Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 094
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Тибетците не са ли противопоказни за проблеми с щитовидната жлеза?
майка ми има Хашимото. веднъж и показах упражненията и тя с мен направи по няколко повторения. щом приключихме като и стана лошо: гадене, виене на свят... Sick не беше на себе си няколко часа. не вярвах, че ще има такъв мигновен ефект, въпреки че в книгата пишеше, че е противопоказно!!! аз си казах: да бе да, нищо няма да и стане.
тя в момента си прави други стандартни упражнения просто за тонус и каза, че за нищо на света няма да направи пак тибетците: много зле и стана.

# 151
  • ул. "Мечтание"
Не знаех, че са противопоказани при Хашимото. Thinking Това определено е полезно инфо.

# 152
Тибетците не са ли противопоказни за проблеми с щитовидната жлеза?
... въпреки че в книгата пишеше, че е противопоказно!!!

Shocked Ти ме разби. А аз си ги правя и се радвам, че си помагам. Че и други зарибявам с тях ooooh!

За коя книга говориш? На Келдер? Отивам пак да ровя.

Странно ми е все пак. Защо да са противопоказни newsm78 Нали целта им е възстановяване на енергийните потоци, с какво би могло да пречи или вреди това на щитовидната жлеза?

# 153
tansu, какво да ти кажа...с тия дечурлига време не намерих, а иначе така си мечтаех сутрин да си правя тибетците и йога на плажа, хем хотелът беше на подходящо място, близо до морето, ама нищо не направих, изоставих се само на лежане на плажа и ядене Sunglasses...
Сега тъкмо мислех да влизам в ритъм и хоп - чета, че тибетците са противопоказни при Хашимото, а аз съм с Хашимото, та ще почакам докато изясним въпроса.
птица, разчитам след като се поровиш да споделиш какво си научила/ Hug

# 154
tansu първата ми мисъл като ти прочетох поста беше че са започнали веднага действието си,не веднъж сме разисквали тук.Доста мнения има че при започването на практикуването на тибетците има подобни и не до там реакции на органзма.Майка ти се е стреснала от моменталната реакция което си е нормално, но винаги има доза съмнение от каквое продиктувано. Peace

# 155
  • в резерват
 Thinking Ами аз и в двете книги не срещнах предупреждение за противопоказност.

Praynig Умолявам ,  който го написа, да каже точно къде го е прочел  - коя е книгата , и авторът, че ги препоръчах на един близък човек и сега какво да кажа, "някой каза, че някъде е написано......."
моля ви за по-подробен отговор, че ми е притеснено   bouquet

# 156
Тансу,не всявай паника,ако не си сигурна и подкрепи с цитат!
Тибетците хармонизират енергиите,НЯМА начин да са противопоказни,
все едно йога да е противопоказна.
Мир и любов!

# 157
  • в резерват
 Hug благодаря ти Диорела, тъкмо се зачетох в темата за алтернативно лечение на Хашимото и там още в първите постове има чудесни отзиви от йога упражнения, които имат същите елементи.
Ето, който се интересува да си прочете сам, за да не спамим повече.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151850.0

# 158
Аз също нямам спомен да съм срещала някъде в книгата ,че Тибетците са противопоказни за Хашимото. Мисля ,че е точно обратното ! Имаше тема прди време , в която се дискутираха проблемите на жените с Хашимото. Не съм се включвала , защото аз нямам този проблем и не мога да преценя реално какво е въздействието. Моето мнение /  , а аз и в старата тема съм го изказвала / е ,че жените с този проблем се повлияват чудесно от практикуването на Тибетците. Това беше и причината да помоля още тогава asuper да споделя как се чувства , защото това е от полза за всички.
tansu , нормално е майка ти да се е чувствала зле първия път. Това ми напомня моя ентусиазъм от първото изпълнение ритуалите / 21 пъти , разбира се , нали съм супержена  Twisted Evil / , което завърши с половиндневно лежане със световъртеж , главоболие и гадене.
Отново казвам ВНИМАТЕЛНО и БАВНИЧКО напредвайте с 3 до 5 повторения  началото докато организмът ви не привикне . Ядем боклуци , дишаме боза , нервим се ,жлезите ни боледуват и ни атакуват , а ние искаме веднага да стане чудотото и да литнем. Не става ! Казах вече в една друга тема ,че имаме остър недостиг на магически пръчици.
В книгата пише още ,че някои от монасите в началото едва са можели да изпълнят и веднъж някои от ритуалите. Били са им необходими месеци  докато успеят да вдигнат двата си крака заедно на втория ритуал. Търпение и постоянство - това е   bouquet

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 16:49 от LADY_13

# 159
  • в резерват
.... Докато се ровех в Гугъл,  срещнах коментар на едно интервю с  певицата Йорданка Христова. Оказва се,  че тя  също е почитателка на тибетците, а аз се чудех как след определена възраст тази жена разцъфна. ...
Наистина ми се иска да остарявам като нея..... Crazy

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 22:41 от Дани_

# 160
Здравейте! Ще ме приемете ли при вас?
Аз попаднах на тази тема преди седмица и започнах да правя тези ритуали всяка сутрин. Стигнала съм до 11 повторения. Затруднява ме само първото - въртенето, вие ми се свят. Останалите ми се струват лесни, но ефектът, за който споделяте, е налице. Продължавам с ентусиазъм! Simple Smile

# 161
здравейте, не исках да всявам смут.  Embarassed
имам книжка, която обаче е при майка ми. утре заминавам при нея, ще я копирам и ще я сканирам, за да ви я покажа. не зная колко е меродавна, щом никъде на друго място не го пише, но съм сигурна, че пишеше, че хората с тези заболявания трябва да се консултират с лекар. всеки да прецени за себе си как се чувства - това е най-важното.
хубав ден
  bouquet

# 162
  • ул. "Мечтание"
Принципно, от каквото и (хронично) заболяване се страда е добре да се направи консултация с лекар или инструктор по-йога (второто е по-добрия вариант според мен) какви упражнения трябва или не трябва да се правят.  Peace  Wink

# 163
Струва ми се, че самонаблюдението ще е най-добрия съветник. Ако наистина влияят зле = не се мъчат и толкова.
Да се похваля, че адаптацията мина. Влязох във форма. Докарах ги до 11 повторения и 12 въртенета. Добре ми е вече. Главата не боли вече или, ако го стори, това е явно по други причини (боли по - различно). От 11 ще вдигам вече съвсем постепенно. 6-тия не го правя често, не е всеки ден и от 1 до 3 пъти - по усещане се водя, не от друго. Ставите си пукат.

# 164
Аз шестия не го правя въобще.....Имам обаче книжката на Калан Пинкни Каланетика сутрин и вечер. Тук едно от момичетата беше писало за нея. Смятам да ги подновя, защото ми действаха добре. Само дето сутрин трудничко си намирам време....Излизам от нас в 8 часа, преди това трябва да свърша куп работи...

Общи условия

Активация на акаунт