Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 553
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 245
Весси ,на мен също ми е адски трудно да обясня чувствата си,както и това което мисля и се случва и по принцип съм много несигурна и честпо се колебая,хаотична съм,та се замислих дали по някакъв начин не мога без да искам да объркам хомеопата с моята несигурност,неподредени мислии т.н.Още повече,че става въпрос за бебето ми,всеки път се питам дали обясних правилно newsm78...а дали отговорих правилно,той май повече обича топло,а не студено както казах и т.н.

Александър според вас/теб не знам как е по-удачно Simple Smile,нормално ли е класически хомеопат да не предписва конституционалното  хомеопатично л-во?

От всичко казано да тук да разбирам ли,че потенция 1М за малко бебе е нещо като "златната среда",тоест хомеопата е сигурен,един вид не съм го объркала.

# 1 246
Здравейте, кой класически хомеопат бихте ми препоръчали в София за 8-год дете? Те наистина са много и не мога да реша при кой, ако можете от собствен опит да препоръчате. Благодаря

# 1 247
ivomira
Цитат
Aleksander е хомеопат, класически, от София. Не го карайте да изпада в конфликт на интереси.  Няма да  е  коректно да се самопрепоръча Peace

# 1 248
Сигурно зависи от степента на заболяването, от състоянието на пациента и т.н.
То това е близко до акъла, но аз имах нещо друго в предвид, което от така зададен въпросът ми няма как да се разбере, макар да си мисля че Александър е доловил тънката нишка с оглед отговорът му Simple Smile. Мен ми е ясно че е важна философията на предписанието, а не производителя. И понеже философията на предписанието няма как да ми е ясна след като не съм нито лекар, нито пък конкретно хомеопат, то въпросът ми по-скоро е дали по-ниските потенции понякога се изписват когато хомеопатът не е сигурен че предписва точното лекарство, тъй като ако лекарството не е точно високата потенция може по-скоро да влоши състоянието на пациента, или това е само моя изкривена трактовка на нещата Thinking

Когато хомеопатът не е сигурен - НЕ предписва.

Независимо от потенцията ХЛ повлиява динамично жизнената сила.
Единствено динамично разстроената жизнена сила "произвежда симптоми" (12 и 15 параграф от Органон) и единствено динамични по своята същност лекарства могат да въздействат на динамичната жизнена сила. Неправилното лекарство стимулира динамично жизнената сила в неправилната посока,
Ако не сме сигурни в лекарството, но все пак го дадем, това е най-малкото престъпно.

Изборът на потенция се обуславя от състоянието на жизнената сила, като се разглеждат и оценяват трите й основни характеристик: чувствителност, възприемчивост и реактивност (276 параграф на Органон). Изборът на потенция няма нищо общо с това дали хомеопатът е сигурен или не е сигурен. Ние предписваме лекарство за пациента като цяло, а не лекарство за нашата собствена сигурност-несигурност. Който се чувства несигурен, моля, нека чете Органон, всички отговори са там.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 10:16 от Nial

# 1 249
Независимо от потенцията ХЛ повлиява динамично жизнената сила. Неправилното лекарство стимулира динамично жизнената сила в неправилната посока.
Точно това ми беше идеята, дали когато лекарството е неправилно по-ниската потенция ще влоши по-малко състоянието или дори няма да повлияе негативно, или при неправилно лекарство каквато и да е потенцията негативният ефект ще е налице с еднаква сила!?

# 1 250
В началото на миналия месец бебка имаше хрема /течни прозрачни сополи/ за около 10 дни, които само дърпах с помпа и пръсках  с Низита. От тогава давам и по 5 капки дневно Био Гайя, а от 2 дена и Дормикинд, защото спи неспойкойно и мното се буди през нощта. Обаче остана една такава задна хрема. От днес започна да киха и има съвсем малко прозрачен секрет в нослето. Мога ли да започвам от сега с Коризалия и Осцилококцинум и в какви дози?

# 1 251
Независимо от потенцията ХЛ повлиява динамично жизнената сила. Неправилното лекарство стимулира динамично жизнената сила в неправилната посока.
Точно това ми беше идеята, дали когато лекарството е неправилно по-ниската потенция ще влоши по-малко състоянието или дори няма да повлияе негативно, или при неправилно лекарство каквато и да е потенцията негативният ефект ще е налице с еднаква сила!?

Лекарството ВИНАГИ влияе. Ако е неправилното лекарство, независимо от потенцията, ще има повлияване в НЕПРАВИЛНА посока.
Допуска, че под "повлияе" вие имате предвид усещанията на пациента. В такъв скучай, отговорът е ДА. При по ниска потенция, е възможно човек и да не усети това повлияване. Това че човек не усеща, обаче, не означава че няма повлияване. Повлияване винаги има и дори да не е усетено в момента на приема или непосредствено след него, във времето, това неправилно повлияване има последтсвия.

# 1 252
В началото на миналия месец бебка имаше хрема /течни прозрачни сополи/ за около 10 дни, които само дърпах с помпа и пръсках  с Низита. От тогава давам и по 5 капки дневно Био Гайя, а от 2 дена и Дормикинд, защото спи неспойкойно и мното се буди през нощта. Обаче остана една такава задна хрема. От днес започна да киха и има съвсем малко прозрачен секрет в нослето. Мога ли да започвам от сега с Коризалия и Осцилококцинум и в какви дози?

Не може, НЕ  МОЖЕ.

Не може да давате нозод просто ей така. Осцилококцинум е нозод. Нозодите се ползват или когато има конкретна картина на конкретния нозод, или когато се провежда антимиазмично лечение. Не може да раздавате нозод за всеки начален симптом на настинка или грип. Тези от Боарон са идиоти. Да вадят картофи с атомна бомба. НЕ се прави така.

Не всичко което хвърчи се яде. Не всичко което рекламират е такова за каквото го представят.

Ако искате да провеждате хомеопатично лечение, консултирайте се с хомеопат, като посетите кабинета му. Единствено хомеопат е квалифициран да провежда хомеопатично лечение (под хомеопат имам предвид такъв спазващ класическите принципи разписани в Органон). Телевизорите и рекламните брошури НЕ са квалифицирани да назначат ИНДИВИДУАЛИЗИРАНО хомеопатично лечение! Само индивидуализираното хомеопатично лечение лекува, иначе хомеопатията е безполезна.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 11:53 от Nial

# 1 253
Допускам, че под "повлияе" вие имате предвид усещанията на пациента. В такъв скучай, отговорът е ДА. При по ниска потенция, е възможно човек и да не усети това повлияване.
Да, това имам предвид. Ок, приемам че ниската потенция никога не се използва за застраховка на хомеопата, а е продиктувана само и единствено от професионалната му преценка.

ПС. А "боаронци" дали някога използват високи потенции!? Thinking

# 1 254
Фирма Боарон произвежда монопрепарати във високи потенции 200, 1М, 10М, 50М, но те не се внасят в БГ. В Италия или Франция може да се намерят високи потенции във аптечната мрежа. В България най високата потенция която се внася от Боарон е 30С.

# 1 255
Допускам, че под "повлияе" вие имате предвид усещанията на пациента. В такъв скучай, отговорът е ДА. При по ниска потенция, е възможно човек и да не усети това повлияване.
Да, това имам предвид. Ок, приемам че ниската потенция никога не се използва за застраховка на хомеопата, а е продиктувана само и единствено от професионалната му преценка.

ПС. А "боаронци" дали някога използват високи потенции!? Thinking

Хомеопатът се "застрахова", като си свали хубаво случая, като ползва справочна литература, като непрекъснато учи и се усъвършенства.

# 1 256
Също така може и това да оказва влияние - при по-ниска потенция лечебните кризи са по-меки.

# 1 257
Фирма Боарон произвежда монопрепарати във високи потенции 200, 1М, 10М, 50М, но те не се внасят в БГ. В Италия или Франция може да се намерят високи потенции във аптечната мрежа. В България най високата потенция която се внася от Боарон е 30С.
Запознат съм с това, но всеки може да си ги поръча по интернет. Въпроса е дали въобще боаронските хомеопати в Бг прибягват до по-високи потенции.

Иначе Мечка Малинарка, честно да ти кажа предпочитам каквато и да било криза, колкото и тежка да е, стига да е лечебна и моите също безжизнени очи от месеци насам най-накрая да изчезнат Sad

# 1 258
Също така може и това да оказва влияние - при по-ниска потенция лечебните кризи са по-меки.

Лечебната криза е резултат от неправилно съобразена с жизнената сила потенция. Няма такова правило, че ниските потенции са по меки.
Коя потенция е ниска е относително и зависи от конкретиката на случая. В един случай това може д абъде 200, в друг 30, в трети LM1 и т.н.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 13:40 от Nial

# 1 259
Запознат съм с това, но всеки може да си ги поръча по интернет. Въпроса е дали въобще боаронските хомеопати в Бг прибягват до по-високи потенции.

Не ги използват или малко от тях ги използват. Първо защото в БГ внасят до 30С и на експресните им курсчета им преподават само до толкова.
Един боаронец в БГ рабботи различно от един боаронец в италия или франция. Как е възможно това, ако се спазват едни и същи принципи?  Shocked
Самият Ханеман говори за това във 2-ри параграф на Органон: "Най-висшият идеал на терапията е да възстанови здравето бързо, леко, завинаги; да отстрани и унищожи цялата болест, по най-краткия сигурен и безвреден начин съгласно ясно разбираеми принципи, ."

След като нещо е принцип, то той е приложим навсякъде, при равни други условия и дава едни и същи резултати. Принципът не може да бъде поставен в зависимост от това дали внасят над 30С или не внасят  Grinning

Второ - не ги ползват, защото Боарон се интересуват от първичното действие на лекарството, а такова е налично само до числото на Авогадро, което пък се достига при 12 стотични разреждания, т.е 12С. За Боаронци лекарството лекува, заради активната субстанция, която макар и разредена, все още я има до 12С. За Ханеман и хомеопатите лекарството лекува заради способността му да предизвиква динамично изменение на жизнената сила (19 параграф на Органон). Следователно за един боаронец дори 30С е твърдце много и в него отдавана няма нито една молекула вещество и е трудно разбираемо как тази гола вода лекува.  Grinning Много от препаратите им в БГ дори не са налични в 30С. МАсовата практика е да се изписва 5-6С, 9С, 12С и най - много 15С да им се откъсне от сърцето.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 13:39 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт