Колко е заплатата на "истинския" мъж в България

• 44 169
  • 515
  •   1
Отговори
# 105
  • Кукуландия
Има народна поговорка - мъжът с кола да внася, жената с игла да изнася - пак ще е празна къщата. Важи и днес  Thinking

Добре, че е само поговорка и не е вярна за всички Simple Smile  дори и днес Hug

# 106
Има народна поговорка - мъжът с кола да внася, жената с игла да изнася - пак ще е празна къщата. Важи и днес  Thinking

Добре, че е само поговорка и не е вярна за всички Simple Smile  дори и днес Hug

Баш си е верна.Дори си има времево изражение в моя случай. 5 години внасях апартамент, а ми го изнесоха за 8 часа. Мога да покажа и снимки. Wink

# 107
Съжалявам Дивиатор  Sad

За съжаление повечето жени не ценят изобщо труда ни и смятат, че сме длъжни да ги обезпечим дори да ни зарежат  Confused

Да се чудиш защо не съжаляваме някои самотни мами  Confused

# 108
Бе луд ли си бе човек! Ебати услугата ми направи! Иначе аз треаше да хамалувам, па транспорти, па чудесии, докато изрина всичките боклуци които беше насмотала. То не приличаше на апартамент, а на кокошарник. Сеа вече е ебати бонбона...нищо общо. bowuu

И не си прав - много го ценят даже. За тва го прибират без обяснения и аре у лево.

П.С. Мъка ми е за тая дето е сядала на стария ми диван...ако ме съди за бащинство може и да ме осъди. Joy Joy Joy

# 109
Хубаво е че намираш положителното в цялата ситуаЗия  Grinning Какво ли би станало обаче ако тя беше напълнила апартамента а ти го беше изнесъл ...  Thinking

# 110
Хубаво е че намираш положителното в цялата ситуаЗия  Grinning Какво ли би станало обаче ако тя беше напълнила апартамента а ти го беше изнесъл ...  Thinking

Е малко трудно да опразня нещо което си е мое. А и не ми е в стила. Иначе не ми пречеше един ден да си намери бухчите на стълбите, ама дип че съм добричак. То така се учи човек де...и за тва един ден установява че  някоя си е позволила да му открадне 80% от вещите, 90% от парите и 100% от децата. Но за всичко си има Видов ден.  bouquet

# 111
Но за всичко си има Видов ден.  bouquet
Peace

Гспод забавя, но не забравя  Whistling

# 112
Била съм с мъж който е взимал и нищо, и 5 000, и повече. Това колко взимаше, не го направи повече мъж от мои познати, които взимат по 500. Ако някоя пача иска апаратамент -  да си стегне г*за и да си го купи. Ако татю смята, че някой не е достаен за нея - да си я прибира или  да покаже на зетя колко е велик, и да й купи апаратамент.

Ама такива мереници - кой, колко, кога взима - айде моля ви се. #2gunfire

Много повече съм се възхищавала на скромен пич, който отказва да вземе пари назаем, отколкото на голям "отворко", който ходеше наоколо и просеше цигари, но иначе го раздаваше най-великия

# 113
  • София
Божке, в тази тема на повечето хора май им никнат крилца на гърба... как пък грам материализъм нямате  Grinning
Първо минути за реклама - работя от 18-годишна и избора ми на мъж изобщо не включваше заплатата му (то и двамата бяхме още студенти). В момента се гордея, че взимам колкото мъжа си, което не значи че моето е много, а че неговото е малко, но с тия бюджетни заплати да не очакваме чудеса. Старая се максимално да си поделяме разходите, нямам навика да си пълня гардеробите с дрехи и после да чакам да ме издържат...изобщо - жената-мечта  Joy

По темата - наистина парите не определят мъжа, но съгласете се, че по физически и исторически причини за мъжете съществуват повече възможности за изкарване на пари. Според много изследвания за еднаква работа жените получават значително по-малко от мъжете. Често мъжете са предпочитани служители поради невъзможността да забременеят (засега де). И при тези все още съществуващи предимства, ако един мъж все не може да уцели що годе нормално платена работа или да си докарва допълнителни доходи - проблемът вече е у него. Въпреки това бих го уважавала, ако компенсира с повече грижи за деца, къща и някои други по-"женски" дейности. Но из форумите съм чела истории за мъже, дето хем не бачкат и чакат жената да ги издържа, хем нищо не пипват вкъщи...тогава вече fight

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 01:55 от Cuckoo

# 114
Но из форумите съм чела истории за мъже, дето хем не бачкат и чакат жената да ги издържа, хем нищо не пипват вкъщи...тогава вече fight

Както често ми се налага да го казвам - жените сами са си ги избрали  Confused

# 115
  • София
[Както често ми се налага да го казвам - жените сами са си ги избрали  Confused
Същото се отнася и за мъжете, чиито жени го играят примадони. Има обаче едно НО:

1. Писването рядко идва отведнъж. В началото даже е приятно да угаждаш на половинката, особено ако тя те хвали. Но с времето това отминава, човек старее и се уморява по-лесно. А като свикнеш някого да го дундуркаш, иди след 10-тина години да го отучваш.
2. Във времето от т. 1 хората раждат и отглеждат деца, свикват един с друг... свикват и с недостатъците си и се задоволяват само с мрънкане и оплакване пред приятел(к)ите. Рядко се предпиремат радикални действия.

За всички възмутени от цитирания тъст - не скачайте чак толкова, като се бракуваш - не значи автоматично да подкрепяш мъжа/жена си, независимо прав/а ли е или не.

Народът, разбира се, има подходящи поговорки за случая:

Мъжът казва : "Дай, Боже, работа", а жената - "дай, мъжо, пари" или вариант Жената знае „дай мъжо“, а не „дай боже“.
Мъж, дете и прасе - както си ги научиш

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 19:08 от Cuckoo

# 116
Абе само мен ли думата "заплата" ме ужасява..особено щом иде реч за мъж.. Rolling Eyes newsm78

Доход ми се вика малко по-приемливо..щото ако той винаги ми разчита на едната заплата... #2gunfire

# 117
Абе пич, ако пиеше и биеше тогава "дядо ти", нямаше и на ум да му мине това да ти говори.
Той като е отворен защо не купи на дъщеря си той къща?
Я се напий и ги строй в редица цялото семейство и като удариш единия да падатт всичките като домино. Всичко, ще си дойде на място след това...

# 118
Чудя се някои потребителки като списват в тази тема, вЕрват ли си?
'Щото клавиатурните тигри и тигрици ги знаем колко струват...  Wink

# 119
На въпроса за заплатата на истинският мъж в България, отговори с въпроса за зестрата на истинскита жена в България.  Ква е тая зестра дето не стига за един двустаен в София. Тия родители какво са правили 20 години докато е расла дъщеря им, че не са трупали зестра.

Общи условия

Активация на акаунт