Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма - 2част

• 92 267
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Нощни очи упражненията за сега ми действат много добре, не мисля да ги спирам. Flutter

# 631
Аз не мога да направя повече от 9 повторения. Бях в един момент на 11, но отново ги намалих.

# 632
  • РазГрад
Felicia, а защо ги правиш вечер?   bouquet

Сутрин пия кафе и гоня автобус  #Crazy.. Това са упражненията сутриннн..

# 633
  • РазГрад
Тези упражнения са за събуждане на кундалини енергията (змиевидната енергия нагоре по гръбнака). Като православна предпочитам да ги избягвам.

а, аз като мюслюманка също  newsm78...
То змии има в главите на някои хора, независимо от религията..

# 634
Никак, ама никак не споделям причисляването на упражненията към каквито и да е религии. Някои от петте тибетски, а и много други сме ги правили в основното училище в часовете по физическо възпитание. Сещам се и за друго, имаше един филм "Чия е тази песен" на Адела Пеева:) .....цитат от коментарите "Това е едновременно смешен, драматичен и трагичен разказ за търсенето на истината за една песен. Режисьорката обикаля с камера Турция, Гърция, Македония, Албания, Босна, Сърбия и България - навсякъде я пеят. Веднъж е любовна, друг път - религиозна, на трето място подклажда военния дух."......та сега същото и за упражненията чии са? Simple Smile

# 635
Felicia, а защо ги правиш вечер?   bouquet

Сутрин пия кафе и гоня автобус  #Crazy.. Това са упражненията сутриннн..

Те ободряват. Затова повечето ги правим сутрин, но все пак е индивидуално.  Peace

# 636
http://zashto-kak.hit.bg/tibet.htm

Смятам да ги почвам наново Simple Smile))
Дано тоя път съм по-сериозна Simple Smile

# 637
Момичета,има някой важни подробности,който е хубаво да знаете и ползвате.Едно от нещата е че посоката на въртене е обратна на часовниковата стрелка ,а не както е описано в книгата .За подробности прегледайте  http://upload.bg/?get_file=89339c25032d74fb183ae5654c551b56               Изтегляне на файл
5-tibetski-RITUALA-PODBRANO_03-2012.zip
[127.202MB] Надявам се да съм ви била полезна Simple Smile

# 638
Момичета,има някой важни подробности,който е хубаво да знаете и ползвате.Едно от нещата е че посоката на въртене е обратна на часовниковата стрелка ,а не както е описано в книгата .За подробности прегледайте  http://upload.bg/?get_file=89339c25032d74fb183ae5654c551b56               Изтегляне на файл
5-tibetski-RITUALA-PODBRANO_03-2012.zip
[127.202MB] Надявам се да съм ви била полезна Simple Smile

Е, защо да не вярваме на книгата ? Не е ли тя първоизточника  newsm78

# 639
И така, прегледайте файловете от линка, после нека коментираме. Ще добавя , че в днешния свят истинската литература е добре скрита, унищожена или променена така , че да заблуждава добре. Специално по темата , прегледах много издания на Питър Келдър / има и такива с друг автор т.е. плагиати на неговата книга/ и се убедих , възможно най-добрия текст е на руски-но с малката подробност за посоката  на 1-во у-е. Видео материалите в нета са с доста грешки, не ви ги препоръчвам, освен просто за да ги погледнете на практика горе-долу какво представляват. Ще спомена само, че краката в 3-то у-е трябва да са успоредни и вертикални по време на изпълнението. Не е нужно повече да описвам неща дадени към линка.Прочетете ги . Дайте мнение. Надявам се да е положително. Свършена е доста полезна работа. Wink Wink Wink Пиша този текст за да ви предпазя от съществени грешки, упражненията са добри, но могат и да навредят - примерно, ако пиете студена вода или вземете студен душ веднага след като ги направите. Всичко е написано има и аудио файл. Прочетете и постъпвайте разумно... (sun)  (sun) (sun)

# 640
Аз честно казано ще се въздържа да тегля този файл, просто заради сигурността на компа. Потребителката, която го е пуснала се е регистрирала днес  Stop

# 641
svetlina7 , а можеш ли да копираш в темата информацията? Така ще е по-удобно.

# 642
Аз опитах да го изтегля на два пъти, но стига до 37% и прекратява достъпа.

# 643
 Simple Smile Пробно изтеглих  "  5-tibetski-RITUALA-PODBRANO_03-2012   за сваляне от адрес:
http://upload.bg/?get_file=89339c25032d74fb183ae5654c551b56 " всичко е OK ! Това е zip файл т.е. архивирани са група файлове за лесно изтегляне. Който се притеснява за сигурността, нека след изтеглянето да сканира с антивирусен софтуер. Всичко е чисто и се отваря. Ето имената на файловете и размера на 1-вите два. Не ги качвам тук защото са по няколко страници... и такааа...

TOZI__RUkyelder_piter_oko_vozrozhdeniya_drevnii_sekret_tibetskih_lam__ru.rtf         11.6 MB
MMS PK Oko Vozrogdeniya.mp3    108 MB
Dobavki /папка/
-5_TibetskiRituala_PitarKeldar_BG .pdf
-5_tibetski-uprajnwnia_Pitar-Keldar_kratki-nastawlenia_BG.doc
-5tibetski-grafika--IZVADKA.doc
-5-tibetski-rituala_5glava.doc
-5tibetski-rituala_bg__Prevod-v-internet-sayt.doc
-RuskotoAudio-i-podlojka-za-uprajneniata.doc
-Vazna_Zabelezka.txt

Lechenie-babreci-krast_korem /папка/
- от    Cialostna-sistema-za-samole4enieTomasChan.JPG
до      Cialostna-sistema-za-samole4enieTomasChan13.JPG

# 644
 Simple Smile Ето съдържанието на :  5_tibetski-uprajnwnia_Pitar-Keldar_kratki-nastawlenia_BG.doc
но картинките не се копираха... Sad

Общо  19  - 7  основни  и 12  второстепенни вихри / енергиини центрове /

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...
5 тибетски упражнения
1.  2.   3.       4.      5.     
...
5 тибетски ритуала
Накратко за 5-те тибетски упражнения /ритуала/ от Питър Келдър.
/ритуали защото е важно да се изпълняват точно/
Нека напомня, че тези упражнения са преди всичко - по мое мнение - дишане / 70% / и подпомагащи, но изключитено важни физически упражнения /  30% /.Помнете всичко написано по-долу е важно!
/Моето мнение е, че трябва първо добре да прочетете текста на Келдър/
1. Първото упражнение го изпълнявам като след въртенето в момента на спирането си затварям очите и дишам дълбоко / с пълно издишване / 2 – 4 пъти . След отваряне на очите не ни се вие свят !

2. Упражненията от 2 до 5 започват с напълно издишал, в крайното противоположно положение си напълно вдишал, при връщане в изходно положение – пак пълно издишване…… Като първо се тръгва с главата, а после с тялото /проследете внимателно катринките /.

3. Между всяко упражнение направете няколко дълбоки вдишвания – издишвания , важно е пълното издишване.

4. Започвате с по 3-и  повторения за всяко упражнение / независимо дали можете повече/ .Всяка седмица увеличавате с по 2 –е повторения / т.е. 3,   5,   7,   …… до 21/ повече от 21 повторения за всяко упражнение не се правят. Правят се сутрин или привечер. /след 7-мия месец ако решите може да започнете втора серия /привечер, ако предишната е била сутрешна/, но пак се почва от 3 после 5,….7…..9….докато стигнете 21 повторения.

5. Не се напъвайте / особено в началото/ , правете ги доколкото можете без напрежение. Все пак в крайните положения леко напънете мускулите / така се стимулират и сухожилията/. Постепенно ще получите резултати. Ако е нужно почивайте си,  но запазете ритъма на дишане.

6. Последоватеността е задължителна! Упражненията се правят всеки ден,/цял живот от тук нататък/ в редки случаи може да се прескочи ден , но два- вече в много краен случай, ако това не можете да го изпълните по-добре не ги почвайте !

7. След упражненията тялото задължително трябва да остане  затоплено ! т.е. топъл душ, топла храна , топли дрехи – поне до 1 час след упражненията - /докато тялото се поохлади/ !!!

*) На местата където имате проблем /травма и др./ е възможно да имате усещания за дискомфорт, болка и т.н. – продължете упражненията , полека лека , всичко отминава.  Упражненията действително имат ефект, при някои е по-бърз при други по-бавен.  ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ !      иска се съвсем малко воля…………

8. ВАЖНО ! Посоката на въртене е ОБРАТНО на часовниковата страна /т.е. обратно на описаната в книгата/.
В подкрепа на думите ми ще добавя, че дервишите се въртят Обратно на часовниковата стрелка /пишете в интернет „Танцуващи Дервиши” от Коня Турция и гледайте видеото - http://vbox7.com/play:3120ebe6 /. Българските хора също се завъртат Обратно на часовниковата стрелка. Паневритмията на Бялото Братство също е в посока Обратна на ч. с.! Практика: когато го правите Обратно на ч.с. се чувствате „по-леки”.  Знаем, че когато на някого не му е добре - му е тежко . А когато някой се чувства добре на него му е леко на тялото и на душата…                                 
Тези примери са ви предостатъчни…

Общи условия

Активация на акаунт