Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 453
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 480
Дестилирана вода можеш да вземеш от аптеката Simple Smile

# 481
здравейте,опитах да прочета цялата тема,но не успях.от това което изчетох все пак никъде не срещнах координати на класически хомеопат в софия.моля,препоръчайте ми.благодаря  Praynig

# 482
Aleks, четох че някои лекарства се допълват и ако едното не е доизлекувало човека ,това се решава с второто.Напр: Sulphur, Lycopodium и Calcarea carb., Pulsatilla и Sepia, Hepar и Silica. Вярно ли е това ? И защо се случва-променя се конституцията ли?
А когато се говори за тип Сулфур кое е конституционалното лекарство : хепар сулфур ,сулфур йодатум или...?

Благодаря & подрави

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 20:02 от Живанка

# 483
Цитат
Може би LM12  Very Happy

Има много повече от LM1, LM2, LM3.  В номенклатурата лекарства на Хелиос в Англия има Acon до LM124, Arg-n до LM160, Calc-c до LM99 и т.н.
В България малко хомеопати познават и използват лекарства от LM скалата, или ако го правят се ограничават до LM1,2,3 ... и не е чудно, след като на лекции на студентите им се обяснява, че няма смисъл да се предписва повече от LM3, защото не действа. Без коментар  Very Happy

И как може да учат хомеопатия и същевременно да учат че еди коя си потенция не действа Thinking

Мисля че ненужно нападате Д-р Марио Rolling Eyes какво означава "предписал"аз не мисля че е предписал нещо.Просто е споделил какво хомеопатично средство може да помогне в такъв случай PeaceИма доста книги на тази тема пример е тази Die Hebammen-Sprechstunde"Час при акушерката"се казва има и много други в които подробно е описано при какви симптоми какво хомеопатично лекарство да се вземе.Или вие от гледна точка на Класически хомеопати осъждате другите?Ако е така,това ми прилича малко на войната между persona и хомеопатията. Rolling EyesАз мисля че за всеки има място под слънцето.И последното нещо което трябва да правим е да осъждаме този и онзи PeaceОсвен това в началото на подфорума изрично пише:

"Форумът е за обмяна на личен опит и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти. Преди да започнете употреба на някой лекарствен продукт или терапия, дискутирани във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар или друг медицински специалист." Peace

Някой може ли да ми каже каква е разликата между хомеопатията и хомеопатичните лекарства на Боарон?Благодаря  bouquet

# 484
  • Добрич
Както е известно, ацетона е силен карциноген!  Sick
  Не ви препоръчвам да го дишате, като и избягвайте да дишате бои, разредители за бои... лепило!... LOL!  Laughing

А с какво предлагате да почистваме лака от ноктите си  Thinking

# 485
Здравей Александър!  Hug Познато ли е на хомеопатията изключително рядкото заболяване и до колкото знам ново за България синдром на Шон Лайн Хенох? Може ли да се излекува напълно чрез хомеопатия? Става въпрос за детенце на 4 години, което не е лекувано с хомеопатия, има трета сливица и прави често ангини. Благодаря!

# 486
Някой може ли да ми опише хомеопатичното лекарство Лахезис - какъв тип хора са това

# 487
Някой може ли да ми опише хомеопатичното лекарство Лахезис - какъв тип хора са това

И аз имах такъв въпрос,за съжаление никой не отговаря тук.Питай твоя си  хомеопат или потърси в книгите Peace

# 488

Ето ти една дълга статия за лахезис.Там всичко е описано до колкото може  Laughing.Написана  е от Люк де Шепър.

http://www.homeopathyforwomen.org/lachesis.htm

# 489
  • Добрич
Не мога да разбера защо въобще има такава тема "Въпроси към хомеопати - Тук" след като не ни се отговаря на въпросите или пък ни съветват да попитаме хомеопата си, специално за мен, а може би и за другите питащи тук, е по-добре да чуя и второ мнение по дадения въпрос

# 490
  • ул. "Мечтание"
Аз имам молба за помощ. Моя приятелка има бебче на почти месец, което много страда от колики. Каза ми, че са опитали всички възможни средства за успокояване, но нищо не помага.  Confused Има ли някакво хо лекарство, което може да дава и съответно как се дава? Аз знам само едно общо за колики по принцип, не знам при бебета дали се използва същото и дали по същия начин се дава. Принципно и аз съм за да отиде да се консултира с хомеопат, но наистина няма възможност за момента, а бебока много се мъчи.  Confused Много ще съм ви благодарна, ако помогнете със съвет!

# 491
Lady Frost и да иска не би могъл да ти помогне.. трябва да се види детето, да се определи типа му.. такива неща.. тогава лекарството се изписва индивидуално..

# 492
Аз имам молба за помощ. Моя приятелка има бебче на почти месец, което много страда от колики. Каза ми, че са опитали всички възможни средства за успокояване, но нищо не помага.  Confused Има ли някакво хо лекарство, което може да дава и съответно как се дава? Аз знам само едно общо за колики по принцип, не знам при бебета дали се използва същото и дали по същия начин се дава. Принципно и аз съм за да отиде да се консултира с хомеопат, но наистина няма възможност за момента, а бебока много се мъчи.  Confused Много ще съм ви благодарна, ако помогнете със съвет!

Aз ви препоръчвам тази книга в която е описано подробно какви хомеопатични лекарства се взимат от бременноста през раждането и най-често срещани заболявания при малките деца.Само че трябва да си я потърсите на език който разбирате ето и линк към нея Die Hebammen-Sprechstunde Peace
Цитат
и да иска не би могъл да ти помогне.. трябва да се види детето, да се определи типа му.. такива неща.. тогава лекарството се изписва индивидуално..
sky* Само класически хомеопат ако е трябва да прецени типа.Другите Хомеопати дават лекарството според симптомите Peace

# 493
  • ул. "Мечтание"
Bergkristall, много благодаря, ще потърся. Аз имам един справочник, който никак не е лош, но далеч не е изчерпателен.
Сега открих, че това, което знам за колики става и за бебета, но симптомите не отговарят за случая, та ще търся нещо друго, което да отговаря по-добре на симптомите.

# 494
за да не съм голословна само ще добавя че знам две бебета, които си лекуваха коликите с хомеопатия.. на едното даваха Ликоподиум 200, а на другото Хамомила 30..  разлика от земята до небето.. готови ли сте да експириментирате с детето..

Общи условия

Активация на акаунт