Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 615
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 365
Какво е мнението ви за това?

Homeopathy: The Ultimate Fake

Хомеопатия = плацебо ефект ?

И аз съм си го мислила.. Ама какво плацебо за бебе?  newsm78

# 1 366
Какво е плацебо? Mr. Green

# 1 367
  • София - Варна - Бургас
Здравейте  Simple Smile
Въпроса ми е как да разбера, че една вирусна инфекция е довела до вторична бактериална /и да съм сигурна в това/ и е време за АВ?
Предварително благодаря за отговора   bouquet

Няма 100% сигурност, без антибиограма, но и това не е 100%.  
  Един от характерните симптоми, които аз използвам е, че хремата променя цвета си, от безцветна на жълта, зелена или жълтозелена.

# 1 368
  • София - Варна - Бургас
 Ани

Цитат
ООО Ще бъда изключително благодарна на Александър, ако може да ми препоръча хомеопат в Шумен.

Цитат
Лошото е, че в нашия град няма класически хомеопат.   Sad  Или поне аз не знам да има такъв!

... но пък в Добрич има!

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 23:01 от Aleksander

# 1 369

Няма 100% сигурност, без антибиограма, но и това не е 100%. 
  Един от симптомите е че хремата променя цвета си, от безцветна на жълта, зелена или жълтозелена.

При нас винаги така отминава - хремата първо е обилна и водниста, после се сгъстява и става жълто-зеленикава. Намалява и изчзва постепенно.
Кашлицата от влажна се сгъстява и излиза на зеленикави храчки сутрин.  Peace

# 1 370
Здравейте  Simple Smile
Въпроса ми е как да разбера, че една вирусна инфекция е довела до вторична бактериална /и да съм сигурна в това/ и е време за АВ?
Предварително благодаря за отговора   bouquet

Ако детето не се чувства добре, а общото му състояние показва, че е отпаднало и не му достига енергия да се справи с проблема. Всичко останало може да се пренебрегне... и да се чака.

"Вторична бактериална инфекция" не е най-точното понятие, м.б. "усложнения" би подождало по-добре.  Wink

# 1 371
Ани

Цитат
ООО Ще бъда изключително благодарна на Александър, ако може да ми препоръча хомеопат в Шумен.

Цитат
Лошото е, че в нашия град няма класически хомеопат.   Sad  Или поне аз не знам да има такъв!

... но пък в Добрич има!
Варна е по близо..

# 1 372
  • Пловдив
И аз пак да потърся мнение... Mr. Green
Дреболина вторник вечерта се оказа, че е с температура 38,6. Ако не я бях пипнала нямаше и да разбера - жизнена, не хленчи.... В сряда сутринта 37.7. Реших, че ще се справим сами, че вече чак ми става неудобно всяка седмица да има за какво да звъна на хом-ката. Та... на своя глава дадох от подържащото и конст. в потенция ЛМ. Постепенно температурата стана 39,3 и за мен беше добър знак. Пак не видях признаци на отпускане - единственото, че с охота заспа следобеден сън (иначе е рудна работа) и спа повече от 3 часа. Между временно не забелязвам нещо друго по-характерно. Единствено кашилцата и стана по-жилава и по-често. До следващата сутрин ТТ беше между 37,7 и 38,7. И малко преди да се събуди се изпоти зверски  (хем спеше без пижама) и я свали и повече не е вдигала от тогава. Вчера след съня каза, че я боли гърлото (но вече и започнаха и симулациите) След 30-40 минути вече от нищо не се оплакваше. Нощта не е кашляла, а сега пак чувам по-жилава кашлица.
Та... мисилите ли, че това, което съм направила е достатъчно или да звънкам на хом-ката, докато е петък, че после съвсем няма да ми се иска да я притеснявам  Blush

# 1 373
Икам да ви попитам кога лекарството се прави в спирт вместо вода?Това означава ли,че е по-силно или просто е по-трайно?

# 1 374
В дестилираната вода, с която се приготвя лекарството се слага чист спирт 75-90 процента и после лекарството.
-Изходното лекарствено вещество се разрежда многократно по точно определена методология
-При всяко разреждане се извършват т.нар сукусии. Сукусиите са особен вид енергични раздвижвания, които се извършват след всяко разреждане

# 1 375
  • София
Здравейте,
Моля да ми препоръчате подходящ хомеопатичен препарат, който да помогне на 3 месечното ми бебе да се изхожда. Вече се видях в чудо с този проблем. Няма запек, но от повече от месец не се изхожда сама. Оставаля съм я 6 дни, за да видя, дали ще се изходи сама, но уви - НЕ. Изцяло на кърма е. Когато и помогнем с термометър изхожда голямо количство кашесто ако, с жълтеникъв цвят.
Моля за Вашата помощ! Hug Praynig

# 1 376
Икам да ви попитам кога лекарството се прави в спирт вместо вода?Това означава ли,че е по-силно или просто е по-трайно?

Спирта предпазва разтвора от завъждане на буби, амеби, еуглени, чехли и всякакъви други организми.  Grinning
Ако си купите бутилка дестилирана вода и прочетете етикета, там пише: "да се използва до 48 часа", щото после се появяват бубите.

Няма отношение към това дали действа по силно или по-слабо, поне непряко. Някой по-лесно внушаеми хора, могат да си ВНУШАТ, че като им пари повече под езика (с пове спирт) е по-силнолекарството.  Grinning

На победителите честито!   bouquet

# 1 377
Здравейте,
Моля да ми препоръчате подходящ хомеопатичен препарат, който да помогне на 3 месечното ми бебе да се изхожда. Вече се видях в чудо с този проблем. Няма запек, но от повече от месец не се изхожда сама. Оставаля съм я 6 дни, за да видя, дали ще се изходи сама, но уви - НЕ. Изцяло на кърма е. Когато и помогнем с термометър изхожда голямо количство кашесто ако, с жълтеникъв цвят.
Моля за Вашата помощ! Hug Praynig

Ще ви препоръчам, ако искате да лекувате детето си с хомеопатия, да потърсите класически хомеопат.

Това е форум, не хомеопатичен кабинет. Тук дискутираме принципни въпроси и НЕ правим предписания.

# 1 378
  • Пазарджик
Здравейте,
изписаха ни PULSATILA 15CH,за детето ми на 1.4г.Моля ви да ми изясните за какво е.Благодаря

# 1 379

Спирта предпазва разтвора от завъждане на буби, амеби, еуглени, чехли и всякакъви други организми.  Grinning
Ако си купите бутилка дестилирана вода и прочетете етикета, там пише: "да се използва до 48 часа", щото после се появяват бубите.

Тогава трябва ли стриктно да спазваме срока след отваряне на сиропите например от един месец или може и малко да се пресрочи?

Общи условия

Активация на акаунт