Февруарче вече летни дрешки носи и ритка със краченца боси.

• 14 032
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Фокси, брошурка можеш да си вземеш от бебешките магазини, навсякъде където продават и пюрета. Само трябва да попиташ продавачката, а може даже да са сложени на видно място, заедно с други рекламни материали. Аз и стикер за колата така си взех.  Peace

# 91
Фокси, брошурка можеш да си вземеш от бебешките магазини, навсякъде където продават и пюрета. Само трябва да попиташ продавачката, а може даже да са сложени на видно място, заедно с други рекламни материали. Аз и стикер за колата така си взех.  Peace

Верно?!? Отивам в магазина на една приятелка и ще я изнудя да ми намери ако тя няма Simple Smile

# 92
Аз също захраних Мими първо с плодово пюре. Първоначално по 1-2 лъжички, по - късно го смесвах с мляко като следобедна закуска.
Сега, все още не знам с какво ще започнем. Радвам се, че и лекарката ни изобщо не помисля за въвеждане на нови храни.

Фокси, най - добре е да се ръководиш от педиатъра (ако е свестен), и от самите дечица!

riccie , благородно ви завиждам! 

# 93
Преди малко реших да пробвам мъниците и да видя как ще реагират на плодово пюре.Е,дадох им по 4-5 кафени лъжички..Гошко само се хилеше,а Наско не спря да се облизва и нищо не му излезе от устата.Всичко си изяждаше Mr. Green След това им дадох обичайната порция мляко и смятам утре към обяд да направя същото,само че ще дам малко повечко пюре и по-малко мляко.Ще видим докъде ще я докараме.
Някой каза,че плодовото пюре не замества хрененето.По тази логика мога ли по-нататък да давам на обяд зеленчуково пюре,а между храненията -плодово?

# 94
Защо не  Peace Една позната тук дава на бебето за обед зеленчуково пюре а следобед - плодовото.Бебето и е на 5 месеца.
С какво пюре започнахте?

# 95
  • София
Качих брошурките за захранването:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=380492

# 96
Може също да разгледате и тук http://www.hipp.bg/, има инфо за пюретата от колко месеца се дават. Hug

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 15:27 от lori_v

# 97
Към тези,които дават сокчета,с машина ли ги изтисквате или с ренде и марличка?

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 15:34 от lori_v

# 98
Лори, Сферичке, Hug
Точно същата информация е и на брошурките - като в сайта.
А като говорим за първо пюре сега се сетих, че преди 2 години като захранвах Мишката имаше пюренца на Гербер много подходящи като количество - бурканчетата са много малки - тъкмо стигат за 2 дена по няколко лъжици и не се налага да изхвърляш материал. Ама и те бяха скъпички като Хип. И са еднокомпонентни - само морков примерно, но май нямаше много видове  newsm78
Фокси, ти обаче с двама гладника можеш спокойно да си вземаш от големите бурканчета - ще ги омитат и ще питат за още  Laughing

# 99
Здравейте, сладки маминки!
Вчера бяхме на консултация, но не успях да се включа с отчет, защото след това такава хубава разходка направихме, че днес се чувствам като разглобена. Ама резултата е 600гр. надолу, така че съм много хепи Simple Smile
Та калпазанката е 6400гр. и 61 см. Наддала е 400гр. за 3 седмици и е пораснала 3 см. Това добре ли е!? Нещо малко ми се виждат тези грамове  newsm78 Ама лекарката каза, че е ОК, та не знам .......
Иначе по мускулен тонус и двигателна активност Пламена е като 5-месечно бебе  Grinning, дори направи показнО на педиатърката като се обърна от гръб по корем за първи път, и то два пъти го направи ....... та вече ще внимавам много къде я оставям ....... то до сега беше рахат - спалня голяма, има терен......., но май ще купувам постелка за пода, че да ми е мирна главата ....... Wink

После като му дръпнахме една разходка с татито /той винаги е с нас на консултациите/ - правихме му компания до НАП и НОИ, после хапнахме в МОЛ-а на Стамболийски, пийнахме кафенце в Costa, че дори и Пламена си пийна от майчиното мляко там - ей, много са удобни за кърмене фотьойлчетата .... пийваш си сокче удобно излегнат, а бебока си се кефи също .... Така, че за срамежливите мами - спокойно, може да си кърмите в МОЛ-а, никой не гледа като застрелян Mr. Green

А по въпроса със захранването - педиатърката не ме натиска за ранно захранване, само пита дали все още се кърмим, сигурно да не би да дам АМ без да я питам. Предния път беше споменала за започване със зеленчукови пюрета след 5 месец, та ще видим каква схема ще предложи следващия път. Аз все още се двоумя как да го правя точно, но съм навита на някаква комбинация между зеленчуково пюре и оризова каша, съчетано с ПЗ /ама как съм го измислила, а  Rolling Eyes, дали има някой мислил за "моя" метод ?!/ Иначе ми се ще както беше писала Карбо, дано не бъркам  newsm78, да захранвам възможно най-късно - на 15 години  Joy, че то с кърменето си е рахат  Mr. Green
И още нещо се сетих, дано не съм изтървала влака  Confused, че нямам замразена кърма и ще трябва да разреждам домашното пюре или каша с АМ. Май ще трябва да поизцедя нещо и да съхраня, не че имам място в камерата на хладилника ........ но колко количество ми трябва ?! newsm78 ...... Май, май ще е с АМ разреждането ...... Confused

Хайде стига съм писала, че после кой ще го чете .... hahaha

# 100
  • София
Mia, ти можеш спокойно да си поддържаш лактацията с цедене и кърмене докато захранваш, няма нужда да спреш с кърменето на 6 месец и край...

Аз все си мисля да си правя сама пюретата. Само се чудя дали да се престраша направо от пазара да взимам зеленчуците или да търся някакви други... newsm78

# 101
Към тези,които дават сокчета,с машина ли ги изтисквате или с ренде и марличка?
Аз лично с ренде и тензух. Заради една ябълка не ми се мие робота голяма хамалогия  Blush

# 102
Сферичке, май не се изразих много ясно, но днес пак щъках по кафетата и съм слънчасала ......... Wink Та мисълта ми беше, че не знам какво количество кърма трябва за пюретата и дали трябва да имам съхранено или трябва просто да си се цедя при всяко правене на пюре ...... нещо технологията не съм си изчистила за себе си.
А иначе няма да спирам кърменето на 6 месец ...... не съм си и помисляла изобщо.
И аз като теб мисля сама да си правя пюретата, но ще търся продукти от околните села или от моя край. Нещо не ми се разчита на пазара. Confused

# 103
  • София
Уф, да, така е най-добре, ама ние като нямаме кола... newsm78 Ако има други хора от София, които ще ходят по селата, може ли да се присламча? Praynig Grinning

Мия, мисля да цедя за пюретата. Сутрин имам много кърма, така че може просто сутрин да цедя за цял ден. Simple Smile

# 104
Лелеее, наистина много полезна тема! А тиквата за начало най ми се хареса! Аз имам от тези брошурки на Хип, да! Може после да я постна тук.

Момичета, да ви кажа, родих се! Купих си истинска възглавница за кърмене, ето такава:

И сега съм със свободни ръце и не ме болят! newsm44
честита да ти е! Laughing
autumnsphere на какви парички е и от къде си я купи? Flutter

Общи условия

Активация на акаунт