ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - 2009/2010 Класиране/Записване

• 99 960
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От кандидатстващи общо 1186 деца по социални критерии, класирани са 1056 или 89%.

По набори: 2006 – 96%, 2007 – 79%, 2008 – 88%.

Тези данни показват, че от квотата по социални критерии няма смисъл. Тя само вреди на семействата в неравностойно положение, без да осигурява почти никакви места за останалите семейства.

Оставащите 130 деца по социални критерии ще участват на второто класиране на 30 май с всичките си точки. От сега нататък ще има само една обща опашка за класиране.

Екип ИСОДГ

Нали децата със социалните критерии щяха да участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии? А сега това ново ли е- ще участват с всичките си точки?

# 391
          em4eto , не разбирам от какво точно се притесняваш. newsm78 Ако се връщаш на 27 на работа работодателя ще ти даде бележка ,че вече си на работа.Ако пък ще изчакаш детето да тръгне на ДЯ работодателя трябва да ти пусне неплатен отпуск за гледане на дете до 2 г 6 м /мисля,че вече не е до 3 год , а до 2г6 м/ и няма значение дали е платен или неплатен отпуска ти за гледане на детето.Във всички случаи бележката удостоверява,че ти работиш или отглеждаш детето си в установените законни отпуски.Не си безработна или разхождаща се  Mr. Green

# 392
  • гр.София

Тези данни показват, че от квотата по социални критерии няма смисъл. Тя само вреди на семействата в неравностойно положение, Екип ИСОДГ

Чудесно,започват да ни обработват за догодина,за отмяна на квотите.

Да дадат дефиниция на " неравностойно положение".

А ти това видяли?Уж от септември щяха да участват с всичките си точки,а сега доколкото разбирам ще е още другата седмица.Поправете ме ако греша.
Ако е така, значи още от сега са ни отсвирили, нас несоциалните.

Всички деца се пускат на Общата опашка с целия си набор от точки.
 От многото присъстващи-разбирайте родители,Джонев, Дирекция Образование-всички са ЗА това решение.
 За мен е логично да е така за хора в наистина неравностойно положение.
 Но всеки разбира нещо различно под тази формулировка.
 Аз явно съм жестокосърдечна.Повече няма да го коментирам.

# 393
Здравейте
Моето дете също са го приели по първо желание но проблемът ми е че тя септември ще е на 9 месеца, какво ще се случи сега?
И кога най рано ще могат да приемат детето ми? благодаря предварително за отговора  ooooh!

# 394

Тези данни показват, че от квотата по социални критерии няма смисъл. Тя само вреди на семействата в неравностойно положение, Екип ИСОДГ

А ти това видяли?Уж от септември щяха да участват с всичките си точки,а сега доколкото разбирам ще е още другата седмица.Поправете ме ако греша.

От многото присъстващи-разбирайте родители,Джонев, Дирекция Образование-всички са ЗА това решение.

хайде де-130 деца за цяла София...не са чак толкова много!

# 395

Сигурно и мен ще ме помислят за коравосърдечна,но не може един път да кажеш така,а в следващия да се отмяташ.Съгласна съм нека си ги класират с точките,но от септември както си беше.Никой няма правото да убива и капката надежда у тези от общата опашка,които очакват с нетърпение новото класиране.Даваш им някаква надежда и после аут.Тия неща трябваше по рано да се обмислят,а не в последния момент.

# 396
Аз мисля, че бях прочела, че в общата опашка участват без социалните си точки, за това така реагирах, иначе то всички сме отсвирени Crossing Arms

# 397
Аз мисля, че бях прочела, че в общата опашка участват без социалните си точки, за това така реагирах, иначе то всички сме отсвирени Crossing Arms

Така беше,ама днес друго излезна.

# 398
Здравейте
Моето дете също са го приели по първо желание но проблемът ми е че тя септември ще е на 9 месеца, какво ще се случи сега?
И кога най рано ще могат да приемат детето ми? благодаря предварително за отговора  ooooh!

Ще се случи това, че детето ти тръгва от септември (с всички плюсове и минуси). Честито!
(достатъно е да е навършило три месеца към септември)

Ако все пак смяташ, че минусите са повече, не го записвай., така ще зарадваш някой друг. УСпех!

# 399
blueeyes благодаря за отговора Simple Smile
Знам че минусите са много повече, но за съжаление нямам избор трябва да се върна на работа а малката няма кой да я гледа Rolling Eyes

# 400
Честито на печелившите!
За 3-то ОДЗ бяха обявени 17 свободни места ,а са класирани само 13 . Какво  се случва с останалите защо няма класирани???

И аз това питам за 68 ОДЗ...
Освен това са изчезнали самите надписи със свобдоните бройки.

Кога ще видим номерата, които са получили разгираните ни на жребий деца?
Ще можем ли да сменяме кандидатури до 30 май или те са "Замразени" вече? И ако да, смяната на кандидатура, непременно ли означава по-лош номер от жребия?

и нас това живо ни вълнува
кога ще видим наяите номера и номерата на другите в опашката, и дали мове да се местим по желания, и като се изместим губим ли номерата...

# 401
От една страна нямало нужда от социални критерии, а от друга - ще участват с всичките си точки... Странно. Впрочем това много не ме вълнува, в следените от мен ОДЗта има страшно много незапълнени места от социалната квота. И страшно много неприети деца, разбира се.

Хайде сега да видим след класирането кои са в по-неравностойно положение...

# 402
  • София
         em4eto , не разбирам от какво точно се притесняваш. newsm78 Ако се връщаш на 27 на работа работодателя ще ти даде бележка ,че вече си на работа.Ако пък ще изчакаш детето да тръгне на ДЯ работодателя трябва да ти пусне неплатен отпуск за гледане на дете до 2 г 6 м /мисля,че вече не е до 3 год , а до 2г6 м/ и няма значение дали е платен или неплатен отпуска ти за гледане на детето.Във всички случаи бележката удостоверява,че ти работиш или отглеждаш детето си в установените законни отпуски.Не си безработна или разхождаща се  Mr. Green
Didia,благодаря за отговора  Hug!Иначе притесненията са си нормални,искам всичко да е стриктно и нещо да не се обърка  Tired Наистина ще ползвам платен и после неплатен отпуск до септември,това трябва ли да се напише в служ.бележка?
Преди малко са ми отговорили и от ИСОДГ,че няма да ми откажат записване,ако подам сл.бележка,че съм на тр.договор  Peace Ако и друг има подобен случай да знае.

# 403
blueeyes благодаря за отговора Simple Smile
Знам че минусите са много повече, но за съжаление нямам избор трябва да се върна на работа а малката няма кой да я гледа Rolling Eyes
Ами за това не изпускай шанса!

На всички приети деца пожелавам най-вече да са здрави в детската градина.   bouquet

# 404
  • София
Получих мейл, в който пише, че сме некласирани. Цял ден го чакам, за да разбера какъв номер са ни отредили на томболата вчера  Wink и накрая нищо...
Има ли все още желаещи мами да дават инфо с копия от списъците  Embarassed с номерата?

Общи условия

Активация на акаунт