Бебчета сладки и игриви, правят МАРТенските мами най-щастливи!

• 11 159
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Зори, навлече си форумската завист  Laughing
Добро настроение, ние сме на Аптамил, но много се чудех дали да не минем на розов Хип, заради пробиотиците. Така че - ето идея от мен. С баткото съм го ползвала, добро е. Даже педито ни го препоръча, ако реша за го сменяме. Мисля и доста бебета от темата ни са на него. Което, естествено, не значи че ще понесе добре и на Марти. Помня че Нефертити имаха доста проблем с Шошко докато открият точното АМ. Тя и скоро не е писала всъщност  Rolling Eyes
За плача в количката - не подозирах, че сме толкова много  Crazy По тази причина разходките ни често са на балкона - приспивам го и го слагам в количката. Така хем той е на въздух, хем успявам да посвърша нещо, хем ако искам - да си полегна и аз.  Blush А като ревне - не бера срам  Simple Smile

# 211
Здравейте ! Hug
Ха да ви попитам мамите които хранят с АМ, каква марка ползвате и доволни ли сте, ние бяхме на НАН - ХА първоначално, после Фризовом а сега Фризолак по препоръка на педи, но не съм доволна, запече се, акото е зелено и гъсто като пластелин, и сега съм в чуденка каква марка да избера,
Peace
В началото давах Фризолак,но беше много запечена.След това преварях овесени ядки.Голяма играчка,защото все ги забравях на котлона,но и те не помагаха.След това започнах с Фризовом,но той пък така разхлаби положението.Сега смесвам и двете.В началото слагах 1/3 Фризовом,а др Фризолак,докато се нормализира,вече сме 50/50.Акото е нормално.
Интересно ми е обаче,че ака на 2 дни,а акото е рядко,и ака по малко.Това означава ли че не приема достатъчно АМ?
zori_tv ,и на мен започва да ми остава време,даже дне с се чудя какво да правя.Свърших домакинската работа,и яко пред компютъра.  Grinning

# 212
Elwing абе и аз за Хип с пробиотици се двоумя, сигурно на него ще се спра, другите които го ползват да пишат доволни ли са?

# 213
Ехо да се разпиша и аз.
Тия дни голямо бягане,вадя документите за записване в детска градина,днес най накрая записах Яна и поне тази грижа за сега ми отпадна.
Днес сутринта водих борката да му слагат първия пентаксим,много мъжки се държа,неплака и даже гука на педиатърката.
SIA,и нашето момче е голям поспаланко,даже малко повече си поспива и от лорчето,така че ще се наредим на опашката за кандидат зетьове Simple Smile
И накрая да почерпя,днес имам рожден ден ставам на цели 33години,оле вече съм доста старичка Embarassed

хубав ден

# 214
  • под кривата круша
Е, не, вече ще успея да наваксам, барем се запиша на 15-та стр. след 3 теми. Ама ще ме простите, имах свекърва вкъщи и не ми беше до форума-въртяха ми се садистично-депресивни мисли. Отивам да чета и ще ви разправям после как мина нашата среща от 3-я вид Rage.

# 215
привет от нас  Hug
аз днес съм се захванала с основно чистене,че нали се преместих при нашите и сега подреждам стаята за мен и бебко  Cry
мъника не е спал цял ден,не плаче,но търси внимание и лежи на шезлонга и гука на баба си  Mr. Green,но май съня ще го пребори
Ние сме с 3-ката флекси на Авент,защото сме на фризовом,а то е доста гъсто и нямаме проблем,а чайче пие от едно др шишенце (с мечета) биберона му е с 1 дупка  Rolling Eyes
Зори наистина си навлече форумска завист  Mr. Green Hug,пу,пу,пу да не я е уроки на малката и все да ти е така послушна  Peace
Маймунке и аз се чудя,защо ги мажем,ама на...Аз и себе си не мажа,дето ми е в пъти по суха кожата,еми не ми е приятно,особено в жегите,лепкам цялата  newsm78
Иначе ми подариха цялата козметика на Саносан,рекламно и сега имам за цало лято  Party,но как ще му влияе още не съм пробвала
Аз снощи изгледах сумати клипчета на бебчета в бънджи от 4 месец  Rolling Eyes,доста се забавляваха,аз харесвам бънджитата и проходилките,не вярвам да са чак толкова вредни,толкова други неща има,които вредят повече  Peace,а така хем детето се забавлява,хем мама може да свърши нещо  :peace
:
Есме Вихронрав  Hug
poli+   newsm59 бъди много щастлива и обичана мама

# 216
Ние докато бяхме на кърма и Аптамил , по 3 дена не акахме.Сега откакто спрях кърмата смесвам 50/50 Аптамил и Розов хип - едното заради пробиотиците, другото заради някакво Имунофортис(не знам дали това което правя е много правилно) , но всеки ден си ака човека, даже понякога по два пъти.Едното е 8лв другото 17 , така че средно става 13.
За бибероните - за АМ използвам каучукови на Чико - те са нещо средно м/у 1 и 2 на авент.А за водичка и чайче - 1 на авент.
За мазилата ползвам млякото на Себамед от раждането , но не го плескам всеки ден, че и на мене ми се струва безмислено в тия жеги- на 2/3 дена.

# 217
poli+ , nbirthday.Жива и здрава бъди,обичана мама и съпруга.
Аз пък редовно мажа с лосион,дори една вечер се оказах без,и се притисних.Старая се сега в този интензивен растеж да овлажнявам постоянно кожата.
А вижте какво направихме преди малко в кухнята
.Видях че памперса е за смяна,но не съм разбрала че Ради не е приключила,и докато наглася вода и... Joy

# 218
Привет и от нас Hug

Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  poli+   bouquet
Да си здрава и щастлива, влюбена и все така красива  bouquet

За мазането - и аз съм съгласна с Дърта маймуна и не мажа с никакви масла. То в тази жега остава и порите да му запуша и... ooooh!. Ако се е подсекъл мажа с Медико идеал или Здраве и до вечерта сме с розово дупе Peace
За соковете - ще ги започна към 7-8 месец. Захранването още ни е мнооого далече, чак към 5-6 месец. За сега имам доста кърма (пу-пу-пу). За две седмици сме качили 550гр. и вече сме 6560гр. та за сега си оставаме на млечна диета Peace
За спането - Косьо вече е голямо бебе, спи до 7-7:30 сутрин след последно кърмене към 8:30-9:00 Peace
За срещата - ще следя като дойде ред да е в Борисовата и сме на линия Peace

Целувки от нас  bouquet

# 219
Хзхахах Браво на Ради!
В този ред на мисли да споделя нещо за крема против подсичане- един ден Стилиян се подсече-мажа Себамед -нищо не става, взех Мустела-пак нищо -стана като рана с мехурче,лекарката ми каза дефламол-пак нищо и накрая купих Бочко , за мое изумление това го оправи.Сега чакам да свършат другите опаковки дето ги накупих и почвам само с Бочкото.

# 220
Poli+           newsm59 dance  ura  Gift
Да си жива и здрава и много усмивки ти желая!

Ееее Зори, да ти е жива и здрава принцесата и все така да слуша!!!
Аз пак не случих на послушно дете, ама здраве да е, как ще ми побелеят косите иначе Mr. Green
 Ето я сега спи в ръцете ми, в кошарата спа само 15 минути, навън вече ходя с количка и кенгуру, че като се събуди, иска да разглежда света Joy

Как ви спят бебоците по толкова много newsm78, ние ядем към 8-9 вечерта последно и след това задължително между 2 и 4 отново, и после към 6-7 ?

Бебка понеже си е доста пухкавичка и си има гривнички, та там й се зачервява кожата (между гривничките)ама как го обясних Embarassed, някой знае ли с какво трябва да се маже? Иначе след баня вече се мажем с Хидра бебе на Мустела-доволна съм-преди бяхме на олиото.

Честита месечинка и на всичи пораснали вече бебчета Светлана, Иво, Борис и Натали! newsm18

# 221
  • София - Рим и обратно
За млеката - аз ползвам Лактана Био за дохранване, доволна съм, има и пробиотици, био мляко е, пречистено, действа й добре на коремчето. Педката каза, че уж било най-близо до кърмата Rolling Eyes . В тази връзка искам да попитам - тези които спряха да кърмят - как си спряхте кърмата? С хапчета, инжекции или по естествен път? На мен вече ми писна да си кърмя помпата, 5 месеца стигат Naughty Crossing Arms направо издивявам с това изцеждане, като не ще да суче - няма да умираме сега Rolling Eyes Гинекологът ми ме убеждава, че трябва да я спираме с инжекции, ама нещо хич не ми се ще така...

За бибероните - още сме на 1, с двойката се дави.

# 222
Здравейте, мамита  Grinning

Днес се запознахме и с глафира, като дойде да взема нещата от мен и Еля. Много ми беше приятно  Hug

Аз също не мисля, че може да има кой знае какви поражения от бънджито или проходилката. Стига да ес изчака достатъчно преди да се сложи и да не се прекалява  Peace
Мами, а как така ви се получава, че не искат да пълзят бебетата  newsm78 Това към мамите с друго дете естествено  Laughing Като го държите на пода не тръгва ли да се движи към 6-7мес  newsm78 Аз Маги определено не съм я държала в шезлонга или леглото докато пролази  Rolling Eyes Като започна да се върти от гръб по корем и обратно, доста време си изкара на пода  Peace Бях й постлала килимче на земята и отрупана с играчки  Peace То, като само седи някъде, няма как да прояви желание да лази  Simple Smile

На мен ми свърши много добра работа уолкъра на Чико  Peace Но той може да ес ползва, след като бебето вече е проходило. За по-лесно придвижване и трениране на походката  Peace Ето това
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=73_105&products_id=1943

А според мен кожата на бебето става по-хубава с лосиона или млякото /в зависимост от времето/. И, ако е на хубава марка и се слага с мярка /даже го издокарах на рима  Laughing/, попива много добре и не лепне  Peace Аз поне въобще ен усещам Мира да лепне от лосиона на СебаМед  Peace

Пудра никога не съм ползвала. Не виждам смисъл от нея  Rolling Eyes

Аз Бочкото съм го признала още с каката за дупе  Laughing Нищо друго не съм и купувала. Това върши страхотна работа  Peace

Ние определено явно ще се захранваме от 4-ия месец. Както още гоним 5100  ooooh! Ще започмен със зеленчуци. Към 5-и месец ще включа и кашите и с тях и плодовите пюрета. Соковете и аз мисля да ги дам след като въведа повече плодове с пюретата. Може би към 7-ия  Peace

Мира си спи, кактои преди - лягаме към 8,30ч и се събужда към 7,30-8ч  Peace През това време, при нормално положение, се буди един максимум два пъти за цокане. Но обикновено имаме едно към 5ч. Но тези дни с това тръцкане нощно време, се буди и ска да цока често-често  ooooh!

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 14:59 от veselina_s_p

# 223
poli+ 4РД!  bouquet

и на бебоците месе4инките   bouquet

kremmytoGrinning
аз като имаме пълен памперс процедирам направо на мивката, слагам бебо леко да стъпи на плота, махам, хвърлям и бам под 4ешмата хахахха, то ина4е ми става лошо, и таткото така процедира като го мие  Simple Smile))))

Стефан никога не е имал гривни4ки и май до тях няма да стигнем, 4е се на дължина дърпа Simple Smile
Мечо Пуух незнам дали пудрата не е то4но за това, да подсушава и по този на4ин да не се за4ервява кожата  newsm78 щом си доволна от мустела, може да погледнеш дали нямат поджодящо нещо за целта!

ЛЮБИМА, аз имах много мляко и бях с температура и ми дадоха и антибиотици  и тогава лекарката ми изписа хап4ета - 2 дни се пият, но трябваше сама да реша дали да си запазя лактацията, понеже бебо нямаше още месец... тогава с много зор и цедене и успях да я запазя, след това запо4на да ми намалява и все по-рядко да цедя, не съм пила хап4етата, така си седят в нас купени. сега имам малко мляко само в едната гърда, другата ве4е не я усещам напрегната и така малко по-малко ще ми спре и в другата, но това е когато си ти намалява естествено кърмата. ако имаш пове4е и искаш да спреш тогава хап4ета, за тези инжекции никой не ми е споменавал, но ми се струва по-безболезнено с хап4ета. ако те интересува ще ти кажа какво ми изписаха, но задължително под лекарски контрол се взимат - идеята е 4е ти намаляват хорона, коъто предизвиква лактацията и млякото спира да се произвежда.

# 224
Любима, аз с Маги си я спрях по естествен път без проблем  Peace Постепенно разреждах кърменията и така тя сама си намаляваше. Накрая спрях да кърмя и 1-2 дена след таво доизцедих ръчно какво можах  Peace И това беше.
Но знам, че това е много индивидуално  Rolling Eyes Като начало със сигурност трябва да се разредят кърменията.
Защо не пуснеш тема в Кърмаческия. Пък и може да провериш преди това в Библиотеката. Сигуртно ще намериш някаква такава тема  Peace

Общи условия

Активация на акаунт