ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - 2009/2010 Класиране/Записване

• 99 996
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм абсолютно възмутена!.........
Протеста е на 01.06, има отделна тема за него.
ИСОДГ не са въвели критериите, критериите ги гласуваха нашите избраници от СОС, имаше и линк със заседанието в реално време.
Относно съдебния процес - на дълго и нашироко е коментиран въпроса. Евентуалното стопиране на този регламент чрез съда просто би върнал стария регламент за прием докато се вземе решение. Градините пак щяха да работят, но тогава наистина много семейства биха пострадали.
Относно това: 3. За мен тази лотария беше абсолютното доказателство за това, че всичко е нагласено!  - за мен пък, като майка на прието дете чрез лотарията, това е доказателство, че абсолютно нищо не е нагласено.

Първо - Честито на класиралите се! Ами нали вашето дете е класирано все пак, естествено е да нямате съмнения. И освен това за каква стара система говорите? Преди три години нямаше абсолютно никакви проблеми в това отношение. Всичко зависеше от самата градина. А колкото до получаващите над 4000 лв естествено е да има подобни критерии, нали има и социални критерии. Освен това в Европа, Сащ и Канада си е така. Тези които могат да си позволят частна градина обикновено не са допускани до държавна градина или ясла. Има си специални декларации за тези неща. Нормално е всички да плащаме данъци и богати, и бедни и не толкова бедни - въпросът е колко хора могат да си позволят частна градина в крайна сметка. Недоумявам, защо е било необходимо да се прави лотария. Това страшно изнервя хората. И изобщо цялата система е сбъркана според мен. И да, задължително ще присъствам на протеста, но и смятам сериозно да се консултирам, защото съм сигурна, че по този начин се нарушават правата на нашите деца. 

# 691
Аз съм абсолютно възмутена! Имам две деца и когато записвах дъщеря ми на ясла през 2004 г. нямаше изобщо подобни простотии. И това не е защото тогава имаше по-малко хора в София. Тези класирания са най-голямата простотия, която измислиха! И имам няколко въпроса към компетентните и към ИСОДГ:
1. Защо децата на всички в системата на образованието бяха с предимство? Разбирам за работещите в градини и ясли, но в училищата. Какво общо имат те и защо трябва да бъдат привилегировани? Това е дискриминация!
2.Знаят ли господата, че можем да ги съдим за всичко това, защото: Всички плащаме данъци и осигуровки. И от общината и от всички инстанции, свързани със случая трябва да докажат, че има смисъл да си плащаме данъците. Та почти половината от заплатите ни отиват за данъци!
3. За мен тази лотария беше абсолютното доказателство за това, че всичко е нагласено!
4. Давате ли си сметка, колко деца остават без право на ясли и градини и колко майки няма да могат да започнат работа и да подпомагат семействата си. Та, ние не сме в САЩ и Канада! Тук и двамата родители трябва да работят за да оцеляват. В крайна сметка, децата на семейства, които взимат над 4 000 лв не биваше да бъдат допускани до класиране в държавни градини щом нямало места. Та тези хора могат да си позволят частна ясла или градина.

И изобщо няма никаква логика във всичко това. Надявам се майките да можем да се съберем на протест срещу това безумие!

И за мен, като майка на класирало се дете е абсолютно доказателство, че няма нищо нагласено Peace
Възмутителното е, че нашите общински съветници от години си клатят краката и не правят нищо по въпроса с построяването на нови детски градини.  #2gunfire Не виждам какво е виновна системата за класиране по въпроса? Rolling Eyes

Затова всички да отидем на протеста на 01 юни! Peace Да не стане така, че само да плюете по форуми, а там да отидем 30-40 човека?

Пък и леееко си противоречиш - хем е дискриминация да влизат децата на всякакви работещи учители, а от друга страна предлагаш друга дискриминация по доход. Тия родители с 4000лв доход не плащат ли данъци (че даже и по-големи)???

Първо - Честито на класиралите се! Ами нали вашето дете е класирано все пак, естествено е да нямате съмнения. И освен това за каква стара система говорите? Преди три години нямаше абсолютно никакви проблеми в това отношение. Всичко зависеше от самата градина. А колкото до получаващите над 4000 лв естествено е да има подобни критерии, нали има и социални критерии. Освен това в Европа, Сащ и Канада си е така. Тези които могат да си позволят частна градина обикновено не са допускани до държавна градина или ясла. Има си специални декларации за тези неща. Нормално е всички да плащаме данъци и богати, и бедни и не толкова бедни - въпросът е колко хора могат да си позволят частна градина в крайна сметка. Недоумявам, защо е било необходимо да се прави лотария. Това страшно изнервя хората. И изобщо цялата система е сбъркана според мен. И да, задължително ще присъствам на протеста, но и смятам сериозно да се консултирам, защото съм сигурна, че по този начин се нарушават правата на нашите деца.

# 692
  • София
Момичета, не можах да се справя с откриването на нашия "случаен номер", може ли някой да ми помогне с това?

# 693
Ходихме при личната лекарка за картона на детето и тя ми каза, че вече не се правели имузационни паспорти newsm78  А го има в упоменатите документи. Някой има ли такъв, или книжката с ваксините е достатъчна Thinking

Ваксините се нанасят в синята здравна книжка на детето /на последните  страници има отделни графи/. Срещу всяка имунизация се бие и печат.
Значи тая нашта лична лекарка и идея си няма за тези неща Rolling Eyes Сега пак трябва да ходя да я моля да ги нанесе и там ли? Тя ни ги нанесе в здравно-профилактичната карта. И няма печат за всяка ваксина, а е само един на страничка.
И ние нямаме имунизационен паспорт. Ваксините си ги попълни докторът в здравно-профилактичната карта. Един печат стига.
Анна, мерси  bouquet Явно това ще ни свърши работа Peace

# 694
happymammy, ако искаш пиша си името може и на ЛЧ!

# 695
  • София
Изида, за набор 2006 и по-малки, групите стават текущи от септември и ежеседмичните класирания започват от тогава.
За по-големите, сред които е и твоето дете, групите са текущи и в момента Т.е. в мига, когато отключат системата за кандидатстване и вие кандидатствате, би трябвало да ви приемат, ако няма чакащи пред вас.
Успех ти желая!

# 696
Добре, а след септември пак ли ще е по точки класирането.
И ако някой ска преместване каква ще е процедурата?

# 697
  • Sofia
Преди три години нямаше абсолютно никакви проблеми в това отношение. Всичко зависеше от самата градина.

Нали точно срещу това протестирахме и затова бяха измислени сложни системи, елиминиращи шанса от даване на подкуп на директорките??!! Какво значи "всичко зависеше от самата градина"? Това ли положение искаме да се върне???

Еййй, няма угодия!

# 698
Благодаря, мило Ники., безценна си Hug Остава да чакам.
Успех на всички мами и дечица.

# 699

Според мен до следващото кандидатстване до година, ще е по сл. номера, които ги е генерирала машината.

# 700

Според мен до следващото кандидатстване до година, ще е по сл. номера, които ги е генерирала машината.

Аха, т.е. ако я запиша сега и реша да я местя, машината ще ми генерира номер - така ли?

# 701
  • In the jungle out there..
Момичета, къде се продават имунизационни паспорти, не мога да намеря...

# 702
  • Sofia
Момичета, не можах да се справя с откриването на нашия "случаен номер", може ли някой да ми помогне с това?

Отвори файла, той е в Ноtepad. После с CTRL+F търси по първото име само, с всички имена не работи търсенето.

kalaza, на бланката пише Здравна профилактична карта, аз днес купих от една книжарница срещу фонтана на пл. "Славейков", на самия книжен пазар нямаше.

# 703
vesseluchka, за това вече не знам, но по логика мисля, че с този номер който си получила кандидатстваш с него. Ако решиш да я местиш в друго ДЗ и ако се освободи своб. бройка в друга ДГ, би трябвало да влезе дете с най-малкия номер, ако това си ти значи я приемат, ако не някой с по-малък номер влиза.

# 704
  • София
Видях ги номерата на децата - не са от късметлиите... Благодаря за помощта!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт