Септември '09 - 23

• 10 570
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
  • София; Дружбето
ТО и аз затова ходих в Шейнов, да видя дали няма промени в отрицателна насока, но всичко си е същото. Бебетата бяха много сладки Grinning
Като се прибрах обаче се трупясах и не можах да мръдна до преди малко. Кръвното ли ми падна, но нямах сили да мръдна ooooh!

# 106
  • Варненско мишле
Приятно би ми било да ме приемете сред вас smile3503 Моят термин е за 29.09, първа бременност,съмнения за женски пол.Моля някой да ме впише, че не съм много наясно по техническата част.Бихте ли споделили кой какви витамини и минерали приема.Аз засега пия само желязо,калций и магнезий.Иска ми се обаче да са под формата на хранителни добавки,но е наводнено от подобни фирми и е трудно да се ориентира човек.А и цените никак не са за подценяване.Какви са вашите впечатления и опит ?

# 107
Galatea,добре дошла! Hug
Желязото,калцият и магнезият лекар ли ти ги изписа?По принцип ако нямаш показания не е нужно да пиеш такива добавки.Колкото до витамините,аз лично не съм приемала нито през първата ми бременност нито сега.Само се качват излишни килограми.Все пак попитай лекаря си за това. newsm78

# 108
  • Варненско мишле
Магнезият и желязото ми ги изписа наблюдаващия ме гинеколог, а калция- бях на зъболекар, откриха ми 5-6 нови кариеса и ми препоръча да го пия.Но тук се взема предвид и възрастта- все пак съм на 37, така че  пак опираме до ЕГН-то  smile3503

# 109
E,и аз съм на 32....,не сме чак толкова възрастни де!
Това в кръга на майтапа!
Наистина след 35г се води рискова бременност,но това не значи,че трябва да имаш проблеми!Но сега има толкова плодове на пазара,че си хапвай натурално за витамини.

# 110
леле, най- накрая да успея да ви пиша...

добре дошли на новите майчета  Hug

До преди малко нямахме нет вкъщи и бях направо бясна  Close Някаква заблудена женска ми обясняваше да съм била изключила рутера за поне 5 мин, че можело да има статично електричество  ooooh! Най- накрая изпратиха човек при нас и се оказа, че нещо кабела до нашата кооперация се бил прецакал и така 2 часа си играха момчетата... Абе мани мани.. важното е, че вече имаме интернет...

По отношение на болничните- това е наистина ужасно. И аз доста се притеснявам за този момент с болничните и затова гледам да кътам по някой лев доколкото мога, че не ми се мисли после...
Това е зверски стрес- да се чудим ще ни преведат ли парите от болнични, кога и тн???
Покахонтас, киара, защо не проверите дали вашето ТРЗ е подало навреме болничните и дали всичко с болничния лист е наред? Аз имам колежка, която е в майчинство от март месец и редовно си получава паричките...  newsm78

Киара, много хубава прическа  Hug

# 111
  • София
Горска Китка, аз бих проверила, но онлайн ми иска някакъв ПИК, което го нямам. Има ли и друг начин да проверявам? Защото наистина и нямам доверие на счетоводителката, много и пука на нея за нас...въпреки, че и тя е млада майка с две деца и се изживява като човек с голям опит. Както и да е, няма да я мисля и нея, ще си оставим пари настрани за няколко месеца и това е...

# 112
Да се разпиша набързо,че ви изтървах края вече.Аз съм болна,хич не съм добре.Текат реки сополи,кашлица,болки в гърлото и вече в дробовете.Обадих се на личния и утре ще отида да ме види,че ме хвана страх да не слезе надолу.Говоря като Дарт Вейдър.Ходихме до София на концерт и май е от климатроника в колата.Как можах така да се подредя се чудя. doh Не че това ми попречи преди малко със сестрата на мъжа ми да се опнем пред къщи и да сеем райграс WhistlingАма така се изморих и ме заболя кръста.Не успяхме всичко да свършим,остана и за утре.А детето така се отъркаля в пръстта и поля и окаля цялото ooooh!Помага,какво да го правиш,полива с малката си лейка Mr. Green
Киара:готина прическа Wink
На мен съшо ми се схавщат прасците по време на сън.Дори днес като гледах филмче следобяд съм задрямала и след 15 мин се схванах,та скочих да тичам из стаята.Аз така се оправям,скачам със сханатия крак.Минава ми бързо.
Добре дошли на новите мами HugРадвам се че отбора на варненките се увеличава. Wink
Изчезвам и ще гледам да съм по-редовна.Лека...

# 113
Здравейте,мами!
Няколко дена не съм влизала и вие сте изписали толкова много,че даже и нова темичка си имаме!Затова само ще кажа,че с бебка сме добре! Heart Eyes
Малиби, страхотно оформление на темата!!!  bouquet ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

ХАЙДЕ ОТИВАМ ДА ВИ ЧЕТААААААААААААААААА Peace
Хубава вечер на всички!

# 114
Горска Китка, аз бих проверила, но онлайн ми иска някакъв ПИК, което го нямам. Има ли и друг начин да проверявам? Защото наистина и нямам доверие на счетоводителката, много и пука на нея за нас...въпреки, че и тя е млада майка с две деца и се изживява като човек с голям опит. Както и да е, няма да я мисля и нея, ще си оставим пари настрани за няколко месеца и това е...

Pocahontas, този ПИК се взема на място от НОИ. Отиваш в НОИ на Стамболийски и оттам си вземаш този персонален код. Чрез него ще можеш да си проверяваш дали са ти превели обезщетения и болнични.
Можеш там на място да провериш дали изобщо болничния ти е внесен в НОИ и дали е имало някакъв проблем с него, дали е върнат и тн... Не чакай повече, а просто се разрови- попитай в НОИ, разпитай и вашата ТРЗ поне да знаеш каква е причината за забавянето.
Ето какво пише в страницата на НОИ:

" ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРАВНА”

ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ “ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ”

София 1303
бул. “Ал. Стамболийски” № 62-64
тел. 926-10-10, факс 926-14-40
Изх. № 91-01-293/21.11.2005 г.    

ОТНОСНО: Получаване на персонален идентификационен код (ПИК) от осигурените лица.

Със сведенията за осигурителен стаж и доход през 2004 г. осигурените лица получават издадения от НОИ персонален идентификационен код (ПИК), с който могат да проверят по всяко време осигурителния си статус чрез ИНТЕРНЕТ-страницата на НОИ – www.noi.bg или чрез информационните терминали в ТП на НОИ. Справка за актуалното състояние на осигурителния статус се генерира чрез въвеждане на ЕГН и ПИК.

В случаите, когато лицата не са получили своя ПИК на адреса, на който е било изпратено сведението по чл. 9 от Инструкция № 1/2000 г. на Управителя на НОИ за 2004 г., не са имали сведение или са го изгубили, се процедира по следния начин:

Лицето подава молба в териториално поделение на НОИ. За защита на данните, представляващи информация за икономическата му идентичност по смисъла на Закона за защита на личните данни, молбата се подава лично или чрез изрично упълномощено с нотариално заверено пълномощно лице. Молби, подадени по пощата, не се разглеждат.

При подаване лично на молбата за предоставяне на ПИК, лицата трябва да се идентифицират чрез документ за самоличност. Когато молбата се подава от упълномощено лице, към нея се прилага пълномощното.

С оглед предотвратяване злоупотреба с лични данни се генерира нов ПИК.

В тридневен срок от завеждането на молбата в ТП на НОИ, длъжностното лице издава удостоверение с ПИК, което следва да се получи лично или от нотариално упълномощен представител срещу подпис.

Удостоверенията не се изпращат по пощата.

# 115
  • Испания и Стара Загора
fyrty за твое успокоение можеш да отидеш на лекар.И аз така се успокоявах,че кървенето от носа е нормално за бременността,а се оказа че съм с високо кръвно.От както спрях кафето и започнах да спазвам диета(ям без сол,никакъв шоколад,кола) не ми е текла кръв.Не казавам,че и при теб това е причината,но можеш да отидеш на лекар за да разбереш със сигурност. Peace
galatea72 добре дошла при нас.Лека и безпроблемна бременност Hug

# 116
  • Варненско мишле
Благодаря, момичета за "посрещането"и пожеланията!Дано при всички ни леко и безпроблемно вървим към майчинството ! newsm10     Между другото ,някой ползвал ли е от хранителните добавки на фирма RSI ? Аз си поръчах калций с магнезий,ще пробвам.

# 117
Здравейте и от мен.Цял ден обикалям като кон и сега намерих време да ви изчета.
galatea 72 добре дошла!!!
kiarra страхотна прическа Wink.Много ти отива.
Момичета,така като ви чета май само аз не пия нищо.Дали да не питам в петък на ЖК-то newsm78.И с първата бременност пак нищо не са ми давали,само фолиевата киселина до 3-тия месец и това е.

# 118
Lipstick, и аз почти не пия нищо друго освен фолиева киселина. От време на време вземам Зимафлуор и едни витаминки Неоксид.
По принцип не съм привърженик на хаповете, освен ако наистина не се налага да се пият.

Оф, чакам да свърши мача и да привиквам мъжо да си лягаме.  Simple Smile

# 119
здрасти и от мен Simple Smile
аз само да се разпиша, че сме добре.. всеки ден сме по балове, в събота отиваме до дисниленд Simple Smile та после вечеще пиша и ще показвам снимки!
да се пазите от боледуване.. мн болни има покрай мене Sad(

Общи условия

Активация на акаунт