ОКТОМВРИ бавно наближавам аз,време е да вляза в час!

• 11 997
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Kallii, със сигурност от Англия ще ти излезе много по-евтино! Peace Поръчай си и други нужни неща за Васето или бебето, от там да ти е кеф да пазаруваш! Party

qroslaw, много съжалявам за това което си преживяла! Hug Желая ти най-лекото раждане и здраво бебе на финала!

Ние релаксираме пред ТВ-то, а Ема ни развеселява с нейните изпълнения.

Хубава вечер!  bouquet

# 166
Ронка, аз с моята лекарка съм говорила, с нея няма проблеми, ама няма никаква гаранция че тя ще ме изражда, защото може да не се падне тогава на смяна-
Моята болница е университетска, и може да се случи да те прегледа резидент, демек дипломиран лекар, ама който още специализира гинекология- (извинявам се, но пиша от друг компютър и тук точките не ми излизат, вместо тях ще слагам тире) Ако раждането е безпроблемно те изражда резидентът, но винаги има на смяна специалист гинеколог, който поема по-тежките случаи- И като раждах през 2007 точно една такава резидентка ми се падна- Тя ми направи и последния гинекологичен преглед, когато с цялото си нахалство ми отлепи околоплодния мехур без да ме пита, че да ми предизвика раждането- Като отидох да раждам пак беше тя и тя ме пое понеже уж беше безпроблемно раждане и като почна да се прави на голяма докторка със системи окситоксин и т-н- абе карай, накрая ме довърши шефът Laughing Така че сега уж сме се разбрали, уж са ми записали във файла предпочитанията за натурално раждане, ама знам ли кой идиот ще ми се случи- Тук по принцип се отчитат като голяма грешка ненужните медицински намеси по време на раждане и високия процент на секциото, излизаха правителствени доклади, уж се взимат мерки това да се ограничава, ама както ми каза преди няколко дни на пренаталните курсове една медицинска сестра от местния здравен център (към правителството), в сравнение с другите провинции Квебек е още назад, раждането е силно медикаментозно, работи се по промяната, но още бавно- За миналото ми раждане ги бях помолила само да не прерязват веднага пъпната връв- Ами не можело, плацентата трябвало да бъде над бебето, все едно че това е много трудно да се направи, абе отказаха ми- В чужбинския форум от мами в Западна Европа разбрах че там по-късното прерязване вече е редовна практика, надявам се и във Франция да е така- Иначе и тук се ражда в самостоятелна стая с таткото, от време на време идва сестра и лекарят да те следи, но те оставят на спокойствие, само при напъните непрекъснато има медицински персонал- И други положителни неща има - примерно бебето ти го дават веднага (кожа до кожа с майката, ако тя е със секцио и не може, таткото се съблича до кръста и с него), верниксът по кожата го оставят, май чак на другия ден го измиват, бебето непрекъснато с родителите си дори ако операцията е била със секцио, голяма помощ при кърменето, абе не е както е било преди години, ама сме далеч от страни като Холандия-
Иначе за гадната практика да се отлепва околоплодния мехур към края на бременността - внимавай, че може и във Франция да ти се случи- Бях се зачела в един френски форум и там майчета се оплакваха че и на тях са им го правили - като на мен, без предупреждение на уж обикновен гинекологичен преглед- Май четох че и в България се практикува-
Лека вечер момичета Hug

# 167
heureuse, наистина и тук се практикува пукането на мехура без предупреждение, но зависи от болницата и лекарите. Аз ще раждам в частна клиника, ще се уточня какво искам и предполагам няма да пренебрегнат желанията ми. Още повече, че ще ме изражда моят лекар(дано не стане така, че да не може да присъства Praynig). Това е информация от първа ръка, моята приятелка е родила второто си дете 2007г. Иначе да, и тук бебето не се отделя от майката и се информира за всяка манипулация с него. Мисля, че го взимат само да го измерят, може би и да го измият(не съм сигурна). Олеее колко много въпроси ми изникват. Ще си записвам и ще питам на следващата консултация.
На теб, а и на всички мами желая да не ни пренебрегват желанията! Hug

# 168
Хора, усетихте ли трусчетата? аз се скарах на нашия татко, че за предните само се е опитал да ме стресне, защото аз нищо не усетих, ама сега вече ме разлюля! Дано няма изплашени мами! Спокойна вечер и сладки сънища!

# 169
Heureuse, а каква е целта на по-късното прерязване на пъпната връв?

# 170
Целта е кръвта от плацентата да отиде в бебето, това намалявало случаите на анемия у бебето в месеците след раждането.

Не намерих нищо на български, ето на английски:

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/08/070816193328.htm

http://www.news.ucdavis.edu/search/news_detail.lasso?id=7729

Преди да се роди Габи, преди две години, бях намерила статии от научни списания че да убеждавам с тях лекарите, ама като отидеш да раждаш най-малко ти е до това:party: Пък и се оказа че след секцио и без това не можело.

# 171
Запис само...

# 172
  • София
ДУБРУТРУУУУУ
минавам само да ви напомня за  ПърВа СоФиЙскА сРеЩа нА ОктоМвриЙки 09  Party Party Party!!! в момента там тече анкета за дата и място на срещата, ще се радваме на всяко мнение!!! Peace
желая на всички спокойна, топла, усмихната, вълшебна и успешна седмица и само хубави новини!!!  bouquet

# 173
Добро утро и от мен!Хубав ден Ви пожелавам  bouquet

# 174
   styllisima , от къде купи слинга за който говорихме. Изрових интернета и само в продавалника изскочи и то с големи записвания  Crazy . Мъжът ми ще пътува до Англия след 2 седмици и се чудя дали от там ще ми намери по-лесно и колко ли ще струва, да не e по-скъпо  newsm78 . Как мислите момичета Simple Smile ?
Ха здравейте и от мен  Hug
Кали купих го от един магазин тук в моя град, имаше само този и аз си го взех  Peace Не съм търсила и разглеждала а от това което показа Ани ми хареса и знаех какво търся. Виждах такива в нета и съм сигурна, че може да се поръча от там ако няма по магазините които обикаляш   Peace А щом мъжа ти ще ходи в Англия не се чуди, той ще ти накупи много неща  Wink A какъв е този продавалник  newsm78  
Гледам пак за раждане се пише.
Хубаво е да те оставят да родиш на теб както ти е удобно ама със сигурност мен няма да ме огрее  Thinking

# 175
добро утро и от мен само да се запиша че бягам по задачки Hugлек сен на всички Hug Hug  bouquet

# 176
  • Ловеч
Добро утрооо!
Аз търсих слинг в Плевен и не открих /а в Ловеч е абсурд да има/. Приятелката ми каза, че не зареждат и е по добре да си го поръчам по интернет или да си го купя от София.
Желая ви лека и успешна седмица   bouquet

# 177
Здравейте! Ето ме в новата темичка Simple Smile
Сладурки, някоя от вас минавала ли през комисия за болнични, откакто е забременяла?

# 178
Добро утро мамчета. Хубава и изпълнена с положителни емоции, усмивки и радостни новини седмица, пожелавам на всички Hug

# 179
Хора, усетихте ли трусчетата? аз се скарах на нашия татко, че за предните само се е опитал да ме стресне, защото аз нищо не усетих, ама сега вече ме разлюля! Дано няма изплашени мами! Спокойна вечер и сладки сънища!

Да бе и аз усетих вчера към 19:30 поразлюля  Rolling Eyes Ние и тримката се бяхме излегнали на спалята и тъкмо щях да се скарам на щерката да не клати легото и мажо скочи и показа лампата която се клатеше доста  #Crazy Това по-късното не сме го усетили  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт