ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - 2009/2010 Класиране/Записване

• 99 967
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е, сетих се сега за Find. И видях че сте ми писали, ама ми почервеняха очите от разглеждане. И нашият номер е безумен 84..... Twisted Evil

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 15:03 от Мацата

# 676
  • София
Някой има ли идея как ще излезе следващо класиране на 30.05 като срока за записване на приетите е до 5.06??? И кога и къде ще можем да видим номерата за децата с еднакви точки?
Ето ги номерата на децата с еднакви точки, вторият линк:
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=219
ми аз тук не видях името на детенце!  Rolling Eyes
пише уж градина 76, има имена, ама не и нашето newsm78

пп: май трябва да се направи друга тема за приетите а  Mr. Green
не се подвеждай по номера на градината - това са си някакви техни номерации.

# 677
  • Sofia
Аз съм абсолютно възмутена! Имам две деца и когато записвах дъщеря ми на ясла през 2004 г. нямаше изобщо подобни простотии. И това не е защото тогава имаше по-малко хора в София. Тези класирания са най-голямата простотия, която измислиха! И имам няколко въпроса към компетентните и към ИСОДГ:
1. Защо децата на всички в системата на образованието бяха с предимство? Разбирам за работещите в градини и ясли, но в училищата. Какво общо имат те и защо трябва да бъдат привилегировани? Това е дискриминация!
2.Знаят ли господата, че можем да ги съдим за всичко това, защото: Всички плащаме данъци и осигуровки. И от общината и от всички инстанции, свързани със случая трябва да докажат, че има смисъл да си плащаме данъците. Та почти половината от заплатите ни отиват за данъци!
3. За мен тази лотария беше абсолютното доказателство за това, че всичко е нагласено!
4. Давате ли си сметка, колко деца остават без право на ясли и градини и колко майки няма да могат да започнат работа и да подпомагат семействата си. Та, ние не сме в САЩ и Канада! Тук и двамата родители трябва да работят за да оцеляват. В крайна сметка, децата на семейства, които взимат над 4 000 лв не биваше да бъдат допускани до класиране в държавни градини щом нямало места. Та тези хора могат да си позволят частна ясла или градина.

И изобщо няма никаква логика във всичко това. Надявам се майките да можем да се съберем на протест срещу това безумие!

И за мен, като майка на класирало се дете е абсолютно доказателство, че няма нищо нагласено Peace
Възмутителното е, че нашите общински съветници от години си клатят краката и не правят нищо по въпроса с построяването на нови детски градини.  #2gunfire Не виждам какво е виновна системата за класиране по въпроса? Rolling Eyes

Затова всички да отидем на протеста на 01 юни! Peace Да не стане така, че само да плюете по форуми, а там да отидем 30-40 човека?

Пък и леееко си противоречиш - хем е дискриминация да влизат децата на всякакви работещи учители, а от друга страна предлагаш друга дискриминация по доход. Тия родители с 4000лв доход не плащат ли данъци (че даже и по-големи)???

# 678
Е, сетих сега за Find. И видях че сте ми писали, ами ми почервеняха очите от разглеждане. И нашият номер е безумен 84..... Twisted Evil

Маца, не се и съмнявам, че при толкова имена и числа, няма да ти почервеният очите.

# 679
Днес ходих да проверя за документите за записване Peace Само да допълня, за всички които ще ходят да се записват, че се изисква и копие на акта за раждане, както и копие на личните карти на двамата родители Peace

Ходихме при личната лекарка за картона на детето и тя ми каза, че вече не се правели имузационни паспорти newsm78  А го има в упоменатите документи. Някой има ли такъв, или книжката с ваксините е достатъчна Thinking

Кажи и да си гледа работата.Купи си от книжарницата и отиди да ти го попълни и кажи,че не искат да го запишат без този документ.На мен днес ми го попълниха и картона и паспорта без проблем.Явно я мързи да пише.

# 680
ааа успях да го намеря!!!
благодаря НИКИ   bouquet  bouquet
нашия е 169... Rolling Eyes

# 681
Здравейте! Ето го и моя проблем - МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ!
 Embarassed Embarassed EmbarassedМиналата уч.година моето дете посещаваше ясла, която ни беше малко далече като разстояние, но съм много дололна----
 Hug Hug Hug
Сега кандидатсквахме за по-близката детска градина, но днес попитах директорката дали мога да си вземам детето тъй като е много проблемно с храненето на обяд, тя не ми отказа, но.....честно казано не бях очарована от разговора ни......
 #Crazy #Crazy #Crazy
Искам да попитам ако не го запиша на новото ни място, където сме класирани, запазва ли ни се старото, където автоматично се прехвърляме от ясла в първа група? newsm78 newsm78 newsm78
Просто ще се пръсна от притеснение..... ooooh! ooooh! ooooh!

# 682
Днес ходих да проверя за документите за записване Peace Само да допълня, за всички които ще ходят да се записват, че се изисква и копие на акта за раждане, както и копие на личните карти на двамата родители Peace

Ходихме при личната лекарка за картона на детето и тя ми каза, че вече не се правели имузационни паспорти newsm78  А го има в упоменатите документи. Някой има ли такъв, или книжката с ваксините е достатъчна Thinking

Кажи и да си гледа работата.Купи си от книжарницата и отиди да ти го попълни и кажи,че не искат да го запишат без този документ.На мен днес ми го попълниха и картона и паспорта без проблем.Явно я мързи да пише.

И аз днес се обадих на педиатърката да изискам картона + имунизациите. Каза да мина следобед да си ги получа и че имунизационния паспорт на детето е в картона му. Ние имахме невероятен късмет със случайното число, започва с 01...

# 683
  • София
Искам да попитам ако не го запиша на новото ни място, където сме класирани, запазва ли ни се старото, където автоматично се прехвърляме от ясла в първа група? newsm78 newsm78 newsm78
Просто ще се пръсна от притеснение..... ooooh! ooooh! ooooh!
Разбира се, че си запазвате старото място.

# 684
Искам да попитам за здравната карта, която искат-оригинал. Т.е. искат картата, която е при ЛЛ и тя после остава в градината, а не ЛЛ да вади нова?

# 685

Ваксините се нанасят в синята здравна книжка на детето /на последните  страници има отделни графи/. Срещу всяка имунизация се бие и печат.
Значи тая нашта лична лекарка и идея си няма за тези неща Rolling Eyes Сега пак трябва да ходя да я моля да ги нанесе и там ли? Тя ни ги нанесе в здравно-профилактичната карта. И няма печат за всяка ваксина, а е само един на страничка.

# 686
Здравейте! Честито на тези, които са класирани и успех на тези, които все още чакат!
Не знам дали тук е мястото да питам, но съм адски притеснена: синът ми е приет на първо класиране с 8,2 точки...освен обаче радостта, възникна и неочаквания за мен проблем-не мога да го запиша!
Баща му с който нямаме брак и не живее с нас фигурира в акта му за раждане, но не желае да съдейства нито с лична карта, нито със служебна бележка...има ли и други с подобен проблем и  какво е решението?
Писах и в сайта за кандидатстване, но още нямам отговор.

# 687
Може ли някой да ми каже къде мога да подам оплакване, имам сериозни съмнения за 2 от децата, които са приети  в ОДЗ-то, в което кандидатствахме по първо желание. На иосдг не разчитам особено, писах им още преди класирането, но отговор няма. Вече официално обявиха, че ще отговарят само на въпроси свързани с записването.

# 688
  • София

Ваксините се нанасят в синята здравна книжка на детето /на последните  страници има отделни графи/. Срещу всяка имунизация се бие и печат.
Значи тая нашта лична лекарка и идея си няма за тези неща Rolling Eyes Сега пак трябва да ходя да я моля да ги нанесе и там ли? Тя ни ги нанесе в здравно-профилактичната карта. И няма печат за всяка ваксина, а е само един на страничка.
И ние нямаме имунизационен паспорт. Ваксините си ги попълни докторът в здравно-профилактичната карта. Един печат стига.

# 689
Да, за преместване, детето е 2003. Т.е. сега в петък ще е второ класиране или втора стъпка на първо? Може пък след нея да пуснат сайта за корекции. Praynig
Второ и последно класиране ще е, първото с двете стъпки вече мина. От септември групите минават на текущ прием.
Вие сте по стария регламент, щом има места си кандидатствай или отиди на място в желаната градина /което те съветвам да направиш всъщност/.
Благодаря, Ники! Hug
Не мога да кандидатствам - още в началото на сайта пише :  Профилите са достъпни, без възможност за актуализация.
На място ходих - има 7 свободни места, но кандидатурата трябва да мине през интернет. Което не може да стане в момента.
Ще полудея  smile3511
От септември ли ще започнат ежеседмичните класирания или от седмицата след второто, знае ли някой?

Общи условия

Активация на акаунт