99-та Весела Американска Тема

• 16 741
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Къдри, честити рожден ден
Ева, честита племенничка. Да е жива и здрава.
Честит имен ден на всички с името Константин и Елена
Джи, къде се загуби?
Кюбит, знаеш ли вече пола на бебчетата?

# 91
Ния написа/направи и занесе картички днес на прискул завършването,инак цветя от всички (бая голяма саксия с една стълба да се вие растението подписана от децата). Друго време тече там ейййй,споко едно,не бърза никой,по къси гащи майките,аз само като един чугун с работни дрехи и попоглежаща часовника.Все едно в друг свят се телепортирах,много интересно..
*
Аааааа..кълъмбъс ни е градски почти,ianajar Laughing замислила съм къмпинг по вашите земи аз скоро..
*
Тандури,какъв космос мислиш за на Калин рд?

# 92
Момичета, към края на август, живот и здраве, очакваме да се роди нашето бебе- момченце. Живея в САЩ и честно казано, много се затруднявам в избора на бебешките покупки.
Някой може ли да ми прати списък за всички необходими неща за новородено- на английски и/или български.
Може ли да ми препоръчате какъв вид козметика е най-добре да се ползва за бебо (за БГ ми е ясно, ама тук...  newsm78), както и към какъв вид количка и легълце/кошарка да се ориентираме. (като най-удобни и функционални)
Не зная точно за какво да гледаме при покупката на тези неща (евентуално в кои вериги магаизни сте си купували - може и линкове да ми пратите), за да е най-функционално и удобно за бебчето. И точно към какъв вид колички да се ориентираме, имайки впредвид, че бебето ще е родено в края на лятото.
Чела съм някои списъци, но ми се ще да се поуча от мами с вече практически опит. Ще съм ви безкрайно благодарна, ако можете да ми окажете съдействие!    bouquet  Да не оспамим темата ,може да ми пишете на лични.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 03:39 от denniva

# 93
Здравей, denniva!

Аз използвах списъка в "What to expect the first year", за да си направя мой си списък и така пазарувахме. Ако ми пишеш на iana_j@hotmail.com мога да ти го пратя направо. Досега всичко сме купували в Babies R Us и в Target.

# 94
denniva, аз просто разглеждах различни сайтове, четях мненията за съответния продукт, съобразявах се с начина ни живот, бюджет и така.
В сайтовете на  Babies R Us и  Target  има страшно много продукти и за почти всички има коментари, най-лесно там може да се ориентираш.

Добре дошла на теб и ianajar!

ВЪПРОС- Има ли някоя сред нас омъжена за чужденец и съпругът да е взел българско гражданство?  Четох изискванията в сайта на бг посолството, но май има разлика в същите по държави.  Та имам няколко въпросчета Simple Smile

# 95
Здравейте! От сума месеци ви чета и се каня да се включа...
В момента живея в на центъра центъра, както му викат тук (или тъмното място на географията, по нашенски Grinning).
А моля , не така - и ти на това място ако му викаш "тъмна география  Laughing Mr. Green"  "По средата и точно сред нищото" имам привилегията да живея аз  Joy
Добре дошла сред нас   bouquet

Денива ние взехме нашия криб от Таргет .  Онлайн имат доста интересни неща ...За количка не мога да помогна , аз така и не я използвах... Кар сийт задължително ви трябва , още при излизането от болницата .

Цветя не носихме , за гифт карта не са събирали пари досега . Кутия с бонбони за всички поводи ( Коледа , Св. Валентин....)

Днес си имаме още една рожденичка в темата  Wink Winx да си жива и здрава ...и много щастлива   bouquet . виртуална почерпка от мен с каквото си избереш от подписа  Wink

# 96
Денива,
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389440.msg11007300#msg11007300 <-- в 96-тата американска тема питах точно каквото и ти и в няколко страници получих ценни съвети. Прегледай ги. В началото има намесени и други теми, но след 2-3 страници е по-интензивно.
Аз на базата на това и малко интернет рисърч си направих един бърз вариант, който ще търпи промени със сигурност.
http://solley.no-meat.org/cubbit-baby_registry_list-0.html
Не се съобразявай с бройките тук, те са ориентир за моя случай.
Правих го на бг и англ, защото бях пълен гьон в това отношение и не знаех какво е ританки и боди...  Crazy Може да са ти от полза / като ориентир и линковете в списъка.

P.S. http://newparent.com/pregnancy/baby-checklists/  <--- сигурно за този списък е писала Пикси.
http://www.thenewparentsguide.com/essential-baby-products.htm <--- сега намерих и това.

Уинкс, честит рожден ден!  newsm59
Бъди здрава, обичана, усмихната и все така мила и отзивчива!  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 18:57 от Кюбит

# 97
Денива, погледни последния брой на New Parent. Има бейби чеклист за най-важните неща, вкл. как точно се избира седалка за кола. Eто линка    http://dadstheword.com/baby-checklist.htm   (това са бейсикс; може да има и доста екстри).

Ние отиваме на музеи днес. Домашното за петък е да се опише динозавър с най-големи детайли и подходящи термини  Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 18:02 от Pixie

# 98
Честит Рожден ден на Уинкс! Усилена почивка и нов старт на блестяща кариера пожелавам!   bouquet

Кюбит, страхотен списък, ако бях бременна, щеше да ми е много полезен! (поне според моя опит, няма нищо излишно)

# 99
Кюбит и аз не се сдържах и разгледах списъка. Simple Smile Пелени за многократна употреба ли мислиш да използваш с бебоците? Аз имах  diaper service  в началото и горещо го препоръчвам, ако имаш такава наклонност.

Денива, мисля, че доста изчерпателни отговори си получила. Аз само да кажа, че много малко са абсолютно задължителните неща, които ти трябват още преди да се е родило бебето. Може би само кошчето за кола и някакви дрешки за в началото. Другото може да ти е избрано и да поръчваш по-късно, когато ти потрябва.

Уинкс, Честит Рожден Ден!!! Да си изкараш най-прекрасното слънчево лято с момченцето ти и на есен с песен  Laughing

# 100
Пелени за многократна употреба ли мислиш да използваш с бебоците? Аз имах  diaper service  в началото и горещо го препоръчвам, ако имаш такава наклонност.

Atti, наклонност имам. Но до преди да те прочета не знаех, че има такова нещо. А да пера пелени - но уей просто.
Ходих да поразгледам и доколкото разбрах са нещо като перални за насрани пелени.  Mr. Green Носят ти ги в къщи чистите, а мръсните ги даваш.
Ще се информирам повече. Намерих разни такива за НЙ и като гледам цените, то е абсолютно позволимо. Само едно се чудя, как се съхраняват в апартамент насрани пелени за няколко дни без да стане непоносимо.  newsm78
Помня преди говорихте за съхранение на дайпърс и се сещам за дайпър джини, но прочетох много противоречиви мнения за него...

Харесва ми тая дайпър сървис идея.  Peace

Лени, мерси за потвърждението за списъка.   bouquet

# 101
Кюбит правилно си се ориентирала.  Peace Аз мойте ги намерих през този уебсайт: http://www.diapernet.org/locate.htm

Общо взето носят ти чисти пелени веднъж в седмицата и отнасят мръсните. През седмицата ги съхраняваш в едно като голяма кофа с капак. Преди да го захраня кофата ми беше буквално до леглото и никога не ми е миришело. След това я преместихме в банята, но пак не е било непоносимо. Много ми беше удобно в началото, изобщо не трябваше да се грижа за това, но за съжаление мойта леля фалира миналото лято и сега сами си ги перем.

Щом има повече от един сървиз може да го проучиш - по колко бройки ти дават на седмица (обикновено 70-90), дали имат малки размери на пелените - при нас нямаше за preemie, а той се роди малък и в началото му бяха страшно големи, дали ти дават covers или ти трябва да си купиш (това са като гащи дето се слагат над пелената, за да не пропускат), и т.н.

# 102
Атти, да уточня дали съм разбрала:
Пелена е правоъгълно/квадратно парче, което се слага някак си на бебето и после се обуват covers.
Пелените и ковърите не си ли ги купуваш ти и те да ти перат твойте и да ти ги връщат?  newsm78

# 103
Ей, момичета, благодаря ви за отговорите!   bouquet Много ми помогнахте със съвети и списъци- ще си ги разпечатам и ще ги прегледам щателно, за да съм наясно кое какво е точно  Embarassed
И аз Кюбит бях така и все още се образовам- кое е ританки, боди, кое за какво се използва при къпане...  Blush
Ти си злато, изпратила си ми точно това, от което имах нужда, че да си призная , ми е голяма смесица в главата от бг и англ. наименования на различните бебешки покупки.  Благодаря ти, че ми внесе яснота по въпросите!  Hug и както винаги, си толкова изчерпателна ! Ние смятаме усилените покупки да ги правим към края на юни- юли (след пърия ми мисед, все ме е страх), ама с радост бих допълнилна, ако имаме пропуски и от твоите актуализирани списъци, така че, ако се присетиш и допълниш междувременно нещо, бих се радвала да ми изпратиш. А и със сигурност ще бъде много полезно инфо на други първородни чужбински майчета.

Аз по принцип нямам навика да ползвам различни сървизи по отношение на наши дрехи (било то пране или гладене), но понеже тук, където живеем сега, ни се налага да перем в обща пералня с комшиите   Confused (не че ми харесва, ама...), та сега мислим и по въпроса да си купуваме пералня и сушилня заради дрешките  на бебко ...Та ни трябва нещо временно, защото след време няма и къде да ги слагаме (защото имаме си и наши, но няма как да си ги вземем тук) - някакви съвети за по-евтини такива ?

Pixie, защо не изгледате с ученика и "Джурасик парк"  Heart Eyes, за да затвърди по интересен начин познанията си от днешния музей?! Хем ще му е много интересно, хем ще запомни със сигурност динозаврите  Laughing
Честит рожден ден, Уинкс! Здрве, благоденствие и много радост в дома ти!   bouquet

# 104
добре дошли, Денива + Яна Simple Smile

ЧРД на Уинкс! Simple Smile Здрава, усмихната, любяща, спокойна цяла год!

айде, и аз на всяка гозба мерудия, но любопитната котка трябва да коментира (чуден списък, Кюбит!)

1. Любимото мазило с/у подсичане - Desitin
http://www.desitin.com/

2. Мокрите кърпички на lansinoh според мен не са по-добри от другите на пазара (но по скъпи), а се ползват огромни количества за какво ли не, ако ползвате Костко за пазаруване на едро - техните кърпички са страхотни (но не и фенси Wink )

3. Waterproof crib pads - тези си останаха почти неизползвани, след като установих ( и на мой гръб) колко запарват и изпотяват бебка...

4. Спалните комплекти са много красиви и почти не се ползват (освен за декорация). Спалните чувалчета са супер, ако бебето търпи да има нещо около крачетата (което не винаги е така!) - чаршафчета (фитнати) + обиколник + 100% памучно оделаце (скъп подарък от Атти  Hug) са нещата, които ползваме в криба...

5. flannel swaddling blankets - продават красоти с лепки, същият ефект се постига и с обикновени рисийвинг бланкетс (пелени)...

6. Changing table - според моя опит ето този шкаф е с перфектната височина и размери за повивалник, а и трите огромни чекмеджета ме спасяват още:
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/30053921
(добавя се само change pad oтгоре и се закрепва неподвижно! )
http://www.kaboodle.com/reviews/bebe-dorm--change-pad-b0-16

7. 1. Мога ли да ползвам седалките за кола вместо зимни кошчета? - можеш, най-често се налага да се купи адаптер, който се закрепва за рамката на количката, а върху него се клипват кар сийтчетата (от определена марка, не всички) . Въпросът, който трябва да задаваш е какви адаптери за кои модели кар сийтс съществуват на пазара за количката от която се интересуваш.

8. infant snowsuits - при наличие на чувалчета за кар сийтс/количката като това напр или подобни:
http://www.amazon.com/JJ-Cole-Original-Infant-Bundle/dp/B00009VE … 096025&sr=8-1
...космонавтчетата за бебка ми бяха излишни, защото тя не ходеше/играеше в снега, а беше в пъти по удобно да сложа чувала и още едно/2 одеала в него + бебето Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт