Ще си сложа табелка "не пипай" на количката!

• 6 808
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Скоро ще слезе от количката, тогава ще видя как ще го опазиш от заобикалящите боклуци  Mr. Green
И на мен ми дойде това на ум.
Не само да го пипат,но и ще свикнеш с боклуци из устата,пясък пак там и къде ли още не  Crazy

Хе хе хе знам това прекрасно, големия юнак е на 1 г. 10 м. и е вечно мръсен и в пясъка, само че за всяко нещо си има възраст...

Да съгласна съм че за всяко нещо си има възраст,при нас например баща ми го пипа по носа ,което много ме ядосва,защото е с мръсни ръце и обича да си събира разни боклуци от улиците. Досега ми се е случвало 2 пъти на третия стомната ще се счупи.

# 106
Да, напълно си права да се дразниш! Аз пък, понеже детето ми нали вече проходи, не е в количката, където се мушеха и барникаха всякакви, ми се иска да сложа табелка на гърба, пък и на гърдите" НЕ МЕ ЦЕЛУВАЙ". Направо ми омръзна да стоя като пъдар да не би някоя бабичка да реши да олигави детето ми. Правя забележки, но на следващият път - пак същата история! Писна ми!

# 107
  • София
Не, не се обиждам:)  bouquet
Само че след такова "пипане" сина ми беше на 20 дни и се разболя от вирус, големия ми син също /имат година и половина разлика/-хич не беше хубаво да знаеш...брр, не ща да се сещам.
Та от тогава съм решила-няма да боледувам от добро възпитание:)Адски се обвинявам още, че бях таква голяа бяла птица да не ги пазя повече.

За малко бебе съм съгласна...но все си мисля, че никой не смее да пипне малко бебе с мръсни ръце. Моите приятели като идваха у нас, си измиха ръцете по 3 пъти и то по собствено желание. А иначе навън той беше в коша, никой не се е надвесвал над него.

А за целуването - то наистина е опасно, защото херпесът е смъртоносен за малките бебета. Аз побеснявах като го лигавеше майка ми.

# 108
ох, и аз съм на същото мнение. А най лошото е друго дете пипа по земята, рови в пясъка и после майка му идва да "видят едно бебе" и другото дете му взима книжката, а понякога и я лапа, пипа го по ръцете... Ужас.

# 109
винаги има такива несъобразителни вазрастни
Пресен пример вчера си купуваме ягоди и продавачката цялата червена от тях тръгва да го пипа по дрешките
Еми извинявай ама не се ли вижда каква е омацана
Как да не те хване яд и да не побеснееш

# 110
  • София
Еее, чак пък табела... И обикновен чеснов амулет ще свърши работа. Joy

# 111

Не, не се обиждам:)  bouquet
Само че след такова "пипане" сина ми беше на 20 дни и се разболя от вирус, големия ми син също /имат година и половина разлика/-хич не беше хубаво да знаеш...брр, не ща да се сещам.
Та от тогава съм решила-няма да боледувам от добро възпитание:)Адски се обвинявам още, че бях таква голяа бяла птица да не ги пазя повече.
Не че се заяждам,ама ако сина ти не беше пипан и все пак се беше разболял от вирус,тогава каква щеше да е причината??

И тва с децата и чуждите колички-моля ако някой може да ми каже как да обясня на едногодишния си син да не пипа чуждите играчки и той да ме послуша ще съм благодарна...Съвсем наясно съм че не на всеки му е приятно и всеки път когато се засили да пиап чужди играчки и да се вре в чужда количка,не си стоя безучастна но е НЕизбежно..

# 112
  • Stuck in a moment
Съгласна съм с авторката на темата.Дразнещо е да се завират в количката и да ти пипат детето.
Освен това ми се е случвало по-големи дечица да се опитват да вземат залъгалките, които бебка лапа и аз им правя забележка.
Може да заразят с нещо бебето... ooooh!

# 113
Ох, само като прочетох заглавието и ме обхвана бяс, защото се сетих за онзи ден. Отивам с малкия ( на 5 мес) с количката да купя за кучето фронтлайн. Нарочно заставам пред вратата ( магазинчето е малко) , за да не влизам с бебето вътре при всичките миризми и други работи ( кучешки храни , препарати и тем подобни) и питам продавачката дали имат фронтлайн, а тя като скокна и почна да си завира пръстите в ръчичките на Калоян  да видела как стиска   #Cussing out !!!  Избягах със скоростта на светлината да го мия . Не разбирам защо повечето хора толкова държат да ги стискат бебетата за пръста. Още побеснявам като си спомня. А още повече ме е яд , че не бях достатъчно бърза да я спра ( зяпах по рафтовете  Banghead ).

# 114
Не съм имала проблеми с големи хора, само циганетата се опитваха да я галят по ръчичките, че до блока имаше доста... Но се научиха, че не давам и оттогава нямам проблеми с тях. Пък сега тя, не дава никой чужд човек да я пипа, даже налита на бой, ако някое дете се опита да я гушне Simple Smile Joy

# 115
Хе хе темата очевидно е за майки, които искаме да си пазят децата доколкото могат:)Става въпрос за ЕЛЕМЕНТАРНИ неща!
Повечето неща, които мисля повечето мамчета вече са ги казали.
А на мамите, които ни намират за дребнави и какво беше там ( #Crazy) ще кажа, че точно мислещи като тях, бъркат по чужди колички без да питат и тикат солети в ръцете на чужди деца без да питат.
Замислете се мъъъничко, че децата на другите са си техни все пак и дори да ни смятате за истерични и дребнави-това е ок, хич не ме притеснява, но стойте по-добре по-далечко от децата ни...

Свободата на човек свършва там, където започва свободата на другия, или казано с прости думи: не искам да ти преча, но не ми пречи и ти:)

Бау бау:)

newsm78
НЕ пипам чуждите бебета, даже отбягвам да ги поглеждам - някоя току виж решила, че ще и  урочасам отрочето.  Mr. Green Голямото ми дете не се доближава до количките на другите майки, научила съм го да не се вре, че знам как могат да го увикат.
Това какво общо има с факта, че на мен не ми пречи да ми зяпат и пипат бебето (не, че някой я пипа)? А, да, забравих.. Аз не пазя детето си.  Rolling Eyes

# 116
  • София
MiaMIa -  и аз не пипам и не бъркам по колички...сладки са ми бебетата, но освен моето другите не са ми особено интересни и не будят желание за нежности и прегръдки у мен...най-много да се загледам по количката като модел.....
и освен познати и то по-билзки деца на други не бих си позволила да предложа нищо за ядене и пиене.....както ни ми е приятно и моето да ходи и да иска с влажен поглед пуканки и солети и не му давам да взима от непознати....

и това няма нищо общо , че ми е приятно когато някой му се радва, иска да го погали и т.н. и не изпадам в истерии - тихи или бурни, ако някой си позволи да го докосне....
Wink

пък ти като не искаш никой да доближава детето ти - дръж си го в къщи или го води по безлюдни места....че о ужас...някой ще го погледне или докосне..... Stop Stop Stop

# 117
Подкрепям авторката. Всяка майка има право да пази детето си, било то от мръсни ръце, зарази и т.н. Аз никога не съм си позволявала да пипам чужди бебета.
Най-много  съм се дразнила на разни лелки и случайни познати( пък и наблизки познати) с които докъто разменяте общи приказки и вземат да издърпат бибата на бебето, че не било хубаво да се смуче или пък ако бебе си лапа ръчичките да му ги дърпат да не ги лапа.
Абе щом на мен не ми пречи ,недоумявам защо на тях им пречи.

# 118
Не че се заяждам,ама ако сина ти не беше пипан и все пак се беше разболял от вирус,тогава каква щеше да е причината??

Със сигурност щеше да е друга причината.Поне щеше да е сигурна,че не е от пипането на чужди хора и няма да се обвинява,че ако е била по-внимателна и не е позволила да го пипат,това е нямало да се случи.

Съвсем наясно съм че не на всеки му е приятно и всеки път когато се засили да пиап чужди играчки и да се вре в чужда количка,не си стоя безучастна но е НЕизбежно..

Да,неизбежно е.Но е напълно достатъчно това,което правиш.Важното е,че не си стоиш настрана и да се правиш че нищо нередно не се случва.Авторката мисля е визирала точно такива,на които не им пука като децата им пипат чужди.
Моята майка ми е казвала,че от всичко най-много е мразела някой да ми пипа ръцете и да ме лигави.
Аз самата пипам бебчетата само по крачетата,защото не е нормално да го пипам по ръцете,които постоянно са му в устата,колкото и да са чисти моите.Живот и здраве на мен също няма да ми е приятно всички да ми пипат детето.

# 119
  • София
споко, те често и краката са им в устата....

Общи условия

Активация на акаунт