прави запис задължително. Гледаше ме доста време и моята равносметка от прегледа е
1. Прегледа обстойно абсолютно всички органи на беба и заяви че всичко е наред и няма повод за притеснение относно хромозомни аномалии
2. Апаратурата и е много добра и по-важното е че умее д работи с нея
3. Ще си имам щерка
След целия ад вече се успокоих най-после се наспах, започнах да мисля за нея като за здраво и добре развито за възрастта си бебче.
И такааааа определено съм адски щастлива, записах си час отново при Томова за късната фетална, но смятам занапред да се наслаждавам  на бемеността си без да се затормозявам с излишни глупости.
Пожелавам весел уикенд на всички и мноо положителни емоции

# 163
  • Пловдив Белащица
 #Cussing out писах, писах и нещо си го затрих сама, даже не разбрах как успях  #Cussing out

...Искам да попитам нещо относно работодателя...когато не си на постоянен трудов договор имаш ли някакви протекции,понеже моят е все още временен,нищо,че съм от година и 4 месеца на местоработата Трябва да ми го направят постоянен юли месец.Страх ме е обаче да не пропуснат тази подробност и аз да си остана без работа Wink

За съжаление CatWoman е абсолютно права. Законът не те защитава в такъв случай. Ако обаче втория ти временен договор е при същия работодател в същата фирма, няма право да ти пуска трети. Т.е. ще трябва или безсрочен/ постоянен или другия вариант, който не ти пожелавам естествено. Поне преди мисля беше така. Движех половин година сама счетоводството в личен състав, но после две години почивка, една и половина бременности, близо две години кърмене и всичкият мозък ми изтече  Crazy.

Киселините ги "лекувах" със Стопацид. Добре ми действаха, макар и временно. Имат малко вкус (според мен) на изсъхнала паста за зъби, но ги предпочитам пред содата  Sick

radost24 и аз вчера четох тази статия и мислех да я споделя с настоящите и бъдещи мами. Интересна ми се видя и мисля, че поне няма да навреди този метод.
За ФМ, ти не ме ли беше питала и преди или някой друг беше  newsm78. Да, при Даскалов съм. В понеделник и нямам търпение вече. Абе иначе не съм такава припряна да го видя бебето, ама като останат 2-3 дни и те започнат да се тоооочаааат. Ама аз нали и не го усещам още бебо, не знам каква порода тапир съм, ама то бива, ама втора бременност и 18та седмица вече и нищо. Абе имам някакви леки съмнения от време на време, но са си повече съмнения май, отколкото ритници. А и се надявам да видим пола на 4Дто.

marieta8225, чела съм, че вагинално по-бързо се усвоявал Утрогестана. Ако искаш слагай така. Някои лекари препоръчват само вагинално, особено след процедури. Аз едно пиех, едно слагах, но след това задължително лежиш минимум половин час.

Gulja, не ми се е случвало, но не съм и "срещала" такова нещо да е свързано с бременността, но знам ли. Говори с гинеколога и с личния ти лекар, за по-сигурно. За ръцете да, ама устата  newsm78

Още нещо бях писала, ама не помня вече какво  Close

# 164
Благодаря за отговорите ви, момичета  Hug Hug  Hug Днес съм значително по-добре  Peace

radost24, дано детенцето ти се оправи скоро  Praynig Щом не пие често АБ, би трябвало бързо да й подейства
marieta8225, пази леглото, но уведоми доки за ставащото. Хайде вече да минат всички неразположения и да се радваме на бебоците  Party
♀Boyanna♂, стискам палци да ти направят договора постоянен  Peace
Gulja, на мен са ми изтръпвали ръцете и устните от ниско кръвно, малко вода и лъжица мед ми помага. Но питай док, може да е симптом и за друго.

На всички, видели бебчовците си и получили хубави резултати - честито   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт