Отговори
# 60
Не се карайте момиче, няма смисъл.
Всички са еднакво майки тези родили секцио и тези вагинално и тези осиновили деца.
Няма значение вида на родоразширението, важно е това да се е случило след информиран избор от страна на пациента.

# 61
Ехаа имаме си още бебенца newsm44

Честито на Нана и Тайнствена да са им живи и здрави бебчетата,а те бързо да се възстановяват

И аз съм съгласна с това че на лекарите им е по лесно с операция и то не само в София,
моят лекар онзи ден също се опита да ми каже че няма значение дали е нормално или секцио,
но аз му казах че предпочитам да е нормално,пък ако нещо се наложи в последния момент
тогава да

Lil_Vixen ти няма ли да спиш тази нощ?

Виждам че mil_kuzmanova, е на линия дали са я изписали?Дано се включи

# 62
  • Home is where the heart is...
Както и да е...  Whistling  Просто още малко ни остава на всички, нека точно в тези моменти да бъдем единствено и само усмихнати (е може и малко притеснени де, че си има тръпка, няма как). На мен ми иде ей сега да звънна на моя гинеколог и да му кажа да тръгваме да раждам, не ми се чака още, ама той ще ми се скара...  Sick

Така че - искрено се надявам всеки един ден от следващите да е като днес - с нови юнчета и да може да си споделяме пак след това, че както ми каза доктора - ако си мислиш, че най-трудното ще мине с раждането...... То след това се започва...  Mr. Green

bouquet

# 63
Аз се помъчих да подремна, ама сън не ме хваща. Пак ме хваща предродилната треска  Crazy

И моите впечатления са, че напоследък повечето лекари предпочитат секцио - защото всичко е планирано и не им се нарушава графикът  Crossing Arms  Все си мисля, че не е правилно това, ако наистина няма наложителни причини или ако майката не го желае изрично. В крайна сметка, природата си е измислила естествен начин за поява на бебетата и колкото и да е болезнен, по-добре бебчо да дойде на бял свят чрез него. Не ми се струва морално да лъжеш в очите бременна жена, че се налага операция, само и само за да мине раждането по бързата процедура. И аз да подчертая, говоря за тези лекари, които умишлено препоръчват секциото, без наистина да има причини за него. Лошото е, че бременните сме толкова уязвими и като не рабзираме от медицина, каквото ни кажат, изпълняваме  Thinking

Радвам се, че моят лекар е на коренно противоположното мнение - препдочита естественото раждане. И той се беше притеснил, когато бебето беше седалищно, а последния път каза, че се радва, че се е обърнал. Според него самите контракции преди раждане заздравяват още повече дробчетата на бебетата и ги подготвят съвсем за живота извън майчината утроба  Peace  

Ама и аз какво съм се разфилософствала  Crazy  

somebody, моите пръсти започнаха все по-малко да ме болят, а нали и аз имах оплаквания като твоите. Много странно, че колкото повече малкият пораства (съответно и аз), толкова повече болежки ми ичезват. А е логично да бъде обратното  newsm78

Lil_Vixen, това с отока и задържането на вода звучи супер неприятно. Няма ли някакъв лек? В моите книжки пише, че задържането на вода се лекува именно чрез пиенето на повече течности, колкото и парадоксално да звучи...Но както и да е - малко остана, така че ще потърпим...

tanka80, честит рожден ден на сестричката ти!   bigdance2

gmarinova, на мен ми се допи от онази ягодова оранжада, която пих, като се видяхме. Мноооого вкусна ми беше  smile3521

# 64
Гъди и на моят първи запис бебето много подскачаше, риташе и тоновете бяха високи. (защото бях по гръб, а това не му харесва въобще) Не ти ли дават да натискаш един бутон когато бебето мърда? Така разбират и защо в този момент са по-високи.
Моят хемоглобин е 104 в момента. Преди да забременея беше 123. Не ме карат да пия вече нищо. Месо почти не съм яла цялата бременност, не ми се яде.

Самбоди моите пръсти са така вече 2 месеца - боли ме не само подутото, но има чувството, че и ставите и костите. Като бях на ЖК единия път и в кабинета друг доктор преглеждаше друга бременна в 9 м. и тя му се оплака, че вече я болят целите ръце, крака всичко. Той и каза, че нищо не може да и предпише и че това е нормално накрая.  

И аз се радвам, че моята лекарка е за естественото раждане по принцип. Иначе много доктори се навъдиха тук, които гледат на нас само като клиенти. Направо наказуемо си е да кажеш на пациентка, че се налага да направи секцио - не по нейно желание, а по несъществуващи медицински причини.

# 65
Здравейте.....много се радвам че пак сме заедно
 Днес ме изписаха ,но беба София е в 1 градска в отделение за дохранване.......докато качи до 2,200 кг и двете сме добре

Аз се чуствам отлично и си се движа съвсем спокойно........само малко ми е мъчно за беба ама е за нея по добре......ей сега ще кача снимките....да видите каква е сладурка......като манекенка дълга и слабичка.......иначе всичко и е наред........и с нетърпение чакам да си я взема в къщи .....баща и всичко е приготвил

Преди малко ходихме до вис витали с да си взема контейнерчета за кърма че имам много.......и се цедя на 3 часа и ще я замразявам за после ще си имам......

За Раждането не е Страшно хич ....не се панирайте и ще ви е по лесно.......от опит казвам че аз раждах 22 часа и накрая и секциото си отнесах......но всичко е ОК.........толкова съм щаслива чуството е направо невероятно....... newsm44

# 66
Nana, честит ти син Христо! Tainstvena_f, честит ти син Никола! Да са ви живи и здрави момчетата и да имат дълъг и щастлив живот! На вас - бързо възстановяване!   bouquet

# 67
Гъди- аз пия поне по 6 шишенца минерална вода на ден, отделно сега и 4ая от малинови листа и някое друго пар4е пъпеш/диня, но пак не ходя толко до тоалетна. Краката са ми толко отекли 4е зад колената е по4ти като свито и не мога да свия пове4е-имам 4увството 4е ще се сцепи кожата. Нищо нали си струва каузата.

Фреш- аз така я карам от 2 седмици спя по 4 4аса на нощ и по 2-3 през деня, днес направих грешка и си легнах рано та от 3 будувам( сега е 8:40) Е, ще писна по някое време и ще се трупясам, но предпо4итам да се измора 4е да спя без да усещам болките в срамната кост. ( мъж ми все се смее, като се размрънкам 4е ми е с4упено пи*ето Crazy Crazy Crazy)

П.П. Мил_Кузманова- добре завърнала се. Радвам се да 4уя 4е вси4ко е наред, представила си се геройски newsm20. Дано се съберете скоро със София. Отивам да гледам снимки.

# 68
Миленче, много се радвам да те видя тук и за бебка че е добре Simple Smile Качвай по-бързо снимки да видим беборана София Simple Smile

Lil
, аз имам една приятелка която роди януари и последните месеци беше много отекла , но нейният доктор и изписа протеини (мисля това беше или някакви белтъчини) за спортисти и наистина много й помогнаха . Попитай твоя доки Simple Smile  И да те питам нещо : сестра ми ми донесе от USA  една хранителна добавка Green Vibrance  но откакто съм забременяла не съм я пила че никъде не пише дали става за бременни . Можеш ли да ми кажеш нещо по въпроса или поне да попиташ дали докато кърмя ще пречи . http://www.vibranthealth.us/gv.html   ето за това става дума Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 18:50 от yaya86

# 69
Миленаааа, радвам се, че вече си у дома. Пожелавам ви от все сърце скоро да се гушкате със София.

Малката е страшна кукла! Невероятна красавица е! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 19:50 от Франческа Салиери

# 70
Миленче, много се радвам да те видя тук и за бебка че е добре Simple Smile Качвай по-бързо снимки да видим беборана София Simple Smile

Lil
, аз имам една приятелка която роди януари и последните месеци беше много отекла , но нейният доктор и изписа протеини (мисля това беше или някакви белтъчини) за спортисти и наистина много й помогнаха . Попитай твоя доки Simple Smile  И да те питам нещо : сестра ми ми донесе от USA  една хранителна добавка Green Vibrance  но откакто съм забременяла не съм я пила че никъде не пише дали става за бременни . Можеш ли да ми кажеш нещо по въпроса или поне да попиташ дали докато кърмя ще пречи . http://www.vibranthealth.us/gv.html   ето за това става дума Simple Smile

Ще им се обадя малко по-късно, да се събуди мъжлето 4е да не го притеснявам и ще пиша.Тук по принцип има категории за бременни на всяко лекарство, но не и на добавките, но ще говоря с тях и ако не друго ще разу4им сустава, защото се споменава за бенефити при кръвообръщението и дръги, които не съм сигурна са добри за кърма4е.

А що се отнася до оттока- имам доста добър протеин в диетата( аз като никога наблягам на месо и яйца, както и на мляко и мле4ни продукти) ще попитам все пак, но те имат и много други съставки, които мойе да не са препоръ4ителни, но протеинови добавки има в магазините за здравословно хранене и биохрани- мерси- ще видя още днес.

# 71
Аз сега се връщам от разходка из квартала самичка си се разхождах, като няма с кой Rolling Eyes- та и аз като бабите близо до блока ни има училище, та имаше абитуренти и постоях да ги погледам,не съм гледала от 10 години сигурно балове, то не са поршета, ламборджината и всякакви скъпи коли, то не са тунингувани мадами, то не  е чудо- нещо ни ми харесва много тази показност и какво е това на 18 г с силиконови цици ,устни  и кой знае още какви корекции имат! най -се отличаваше от тълпата една абитурентка -рокерка- дойде на един мощен Харлей Дейвидсон, с черни рокерски ботуши с връзки отпред до коленете, къса огнено червена пола и рокерско яке- хем ретро, хем се откроява силно от стадото!!Аз да ви разкажа, щото няма на кой............. Crazy

greenlife
 и при мен ме болят самите кости на пръстите ,не нещо друго

Миленке, добре дошла отново сред нас!! Hug Малката е голяма сладурка  и страшно много прилича на теб! Както  и бебето на Жени и е одрало кожата! Simple Smile

Утре няма да имаме ток целия ден/профилактика/, да знаете да не се чудите къде съм, каква е тази профилактика на тока незнам, от 8.30 до 17.30ч - аз затова мисля до обяд да бъда в офиса малко сред хорааа Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 19:50 от somebody

# 72
Лил , много ще съм ти благодарна , ако искаш даже пиши на лични да не затормозяваме темата Simple Smile

# 73
Честити бебоци на Geraldine , Nana и Tainstvena_f

gmarinova аз мисля да се пробвам да отида на лекцията. Надявам се да се чувствам добре Simple Smile

# 74
  • София
Честити момченца на Nana и Tainstvena

Франческа, ninand, благодаря ви момичета, пожелавам и на вас бързо възстановяване след като родите.

mil kuzmanova, добре дошла и бързо наддаване на малката принцеса, за да се гушкате много.

Общи условия

Активация на акаунт