АВГУСТинчетата са заети, чакат дар за своя празник на детето!

• 15 273
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Браво на Кало  Peace И при Лори минахме лесно, ама те са си и голями  Laughing Ние вече и нощно време не слагаме, нямаме гафове  Peace
След новините от вчера направо не ти завиждам за работата  Cry
А учителката май от сега се е издънила Laughing

И аз не си завиждам, ама кой за каквото е учил  Wink

За учителката - ти като такава вероятно можеш да разбереш защо съм бясна. Вярно е, че в градината вече са педагози, а не сестри и не се очаква от тях да обгрижват децата като такива, обаче не може да ми говори с тон, все едно е старшина, а аз редник и да очаква синът ми да се облича, съблича, ходи до тоалетна и прочие като възрастен. Щото тя не можела да се оправя с 28 деца. Ми като не може - да си ходи. Аман от мрънкащи хора...

# 121
И аз съм тук, ама хич не ми се пише.
Вчера сутринта когато ми се обади колега дали съм чула за страшна катастрофа край Ямбол...как доживях времето майка да ми вдигне телефона и да чуя, че са добре...
Вики нали е при тях.Хем знам, че едва ли ще тръгнат по такива мероприятия и пак се притесних.
Баба и приятелка на майка са били там, съвсем наблизо и всичко са видяли.Било е страшно!Нашите бяха тръгнали за там да търсят баба, защото не си вдигала телефона...цял ден не могат да я успокоят. Rolling Eyes
Да почиват в мир хората! Praynig
Извинявам се за словоизлиянието. Embarassed

Kaili, как е Тони?Аз като бях малка пострадах точно от такъв инцидент с люлка, имам голям белег на брадата.Стискам палци всичко да е наред. Hug
Polito_87, добре дошла!Чакам снимки с нетърпение.Дано се разминете леко с коликите. Peace

# 122
С тези огромни групи яко изнервиха учителките  Cry Въобще не я оправдавам, защото първите месеци в първа група дечицата овладяват именно тези неща  Peace, но и от друга страна я разбирам. Била съм в група с 32 деца, 2,5-3годишни - не мога да ви опиша какъв е ад. Когато на две от тях им се приходи до тоалетна оставяш останалите сами в стаята  ooooh! Това е истинско безумие  Sad Аз от сега уча Лори на някои работи, но със сигурност няма да е готова, когато тръгне в градината. Надявам се, че колежката ми ще е по-разбрана  Praynig Все още не знам при кой ще е Лори, то имаме и много нови колеги и аз не ги познавам.
Дано проблемите ви с учителката да свършат с това  Hug
Ембър, ужас, не мога да си представя какво ти е било  Sad

# 123
  • София
Ванче, съгласна съм, че е трудно. Но тя си е избрала тази професия. Аз що не съм учителка? Щото ще ги избия сигурно. Нямам нерви. Ама като си там - ще правиш най-доброто, на което си способна. Ако не - отивай на улицата да метеш.  #Cussing out

# 124
  • у дома
Вярно е, че в градината вече са педагози, а не сестри и не се очаква от тях да обгрижват децата като такива, обаче не може да ми говори с тон, все едно е старшина, а аз редник и да очаква синът ми да се облича, съблича, ходи до тоалетна и прочие като възрастен. Щото тя не можела да се оправя с 28 деца. Ми като не може - да си ходи. Аман от мрънкащи хора...

по темата: в една от родителските срещи в яслата ни преди няколко месеца ни предупредиха, че в детската градина положението ще е точно като гореописаното - т.е. децата ще трябва максимално сами да се оправят, един вид такава е политиката.  Rolling Eyes
ние вкъщи я оставяме ния да е максимално самостоятелна, изчакваме я сама да се облича и съблича (освен в случаите, когато много бързаме  Mr. Green ) е със загащването не се справя все още, ама и до там ще стигнем Mr. Green

та в същото време, въпреки уплътнената група на Ния в яслата, смея да твърдя, че именно в яслата направиха и продължават да правят всичко възможно Ния да е самостоятелна и сама да се облича и съблича, както и към останалите дечица, особено тези, които ще отиват в ДГ  Peace

от друга страна напълно ги разбирам, щото аз с едно диване едвам се справям, пък какво остава с 20  Joy  Mr. Green

на 1-ви юни, който ще ходи на протеста нека се оглежда за Ния и баба, евентуално и мама  Mr. Green

# 125
  • София
Подкрепям Нана! Всеки избира с какво да се занимава, аз също нямам нерви за учителка.

Марти също спи вече две нощи без памперс и се оказа, че той не пишка през нощта, аз не знаех, защото като му сложа памерса вечерта и той докато легне пишка, после и сутрин, докато оправя единия, после другия и ако му се пишка пак в памперса. Доволна съм засега, дано да няма проблеми и по нататък.

Дано всичко с Тони да е наред!  Praynig

За протеста, там сме  Peace

# 126
  • София
Блу прекрасно е, че Ния се оправя сама. Калоян обаче още не може. Оставих го онзи ден да си обуе чорапите сам и като не може започна да плаче от яд. Ами съжалявам, ама няма да позволя детето ми да се тормози, защото някаква си фръцла ще й се откъснат ръцете, ако му помогне.
А това, че ти едва се справяш с твоето - тя, като е станала учителка е ДЛЪЖНА да се справя, както аз съм длъжна да си пиша материалите.

# 127
Хм, моят Алекс също изобщо, ама изобщо не може сам да се оправя. Най-много може сам да си свали връхна дреха с цип, както и да си свали обувките и чорапите, но дотам. И изобщо не желае да се опита да се научи да се облича...
Но и аз смятам, че всеки си избира професията и е длъжен да я изпълнява добре. По стечение на обстоятелствата съм работила много различни неща и навсякъде съм давала най-доброто от себе си. Ако не мога да се справя с нещо-няма да се хвана да го върша... А на учителката работата и е да се оправя с деца!

# 128
Нана, миличка, дано да не ме разбираш погрешно  Rolling Eyes - аз напълно съм съгласна с теб  Peace и въобще не оправдавам поведението на учителката. Просто исках да ви споделя, че  има моменти, в които няма как да се справиш физически - двете ръце не стигат или не можеш да се разкъсаш да си на две места едновременно. Смятам, че тази работа трябва  да се работи от хора с мноооооого здрави нерви и щом започнат да си ги изпускат така, за съжаление не им е мястото там  Naughty За мен при дечицата всичко трябва да се прави с огромно търпение и любов. Аз съм казала на мъжа ми, че в момента в който изгубя това в работата си и започна да я върша "през пръсти" ще се откажа. Това ми е голям страх и при завръщането ми септември - като знам колко време отделях за подготовка всеки ден и колко работа имах в къщио, сега с Лори незнам как ще стане  Sad Надявам се да успея да съчетая нещата  Praynig
Дечицата са толкова различни /виждаме го и тук ве темичката ни/, така че би трябвало да се съобразяват с индивидуалните им нужди. За съжаление обаче в масовата практика не е така. Много се зарадвах на написанато от Блу - явно в тази ясла наистина се мисли за дечицата  Peace
Не би трябвало да имат такива изисквания към децата при постъпване в първа група и не мога да си обясня защо го правят. Чувала съм за абсурдни случаи. Дори се възмущавах скоро от кварталната градина, където карат родителите да си вземат децата до 17-17.30ч. Това е абсурдно при положение, че работното време е до 19.30ч Колко хора свършват работа толкова рано  ooooh!
Няма да забравя какво ми каза една учителка преди време: в тази възраст родителите трябва да избират не  градина, а учител. А когато дойде време за училище трябва да се избере добро такова.
Дано нашите слънчица имат късмет със сърцати учители  Praynig

Между другото и Лори е от тези дето не се оправят самички - абсурд е да се облече сама, за сега само се съблича, като често се затруднява при блузката. Като пишка не се бърше сама. Дори в последно време се размотава при храненето и се случва аз да я храня, въпреки че може сама.

# 129
  • София
Не те разбирам погрешно. Просто съм толкова ядосана, че ми излиза от ушите пара  Twisted Evil Да, знам, че физически е трудно, но все пак това са деца, които не ходят по едно и също време до тоалетната.
Както и да е. Задълбахме заради моите ядове. Времето ще покаже. Като прочетете в Дир-а за утрепана учителка - да знаете, че е нашата  Mr. Green Mr. Green

# 130
 Joy  Hug
Дано всичко да е наред и ядовете да са били само в началото  Praynig  Peace
Знаеш ли, че нашите дечица много си приличат  Laughing общо взето вървим заедно що се отнася до гърнета и такива глупости  Laughing Лори също плаче от яд когато не може да направи нещо. Има голямо  желание, но й е трудно  Rolling Eyes

# 131
  • София
Записах го днес Мартин в градината, живот и здраве на есен с песен  Party За Криси подадох молба в една ясла, но сме 137 номер, ще видим, може пък някои и да се откажат.
След мен дойде една жена, но която ѝ отказаха кандидатурата, защото била объркала и записала соц. критерий, а то не било така. И сега ще чака второ класиране.

За самостоятелността, Марти може да се храни сам, но не иска, или пък аз нямам нерви да го чакам, иска да се облича сам и до някъде се справя, обувките от около месец сам ги обува и събува, сам си мие ръцете. Дано да попаднем на добри учителки в градината. И моя много се нерви, когато не може да направи нещо  ooooh!

# 132
  • гр.София

След мен дойде една жена, но която ѝ отказаха кандидатурата, защото била объркала и записала соц. критерий, а то не било така. И сега ще чака второ класиране.

bouquet
Да знаеш,че ще цитирам думите ти в Страстите.

Ембър, понеже гледам и слушам с половин ухо и око-та не го усетих така болезнено случилото се.
 Сега като го пишеш-си го представих съвсем Sick

На пожарната свалиха знамето днес,мислех,че е заради вятъра, а то е траур.

За уменията. С. не че умее всичко, ама не дава да й се помага.
 Не дай си боже да й подам тоал. хартия-настава драма страшна. Всичко се връща на изходна позиция (само съдържимото на гърнето- не може Mr. Green) и си го прави тя.

Яна,много ми е драго да ви видя в пълен сбор домочадие Hug

# 133
Нана, съвсем с основание си бясна, кофти че с прекалените си очаквания тази учителка може да травмира Кало. Щом няма подход към теб не може да го очакваш и към децата... Това все пак са деца на по 3 годинки, не роботи, не може вс. да са еднакви! Просто едни са напред с едно, други с друго...
Апропо и Алекс реве от яд ако не успее с нещо да се справи (напр. да си обуе чорапите), не дава да му помогна или обясня, държи сам да го направи и като не може се ядосва...

Иначе ние сме си супер, много приятно си прекарвам времето, особено като е топло и слънчево. Бебето е мн. кротко, Алекс напоследък пак е решил да си пробва ината, та пак всеки ден по 100 пъти обяснявам защо малките деца имат майка и татко, защо трябва да си мие ръцете, да спи, защо като каже мама нещо трябва да слуша и т.н., но и това ще мине. Е, не се разминава без да пореве малко понякога...

Тук качих и малко нови снимки, ама са към края на папката:
http://picasaweb.google.bg/yanastalex/BebeVKahty?authkey=Gv1sRgCL3qj_SG6PSbag#

# 134
  • София
Да знаеш,че ще цитирам думите ти в Страстите.

Няма проблем  Hug

Общи условия

Активация на акаунт