Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 558
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 470
Siqnna   той Алекс ще сикаже неговото, но ти какво очакваш от подобно лечение.. по добре се лекувайте със стандартна медицина.. нищо не правите с тези 'смески' дето ги давате на детето..

# 1 471
Siqnna   той Алекс ще сикаже неговото, но ти какво очакваш от подобно лечение.. по добре се лекувайте със стандартна медицина.. нищо не правите с тези 'смески' дето ги давате на детето..
Би ли се обосновала? Децата са малки за хомеопатия ли? Какво исакш да кажеш?

# 1 472
  • София - Варна - Бургас
Бих искала да задам следния въпрос - как хомеопатията повлиява тумори (нашият конкретен случай - дебелото черво)?

Може ли да подпомогне разграждането им по естествен път? Или е твърде късно?  newsm78

Имате ли опит в това направление?

Хомеопатията има чудесно профилактично действие при предраково и раково, наследствено обременени пациенти. Май е и единствената профилактика при деца и внуци на болни от рак.
  Добрият хомеопат вижда карцинозиновата предиспозиция, години преди да се отключи рак, и чрез съответното хо лечение, извежда пациента от опасната зона - в безопасност!
  Лекува тумори и карциноми, и разбира се, колкото по-рано се започне, толкова по благоприятна е прогнозата.

# 1 473
Siqnna ,според класическата хомеопатия се дава само 1 лекарство съответстващо на цялостната картина на пациента т.е за всички симптоми 1 лекарство и не се сменя докато не се види ефекта от него.Не би трябвало да се вземат повече от 1 лекарства Peace

# 1 474
  • София - Варна - Бургас
Siqnna  той Алекс ще  си каже неговото, но ти какво очакваш от подобно лечение.. по добре се лекувайте със стандартна медицина.. нищо не правите с тези 'смески' дето ги давате на детето..
Би ли се обосновала? Децата са малки за хомеопатия ли? Какво исакш да кажеш?

Не, не са малки, но това е издевателство да се дават толкова много хо л-ва накуп и със шепи!
 Просто "хомеопатката" е проектирала собствената си Хипохондрия и обърканост, поради липса на знания, в-у детето!
  Хубаво е, че сте отказали антибиотик, голяма грешка е да се дава при недоказана бактериална инфекция, а още по-малко при пробиване на зъби!
  Ако панадола не свали Т. от раз, а тя пак бързо се вдига, значи жизнената му сила така е преценила - да поддържа висока Т. като много добра защита, особно срещу вируси.

И запомнете: високата Т. не е болест сама по себе си, а чудесна защита, особено при малки деца с още не изградена имунна с-ма.  Peace

# 1 475
Здравейте Акесандър.
Синът ми е на 4 години и боледува почти всеки месец. През зимата откакто е започнал да ходи на градина. Давали са ни цялата гама антибиотици. Понякога съм се въддържала да му ги давам. Имахме едно успешно лечение с Беладона и Меркуриус, които ни предписа лекуващия лукар - хомеопат. Синът ми от една седмица е със зачервено гълрло и хрема, кашля по рядко. След консултация с нашия лекар му предписа Аугментин, много исках да избегнем антибиотика.  Този път го заведох на хомеопат ("Боаронски"), които ни предписа Фитолака, Меркуриус и Беладона - редуване през два часа. На следващия ден вече имаше налепи в гърлото. По телефона ми каза да продължим с монопрепаратите като добавя и Ангин Хил през 20 мин. за два часа. След цялото лечение продължило три дена синът ми  кашля повече и носният секрет е жълт. Налепите в гърлото си стоят. Да отбележа, че не е имал температула.
Много съм объркана. Дали мога да избегна антибиотика. Моля помогнете.

# 1 476
........... според класическата хомеопатия се дава само 1 лекарство съответстващо на цялостната картина на пациента т.е за всички симптоми 1 лекарство и не се сменя докато не се види ефекта от него.Не би трябвало да се вземат повече от 1 лекарства Peace

Deniz, Най-добре потърсете класически хомеопат.  Peace

# 1 477
Александър Благодаря ви! Непременно ще се свържа  Peace

Но изкочи друго притеснение  Rolling Eyes Позачетох се малко в темата и съм малко притеснена от лечението, което ни изписа една боаронска хомеопатка  Confused
Накратко: В неделя вечерта малката започна да вдига  Т - от 37,3 С към полунощ стигна до 38,5 и така до сутринта. Към обяд вече беше 39,3С. При посещение на педиатърката ни сложи свещичка и удърна доза панадол/8 мл/, преди това аз нищо не бях давала. Гърдите бяха чисти, само зачервено гърло, нито кашля, нито има сополи, но ни поставиха диагноза грип. Искаше веднага да почвам АБ, но отказах. Т се посвали малко 37,3- 37,6 С, но вечерта пак се вдигна и така пак стигна до 39 С. Давах по-малко панадол 2 пъти, но през нощта сложих и свещичка  Confused . Във Вторник продължавахме да поддържаме Т и реших да потърся мнение на хомеопат. В нашия град има само един и звънна на него. Тъй като не преглеждаше  и обясних какво ни е по тел-а и тя изписа aconitum napellus+eupatorium perfoliatum и осцилококциум. Давах ги един ден, вчера я  посетихме и тя ни каза, че нямаме никакъв грип, всичко било от зъби  newsm78 Само да кажа, че Т я свалихме едва сутринта /през нощта пак стигаше до 38,5/ и се бяхме сдобили с обрив / по гърба, кърди,корем/ нямамви петна, без връх, а също и с разтройство/ не съвсем воднисто, по сроко шупнала каша/. И ни изписа друго лечение podophyllum peltatum сле всяко изхождане да да вам по 3-5 гранулки,  chamomilla vulgaris+apis mellifica+ferrum phosphoricum по 10 гранулки от вяско в 50мл вода, дава се през час-два и natrum muriaticum+china rubra по 10 в 200 мл вода да пие вместо вода. Моля ви за мнение относно лечението. Т вече не вдигаме, но има някаква студена пот, обрива е още повече, но само на гърба и отпред. Уж, накратко, а стана много дълго  Rolling Eyes

Тази докторка...... Twisted Evil Не стига, че свещичка, ами и през устата антипиретик(дано да знае тази лекарка, че рязкото сваляне на Т може да доведе до гърч)....че и казала Грип, а пък дава АБ.А за препаратите, думи нямам.
Обривът най-вероятно ви е от температурата. При моите често се случва.Дано сте по-добре

# 1 478
  • София
Интересувам се някой от хомеопатите може ли да направи лечение с HWL хормон? В Америка има такава диета HWL diet и аз искам да я пробвам, но трябва да е съпроводена с хомеопатия. Много ще съм благодарна за всякаква информация.   bouquet

# 1 479
Защо пък да "трябва" ?

# 1 480
  • София
Nial - защото е хомеопатична диета. Все още не съм си изяснила информацията.  Ето я диетата http://oceanchiro.info/HWLDiet.pdf

Интересувам се хомеопатичните капки може ли да се направят в България?

# 1 481
Доколкото съм запознат  Grinning всеки класически хомеопат, след задълбочено интервю и анализ може да определи конституционално лекарство. След като човек  вземе конституционалното си лекарство е свободен да го съчетава с каквато си поиска диета - резултатът е: Homeopathic Weight Loss (HWL).

Освен това приемът на ХЛ се определя от принципите на хомеопатичната логика, а не според хрумките на този който е измислил диетата - примерно по 4 мл, 3 пъти на ден.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 01:38 от Nial

# 1 482
  • София
Nial - това означава, че ако се обадя на всеки класически хомеопат ще може да ми предпише конституционалното си лекарство и аз ако си го съчетая с тази диета ще се получи Homeopathic Weight Loss (HWL) ? Извинявам се, че повтарям информацията искам да бъда сигурна.

А какъв е този HWL хормон, за който говорят в тази диета?

Аз съм абсолютна невежа в хомеопатията и пиша тук само, защото прочетох, че става дума за нещо хомеопатично, но идея си нямам още какво е ... Ще отделя време малко да се образовам на тази тема...

# 1 483
Аз не разбирам от диети, не съм диетолог, следователно не съм компетентен да коментирам диетата, по начина по който е разписана.

Компетентен съм да коментирам от хомеопатична гледна точка. От хомеопатична гледна точка, подобоно безогледно пиене на хомеопатинчо лекарство (каквото се предлага в така представената диета) крие рискове за физическото, емоционалното и психическото здраве на човек. Хомеопатичните лекарства се пият САМО по предписание на КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, като е необходимо редовно проследяване.

Но да, искам да потвърдя, че при правилно предписано  от КЛАСИЧЕСКИ хомеопат конституционално лекарство, съчетано с определен правилен и балансиран режим на хранене, се постига нормализиране на телесното тегло. За целта е достатъчно да посетите КЛАСИЧЕСКИ хомеопат за да започнете хомеопатично лечение и диетолог за да ви изработи индивидуален хранителен режим.

Успех!   bouquet

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 01:54 от Nial

# 1 484
Що се отнася до HWL хормон - такова нещо НЕ съществува.  

Така както е написано излиза че става дума за човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG). Пише, че употребата не крие рискове, тъй като се използват малки количества - това е НЕСЪСТОЯТЕЛНО. Независимо от количеството то повлиява ситемата човек като цяло.

Като хомеопат ще си позволя да ви дам съвет - забравете за тази диета, потърсете си класически хомеопат, съчетайте го с диетолог и ще получите резултат, без риск за здравето и добруването ви.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 02:02 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт