Отговори
# 375
Здравейте!
Не само в София, в цялата околност е така времето. Crazy

Зази, аз не че съм увесила нос, ама страховете са си там. Rolling Eyes А пък това, дето ти е казал проф. Кременски... ooooh! Да му се не види и живот! Не ме слушайте, просто си пиша "на глас", така да се каже.
Значи юли казваш, мм? Ми да взема да го пропусна тоя юни, а?  smile3506
 Joy Joy Joy

Шегата настрана - много ти благодаря за окуражителните думи. Ти за мен си пример за човек, който НЕ СЕ ОТКАЗВА!!!  smile3501

Миленце  love001

Бъни, и аз имам същия проблем с Клиър ову. Ама ще видим де.

Паполино, щом преборихте здравната система, всичко друго е шега работа!  bouquet
И да, наистина последните години има бум на раждаемостта.

Хубава вечер! smile3525

# 376
  • София
Лени, благодаря ти, още утре ще му звънна!   bouquet Hug

# 377
Добавих нови снимчици от срещата!

каритас Hug  Hug  Hug

# 378
caritas, Бъни не са лоши тестовете  Peace
Но и аз дълго не можех да се оправя с тях.
Първо се оказа, че приемам прекалено много течности и това пречи на теста. Отделно при една идея по-ранна или по-късна ОВУ понякога за един ден изпускаш резултата, ако спазваш съвсем точно срока на тестване - опитайте да разширите теста в смисъл купете две опаковки и правете и 1-2 дни преди предполагаемата ОВУ и 1-2 дни след времето, в което смятате че е!
Vanhorne  Peace

# 379
caritas, Бъни не са лоши тестовете  Peace
Първо се оказа, че приемам прекалено много течности и това пречи на теста. Отделно при една идея по-ранна или по-късна ОВУ понякога за един ден изпускаш резултата, ако спазваш съвсем точно срока на тестване - опитайте да разширите теста в смисъл купете две опаковки и правете и 1-2 дни преди предполагаемата ОВУ и 1-2 дни след времето, в което смятате че е!
Vanhorne  Peace
Правих, правих. Точно така правих. Че и понякога и по два на ден, както Регенцето съветваше някъде.
Просто Овю имат много по-ясна контролна черта от Клиър ову. С тях проблеми никакви. Всичко беше ясно. Обаче по аптеките има ту едните, ту другите, и този цикъл попаднах на Клиър ову. Отделно имам подозрения, че този месец овулацията ми подрани, ама то ще се разбере. Както и да е, стига съм ви занимавала с глупости. Трябва да се действа, щото иначе и с тестове, и без тестове все тая.
Благодаря ти, ЛениHugКак се справяш сега с децата, като завърши малкият? А лятото как ще се гледате?

Vanhorne ๏̯͡๏)
, отивам да гледам снимкиии!  love001

# 380
  • там където мога да си закача хамака
Аз също ще имам нужда от добър гинеколог в София. В момента сме в чужбина и след две седмици се местим пак в България и смятаме сериозно да се захващаме със сътворяването на малко човече. Имам аборт преди една година и се надявам да намеря гинеколог, който ще вземе всички изследвания под внимание и ще ми даде ценни съвети за бъдеща бременност. Наистина ще съм ви благодарна да ме посъветвате към кого да се обърна. При мен прегледа също ще бъде частен най-вероятно, тъй като не заня колко време ще отнеме да се оправим със здравните осигуровки в Бг.
Така за здравните осигуровки - виж какво съм писала - в кратце - не знам от коя страна идвате, но ако е от европейския съюз си вземи форма 104 в случай че си работила и си си плащала в чужбина /така ни обясни една служителка днес/ - в моя случай съм си плащала в Англия и като се връщахме искахме документ от счетоводителя, че сме плащали там - той ни даде форма Р60 - обаче не било това и не счетоводителя я издава - казаха ни да пишем на National Insuranse Service /ако правилно съм разбрала/ и да ни пратят формата 104. Казаха ми, че ако бързам мога сега да си платя сумата необходима за възстановяването на здравно осигурителните права и после с тази форма да си възстановя парите - днес платих 141.62 лева. След 4 работни дни ще ми дадат удостоверение и ще мога да избера личен лекар.
Личното ми мнение е че за гениколог е най-добре на частно. Аз лично ходех при д-р Вяра Джонгова в медецински ц-р Лора в София.
Тя е фен на естественото раждане. Доволна съм от нея.
Сега съм във Варна и също трабва да си намеря гинеколог. Така че ще помоля момичетата от Варна да ме посъветват. Гениколог които да си ме следи - там цитонамазки, микробиология - пък ако трябва за ЖК и раждане може да е друг.

Паполино, щом преборихте здравната система, всичко друго е шега работа!  bouquet
И да, наистина последните години има бум на раждаемостта.
Уф слава богу Grinning - вече си мислех че тотално изперках и само бременни ми се привиждат и майки с деца. Даже вчера имах един случай докато си подавах документите за лична карта и чух как на съседното гише една служителка обясняваше на една жена, че по бързата процедура на детето й не може да се изкара паспорт задграничен и после като излизам гледам едно младо момиче и й викам вие ли бяхте с паспорта за детето - исках да й кажа, че точно в това РПУ не ги вадят бързо - на друго място го правят - и тя ми вика - ами не бях аз - моето е още вътре в мен и се глади по корема, който беше съвсем леко изпъкнал - така се втрещих че забравих да й честитя - само се извиних.
Иначе аз всеки - е добре де почти всеки - ден съм вечер с любимото в морската градина и там бъка от малки деца в колички и извън тях - вече не се разревавам като ги гледам - обаче като видя бременни - особено тежко бременни жени - и ми става едно чоглаво, но и това ще отмине.
Овю канадските ли са?

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 20:21 от papolino

# 381
Papilino, много ти благодаря - в европейския съюз сме работили и двамата за 2 години и сме били осигурени и всички там екстри... Много ти благодаря за информацията. Още сега ще им пиша на тея от социалното и здравното да видим какво ще кажат. Сега обаче сме извън европейския съюз, но пак имаме осигуровки, застраховки... това малко по-сложно ще го оправим или ще си го платим, те поне тея са 4-5 месеца, сигурно няма да е кой знае каква сумата. Още веднъж благодаря и лека вечер

# 382
Благодаря ти, Лени!  HugКак се справяш сега с децата, като завърши малкият? А лятото как ще се гледате?

caritas това ми е най-голямата болка  Sad Sad Sad
Малката катеричка ходи за сега в една занималня в квартала, не съм особено доволна \ не се чувства добре там детето, не мисля, че полагат особени старания хората там, за да му помогнат да се адаптира с другите деца\.
Но до 15 просто нямам как да организирам друго.
След 15 ще го пратя на една занималня в Гео Милев, където си го познават и той ги обича и ги слуша \ е поне в повечето време\, но поне там има и другарчета и персонала му знае спатиите.
Мислех дори юли да си го оставя в къщи, но още не съм решила, защото нямам никой на помощ и ако се започне екшъна с раждането през деня няма на кого да го оставя, та ще видим каква организация ще измислим.
Изобщо, ще ми е малко трудно това лято поне докато не се появи малкото жабче, после вече ще се гледаме заедно.

# 383
Иначе аз всеки - е добре де почти всеки - ден съм вечер с любимото в морската градина и там бъка от малки деца в колички и извън тях - вече не се разревавам като ги гледам - обаче като видя бременни - особено тежко бременни жени - и ми става едно чоглаво, но и това ще отмине.
Овю канадските ли са?
spoko Знам, мила, тежко е, особено на моменти, но ще мине и скоро и ти ще се разхождаш там с коремче, после с количка... Praynig
Да, Овю са канадските - една розовичка кутийка с трогателна картинка на мама и бебе.   love001

Лени, ще се справите някак. Дано да се адаптира детенце там, където е сега, та и ти да не се притесняваш допълнително! Hug

# 384
Здравейте ненагледни
обичам ви много , но съм в адски кофти настроение.

Дуданке и аз като всички стискам палци, чакам да минеш през това препятствие и отново да си в нашите редици.

Миленце, искам да кажа че много наистина много се радвам че си решила да вземеш нещата в свои ръце. Хубаво е човек да има яснота за състоянието си щом нещата не стават така да се каже природно. Искрено вярвам че в същност нямате проблем, но минаването през тези процедури ще ти даде някакво спокойствие. Ето радвам се че и Рослем тръгна по този път- както виждаме за сега нещата са перфектни. Яснотата на състоянието на двойката е половината от процеса на бебеправене - и физически и психически. Успех.

Ифче- албумина по време на бременност принципно се покачва, не би трябвало да те притеснява този факт, не знам защо гинеколожката не ти го е споменала. За хемоглобина - само да имаш таласемия е лошо, иначе е оправимо. Още малко остана мила , хубаво е че за сега всичко си върви по правилата.

Потвърждавам че по съвет на Ванхорне започнах да пия Но=шпа във времето около овулация, когато много ме болят яйчниците. Този път беше просто прекрасно с тази "рецепта", иначе да се гърчиш от болка а това никак не спомага.

Деми, много благодаря за информацията за болежките и дискомфорта. Принципно ги имам всичките но последната година са някак странно обострени . Никога не съм ги отдавала на фолиевата. Предполагам че си права , но не мога да я спра за съжаление. На мен ми е препоръчително да я пия и ще трябва да се примиря с това.

Миллинка твоят Пиит, въобще не е еталон за пиещ британец  Joy. Просто той си е прав за себе си. Иска човекът веднъж седмично да се отпусне. А че британците пият много това мога да го потвърдя , от 7 години съм в туристическия бизнес и имам близки срещи от този вид  Wink. Както казах повече от тях злоупотребяват само скандинавците и руснаците. Българите са трезвеници на техния фон. Но пък са най-добрите туристи. Да знаете как българина обича да почива, да го гъделичкат - да ти е драго да го гледаш как отпуска след година яко бачкане...А в ресторанта на обяд британците милите ядат една супа 4-ма души ... Прасковче не критикувам манталитета им, само дето интелигентните британци не идват тук, така че българина не може да  "оцени" този слой -тук идват само бедните прослойки ...

Искам да споделя едно свое наблюдение. Не знам на мен ли ми се струва, но като че ли улиците на Варна са пълни с майки с малки деца в колички, за морската градина даже няма да коментирам, а колко бременни видях не е истина. Спомням си че преди години в София имаше страшно дълги периоди когато не бях виждала бременна жена или пък с малко дете. Аз ли си въобразявам или има някакъв бум в ражданията?

Паполине , ДАААААААААААА така е и аз много се кефя на този факт, това е чудо, българката ражда, има раздвижване. надежда за нас че циганите и турците ( простете дискриминацията) няма да ни "изядат с парцалите".

Бънка купи от другите тестове , но те са по капризни към условията,, кога ги правиш дали си пиле вода предварително и т.н. НО подчертавам че ако те болят яйчниците значи чакай овулация. Това е много удобен знак и ако се потвърди с теста значи е като двойно доказателство.

Другарчето АРГХ няма да го чета в знак на солидарност с Пилето, нали й обеща да е само неин тези дни...

А, и друго исках да ви кажа. Нали ходих преди време на консултация при проф. Кременски заради генетичния проблем, който ми бяха открили. Човекът ме изслуша, а аз си разказах всичко. Зададе ми някои въпроси и накрая каза: често се случва при двойки, които дълги години са се пазили, когато решат да имат дете, да не се получава. И двамата партньори са напълно здрави и без да има открити каквито и да било антитела, просто някак си се получава, че тези два организма са си изградили нещо един към друг. И ми каза още: сигурен съм, че ако опиташ с друг мъж, много бързо ще забременееш. .... да, ама аз не искам друг мъж, искам си моя!  
Зазинка запази си мъжа и опровергай Кремески. Моля те само ако пак отидеш да се консултираш с него да го питаш за двойките дето не са се пазили но пак не се получава какво ще ги посъветва Joy и нека не ми споменава Спасов ден ...

Каритас- гушки мила, пиши си на глас а ние ще цъкаме и ще те окуражаваме.

caritas, Бъни не са лоши тестовете  Peace
Vanhorne  Peace

За сетен път подкрепям и потвърждавам. За тестващите се първи път - първите 2-3 пъти тестване са строго информативни, показват ви какво става в организма ви. За тестовете едните или другите- ако сте ги правили доста пъти ще се ориентирате по лесно.

Ох Ленка, толкова ми е познато това да се чудиш къде да пристроиш малкото дете през ваканциите.Добре че има частни занимални, може да не им харесва много на децата но си е решение за родителя.

Имам към теб въпрос като към спортуваща мама ( към Деми също, може да отговорят и другите които спортуват или ходят на фитнес ). Започнах отново с кардиокросовете преди повече от два месеца. 3-4 пъти в седмицата, но се чувствам много зле, имам криза още след първата обиколка, която ме подминава и се връща отново някъде на 5-тата, нямам сякаш мотивация , много ми ослабена волята, чувствам се направо ужасно със въздуха - не с краката ( а те са ми болката) За два месеца не мога да дигна обиколките от 5 на 10 а кога ще стигна 15... Според вас на какво се дължи ?

Поздрави и целувки на всички.
Погал по коремчетата на коремчестите.

Лека вечер от мен  bouquet

П.С ние сме на нов етап с мъника. Като се изпикае вика "О-о пиш", после сяда на гърнето с гащите ( ако тръгна да ги свалям пищи) после става и си вика "Бавоооо (сиреч "браво") . Татко ни каза че вече сме му uмирисали диванчето. Аз му отговарям че като свърши епопeята , ще му извикаме фирма да го изпере  

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 00:59 от _re_ge

# 385
Регенце Hug
Голяма борба пада при вас явно. Дано скоро да се справите.

# 386
Регенце, колко са големи тези обиколки  Simple Smile много големшка ми е бройката нещо. Горе долу колко километра са 5 обиколки?

После - много е важно откога не си тичала. В никой случай не се пъни да ги правиш 10 веднага щом не става. Карай си на 5 докато се усетиш в "кожата си", чак тогава почни полека да увеличаваш с по една, после с две и така.
На мен преди години ми отне 6 месеца да достигна приемливо за мен натоварване, а смятай че съм понасяла невероятни натоварвания като състезател.
Липсата на въздух може да е от намален тонус, от скоро прекарано заболяване, ако щеш дори от настроението ти \ и тук е малко Параграф 22 - колкото повече тренираш, толкова повече се подобрява настроението ти, толкова се вдига тонуса ти, от друга страна за да тренираш ти е нужно настроение и тонус\ - затова в началото упорствай по малко, бъди постоянна - постепенно ще станеш по-уверена и ще ти носи повече удоволствие.

Оххх разсмя ме с гърнето  Joy Joy Joy забравила ги бях тези свежи моменти - ама ... ще си ги припомняме скоро  hahaha Joy

# 387
  • София
Момичета, много съм уморена. Днес беше изтощителен ден. А и вече усещам тежест от дясно, понаболява ме като се забързам, при протягане, като се напъвам. Още три дни имам до пункцията, в събота ще е.
Обаче гледам Мюзик Айдъл и видях Маргаритка! Кефеше се и пляскаше с високо вдигнати ръце нашето момиче.  newsm44
Сега да взема да мина през банята, че после ще гледам филма (Забранена любов)
И утрешния ден не се очертава да е лек... Уф, искам почивкааааа smile3511
Аха, ще изключвам компа, ама друг път... Една приятелка се включи на Скайпа, а отдвана не сме се чували...
Айде все пак на вас приятна вечер.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 21:49 от Zazolinka

# 388
Момичета, много съм уморена. Днес беше изтощителен ден. А и вече усещам тежест от дясно, понаболява ме като се забързам, при протягане, като се напъвам. Още три дни имам до пункцията, в събота ще е.

И утрешния ден не се очертава да е лек... Уф, искам почивкааааа smile3511

Зази, вземи си малко почивка - имаш важна работа сега  Hug - сериозно ти говоря!
\ дай скайп да се опитам и там да ти влея малко разум\ Heart Eyes

# 389
Цитат
Но пък са най-добрите туристи. Да знаете как българина обича да почива, да го гъделичкат - да ти е драго да го гледаш как отпуска след година яко бачкане...А в ресторанта на обяд британците милите ядат една супа 4-ма души ...

Joy Регенце тия са от под мостовете на Темза (бездомни). Те идват на социални помощи. Това е 100% достоверно инфо. Така, че истински британец не почива в БГ мила. Бъди убедена!!!

Зазинка вземи малко почивка миличка, имаш нужда.  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт