Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 603
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 380
# 1 381
Икам да ви попитам кога лекарството се прави в спирт вместо вода?Това означава ли,че е по-силно или просто е по-трайно?

Спирта предпазва разтвора от завъждане на буби, амеби, еуглени, чехли и всякакъви други организми.  Grinning
Ако си купите бутилка дестилирана вода и прочетете етикета, там пише: "да се използва до 48 часа", щото после се появяват бубите.

Тогава трябва ли стриктно да спазваме срока след отваряне на сиропите например от един месец или може и малко да се пресрочи?

За какви сиропи става дума?

# 1 382
Здравейте,
изписаха ни PULSATILA 15CH,за детето ми на 1.4г.Моля ви да ми изясните за какво е.Благодаря

Вие за какво заведохте детето?  Grinning

Хомеопат ли ви го изписа или боаронец? Ако ви го е изписал хомеопат - то го е изписал защото покрива съвкупността от симптомите на детето, неговата конституционална картина. В хомеопатията няма такова нещо като лекарство за глава, лекарство за гърло, лекарство за запек.
Pulsatilla има 12 565 симптома в хомеопатичния реперториум.

Ако ви го е изписал боаронец (псевдохомеопат) то, единственето нещо което мога да си позволя да ви дам като съвет е да потърсите класически хомеопат.

# 1 383
Икам да ви попитам кога лекарството се прави в спирт вместо вода?Това означава ли,че е по-силно или просто е по-трайно?

Спирта предпазва разтвора от завъждане на буби, амеби, еуглени, чехли и всякакъви други организми.  Grinning
Ако си купите бутилка дестилирана вода и прочетете етикета, там пише: "да се използва до 48 часа", щото после се появяват бубите.

Тогава трябва ли стриктно да спазваме срока след отваряне на сиропите например от един месец или може и малко да се пресрочи?

Примерно някакви сиропи за кашлица или температуропонижаващи, на които пише да се използват 30 дни след отваряне. Могат ли да се използват и след тези 30дни или не?

# 1 384
Здравейте,
Моля да ми препоръчате подходящ хомеопатичен препарат, който да помогне на 3 месечното ми бебе да се изхожда. Вече се видях в чудо с този проблем. Няма запек, но от повече от месец не се изхожда сама. Оставаля съм я 6 дни, за да видя, дали ще се изходи сама, но уви - НЕ. Изцяло на кърма е. Когато и помогнем с термометър изхожда голямо количство кашесто ако, с жълтеникъв цвят.
Моля за Вашата помощ! Hug Praynig

Моите и двете бяха така. В периода 3-4 месец се изхождаха веднъж седмично, без болки, без напъване, с мека жълта консистенция.Това наистина не е запек. Ако няма други проблеми, не виждам смисъл от "помагането4. Най-много да му докарате мързеливи черва. Да не говорим колко е опасно вкарването на каквото и да било в дупето !!! Със захранването "проблемът" ще изчезне.

# 1 385

Примерно някакви сиропи за кашлица или температуропонижаващи, на които пише да се използват 30 дни след отваряне. Могат ли да се използват и след тези 30дни или не?

Разбирам от психотерапия и хомеопатия. Сиропите за кашлица и температуропонижаващите не са в сферата ми на интереси. Все пак си мисля, че не случайно слагат инструкции и срок на годност на различните продукти, нали? Вие ще си купите ли салам, яйца, мляко с изтекъл срок на годност?  Ще пиете ли мляко от кутия, която е отворена преди 30 дни ? Grinning

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 13:25 от Nial

# 1 386
Да! Благодаря за отговора! Понеже лекар ми е казвал , че изтрайвали малко повече от 30 дни и затова реших да се допитам и тук, тъй като се отвори близка тема на разговор.

Температуро понижаващо вече не съм ползвала от година-две, но все пак се сетих да попитам.

# 1 387
Много ли е голяма разликата в действието на лекарство в потенция 9 СН и същото лекарство в потенция 15 сн.Имам предвид на какво ниво действат двете разреждания-само на физическо или и на емоционално.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 13:56 от Живанка

# 1 388
  • Пазарджик
Здравейте,
изписаха ни PULSATILA 15CH,за детето ми на 1.4г.Моля ви да ми изясните за какво е.Благодаря

Вие за какво заведохте детето?  Grinning

Хомеопат ли ви го изписа или боаронец? Ако ви го е изписал хомеопат - то го е изписал защото покрива съвкупността от симптомите на детето, неговата конституционална картина. В хомеопатията няма такова нещо като лекарство за глава, лекарство за гърло, лекарство за запек.
Pulsatilla има 12 565 симптома в хомеопатичния реперториум.

Ако ви го е изписал боаронец (псевдохомеопат) то, единственето нещо което мога да си позволя да ви дам като съвет е да потърсите класически хомеопат.

Личната ни докторка е изкарала курс по Хомеопатия.Детето ми много често боледува,два месеца подред прави плевмония.Почти винаги с кашлицата има и спазми.Тя ми каза да го взема и да му давам на всеки трети ден по три зрънца,до свършване на опаковката.И Ехинацея по 5капко след хомеопатичното.

# 1 389
  • София
Благодаря за отговорите.  HugПитам тук, защото вече съм отчаяна. А, и помагаме с термометър, защото тя не може сама, напъва се и повръща.
Ще търсим хомеопат. Praynig

# 1 390
Всяка потенция стимулира по различен начин жизненната сила.

# 1 391
Здравейте, може ли и на мен да препоръчате добър класически хомеопат. Аз съм от Пловдив.

# 1 392
Благодаря за отговорите.  HugПитам тук, защото вече съм отчаяна. А, и помагаме с термометър, защото тя не може сама, напъва се и повръща.

Има риск да подведеш хомеопата(тъй като бебето не може да си каже) и да се състави грешна картина, от там и грешно лекарство.
От колко време продължава това? Обикновено със захранването такива проблеми изчезват. Аз бих пробвала да дам сокче, ако това продължава месец.(колкото и да отричам ранното захранване Sad) Но това си е мое мнение

# 1 393
Личната ни докторка е изкарала курс по Хомеопатия.Детето ми много често боледува,два месеца подред прави плевмония.Почти винаги с кашлицата има и спазми.Тя ми каза да го взема и да му давам на всеки трети ден по три зрънца,до свършване на опаковката.И Ехинацея по 5капко след хомеопатичното.
не си мисете че ще излекувате детето си така..потърсете класически хомеопат във вашия град или в друг град близо до вас, ако нямате такъв в града..

# 1 394

В София наки лекари считат, че за изключително кърмено бебе и 2 седмици да не се изходи, ако няма други проблеми е ОК. При вас обаче не звучи да е така. Моят син беше така откак навърши една седмица та до след първоначалното захранване (т.е. 7-8 м). Само, че неговото нередовно изхождане вървеше ръка за ръка с някакви проблеми със зъбите и други разни. Хомепатът ни винаги ни е намирал точното лекарство, въпреки бързо променящата се картина (по 2-3 лекарства съм сменяла за 1 месец). Наистина си потърси добър класически хомеопат! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт