Бебчета сладки и игриви, правят МАРТенските мами най-щастливи!

• 11 161
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Здравейте!
На нас ни биха вчера първата ваксина в гръбчето, но по ЗК, понеже не можем да си позволим Пентаксим-а. Много добре я прие. Аз бях толкова наплашена, но той плака само в кабинета, когато го боцнаха. Вдигна лека температура, но игра през цялото време.

А за сокчетата - преди два дни дадох три лъжички изцеден морков, а вчера взех на сок на Ганчев - мултивитамин, за бебе над 9 седмици и мисля днес да пробвам да му дам, но лекарката ми каза 40 мл. Струва ми се много и ще пробвам пак с няколко лъжички само. Каза също, че мога кърмата която доизцеждам да я слагам в сока или пюрето.
Ние ще се захранваме по отрано, защото е само на кърма и за месец и една седмица е качил само 500гр. Ще почнем пак с АМ и като стане на 3 месеца с пюрета.

Хубав ден на всички! С мноооооооооооооого разходки!

Забравих да попитам : Някоя ползвал ли е козметиката на Sanosan? Нали вече трябва да сменяме олиото с тоалетно мляко и харесах едно хипоалергенно на тази марка, но все още се колебая.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 11:03 от poli24

# 197
  • София - Рим и обратно
Добро утро и от нас   bouquet

Тази сутрин си отспахме - до 9!!! Отдавна не ми се беше случвало. Яде в 2.30, за сметка на последното вечерно в 23, което упорито си го проспива; и после в 6, без да се буди Party

Русана, горкото бебе ужас Confused май не могат да разберат защо така се е получило Rolling Eyes

За бънджи - и аз ще вземам след месец, с каката имахме и тя се забавляваше страхотно. На проходилка също съм я слагала, няма пагубни ефекти  Rolling Eyes В крайна сметка ако не ги ползваме тия неща, какво ще стане - от леглото на шезлонга до годинка ли?? Да не говорим, че нищо не може да се свърши вкъщи. Това за "последни изследвания на американски учени" за вредата от проходилките ми звучи като едно време "група съветски учени...."... Все нещо излиза, че е УЖАСНО вредно, а пък преди това се е ползвало повсеместно newsm78. Щом прочетох, че и лежането по корем изкривявало стъпалата (май Веселина беше писала за някакъв пишман доктор, че я наплашил така)  ooooh! ooooh!

Лек и слънчев ден на всички  Hug

# 198
  • Варна
Хай! Редовно ви чета, но напоследък нещо ме мързи да пиша....И нашия режим отиде по дяволите. Реших, че може би Симона ожаднява в жегите и като започне да нервничи и давам цица, при което тя цокне малко (не достатъчно за да се засити за следващите 3 часа) и след 1 час пак така.... Ужас! Сутрин започна да се събужда в 6 и да не заспива повече и това ранно ставане хич не ми се нрави (преди си доспивахме поне до 8,30). Почна да иска повече внимание  - да и говоря, да я разхождам из къщи на ръце, и времето за компютъра и домакинската работа драстично намаля. Нощните истерии на каката продължават. По съвет на педиатър започнахме успокоителен сироп "Алора" преди сън. Дано да има ефект. Ще взема да пробвам и тази хипноза от линка на Никита, но имам доста питанки за начина, по който се провежда.
Този месец и ние по мои сметки ще сме наддали около 500 гр, но аз и на тях се радвам, като и гледам яденето. Дано не ми намалее кърмата (засега даже имам нужда да се цедя от време на време).
Добре, че е този форум и вие момичета, защото като ви чета, се успокоявам, че дребните проблеми около бебата са нормални и често срещани. Имаче сигурно щях да се впрягам повече Simple Smile

# 199
Здравейте и от мен
не съм писала от известно време, но ремонта у нас тече с пълна сила и можете да си представите какво ми е Crazy
Зеленко, мерси за сметката. Паричките обаче ще ги преведа малко по-късно, че още си чакам изплащането на 45 дневния болничен преди раждането  #Cussing out
За Драганов аз лично мога да кажа само хубави неща. Големият ми син съм го гледала по неговите съвети и не сгреших - никакви проходилки и др.под., пълзеше много и се изправи и проходи когато се почувства готов. Да кажа само, че след това не е падал и удрял и походката му беше доста стабилна. Смятам и Лора да я гледам така. Но да си призная не съм против проходилки и бънджи, не мисля, че вредят все пак на времето аз така съм била отгледана (с проходилка).
По другите въпроси - омекотител НЕ ползвам, пудра - също!
Да ви се похваля, Лора спи сутрин до 9 часа, голяма ми е поспаланка  Party, а вечер заспива към 11-11.30.
Хайде отивам да чистя...

# 200
poli24 аз купих от скоро млякото на Саносан розовото.Досега бях с Мустела. Доволна съм. Много е леко попива и мирише приятно.После кожичката му е като кадифенце.

За проходилките и аз ползвах с баткото ама го сложих в 8-ми месец. Няма абсолютно никакви поражения. Пепи неискаше да лази и трябваше само да го нося, защото му омръзна в стола. Така паяка беше добро решение за нас, а и по никакъв начин не ни навреди. Сега ако Иво не започне да пълзи и него ще сложа в паяка към 8-ми месец.

# 201
poli24 аз купих от скоро млякото на Саносан розовото.Досега бях с Мустела. Доволна съм. Много е леко попива и мирише приятно.После кожичката му е като кадифенце.
Ние също бяхме на Мустела,като свърши взех розовото мляко на Саносан(понеже е и доста по-евтино),но на другия ден се появиха много пъпчици.Не знам от жегата или от млякото,затова се принудих да го сменя.Като свърши Мустелата,мисля пак да го пробвам.Иначе наистина е много нежно с приятен аромат Peace

# 202
мами, а като спят толкова дълго през нощта дедоците, през деня колко поспиват? Стефан си спи по около 40 мин. на 3 4аса, през нощта 6 4аса, яде и после о6те 3.
 имам и въпрос4е към мамите, които хранят бебоците с шишетата на авент - сменихте ли ве4е бибероните с 3ти номер (тези които със завъртане им се сменят капките) - дават ги от 3ти навършен месец. много се оливаме с него  Shocked
аз закъснях с 2те дупки и му го смених 4ак 3 седмици след на4алото а 2ри месец и сега се 4удя дали да продължавам да го оливам, 4е постепенно да свикне с дебита хаххахахха или да из4акам още  newsm78

за млеката и въобще козметиката - аз знам, 4е за да си сигурен, 4е нямаш алергия (понеже аз имам и то даже от някои продукти на а-дерма, която е супер 4иста козметика) - се пробва на малък у4астък от кожата - 3 дни един след друг и ако няма реакция - вси4ко е ок!
нашият бебо се изрина от раз от бо4ко! сега е само на себамед, ама са си бая пари4ки, като порасне малко ще го пробвам и с други марки. а в този ред на исли - до каква възраст мислите да мажете бебоците, имам приятелка, която спря бая бързо - около 4 месец и бебето е със здрава кожа, а бялооо - бялоооо и със сини о4и4ки и руса коси4ка  Simple Smile аз немисля толкова рано де  Grinning

# 203
  • София
Беба, ние още сме с Авент с 1 дупка и не смятам да му го сменям  Whistling Според мен е по-добре да изчакаш - няма нужда да му се излива в устата млякото.
За сокчетата смятам че е рано. Особено за черешки  Rolling Eyes

# 204
Elwing, с 2те дупки нямаше проблем с оливане (може би защото  закъснях де), но определено сму4е по-лесно и дърпа по-малко въздух - после като се оригне е по-спокойно положението, не като на война кикикикикикикикикики, 4е понякога ме стряскаша  Blush

ноооо, понеже тогава от време на време и су4еше, цицата му пускаше по пове4е мляко от шишето с 1 дупка, затова и след големи интервали без су4ене, не съм имала проблем, не е отказвал Simple Smile

# 205
да кажа и аз за сок4етата след една камара 4етене и консултация с консултант по кърменето, в слу4ая при нас смесено и ве4е АМ - понеже имам 1 камара алергии, пък се оказа, 4е и таткото се е обринал от не е ясно какво, а и силните колики - мисля да се свържа с гастроентеролог и да направи индивидуална схема за бебо - така ме посъветваха. като цяло мисля соковете да са след кащите и пюретата.

да ви се опла4а - от самото на4ало си имаме една подутинка на глави4ката, зад ушето, малко нагоре - педи каза линфен възел нп, но се увели4и и сега е излезнала още една  Rolling Eyes, та се 4удя да я врънкам за кръвни изследвания, тя каза, 4е по-натам може да му пусне  newsm78

# 206
  • София
Здравейте, мацки   bouquet

Аз да се отчета за вчерашната консултация: звяра тежи 6кг  Shocked и е 62см висок. На мама прасчото:)
Биха му най-накрая противохепатитната ваксина и я понесе сравнително добре - освен, че цял следобяд вчера мрънка, друго му няма.

Да кажа и аз по някои от обсъжданите въпроси:
- омекотител не ползвам, даже от скоро и за нашите дрехи не слагам - като ползвам течен препарат за пране ми се струва, че няма нужда, ок са си дрехите - и миришат хубаво и са меки.
- пудра имам течна на MotherCare(liquid powder пише) - слагам от време на време в гънките
- бибероните ни са още 1 номер - не виждам смисъл от по-големи за сега. Той и без това моя лакомник скимти за още като свърши в шишето, тъй като не си задоволява изцяло сукателния рефлекс, остана да му изливам млякото още по-бързо, тогава сигурно и мен ще изяде Simple Smile
- за спането - през нощта има един дълъг съм от 21ч до към 4-5ч, яде и после спи до към 6-7. След това будува 2-3 часа, яде и спи до към 12-13ч. След обяд е почти постоянно буден.
- бънджи и проходилка за сега не мисля да купуваме, но не се заричам, не знам какво ще стане докато му дойде времето.

# 207
Здравейте ! Hug
Ха да ви попитам мамите които хранят с АМ, каква марка ползвате и доволни ли сте, ние бяхме на НАН - ХА първоначално, после Фризовом а сега Фризолак по препоръка на педи, но не съм доволна, запече се, акото е зелено и гъсто като пластелин, и сега съм в чуденка каква марка да избера, давайте съвети, а кърмата ми съсвсем намаля така, че почти ще се изхранваме с него, за това търся нещо добро, но не и мнооого скъпо, Лактана Био и Аптамил ще ми дойдата малко множко, препоръчайте други марки за около 13 лв. максимум за малка кутия!
Благодаря ! Peace

# 208
здравейте момичета!аз редовно ви чета,но не пиша много,много!
аз все още съм с олио на мустела,но мисля да купя крема за тяло че вече е доста топличко!
за бибероните все още сме с една дупка и за сега не мисля да сменям,незнам.
пудра моето педи категорично забрани да използваме-поради незнайно какво причини!
ние почти сме нямали колики,но сега вече нямаме изобщо-бебка спи по 6-7 часа за нощното спане,хапва по 6 пъти и наддава добре ,вече сме 4300кг,като почнахме от 2.500 май добре вървим.Много ми е спокойно детето,не плаче и нямам никакъв проблем с нея,ако случайно реши да будува си играе с едни играчки на леглото-дори понякога забравям че има бебе в нас  Laughing
щом имам време за филми,маникюр,педикюр,фризьор,и дори се пека не терасата за тен!малката си кротува и спинка а мама се забавлява,дори не съм очаквала такова спокойно и добро дете на мен да се падне.
хубав ден на всички  bouquet

# 209
  • София
 Ако пък ми кажете що си мажете бебетата с тези масла... На Илийката му мажа само дупето с крем, да не се подсича и кожата си му е супер. Нито му е суха, нито нищо. Хайде, като са новородени и още се лющят разбирам, ама в тая жега да им запушваме порите и с масла...

Общи условия

Активация на акаунт