Колко е заплатата на "истинския" мъж в България

• 44 131
  • 515
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
Но както е казал Манго..."ПАри за рикия нема, ти за хляб искаш"
A моя колега Дев ,за Нова Година си купува цяло прасе и го носи вкъщи а жена му го почва от вратата "Децата няма какво да ядат а ти прасе ще ми купуваш" то верно че е вредно свинското, ама да не става за ядене newsm78.

Laughing Ми това прасе трябва да се приготвя, бе, Соте. Лесно е да го купиш, ама доде го докараш до състояние за ядене, верно няма нищо за ядене.

Ти дай гудето, па да видиш нема ли да го сведем до вид удобен за логаритмуване.. Money Hug

# 481
  • Насред хаоса
Ти дай гудето, па да видиш нема ли да го сведем до вид удобен за логаритмуване.. Money Hug
Laughing Веднага ти го донасям, заедно с комплект тенджери и най-красивата престилка.   chef Hug

# 482
Заеби тенджурите ми принеси думиджанка червено винце и едно стъкло рикия...Па ела ни виж..

Сеа сериозно...Кой според вас треа да определя кои са приоритетните плащания в една двойка с общ бюджет/забележете не казвам брак, а двойка,щото брака е умрела работа/. Whistling ooooh!

# 483
  • Насред хаоса
Заеби тенджурите ми принеси думиджанка червено винце и едно стъкло рикия...Па ела ни виж..

Ааа, кат се напиеш, няма да сготвиш и пак няма да има нищо за ядене. Никви винца и ракийка.
На другия въпрос - първо се изчистват всички задължения. Събират се парите на едно, няма значение чии са, плащат се домакинските разходи и заема. После се отделя сума за храна - говоря за купуване на едро. Взимам свинско, пилета, риба и всякакви продукти в килограми и блъскам във фризера. Така си спестявам много от коварните дребни разходи за храна. После, ако има нужда, се вземат дрехи и обувки на децата - там гледам да не се изхвърлям много, макар че ми се иска, но гледам да съм практична - няма начин да давам всеки път по сума ти пари за един марков парцал, който е за един сезон. И разбира се, всеки си заделя останалото за фонд "и аз съм човек". Ако на единия му свършат, другият помага. И така.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 14:51 от La Sombra

# 484
  • София
Е как кой? Двамата заедно сядат и знаейки с каква сума разполагат за месеца си правят разчет - толкова за храна, толкова за сметки, толкова за това и това на детето. Каквото остане за глезотии - някой деликатес, заведение, уикенд някъде, някаква джаджа за мъжа или някой парцал за мен и т.н.
Ние с мъжа ми обикновено така правим и досега за пари не сме имали нито един спор, пък камо ли караница  Rolling Eyes

# 485
И що да е умрела работа? Ай пак обобщения нек'фи. Питай го моя зле ли му е, като е в брак, че даже и халката си не сваля, за разлика от мене, дето все ми пречи да щракам по клавиатурата.

Сега по въпроса. Ние сме с отделни карти и сметки, но за плащанията сме се разбрали. Парното участвам наравно с него, имаше някакви забатачени сметки, чистихме ги заедно. ТОк и вода май той плаща. За големите пазари винаги дава голямата сума, аз доплащам, междинните пазари са пак за моя сметка. Никой не определя и разпределя, от само себе си идват нещата. Когато е имал нужда- мнооого рядко-съм му давала пари.

# 486

Сеа сериозно...Кой според вас треа да определя кои са приоритетните плащания в една двойка с общ бюджет/забележете не казвам брак, а двойка,щото брака е умрела работа/. Whistling ooooh!
според зависи, който по-умее, примерно,или и двамата, както се спогаждат-така.
никой не разпределя нищо-всеки си има в ежедневието своето.Не чакам той да ми зареди колата, сама си сипвам, не чакам да си дойде, за д а го пратя на пазар, да пазарува той...всеки прави всичко, когато се случи.Същото е и с него, ако се качи на колата и няма бензин-той ще сипе.Такива-ежедневни-за храна, за ток-то не се прави сметка там, реално е все тая кой точно, или от чия заплата точно ще се вземе, какво има да го нищим?

# 487

Който се справя по-добре с финансите, сега ако и двамата са експерти дано не им се разминават прогнозите

# 488
  • София
А в такива двойки като нашата дето никой не се справя добре с финансовите въпроси какво се прави?  Laughing И двамата сме много широкопръсти и добре, че още в началото на месеца напълваме целия хладилник и фризер и купуваме всички консумативи за детето щото иначе на края има вероятност да се наложи да караме на хляб и сол  hahaha

# 489
А в такива двойки като нашата дето никой не се справя добре с финансовите въпроси какво се прави?  Laughing И двамата сме много широкопръсти и добре, че още в началото на месеца напълваме целия хладилник и фризер и купуваме всички консумативи за детето щото иначе на края има вероятност да се наложи да караме на хляб и сол  hahaha

Ти си отговорила Simple Smile

# 490
  • София
Ми то човек си се учи от грешките  Laughing От хляб много се дебелее, трябват пържоли  Mr. Green

# 491
Та хубаво си говориме за доходи и разходи но понеже се набих с една
тема за грамотноста, има ли за вас значение това че сте се скъсали от учене и накрая един прост обущар се оказва чe има три пъти по високи доходи, нищо че е самоук и неграмотен.
Pазни каки ми обясняват как не искат и да чуят камо ли да четат постовете на неграмотните но с удоволствие се събират да живеят съвместно с обущаря.
Нали уж е прост, да но задоволява вътрешния пазар на MAX и едва ли някой би се оплакал че е нискообразован Laughing.

# 492
  • София
Моят обущар е висщист (е, не по обущарство, де)  Laughing
А мъжът ми пък няма висше, а изкачи всички стъпала докато стана IT директор в доста голяма фирма. За някои неща е достатъчно да ти сече пипето и да имаш желание да се учиш, независимо дали в някой ВУЗ или с четене на книги и интернет.

# 493
каките те бъзикат, да се дразниш,
едното няма общо с другото. Wink
той и обущарят се е скъсал от учене, докато се научи добре да работи, друг се е скъсал да учи друго-всеки, който се е късал по някаква линия все идва момент да възход/независимо какъв/
ИТ-тата са друга бира, особено в прощапулника си-малцина имаха диплома...да се сертифицираш преди време искаше доста скъсване от четене и пипане... LaughingАко трябва да сме честни, сертификатите показваха повече знания на сблъскал се с изграждане на една проста мрежа, отколкото завършил техническия новоизлюпен бакалавър.
Принципно бе време на Негледане на дипломите.Обаче всичко търпи обрат.Всичко тече, всичко се променя. Wink

# 494

А в такива двойки като нашата дето никой не се справя добре с финансовите въпроси какво се прави?  :

Моят обущар е висщист (е, не по обущарство, де)  Laughing
А мъжът ми пък няма висше, а изкачи всички стъпала докато стана IT директор в доста голяма фирма. За някои неща е достатъчно да ти сече пипето и да имаш желание да се учиш, независимо дали в някой ВУЗ или с четене на книги и интернет.

Има някакво несъответствие, но ти си знаеш най-добре... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт