Ще си сложа табелка "не пипай" на количката!

• 6 807
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
споко, те често и краката са им в устата....

hahaha Забравих да уточня-пипам само обути крачета!
Ако е лято,не барам Naughty

# 121
"пък ти като не искаш никой да доближава детето ти - дръж си го в къщи или го води по безлюдни места....че о ужас...някой ще го погледне или докосне..... Stop Stop Stop"

E, това си е чиста проба заяждане! Всеки възпитан човек, ако иска да пипа чуждо бебе,  е редно да пита! Това е елементарно възпитание.
И някак си не е редно да ми обяснвваш АЗ да си стоя у дома, защото навън има невъзпитани хора. Ама мисля, че ме разбра де:)

Чудя се ако някоя непозната бабка се навре да целува детето или с очевидно мръсни ръце да го щипе по бузите как ще се почувстваш-ако ми кажеш, че е ок може би ти трябва да се замислиш...

# 122
Аз също съм съгласна че децата не бива да се пипат от непознати или случайни лели и баби в парка НО!!! Може ли да споделите как им казвате тактично да не го правят!?!

Защото всеки казва че не иска но аз лично ми е трудно да намирам думи и те да са тактични, лесно е да кажеш НЕ! е да ама само едно НЕ! нищо не значи....На нас често ни се случва да го пазя от мръсни ръце и в повечето случай репликата ми е - Бързаме/ако са познати и подминавам при опита да го докопат/ или просто казвам не що от сорта- Моля Ви не го пипайте мъничък е още. - при което неискам да ви кажа какви погледи получавам едва ли не съм някоя извънземна с много претенции....да разбирам хората не се съобразявали но предизвиканите конюктивитите от мръсните им ръце аз ги лекувам после и се притеснявам.

Очаквам да да ми споделите и вие вашите -заранителни реплики които може да са по тактични от моите, защото може би скоро ще ми лепнат етикет че не съм много наред.

# 123
  • София
MiaMIa - ако не ми е приятно ще й го кажа директно на бабката...няма да пускам теми по форумите Wink

а да правиш изявления от типа, - да стоя по-далеч от децата ти, също не е мн възпитано и не е далеч от заяждането - нали....и не както виждаш не съм от хората бъркащи по чужди колички....за да ми лепваш такъв етикет, възпитани и невъзпитани хора - колкото искаш....но и не изпадам в истерии, че някой видиш ли толкова му се е сторило сладко детето ми, че е решил да го погали....
ако ми е неприятно ще си кажа - и няма да съм много тактична, а директна, ще извадя една кърпичка и ще си го почистя.....
но не смятам, че детето ми ще му стане изобщо нещо от това....
и да, ако искаш да го гледаш под похлупак, най-лесното е да избягваш всеки контакт с хора....че може да  не го пипне никой, ама някой минувач да кихне до количката например...тогава какво.....???

# 124
Ей мамчета карайте я по спокойно !!!Хора всякакви такива които разбират че бебе не се пипа и такива на които ТИ трябва да кажеш че бебето не се пипа.Как да го обясните ли ами просто и ясно без заобикалки че то като се почне едно обясняване става още по лошо според мен.

# 125
  • след Околовръстното
И на мен ни ми е приятно да пипат бебето, но ако се случи като и се радват по улицата, гледам да съм над тия неща. Не мога да се нервирам за всичко.

# 126
На мен ми е неприятно който и да е да пипа детето, ако не си е измил ръцете. Още не сме излизали навън , обаче в къщи като дойде някой и от вратата направо при малката. Направо полудявам  smile3511

# 127
  • София
Добре де, аз имам въпрос към майките на по-големи дечица: вие не ги ли пускате да лазят по пода, да лапат разни неща? Как ги опазвате от бактериите и вирусите?! И нима нечия ръка е по-мръсна от пода? newsm78

# 128
Добре де, аз имам въпрос към майките на по-големи дечица: вие не ги ли пускате да лазят по пода, да лапат разни неща? Как ги опазвате от бактериите и вирусите?! И нима нечия ръка е по-мръсна от пода? newsm78

Зависи от пода,зависи и от ръката-има и по-мръсни ръце.

И аз не обичам да пипат бебето с неизмити ръце.Не ми се е налагало да правя забележки ,но ако се наложи няма да ги спестя.

# 129
уча синът ми да не пипа и аз не пипам
не съм била взискателна толкова много към другите обаче-все пак рядко се срещаме при различни условия
давам мокра кърпичка да се почистят преди да пипат бебето Wink

# 130
По принцип не обичам да заничам в чуждите колички,камоли да пипам.След време ще науча и дъщеря ми да не го прави....До момента не ми се е случвало някой да ми пипа нещата .

# 131
Аз също смятам, че е много нередно да се пипа малко бебче. Те са толкова чувствителни. Да го гледат може, ама все пак не бих позволила на непознати или не толкова близки хора да ми го пипат детенцето, особено ако не съм сигурна, че са си измили ръцете  #2gunfire

# 132
  Ето какво се случи с мен преди 2-3 дни.Тъй като не мога да ги удържам по площадките,пускам децата да играят в двора на едно училище.То е за деца с по-трудно психично развитие.Беше явно междучасие и имаше деца навън.Та моите пикли се заиграха с едно момиченце( то беше от малцинствата,но прилежно и чисто облечено).Друго дете,което риташе топка преди това, се приближи до тях и понечи да пипне по бузките едната.Като скочи това момиче,като се развика"Ти не виждаш ли,че това е бебе,не се пипа по лицето,само по ръчичките" Останах изумена и със зяпнала уста в добрия смисъл на думата.

# 133
моя близка приятелка сега има бебе(на 42 дни то4но)-у4а дъщеря ми макар и малка ,въпреки 4е много му се радва да не го пипа никъде освен по кра4етата-тоест по дрешките-аз също никога не си позволявам друго-но бях изумена още в родилното като ходих на посещение как дори сестрата не направи забележка ,когато дядото още от вратата се засили и нацелува хубаво бебето по бузите-направо изтръпнах Shocked -и насаме обясних на майката ,на която й е първо беб4е,4е не бива да позволява пове4е това на никой
спомням си ,4е моята ли4на ми забраняваше дори собственото си дете да целувам Crazy-е, тука малко не я слушах де Sick

# 134
  • Mediterraneo
Мразех да ми пипат бебето, откакто срещнах веднъж една съседка пред входа. Беше ходила жената да си изхвърля боклука. Надникна в количката и понечи да закача бебето. А мръсната кофа държеше зад гърба си с другата ръка  Sick

Общи условия

Активация на акаунт