Отговори
# 180
Здравейте и от мен,най-накрая се наканих да се разпиша,иначе ви чета редовно,ех преди как ни се пълниха темичките бързо,бързо, но така е, децата ни пораснаха,много са ученици,мамите работят,някой гледат втори бебоци Hug
Ние сме добре, гледаме се, на есен ще сме с песен,живот и здраве. Каним се да ходим на моренце другата седмица към края, на "почивка на децата ни"  Mr. Green Това е положението, с мъжа ми се шегуваме, дали ще ходим на къра Joy  Ще бъдем до Радва и Несебър,ако някой е там по това време да свирка Wink
Дари и Ради много пораснаха,както и всички тук дечица, на които гледах снимки Hug Много говорят, най-са ми интересни,като разговарят по между си.Ония ден Дари паднала и Ради отива до нея и и казва "Удари ли се,дай ръчичка да станеш, няма нищо,къде се удари,дай да ти цункам ръчичката и ще мине" Laughing
На моменти доста хитро когато им кажа да не правят нещо, което не трябва  и те ми казват "тати каза така да правя" Shocked , направо падам. Пеят много песни и заедно са много смешни,знаят на изуст всички книжки и ги казват с мен като ги чета.
Доника , страхотни сладури са двете братчета,хубава почивка!  Hug
Меги, весело "вмуркане" и на вас Hug
Чочи, била съм на Арапя  и преди беше страхотно,но сега доста се застрои и там и незнам дали не е голяма лудница.
Ирини, желая да са много здравички децата и весела почивка и на вас! Hug
Доста мами са позагубиха, а пловдивските пък хич ги няма Mr. Green Марианка, Марис,Стели какво става с вас?
Това е засега от мен весело и страхотно лято с много усмивки и игри! Heart Eyes

# 181
 Браво ,много ви се радвам, най-после раздвижване в темата. Първите вече се върнаха от морето и наистина е много интересно тук. Ама защо всички ходят на юг, аз как ще ви видя. Ето Irini и Ева казаха, че и на север е хубаво. Ех Ева моята абитуриентска беше на Палас, после все там ходехме на плаж, та ми е любимо място.
 Irinii, ние май по едно и също време сме били там, ние бяхме на една станция на "Св. св. Константин и Елена, хи-хи направо си представих Спаси с хавлийката. Мишо пък огладняваше и започваше " ам-ам", нали не иска да яде сутрин.
 Мама Меги, дано бързо поприключите работа, че Лаци от миналата година си знае- цяло лято на море.
 Yoana, много са ми интересни близнаците.
 Чочи, почивката звучи супер. Тази година и аз мога да се похваля, че съм ходила  на морска почивка. Децата много се забавляваха, уморяваха и спяха много. Единия ден изкарахме в "Акваполис" и докато Мишо спа на обяд, аз и батко му се изкефихме максимално по пързалките.
  Хайде,  май трябва да се спи, че като скокнат сутринта, та цял дем няма спиране!!
 П.С.
 Щях да за забравя: едно майче, живеещо в Германия ме попита на плажа дали пиша в bg-mamma и по-специално в септември 2006. Каза че, ни чете от началото, но така и не се е наканила да се регистрира. Дано сега се престраши и да се включи тук!

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 19:14 от Amaretto

# 182
Здравейте морски сирени!

Всички към морето сте се отправили, за разлика от мен дето вече съвсем не му се кефя, но заради Йониче се жертвам, какво да правя.  Tired За почивките и това, как ни се отразяват, аз пък обожавам да ходя навсякъде с Йоана. Колко пъти ме е карал Димитър да я оставим на някоя баба и да ходим сами, никога не се съгласявам. Обожавам да я гледам как възприема промяната от новото място и се зареждам страхотно от нейната радост, любознателност и неизчерпаема енергия. Йоана няма още 3 години, а вече е била във всички по-големи планини в България + Алпите. Къпала се е в река, била е на язовир и езера. Пътувала е със самолет, влак, джип, возила се е на лифт, влизала е в пещера, ходила е за риба...... Пазя в сърцето си всяко едно от тези изживявания и те са ми от най-скъпите спомени, точно защото сме ги изживяли заедно. Убедена съм, че макар и като порасне да не ги помни и за нея ще са много, много съществен фактор при формирането на светоусещането и.  Heart Eyes
   В събота бяхме на сватба. Йоана беше в ролята на принцесата. http://img512.imageshack.us/gal.php?g=mg0115.jpg. Честно ви казвам това дете не слезе от дансинга 6 часа, не пропусна да се хване на нито едно хоро. В полунощ седна изморена в мен и заспа на секундата Simple Smile - като истинска Пепеляшка.
mama_meggie - ходих специално да ти търся тъбло за добри обноски, но вече нямаше. За това пък имаше три страхотни книжки Учтивост; Безопастност и Добрите навици. Йоана ги чете с голям интерес и определено ги прилага в действие...понякога...
irinii - дано излезете вече от този кръг с болестите. Знам колко е неприятно и искренно ти го пожелавам. Повярвай и ти, че с болестите е било ДО ТУК. Говори им и на децата, че са здрави, силни и успяващи и ще видиш, че така ще стане. Аз много често използвам този начин, когато искам да променя нещо в Йоана и при нас работи страхотно.

За съжаление не мога да остана повече в хубавата ви компания и скачам. Много слънчеви, летни разкази прочетах и много сладки пораснали дечица видях. Продължавайте все така!
Весело лято и от нас!!!    bouquet

# 183
 Heart Eyes Здравейте и от мен и прегръдки на всички  Hug

Хайде да ви пусна една Майчина хипноза за щастие  Grinning
Всяка любяща майка може самостойтелно да „заговорничи /внуши/” на своето дете и да му помогне да се справи с всеки проблем и даже с най-тежката болест.
http://www.sibir.bg/blog/Lisankata/?catID=5632

Фиби,разкошна е тази градинска фея  Heart Eyes и аз съм на същото мнение за почивките облякла си ми мислите в думи.
Много хубави книжки,не съм ги срещала...ще ги потърся.
Доника,големи момчета имаш вече.А по-малкият рошко е опасен  Grinning
Рени,какви ремонти пак Simple Smile нали правите новата къща...Явно ви е обвзела тази треска и хайде сег аобновяване на всякъде.
Чочи,Алина,Йоана Hug
Меги,плувец и вмургач е Лаци  Mr. Green помня го от преди 1 година време  Laughing
Ирини,край на този период с болестите.Лято,слънце и здраве  Hug

# 184
Привет  Hug

Гледам говорите за почивки, път и ваканции, лЮбимата ми тема. И ние сме навсякъде с децата, няма начин да ги оставим, пътуват много, на море, на планина, по самолети, кораби и влакове.
Човек е човек, когато е на път  Hug

Чакаме с нетърпение август и тръгваме към България,  travel тази година сме се спрели на Залцбург и алпийските езера за разглеждане, а на връщане Братислава. На море ще ходим на Царево на бунгала с басейн, заедно със семейството и момченцата на сестра ми..   family family Както обикновено

Меги, близо ли е Царево Оазис, прати тел на лични и може да се засечем края на август, за един плаж и по питие  Sunglasses

Друго при нас, майка е тук за един месец и си имам отмяна  Mr. Green

От у-щето на Филип вчера им предадоха 'творбите'. Сега нагледно виждам какво е свършил тези месеци там и съм доволна да видя, че му е интересно и забавно. Има да ходи още 2 дни и излиза в лятна ваканция до септември. Дадоха ни и снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=393512

Весело лято, слънце и море  Hug

# 185
Привет, момичета!

Не пиша, защото няма нищо ново и особено при нас. Всеки по задачки, лятна почивка на море няма да имаме. Sad Догодина, надявам се. Мимката си ходи при жената, доволни сме и двете засега. Във вторник имах почивка и я водих пак на куклен театър, че с моята сутрешна заетост, не ми се отдава често. Този път гледахме "Пинокио", доволно, но Мими не задържа внимание до край, успокоявам се, че е нормално за възрастта й. В неделя беше Father's Day. Мишката ми оцвети специална картичка за тате, ето да я видите.

http://lh3.ggpht.com/_M-V8FDbkzB0/Sj6ygVvTjpI/AAAAAAAAFes/wzv4dw … s512/IMG_8017.JPG
http://lh3.ggpht.com/_M-V8FDbkzB0/Sj6ygQorNFI/AAAAAAAAFew/uT5mbA … s640/IMG_8018.JPG

Тук настанаха големите жеги и не се стои навън. Днес излязохме в 8,00 и се прибрахме в 10,30. За жалост летата тук са ужасни с тая небивала влажност. Добре че сме с климатик, че няма спасение. Към средата на юли чакаме приятелите от Индиана за два-три дни да ни погостуват и май това е. Мимката е станала малко мрънкава напоследък, да не кажа доста. И не ще да яде, от жегите ли, от що ли, но се виждам в чудо какво да й приготвя за обяд или вечеря.

Големи сладури видях - Филип, Хриси, Гого, принцесата Йони... Пораснаха ви децата, станаха такива образи в приказките си!  Hug Да са ви живи и здрави! Много ви прегръщам и вас, момичета! Прекрасно лято ви желая!  Heart Eyes До скоро.

# 186
Много хубаво звучат морските отзиви!

И ние се прибрахме вече. Най-интереснтото е, че хванахме само хубаво време и Георги успя доста да се поизпече. Много му харесва на моренцето и само към водата тичкаше. Строихме разни замъци, фигурки и т.н., а на него му харесваше да ги разваля. Успяхме да си починем добре. Виждам, че и вие сте изкарали страхотно, което ме радва.

Много е забавно с детенце на море, а пък с две сигурно още повечко. Не знам дали семействата с две деца успяват да намерят време за отдих? Напоследък все такива мисли ми се въртят из главата. Дали ще се справим с две. Двойно повече отговорности и два пъти повечко умора.

# 187
Eh. tochno dnes sym bez net, ama piite po edno za moe zdrave!            Da se pohvalq, vchera organizirah edna mini forumska sreshta v Ruse, vidqh se s Plami i Tonita , Kris i Nikol sa golemi sladuri. Toni raboti, no  se nadqvam da pokaje nqkoq snimka.   

# 188
Добро утро майчета, зайчета... Simple Smile

Днес ми се поспиваше, но станах, за да мога да сготвя, че после да изведа зверчето да поиграе и да се поразходим... Аз я наричам "зверче", но да знаете как се е променила, толкова кротичка е станала, нямам никакви проблеми по улиците с нея, каквото и кажа прави и много слуша..., а може и да е моментно Laughing Вчера бях на ЖК, бебенцето е добре, развива се добре, има си всичко и сега тази докторка по здравната каса, дето ми е каза, че е "момиче", което честно да си кажа много ме зарадва, незнам защо, но едно такова чувство нахлу в мен, въреки че нямам предпочитания какво да е, искам само да ми е живичко и здравичко... Ще видим накрая изненадата, защото едната казва, момче (въпреки, че доста трудно го видя и не беше изобщо убедена), другата, че е момиче и най-накрая ще видим живот и здраве... Понякога и мен като Desssy ме обвземат мисли, как ще се справяме и с двете деца, колко безсънни нощи пак ме очакват и грижи. Сега малко съм отвикнала, защото Даная ми спинка през ноща, не ме буди, става самичка да си пие водичка, шишето и стои над главичката и общо взето се наспивам цяла нощ. Да се похваля ние вече сме без детски шишета, то последното беше, от тези със сламката... Сега си пием водичка вкъщи от чашка, а за навън купуваме едно шишенце минерална водичка и сме с него навън. само дето не се решавам все още да и махна памперса за през ноща, защото спи при нас и ако се напишка, незнам къде ще спим, но ще гледам за по нататъка да го махнем, поне и да не купувам и за малкото и голямото памперси...

Марлела, картичката е страхотна, ама как се научихте да оцветявате, ние това не го можем, само взимаме листчета и драскаме общо вето, дори и в книжката за оцветяване така правим, аз скоро не съм я пробвала де... newsm78

MariaF, весело изкарванв по тези места които сте решили да посетите, и на моренето у нас приятни летни емоции и слънчеви усмивки... Hug А, снимките на Филип от градинката са страхотни, много лъчезарно детенце е... и Вики не отстъпва в това си качество...

Фибичка, тези книжки ги знам, наистина са страхотни и даже на тях пише че могат да се бършат, ние имаме тази за "Безопасност" и Даная много я харесва, даже я е научила половината и понякога я чувам, когато се заиграе сама с куклите си, да има казва: "Не пускай непознати вкъщи", "Не стой близо до включената ютия, може да се изгориш" и т.н.

mama_meggie, градинката военната ми е далече, но плана е измислен... Тати я взима с него сутрин, оставя я на градинката и паркира колата там и точно под градината им  минава служебния автобус и ще се качва от там и на работа, после слиза там взима я и с колата право вкъщи... Peace Само незнам когато е дежурен как ще става, но майкини, брат ми, на едни познати детенцето ще е там, все някой ще ми я вземе... а ако е топличко и ние с бебчето може да се разхождаме до там, за взимането поне..

Това е за сега мамчета, лек ден на всички!!!

# 189
Здравейте всички!

Аз малко изчезнах към Слънчев бряг на работен семинар, ама всички знаете, че беше полуработен от един момент нататък.

Амаретке браво за организацията - тези русенки да ги строиш да попишат малко тук, че ни зарязаха съвсем.
Кузманка радвам се, че при вас всичко е наред. За нощния памперс имаш съвсем ясен индикатор дали да го махаш. Ако детето отдавна не го е пълнило през нощта, т.е. сутринта е сух, махай го смело. Ако все още го пълни обаче и не се буди да пишка, ще трябва да изчакаш. АЗ го махнах преди около месец, защото имахме инциденти преди това. Имаш време преди да се роди бебето достатъчно.

Ирини  Hug Почивката ви е била страхотна. Наистина трудно се отдъхва с малък дечко,(в твоя случай двама  Crazy), а аз хич не искам още да оставям Иги на бабите й. Изцяло подкрепям казаното от Фибси в тази връзка -искам детето си навсякъде с мен. Лошото е, че тук срещам отпора на татко й, който иска да имаме време и двамата сами. Нерешима дилема ми е това засега.  newsm78

Денис   bouquetкакто винаги мъдра и ведра. Цунки на умника Арен.

Доника Георги е бонбончо и половина.

Пропускам много от вас, но нямам време сега.

В края на седмицата ще водя Иги на хомеопат. Още не съм записала час, затова приемам насоки към конкретен лекар, ако имате опит с такива.

Хубав ден!

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 14:30 от Анонимен

# 190
 Влизам специално да благодаря за ЛС от Марлелка и sms от Доника, много ме зарадвахте и да ви се връща.
 Марлелка, много симпатична картичка и подбрана специално от дъщеря за баща.
 Доника, страхотен е Гого с вратовръзка, нищо че е нарисувана.
 Dennis, много сладки бебенца има  в сайта, който си дала, дано остане време и да попрочета нещо.  
 Вени, дано се включат!
 Тия дни я караме малко като на селски туризъм. Берем кайсии, череши, вишни. Лично аз си направих сладко от вишни и съм много горда. Мишо храни кокошки, снощи даже ги прибра да спят, от време на време ги плаши като тигърче, а батко му ги пръска с вода. Возихме се на мотор с кош всички накуп, абе голямо шоу. Утре се прибирам за малко и после към Варна, но без тати.
 Лека нощ и пишете по- често, толкова е интересно при всеки един от нас!

# 191
Моите може да се надигнат всеки момент, та да ви оставя, но ще драсна два реда де. Simple Smile

Ние както нямаше да ходим на море, така миналата неделя се занесохме на басейн в комплекса на едни приятели, та Мимката имаше първи съприкосновения с вода. Голяма беше драмата в началото - "Не искам, студено е...", после укроти топката, че накрая викаше "Айде пак." Simple Smile Образи такива. Ето малко снимки - http://picasaweb.google.com/Mariela.Gazela/OnTheBeach#
Утре сме запланували "манифестация" по случай 4 юли, без половинката, че е на работа, да видим колко ще ни хареса. Само наблюдатели ще сме де.
Пробеми са ни налегнали пък сега от друго естество. Родителите на мъж ми имат рзправии някакви в България и не че ако сме там, ще можем да помогнем, ма друго си е моралната подкрепа от близки и не от такова рзстояние. Помагат им приятелите ни, но ми е много криво така. Не знам мъж ми пък как се чувства. Изобщо ми иде да си стегна пак куфарите. Но с това не учудвам вече никого.  Mr. Green Оплаках се.

Амаретке, тоя мотор с кош ме размечта, много ми се дощя и на мен.  Mr. Green

Вени, разкажи за хомеопата?

Кузманка, Деси, ще се справите, я вижте другите героини как се справят чудесно.

Айде, събудиха се моите, бягам.
Прекрасен уикенд! (при нас днес е неработен ден, та ми е съботно)  Hug

# 192
  • София
Привет, мацки,
много хубави снимки видях, а тези които са на море, просто...леко завиждам Wink
И тази трудова седмица мина и за мен беше добре, че валеше. Толкова свежо и приятно ми се струва.
Амаретка, това преживяване с кошовете- и аз искам.
Ние събота и неделя сме нон соп "на басейната" hahaha. Ето малко снимки от Боровец, закрития басейн на хотел Рила.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=396199&pid=13317519
Вики е на Самоков с баба си и може би ще откара там до есента, август може да направим едно моренце тримката. Тя си е вече голяма и не ми се ходи без нея на почивка, а пък мъжа ми, абсурд, да тръгне някъде без нея. Той и за отлъчването от София беше против, но там е на по чист въздух, дворче и по-спокойно.
Много целувки от мен Heart Eyes

П.С. Накрая е тортата, която купих на мъжа ми за рождения му ден вчера Mr. Green

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 22:09 от bazel

# 193
Мили ми падружки.. пращаме ви много морски поздрави и слънчеви лъчи, изкаркваме си страхотно , времето е супер през цялото време и се наслаждаваме на всеки миг летни приключения...
Солени целувки, ние отиваме на плаж!!!

# 194
Здрасти пак!

Иглика отново е болна с несваляема температура. Направо вече ми иде да мра.
Хомеопатията засега ме губи като пациент. Може би трябваше да пробвам първо на себе си, а не да си мъча детето. Всъщност я водих заради третата сливица, от която диша почти само през устата и кашля нощем. Беше си здрава.
След като ходихме на двучасово интервю, където разказах всичко за нея, как яде, спи, спокойна ли е и пр., хомеопатът й предписа Calcarea Phosphorica не знам си каква потенция, която вчера сутринта й дадох. Каза, че няма да има никакви странични ефекти и след още един прием днес да ходим другия меесц за нова рецепта.

Снощи тя вдигна 39 Т. Обадих се на хомеопата, който каза, че трябва да не й давам никакви антипиретици, само мокри кърпи с оцет. В краен случай над 39.5 да дам парацетамол. До последно трябвало организмът сам да се бори, защото това било реакция на лекарството. Днес трябваше да се чуем контролно ако още е зле. Нито дума да някакви други препарати, които уж щяхме да вземаме при остри състояния.
Днес детето ми още е зле, а той не си вдига телефона цял ден. Как да я лекувам с хомеопатия ако не мога да разчитам на него?
А и май не съм толкова смела да чакам до почти 40 градуса за да сваля темп. Вчера вечерта я къпах с хладка вода и свалих само 0.1 градус  #Crazy

За разлика от хомеопата, педиатърката ни си вдигна телефона, даде ми някои препоръки и ни прати в спешния център до нас. Имаме рецепта за антибиотик (поредния), който още няма да давам, пък да видим. В понеделник сме при педи.
Иглика пак е с червено гърло и жълти секрети от всякъде.
Това дали е реакция на хомеопатията сега няма кой да ми каже, нито колко ще продължи ако е така. Явно ще се лекуваме пак стандартно.

Не съм много оптимистична, за което съжалявам. Ще изчакам с хомеопатията, не съм толкова смела, нито пък лекарите ме впечатлиха със загриженост.

Общи условия

Активация на акаунт