Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 40-та тема

• 91 358
  • 676
  •   1
Отговори
# 240
  • София
За всички вас  newsm51

Днес при нас имаше лещичка със сиренце

и св. дроб на грил тигана, за гарнитура овчарски гювеч.

# 241
  MG18,пеп-4o , рецептата на топките ще напиша по-късно в "любимите",но....първо ще я доизкусуря. Rolling Eyes

# 242
Пепчо, как правиш соса от сирене?

наливам малко вода в тигана /за 1 порция от 4 яйца ок. 150 мл/, прибавям топено сирене, друго-тип дунавия и пушено /или някое друго, което лесно се разтопява/, малко лют пипер, червен и черен пипер и оставям да заври. Когато заври намачквам сирената вътре докато "се разтворят" и тогава чуквам яйцата.  Докато всичко ври, водата поизвира и остава гъст сос.

# 243
  • В сърцето на живота!
  MG18,пеп-4o , рецептата на топките ще напиша по-късно в "любимите",но....първо ще я доизкусуря. Rolling Eyes
Ами ще почакаме тогаз Grinning

# 244
Таннита,може ли рецептата за тези  "сами скачащи в устата ми" Шоколадови кексчета ... bowuu
И за кремчето отгоре,естествено..

# 245
  • София
Ние пък днес сме на "декоративен" тутманик. Даже се чудим дали да го ядем или само да го гледаме. Laughing
Туй отгоре е специално "измислена" смес от сирена и кисело мляко и за разнообразие половината е с лютеница. И понеже съм с две леви ръце и си нямам шприц, за целта направих една фуния от хартия за печене и така ги изтипосах тия спирали.
Апропо и рецептата за тестото е измислена така, че нея няма да я публикувам за да няма пострадали после.  Wink

# 246
Какви вкусотии леле, страшни сте!  bouquet

Диди, може ли рецептата за салатката? С нахут ли е? newsm78

# 247
Ориз със зеленчуци.

# 248
  • В сърцето на живота!
Заинтригува ме този "декоративен" тутманик  Thinking

# 249
  • София
Заинтригува ме този "декоративен" тутманик  Thinking

Еми как да го нарека, като си тутманик с декорация отгоре.  newsm62

# 250

Диди, много хубав сервиз имаш  Wink

Пепи , да не остана по-назад , но не намерих черничък !  Wink В първия момент чашата зад яйцата ми се видя пълна с мохито и преглътнах със сухо гърло !   Crazy

ЛУРДЕС , салатата е повече от обикновена - 1 консерва нахут , домати , повечко лук и най-обикновен дресинг от зехтин , сол и много лимон , защото обичам кисело. Проста и вкусна !  Peace И бърза - за прегладнели домакини ! 
  Mr. Green

# 251
Eее, дядо хаджия, той верно си е за гледане тутманикът, каквото си го накиприл и нашарил. Heart Eyes Надявам се жертви не е имало, ама желаещи за допълнително - със сигурност!  bouquet  И напиши, има ли нещо по-специално при правенето му?

Вкъщи леща

и още една шантава идея от днес - кекс с аспирин, която не се осъществи, за разлика от другите. Оказа се, че нямаме кьорав аспирин, а вече бях разбила яйцата и захарта и му сложих бакпулвер - стана вкусно и пухкаво кексче, но все едно, ще го пробвам и с аспирин! Grinning Някой да е правил такова нещо - кекс с аспирин?

# 252
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой да е правил такова нещо - кекс с аспирин?

Пак ли е руска рецепта?
сигурно е за закуска сутрин - помага и срещу махмурлук  hahaha

# 253
Някой да е правил такова нещо - кекс с аспирин?

Пак ли е руска рецепта?
сигурно е за закуска сутрин - помага и срещу махмурлук  hahaha

Изненадващо българска е тоя път. Grinning Или поне аз си я копнах на бълг.език, а откъде е , кой да ти каже. Наречен е "Вълшебен кекс". Wink Може и да помага на махмурлука, ама трябва да се пробва..........

# 254
Диди, мерси!  bouquet Обезателно ще се пробва, че нещо съм на нахутена вълна. Joy

Лабрекс, не бях чувала за кекс с аспирин! Laughing Laughing Най-странния кекс, който знам, е с фанта. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт