ОКТОМВРИ бавно наближавам аз,време е да вляза в час!

• 11 999
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • Лавал-Пловдив
Само казвам здравейте и  newsm64 че народа е гладен, току що се излюпихме.
Честит 24 май ден на Славянската Писменост и на хората, които са я създали. Да ви се случи на всяка по нещо хубаво в този светъл ден. На Едира за покупката -  Peace
Ние днес сме на детски рожден ден така, че ще е натоварена програмата.
Приятна неделя на всички  Hug

# 151
styllisima  шалчетата са страхотни, нави ме и аз да си  припомня как ставаше номера с двете куки Peace . Днес срещнах една приятелка, която си носеше бебчето в слинг от този вид http://www.pakostnik.com/bg/pics/7855237674.jpg , каза , че и е супер удобно. Бил е много подходящ за студените месеци, както ние ще родим и ще разхождаме децата октомври , ноември . Тя самата е отгледала другото си дете отново в слинг, но от тези, които се шият и каза, че те били подходящи за топло време . Съвсем се навих да си купувам  Crazy . Намерих за какво да харча пари  Mr. Green

# 152
Ани беше пуснала линк на подобен слинг и кометираше, че все още няма отзиви за него- явно е удобен  В някоя от предните теми го обсъждахме си спомням...
до каква възраст може да се носи бебето в слинг? newsm78

# 153
Аз си купих онзи ден същият бежов на цвят  Peace Не знам колко е удобен защото още не съм го пробвала  Laughing Ама го имам вече и живот и здраве ще го пробвам като се появи бебчо  Peace

# 154
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички ползващи кирилицата!!!

За слинга: на лекцията на сп. 9месеца говореше д-р Масларска, неонатолог. Тя ни обърна внимание, че новородените бебенца трябва да се носят в слинг/кенгуро в хоризонтално положение до 6ти месец!!! Причината: да не се получат проблеми с крехката все още костна система на бебетата.

до каква възраст може да се носи бебето в слинг? newsm78

Ето тук подробно е описано - до 5ти мес. в легнало положение и до около 18ти мес. в седнало:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4040.

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 15:26 от radost_i_na

# 155
  Бебето на моята приятелка е още на 1 месец, но тя каза, че няма нищо общо с кенгуруто, удобно е и не ти натоварва гърба . Дано да е така. Аз ще си купя, а за лято и ще шия.  Васето ще ходи на градина и ще трябва да го водя на есен . А в Бг социалните заведения не са предвидени за хора ползващи колички . Ще се действа който както намери за удобно . Имам приятелка, която се завръща от Германия, тя каза че това което ще и липсва безкрайно много от там, са удобствата за младите майки и децата.
  Намерих и тема с коментари за същия модел  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313844.0

# 156
  • гр.София,кв.Овча купел
Здравейте,момичета!Честит празник на всички!!! Hug  bouquet
Честити синче на Надежда!Честита придобивка на Еди,със здраве да си я ползвате!!!
Меlly.G,доколкото знам е желателно, да не почистваме с препарати ,защото има опасност,част от миризмата да я вдишаме и е опасно за бебчо,ама и аз как ти го обясних... newsm78,аз лично гледам много рядко да ги ползвам,говоря за Доместос,Белина и подобни...,надявам се поне малко да съм отговорила на въпроса newsm78.
Styllisima,като ти идвам на гости, идвам с кълбетата,да знаеш! Mr. GreenМного хубави шалове си направила на Габи!
И аз мисля да си купя същия слинг,отдавна съм харесала един,който се води дарк,но ако е момче в червен слинг newsm78
Момичета,какво ще кажете за това креватче:http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5089

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 15:11 от dani-puh

# 157
Дани нямаш проблем  Peace ще си плетем заедно, ти само се пооправи и идвай  Peace  Креватчето което си харесала е хубаво, но аз предпочитам да е с шкафченца, в смисъл да се отварят отделно а не така с цяла врета  newsm78
За слинга, аз си го купих защото ми се стори практичен с тези джобчета и връзки. Другите с халките май са горе долу на същия принцип (бебето пак си е "смачкано") само че нямат джобчета и с тези халки ми се струва по несигурно за захващане  Thinking 
За препаратите нищо не мога да кажа, аз си ползвам всякакви, но с ръкавци  Thinking Е, белината съм я отписала много отдавна че ми става много лошо от нея. но другите не мога да ги спра, та то ако спрем и да чистим сега какво ли ще стане  Laughing

# 158
Привет и от мен! Честит празник на славянската писменост  bouquet
Дани, нещо не мого да отворя линка Rolling Eyes
Еди, честита придобивка Hug
Аз не мога да плета ,но майка ми е оплела чудни дрешки. Heart EyesРозово с беличко, само беличко ,жълтичко има и сини даже. Ама различни и красиви плетки.Как гиизмисля незнам.Блуски ,елечета, терлички, нал ище е студено. Да ми е жива  и здрава Heart Eyes

# 159
Момичета много благодаря за честиттките кум продобивката ми  Hug Hug Hug
А слинга изглежда супер. И аз мисля да се сдобия с такъв.
Честит ни празник на буквите Simple Smile
За плетките, май и аз се справях преди мнооооого време, ама не смея да рискувам сама, може би ще пробвам със свекървичка...

# 160
Здравейте момичета!
Разгледах клипчетата с раждането и ми направи впечатление от първото клипче на първия линк за домашното раждане в Холандия че има едно по принцип елементарно съоръжение, което позволява на жената да роди в седнало положение. Тук в Канада, или поне в моята провинция, са много задръстени по отношение на раждането. Всеизвестен факт е че лежащата поза за раждане с краката нагоре е най-неудобната, че ако жената е във вертикално положение силата на гравитацията помага бебето да излезе по-бързо, ама не. Стария тип легла, че да е по-удобно на медицинския персонал. То не че от това което видях в Холандия, както са го направили, на персонала не му е удобно, ама много революционно ще им стане на тукашните. Много съм им набрала на тукашните. Досега като те изписваха от родилното раздаваха на майките по една книга за гледането на бебе, издадена от провинциалното правителство. Сега за първа година са включили и секция за бременността и ги дават при първия преглед за бременността. Та там пише за правата на раждащата жена - да роди със своя собствен ритъм, демек без интервенции за ускоряване и т. н., да отказва всякакви медицински намеси които не й харесват, да ражда във всяка удобна за нея поза. Дори са показани снимки с пози за напъване - ами лежащата с вирнатите крака никъде я нямаше. Само че в моята болница през 2007-а друга не признаваха. Та сега се чудя дали да не им занеса книжката с правата ми и да им я показвам ако ме ограничават и доколко ще мога да споря с тях в това състояние. Естествено, много ще разчитам и на таткото за спора. Може да ви се стори излишно, но при условие че предишния път съм напъвала два часа и се бях скапала напълно, просто не разбирам защо ако може да се направи нещо за да мине това по-бързо, да не го направя.
А иначе за препаратите - от известно време съм минала само на сода бикарбонат и си чистя без проблем. Не виждам смисъл от нещо по-хард. И изпаренията му ще дишам (когато се смеси с вода), и за екологията е вредно. 

# 161
Здравейте! Hug
heureuse, aз мисля, че ще е добре още отсега да им занесеш книжката, за да им покажеш, че си запозната с правата си! Знаеш ли кой ще те изражда, поговори с лекаря си за това?! За да не се налага да влизаш в спорове на самото раждане.
Мен ще ме изражда лекаря следящ бременността ми, тук такава им е практиката. Та ще говоя и с него по-подробно, но знам, че тук и на челна стойка да застана никой няма да ми прави проблеми. Моята приятелка и двете си деца е родила при моят лекар и е изключително доволна. Никой не й е висял над главата била е само с таткото в стаята и отвреме на време е минавал док. да я види дали има нужда от нещо. Демек раждането е протекло като домашните, но в болнична обстановка. Тук има квалифициран персонал за раждане у дома, но мен ме е страх и ще си родя в болница. Още повече в такъв момент дъщеря ми да ме гледа...не мисля, че е удачно.

# 162
  • София
Моята приятелка и двете си деца е родила при моят лекар и е изключително доволна. Никой не й е висял над главата била е само с таткото в стаята и отвреме на време е минавал док. да я види дали има нужда от нещо. Демек раждането е протекло като домашните, но в болнична обстановка.
Ееееееееееееех,
и аз все за това си мечтая... ама дали ще ме огрее...
Още не съм си избрала лекар, при които да раждам, а времето си напреда почти неусетно. На 03.06. ще видя какво е в Тина Киркова - за сега съм се спряла на раждане във вода (което май единствено там се практикува), като най-ограничаващо мед.персонал,... ама да видим дали ще се споразумеем...

# 163
   styllisima , от къде купи слинга за който говорихме. Изрових интернета и само в продавалника изскочи и то с големи записвания  Crazy . Мъжът ми ще пътува до Англия след 2 седмици и се чудя дали от там ще ми намери по-лесно и колко ли ще струва, да не e по-скъпо  newsm78 . Как мислите момичета Simple Smile ?

# 164
Здравейте мили момичета! Heart Eyes
Относно раждането моите първи две раждания бяха в Бургас, но сега желая да родя в Сливен. Какво да се прави, много малко хубави неща се говорят за Бургас, а и второто ми дете почина от сърдечна аномалия часове след раждането там, така че не желая повече да опитвам там, нямам нищо против докторите, понеже те нямаха вина, но не желая да си припомням тези времена.
radost_i_na моя приятелка роди във вода в дома си в Санкт Петербург, раждането и беше първо и мина много леко. Бебето изскочи като коркова тапа.
 Ако имаш тази възможност мисля че ще бъде много добре за теб и бебо. Аз все още не съм попитала дали замразяват стволови клетки в Сливен, ако ли не, и се наложи раждането да бъде в София, също бих избрала раждане във вода.
А моя приятелка в Норвегия при първото си раждане и правеха акупунктура с цел обезболяване на раждането.
Но определено раждане с помощта на гравитацията е много добър вариант, само че незная кога може да се случи в България.
Честит Празник на всички и лека вечер от мен момичета!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт