Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 099
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • ул. "Мечтание"
Мерси много! Аз така и не успях да дочета книгата.

# 136
  • морето, сините вълни...
LADY_13, ще опитам. Аз от малка съм със проблемни стави на ръце и колена. На втория при връщането на краката направо ми прескачат кокалите, но поне не е болезнено. Китката обаче... Sick
Ама накрая ще я сменям  Laughing Laughing

# 137
Видях издадена книжка за тибетците. С подробни обяснения, снимки, малко йога и т.н.

# 138

Аз имам ето тази книга:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-12910/petimata-tibetci-p … amp;latconvused=0

Тя е ново издание и не е лоша!

# 139
  • в резерват
.......и са качени ето тук. аз си ги разпечатах за по-удобно

http://zashto-kak.hit.bg/tibet.htm

иначе оригиналните на П.Келдер са ето тук,

http://it-light.net/forums/index.php?showtopic=3060

оказа се , че и Емилова също ги използвала при курсовете си по плодолечение

http://bg.emilova.eu/index.php?option=com_content&view=artic … =58&Itemid=38

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 22:58 от Дани_

# 140
  • морето, сините вълни...

видяхте ли какъв коментар има
"Вал
    Така е! Всичко написано добро за тази книга е истина! Аз имам едно единствено съмнение по отношение посоката на въртене на Тибетец 1. Защо ли?! Предвид поставената цел - да успокоим своето тяло, съобразено с природните закони, приемам, че посоката на въртене трябва да съвпада с посоката на завихряне на водата при отточването и през отвор /вана, мивка и т.н./. От тук следва, че практикуващите упражнението на север от Екватора /например в България/ е необходимо да го правят в посока обратна на часовата стрелка, съответно , намиращите се на юг - по часовата.
"

интересно че първия път като ги правих и аз тръгнах обратно на часовниковата, при все че изрично бях прочела че трябва да обърна главата си на дясно и да се завъртя на там .

# 141
Това с посоката е изключително интересно като тълкуване и си заслужава човек да се позамисли.
Предвид , обаче факът , че и Тибет се намира във Северото полукълбо / а в книгата посоката е по часовниковaта стрелка !!! /, съм по- склонна да се доверя на написаното от П . Келдер.
Има и още нещо . Посоката на движение на енергията е отдолу -нагоре/ от първа към седма чакра / , а водата се оттича отгоре-надолу  Wink
В предишната тема беше коментирано доста за въртящите се дервиши и изпадането им в транс / те се въртят в посока , обратна на часовниковата стрелка / и ,че целта на Тибетците е не изпадането в транс , а тонизирането !

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 11:31 от LADY_13

# 142
  • България
Здравейте,

Днес за първи път направих упражненията. Петия ме затрудни най-много - 1. Чуствам се особено.

# 143
Че Тибет да не е на юг от екватора, та ние от Сев. полукълбо да променяме посоката! Не ми звучи убедително.

Аз нещо се схванах. Гърба и врата. Доста ме наболява. Дали е от тибетците или съм понастинала? Уж ги правя полечка, по малко, без да се насилвам newsm78

# 144
Птиче, не е изключена възможността да е от тибетите. И на мен ми се случва понякога, особено в началото. Даже не е точно схващане, а напрежение - все едно сухожилията стават на метални въжета (особено по врата и горната част на тялото).
Аз днес вече тибетувах. Както и вчера.

# 145
Ейй, едно моренце направих, и ви изгубих... Simple SmileЗаписвам се, за да не пропусна полезния ви опит!

# 146
кия, похвали се за моренцето.
прави ли тибетците на плажа?  Grinning

# 147
LADY_13, правите ли ритуалите през МЦ ? Чуствам се по добре след операцията на щитовидната жлеза ( махнати възли ). Направих си изследванията и сега почваме да работим с мъжо за  baby_neutral. Едновременно с това почвам ритуалите. Мисля че ще ми помогнат в борбата с килограмите а може би и в бебеправенето  Rolling Eyes.

# 148
Да , правя ги. Дори цикълит протича много леко.
Радвам се ,че изследванията ти са добри  Grinning. Както и преди ти казах ,мисля ,че ще се повлияеш отлично от Тибетците ,но за това е нужно време.
Борбата с килограмите си е дълъг процес ,но определено ще имаш енергията да да издържиш на този процес.
Пиши по-честичко как се чувстваш и успех за бебчето  bouquet

# 149
  • ул. "Мечтание"
Аз също ги правя по време на МЦ. На мен ми е малко тежък цикъла, но тибетците никога не са ми били проблем, дори когато ги правя се чувствам по-добре. Болките определено са по-малко. Crazy

asuper, тибетците ще са ти от полза в много отношения. Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт