Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 344
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • морето, сините вълни...
LADY_13 Hug  bouquet прекрасен пост

# 256
LADY_13 Hug  bouquet прекрасен пост

Благодаря ти ,Крен, но бях много искренна ! Между другото ме накара отново да се усмихна !   bouquet
Мислех да напиша още нещо за депресиите и антидепресантите ,но се отказах ,защото няма смисъл от излишно драматизиране на темата  Grinning

# 257
Привет "тибетки"
Мисля че стана вече месец откакто съм ежедневно с тибетците. Засега съм на 7 бр, но не ми се вие свят, на първия, сборих китките на 4-тия. Втория нещо не го усещам, а с петия сме малко на Вие.
От седмица обаче започнах да сънувам. Не че преди не съм го правила.... Но сега сънищата са ми  страшни, напрегнати, тревожи, ужасни. Няколко пъти виках за помощ, говорейки на сън. Изключително трудно ми е да си спомня какво точно сънувам, но сутрин ме събуждат и аз не мога да си отваря очите - чувствам се смазана и подтисната.

Знам че доста от вас се интерисуват и от други неща свързани с подсъзнанието, енергиите и т.н. Мислите ли че има нещо общо с тибетците и че изхвърлям нещо. Дали трябва да правя още нещо за да си помогна?

# 258
Продължавам с тибетите.
Стигнах до 21, но в отделни дни, когато чувствам, че не ми е подходящо, правя и значително по-малко - 7, 9, 11.
Определено сутрин се правят по-трудно заради вдървените сухожилия. Вечер е значително по-леко и приятно. Добре ми се получават сутрешните, ако ги правя след фитнес - той загрява сухожилията.
Крен, аз не съм навътре с тия неща. От това, което съм чела - вероятно имаш право да свързваш нещата с тибетите. Доколкото знам в такива случаи се препоръчва, ако не намаляване на повторенията, то поне не увеличаване.

# 259
Крен , и аз много сънувах в началото .За щастие моите сънища не бяха кшмарни ,  а напротив -разтоварващи и ободряващи. При мен този период беше след дъъъълго време без сънища. По принцип ,когато човек сънува , той разтоварва подсъзнанието си. Сънищата нерядко са свързани с действителността и ако имаш напрегнати моменти в ежедневието ,то е нормално да бъдат подсъзнателно пренесени  в съня.
Сега сънувам по-малко ,но последния ярък спомен за сън беше за едно бяло тигърче със счупена лапа ,което излекувах гушакайки го Grinning
Между другото се радвам ,че си "сборила " четвъртия , но не разбирам защо не успяваш да почувстваш втория ? Той е много лек за изпълнение и на мен ми доставя огромно удоволствие  Grinning С първия и аз  нямам проблем ,защото съм танцьорка и въртенето никога не ме е притеснявало .Въртя си се като изоглавена  Grinning Но петия си е специален ! Проумееш ли веднъж блготворното му въздействие гаранция ,че ще ти бъде най-любим / както е на мен/
Той ,както съм казвала, е специална динамична комбинация от две асани ,които не могат една без друга   Laughing  Както казах - слабост ми е  Blush
Да кажа ,че и аз като Асса , започнах леко да загрявам сухожилията , за да няма разтегнати такива, а и  други тъпи травми

# 260
Сега като се прочетох виждам че малко съм се объркала.  Embarassed Не е втория, а третия. Там нещо не ме е ясно. Значи заставам си на колене, главата максимално прибрана към гърдите, издишвам. После се навеждам назад и вдишвам. И ето тук губя нишката. Това навеждане е само от главата, т.е изпъвам я силно назад или трябва да се опитам да направя нещо като мост без да изтеглям назат тялото от коленете или максимално трябва да се опитам да си изтегля назад включително и дърпайки дупето.... Уф ама така го обясних, че дори и аз не се разбирам, но поне онагледих колко объркана се чувствам с тоз тибетец.
Иначе петия - да. Усещам каква красота носи във себе си. Дори представяки си го се усещам някак по лека. Уви засега на живо съм "грозна картинка"  Confused но и там имам прогрес.

Та така - ще помоля за третия малко разяснения....  bouquet

И да и за ги правя сутрин след ставане, но и след загряване със някаква спортна програма. Те са ми нещо като черешката на тортата.

# 261
Здравейте тибетки  Hug!

Правя "Петимата тибетци" от 14 март  Grinning всяка сутрин.  Рядко пропускам.  Само тези дни имам малко пропуски , но има причини , не е мързел.  Изпълнявам ги по 21 пъти. Искам да кажа за тези които сега започват и търсят резултат:
В началото като ги почнах имах страшни главоболия около 1 седмица.  За 20тина дена стигнах 21 повторения.  Имах дни в които ми беше много безенергично и обратно.  Беше ми " лакатушесто", ту се чувствах  супер ,ту -не.  Не разбрах кога премина всичко това.  Но разбрах ,че е било така ,защото настъпват корекции в енергийния поток на човека.
Мога да кажа ,че ритуалите вече ми дават само енергия и хармония. Нямам умърлушени дни .  Имах много сериозни болки в кръста (дископатит).  Бих казала ,че почти са изчезнали. Спокойно издържам да стоя дълго време права , а преди неможех  Grinning
Чувствам се отлично и физически и психически . Още да кажа ,че не съм усвоила дишането все още и ги правя по-динамично, за около 12 минути съм готова с "ПЕтте тибетеца". Други за сега не правя.

Не се отказвайте ! Правете "Петимата Тибетци" и бъдете здрави и щастливи   bouquet!

# 262
  • България
Здравейте  Hug
С  вас съм  вече седем месеца  Wink Не съм чувствала неразположения. И аз като Елена ги правя доста динамично, но мисля че това ми е от темперамента  , по принцип съм бърза и припряна ,  не мога да действам бавно  Laughing А за дишането не знам дали го правя както трябва , не се замислям много   Embarassed
  Искам да кажа на Крен, че с третия Тибетец и аз малко по-трудно се сприятелих  Simple Smile, може би ми трябваха 2 месеца за да го усетя, точно както казваш в началото някак си не можех , дори съм писала за това в темата. С времето ще го усетиш  Peace При навеждането назад е не само главата , а и тялото, точно като за мост назад.  Има много хубави клипчета в началото на първа тема, от които  можеш да добиеш представа  Peace

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 23:32 от Reny27

# 263
И аз продължвам да ги правя по 2 пъти на ден по 7 повторения,а 2-рия и по повечко(незнам дали е редно).Много добре се чувствам и мисля че само 4-тия не го изпълнявам много правилно Thinking

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 22:36 от Дес

# 264
LADY_13 ,

Много ти благодаря.
В точния момент попаднах случайно на твои постове и те ме провокираха да осмисля някои неща и ми дадоха сила.
  bouquet

# 265
Здравейте!
Хубавата темичка нещо поизпаднала от челните места.
Аз искам да попитам нещо:
Може ли да се правят някои от упражненията с повече повторения в сравнение с други?Примерно за 2ри и 3ти ритуал мога да ги повторя доста пъти,а 4ти и 5ти са ми малко по труднички,особено 4ти Rolling Eyes Тях ги повтарям по 7 пъти вече.
И другото което искам да питам е дали е фатално да ги правя не точно сутрин,ами на обяд да речем,вечерните винаги сколасвам да си ги направя,но сутрешните понякога ги пропускам защото като ме завърти ежедневието и....

Иначе се чувствам перфектно и препоръчвам на всеки да ги прави,незнам дали си въобразявам но май има ефект върху стягането на някои части от тялото ми.За нищо на света не бих спряла да ги правя Peace

# 266
Само за информация:

Току-що излязла.

# 267
Здравейте , Тибетци,
troya , благодаря за инфото за книгата , много ще бъде от полза, особено на току-що започващите   bouquet
Крен , третият е изключително лек и елементарен за изпълнение. Движението назад е с цялото тяло,като аз слагам ръцете малко по-нагоре ,за да мога да избътам дупето по-добре напред.Получава се нещо като дъга ,започваща от коленете /трябва д аусещате напрежение в бедрата /, дупето се избутва напред и за това помагат ръцете, а горната част на тялото е извита максимално назад,като е добре гръбначният стълб да пука.Надявам се добре обясних  Thinking.
Дес , не  е необходимо да се правят еднакъв брой повторения. Ако един от тибетците ти е по-лек от друг - прави го повече пъти  Grinning И изобщо не е фатално кога ще ги правиш !
Аз съм приела за себе си еднаквия брой повторения,защото така преценявам ,че е най-правилно за мен самата, това,обаче не е задължително !!! Важно е ти да се чувстваш добре.
В тази връзка искам да споделя нещо интересно. Вече 15-тина дена изпълнявам Суриа Намаскар преди тибетците и сякаш това елиминра дискомфорът ,който изпитвах при по-големия брой поторения . Няма ги вече резките спадове на кръвното ми налягане и липсата на енергия Grinning
да не говоря ,че главоболие не съм имала поне от две седмици.  Grinning
Да кажа ,че и аз ги правя доста динамично и по 21 бройки правех за ок 13  мин.
Miraetta , радвам се ,че съм помогнала ,но за мен случайни неща няма. Всичко се случва / с малки изключения  Close / в точното време !!!
Причината да пиша ,соделяйки толкова лични неща е ,че така наистина мога да съм полезна с нещо реално.Щом като аз мога да се справя с нещо ,което е проблем за много жени ,значи и те са в състояние съвсем сами да си помогнат .Силата е в самите нас и никой друг не е в състояние да я събуди ,за да заработи тя в правилната посока,творейки добро!
Ние съвсем сами се самоунищожаваме и пак съвсем сами сме в състояние да се върнем към живот.
Искрено вярвам в това   bouquet

# 268
Здравейте момичета, и аз от около месец започнах да правя тибетците. Преди това пак имах период на правене, но бях спряла. Сега вече ги чувствам по-добре, денят ми някак не е пълен ако ги пропусна. Сега се опитвам да разуча поздрава към слънцето (ако не се бъркам) и след самите тибетци правя едно разтягане- торса плътно до тялото, което много ми харесва. За сега се чувствам добре :о)

# 269
  • У дома
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт