Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за проследяване на бременността при диабет?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност при диабет?
Какви са препоръките за контрол на кръвната захар по време на бременност при диабет?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за проследяване на бременността при диабет?
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност при диабет?
При бременност с диабет е изключително важно да се поддържа балансирана диета, особено ако е установен диабет. Протеините не трябва да се ограничават, но внимателното наблюдение на приема на храна и нивата на кръвната захар е от решаващо значение. Личната информираност и наличието на добър лекар са от съществено значение за успешното управление на бременност с диабет.
-
Какви са препоръките за контрол на кръвната захар по време на бременност при диабет?
Контролът на кръвната захар е от съществено значение по време на бременност при диабет. Инсулиновите нужди могат да се променят, което е свързано не само със загуба на апетит за определени храни, но и със спецификата на бременността. Важно е редовно да се измерва кръвната захар и да се коригират дозите според указанията на компетентен ендокринолог.
-
Какви са препоръките за бременността при диабет?
Само да допълня,че един лекар в началото ме прегледа видя захарите(високи) и каза веднага да махна бебето ще имам друго, но сега рискът от увреждания на плода и аномалии е огромен заради високата ми захар.Ужасно е всеки ден плача и се моля
Ти отдавна имаш опит с инсулините - незнам защо така се е получило при теб. За КЗ става дума де. На какви инсулини си?
. Последният лекар при когото бях ме пита:"Значи си с диабет, а? Лошо.". Питам - защо, аз се контролирам. И той казва - на хапчета ли си? Аз отговарям - не, инсулинозависим захарен диабет, първи тип. И пита - как се лекуваш? Казвам - нали ви казах - инсулинозависим диабет - с инсулин. И той - аха, ама на капсули ли го взимаш? И аз казвам инсулинът на капсули е още експериментален и в стадий на клинични проучвания, така че - подкожно. Пита ме - и колко единици си правиш? Аз не мога да разбера защо все това ме питат, все едно им носи някаква информативност. Казвам му аз и той вика - много. Казвам - защо мислите така, дозировката за денонощие ми е 0.5 единици на килограм тегло. Почесва се, понеже няма какво да каже и казва - важното е да пазиш диета и да не ядеш сладко.......
,ноооо понеже наистина нямам вяра в Бургаските лекари си записах час за фетална морфология на 22-ри при д-р Мазнейкова в София ,разбрах че е много добър ултразвуков специалист
много правилно - добре обученият диабетик си е най-добрият диабетолог. От собствен опит знам, че дори и най-добрият ендокринолог не е достатъчно добър, защото само диабетикът усеща най-добре състоянието си във всеки един момент. За останалото си има глюкометри
. Дано всички момичета с диабет имаме много деца и леки бременности.