Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 40-та тема

  • 91 391
  • 676
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, правих салатата от тиквички, с разни други добавки като продукти, но със същия дресинг и същата технология, чудесна е!Благодаря, за тази рецепта, често ще я правя! Забравих да я снимам, но следващия път обещавам Wink chef


esy, радвам се, че си я одобрила!  bouquet Сподели, моля те, когато можеш, какви са другите добавки като продукти.

# 61
  • София
  • Мнения: 3 872
Lindita, ще те помоля за рецептата на изстудената оризова салата с морски дарове от предната тема. Blush

# 62
  • Мнения: 22 867
 Да ви помоля за една рецепта.Много ми се иска да направя понички,но от тези който продават в онези малки барачки по улицата.Мисля,че им казват "Казанлъшки понички". Ще съм ви много благодарна.  bouquet
  

mama_vesi, нямам рецепта на казънлъшките понички, но тия дни правих бухтички по рецептата на Джемма и като ги ядохме, стана на въпрос, че приличат на казанлъшките. Пробвай и тях, освен казанлъшките, надявам се, че ще намериш рецептата им. Правих ги само че с газирана минерална вода вместо лимонада. Слагам рецептата на Джема:

Цитат
СОДЕНИ БУХТИ от Джема

Прави се смес от 2 яйца, 1 чаша натрошено сирене, 1 чаша лимонада,1 непълна ч.л сода за хляб, шипка сол и захар, брашно до меко тесто. Разточва се и се реже с чаша на кръгчета, които се пържат в загрята мазнина. Аз късам с ръце топчета, които разплесквам на питчици и пържа.

Ето и снимка, аз ги рязах с чаша и формички, заради дечицата, но накрая ги правих като мекички. Мекичките станаха плътни вътре, а изрязаните формички бяха кухи и ги пълниха с течен шоколад. Много са вкусни и бързо стават.
 

# 63
  • Popovo
  • Мнения: 219
Ето по тази рецепта  правих рулото.Само,че вместо шоколад сложих сладко от вишни.Стана разкошно.
Шоколадово-портокалово руло

120 гр. размекнато масло
120 гр. захар
120 гр. брашно
2 яйца
1 портокал
1/2 пак. бакпулвер
4 с.л. течен шоколад

Загряваме фурната на 190*Ц.
Настъргваме кората на портокала и изцеждаме сока му.
Разбиваме захарта и маслото.
Прибавяме кората и сока от портокал, и яйцата.Смесваме добре.
Прибавяме брашното и бакпулвера, и бъркаме енергично
до получаване на хомогенна смес.
Разтиламе върху пекарска хартия на 3 мм. слой.
Печем 6-8 мин.
Затопляме шоколада на водна баня,
за да се втечни малко и да е по-лесен за мазане.
Намазваме с шоколад топлия блат и завиваме внимателно на руло.
 
...
Мамавеси, е твоето руло пандишпанено ли е? Изглежда много меко и апетитно Grinning




Не точно пандишпаново.Аз имам рецепта за такова същото руло,което вече е пандишпан,но е голяма играчка и аз не се заемам много да го правя.Но разликата между двете рола е,че пандишпановото не се начупва като го навиваш, а това портолаково леко се зачупва при сгъвките.

# 64
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Lindita, ще те помоля за рецептата на изстудената оризова салата с морски дарове от предната тема. Blush

Дала съм я в предния ми постинг, където са охлювчетата  Hug

# 65
  • София
  • Мнения: 3 872
Мерси!  bouquet Уж гледах, но съм я пропуснала. Embarassed

# 66
  • Brussels
  • Мнения: 160
Ето по тази рецепта  правих рулото.Само,че вместо шоколад сложих сладко от вишни.Стана разкошно.
Шоколадово-портокалово руло

120 гр. размекнато масло
120 гр. захар
120 гр. брашно
2 яйца
1 портокал
1/2 пак. бакпулвер
4 с.л. течен шоколад

Загряваме фурната на 190*Ц.
Настъргваме кората на портокала и изцеждаме сока му.
Разбиваме захарта и маслото.
Прибавяме кората и сока от портокал, и яйцата.Смесваме добре.
Прибавяме брашното и бакпулвера, и бъркаме енергично
до получаване на хомогенна смес.
Разтиламе върху пекарска хартия на 3 мм. слой.
Печем 6-8 мин.
Затопляме шоколада на водна баня,
за да се втечни малко и да е по-лесен за мазане.
Намазваме с шоколад топлия блат и завиваме внимателно на руло.
 
...
Мамавеси, е твоето руло пандишпанено ли е? Изглежда много меко и апетитно Grinning




Не точно пандишпаново.Аз имам рецепта за такова същото руло,което вече е пандишпан,но е голяма играчка и аз не се заемам много да го правя.Но разликата между двете рола е,че пандишпановото не се начупва като го навиваш, а това портолаково леко се зачупва при сгъвките.


Мама Веси, радвам се, че ти е харесало рулото ми!

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 22:06 от nadeto_sp

# 67
  • Мнения: 339
Lindita, кажи как се правят тези златисти картифки, че не съм ги срещала досега?

# 68
  • Мнения: 9 785
Ушки Mr. Green



Лабрекс, Селмаbouquet! Много ми допаднаха, чудесни са Peace!

Да са ви живи и здрави абитюриентите! Аз как се вълнувам, че дъщеря ми минава в горен курс, а за вас не знам. Сигурно много сълзи се леят, но пиленцата трябва да хвръкнат, няма как Hug!
Лека вечер на всички!

# 69
  • Мнения: 22 867
Ушки Mr. Green

Лабрекс, Селмаbouquet! Много ми допаднаха, чудесни са Peace!

polin_a, много апетитно изглеждат, направо усещам хрупкавата им захарна коричка! Heart Eyes  bouquet

# 70
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Lindita, кажи как се правят тези златисти картифки, че не съм ги срещала досега?

Заповядай  Hug
Картофки по селски

1кг пресни дребни картофи
½ ч.ч галета
1ч.л. червен пипер
1ч.л. черен пипер
Сол
Риган
Мазнина за пържене

Картофите се обелват и бланшират или сваряват за максимум 3-5 мин след като заври водата, трябва да са почти сурови. Срязват на четвъртинки по дължина и се слагат в дълбока купа.
Изброените съставки се смесват и с тях се наръсват картофите. Разтръскват се за да полепнат хубаво по тях. Ако са още топли ги оставете да изстинат и ги изпържете в силно загрята мазнина. Стават много ароматни и хрупкави, а вътре се топят в устата


# 71
  • Мнения: 1 313
Марулка, благодаря ти много  Hug

Поли, страхотни ушки  Peace

Лабрекс, аз я нарязах с едно инструментче на пръчици, по дължината на тиквичката както си писала, добавих 1 морков, и към копърът и пресен чесън 2 с.л. дребно нарязани каперси.Дресингът, го друсам доста и побелява и се сгъстява доста от мазнината.Това е много ни хареса, аз само веднъж клъвнах, че съм на диета, но мъжът ми добре си похапна и му хареса много! bowuu

# 72
  • Мнения: 1 197
Олееее, 5-та страница вече,браво на вас

Лабрекс страшна торта копнах си я тоя месец ще я спретна задължително,майсторка си   bouquet.

enamorada тея фунийки са ми лщбимите сладкиши,много апетитно изглеждат.

От мен тия дни торта мюсли с малко добавки от мен  

Лозови сарми с булгур и гъби на фурна
Запеканка с грилован патладжан,сирене и яйца(измислица,ама вкусна)

И гризините на Роца ама с детето много бързо изпапахме и не можахме да ги снимам.

Големи вкуснотий,сте спретнали всички   chef

# 73
  • Brussels
  • Мнения: 160
Аз съм Дюканка  newsm45  от днес, ето какво хапнах:
 Дюканско хлебче на Esy



Скариди с млечен сос на Esy и ципура на грил тигана.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 23:23 от nadeto_sp

# 74
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Нел, може ли да те помоля за кюфтетата ти от тиквички от предната тема, много ми допаднаха  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт