И измина си година, откакто февруарчета засмени бяха сътворени!

• 11 515
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Толо Гергана е братовчедка ми (беше абитуриентка ух че замотана дума кой ли я е измислил)

На мен все ми се вижда слаб, а той е над нормите за 3 месеца.
Колко килограма сте? Само на кърма ли е "системно прехранван"? Чак пък строг режим  newsm78
Мартеничка честито на отличничката и с тоя сладолед... направо се разтапям

# 256
Мартеничке,заслужена почивка!Наслаждавай й се с всички сили! Laughing

Хайде,до после,че аз отивам на тържество."Завършваме" първа група... Wink

# 257
Пенкова, на два месеца и половина беше 6.200 кг при положение че е роден 3.150. Това е удвоено тегло.
Само на кърма е. Когато той посуче и ревне аз си мисля, че нещо го боли и е още гладен и постоянно му додавам. Може би там е грешката. Още се храни и нощем. От тази нощ не му давам де и добре го понесе.

# 258
Иглика, доц. Маринова не е много наясно с кърменето, бих те посъветвала да потърсиш още едно мнение. Аз загубих вяра в доц. Маринова, откакто в статия за едно списание беше казала че СЗО препоръчва захранване не по-късно от 4-ти месец. което е откровена лъжа, всеки може лично да си влезе в сайта на сзо и да провери... А като послушаш съвета и рискуваш детето ти да гладува, да си объркаш кърмменето, да потрошиш излишни нерви...

# 259
  • Стара Загора
Леле,кога бяхме бременни,кога родихме ,сега и първи зъбчета си имаме и за захранване говорим ,как бързо минава времето  ooooh!

# 260
iglikalika ,ние се родихме 3150гр и на два месеца и половина беше 6400 гр,само на кърма е..ама никой не ми е казвал че е прехранен.На 3 месеца и половина беше 7000гр..доктора каза да си кърмя както до сега,та и аз като теб щом ревне и хайде на черешата Winkна цицата Не бих подложила дете на кърма на диета..мое мнение Peace
Момичета..никой ли няма да ми каже нещо за тази крива глава на бебко Sad Hug
Ние вече се возим с летният вариант на нашата количка....
                                               тя си има почти легнал вариант..и с една възглавничка е ок..дали не бързам много newsm78..ама в онази все се надига.
Момичета,не ви се сърдя за мненията за сестра ми то аз най добре си я познавам и знам че реши ли може и 100 нормални хора луди да направи.Затова споделям тук с вас..знам че като чуеш и друго мненение и малко може да се опомня и да сложа някъде граници..ох дано успея.
Мареничка....Честито сега ти желая много красиви мигове във ваканцията ти Hug

# 261
Яна,виждам че си на линия..Бебко не се храни нощем вече 2 месеца сам се отучи Laughingно моите гърди не го разбират и толкова.Ставам по 3 или 4 пъти да се преобличам..тече кърма като река..дори поне 1 път и изстисквам с помпата по малко инак са пълни и тежки.Дай съвет ако можеш какво да правя...ама то или имаш много или нямаш..май е на този принцип Hug

# 262
Понеже дава много гадни симптоми на рефлукс отидохме при нея.. Като се  стремя да го храня през 3 часа не повръща. Но понякога не захапва а реве изнервено. Аз затова си хранех и нощем че най-добре захапваше. Засега само се стремим към режим. Като ми ревне гладен няма да го оставя. Но ще спра да го насилвам когато не иска и бута цицата. Значи по-късно ще си поиска. А аз по сто пъти му я предлагам от страх да не остане гладен. Често зацоква за 2 минути но после не иска. Как да си обясня това.

# 263
Деси и аз ми се иска да се возим в летния кош ама най-легналото положение е под 45градуса и като заспи много клюмва милото за това все още се въздържам.

# 264
иглика, май сама знаеш най-добре как да постъпиш.
Деси, опитай нощем да слагаш зелев лист в сутиена.
някой питаше за бебе, което не е наддало-ще трябва да прегледам назад, в такива случаи се гледа как е наддавало бебето досега, боледувало ли е, как суче и др. затова щ отговоря по-късно, че нямам време сега. Ако майката има време-нека ми пише подробностите. Общо взето от тук нататък децата няма да наддават все толкова много, но все пак, трябва внимателно да се прецени дали вс. е ок.

# 265
Яна,питам се какво щях да правя без теб HugАз да ти кажа повреме на бременноста много следях какво говориш за кърменето и мога да кажа че благодарение на теб кърмя успешно..Много ти благодаря  bouquet

# 266
Ехооо, здравейте!!!
Днес бяхме на пробно кърмене - резултатът беше 160 мл, като според мен хапна по-малко от обичайното, което е супер, значи проблемът "неакане" не е от това, явно е от мен, че ям по-сухи храни  Sad Днес акахме 2 пъти без да съм давала каквото и да е, абе луда работа  ooooh! Иначе за 17 дни сме наддали 300 гр, явно вече започваме по-малко да наддаваме, но ние си имаме запаси отпреди това  hahaha
Кали, адашката ми е много сладка, братовчедите й също  Heart Eyes
Деси, много неприятно това със сестра ти, а относно количката - ние от 2 седмици сме в летния вариант, нашият е доста полегнал, но днес докторката каза, че мога да мина и на следващото ниво, именно на 45 градуса  Peace
А за нощното хранене - при нас няма май опция да отпадне, все сме гладни  ooooh! От няколко дни и по 2 пъти се будим да ядем  Blush

Ох, и друго щях да пиша ама май забравих  newsm78

# 267
И аз така - кърмя благодарение на Яна.
Завиждам ви за срещата утре - на мен ми е много далече. И понеже не чета редовно, звъннете ми /моля/ по телефона, когато решите да се видите в Борисовата градина, там ще дойда с метрото с удоволствие.
Честито на Мартеничка - хубаво лято с беби!!!
Сега се връщам да чета назад, за да разбера каква е тази работа със сестрата на Деси и с Дидето.
За папането нощем - нашето гиганче си яде, но през повече часове. И при нас няма да отпадне скоро. Колкото до запека - имаше и той вчера, но днес се отчете 4 пъти в пампата, а не съм си променяла режима на хранене.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 18:08 от малката бухтичка

# 268
Ето ме и мен, най-сетне успях да се докопам до клавиатурата и да драсна някой ред.

Диде,  Hug Hug Hug, дано всичко приключи скоро и да си спокойна. Знаеш, че можеш да разчиташ на нас - каква хубава ясла можем да спретнем в някой парк за малката Зарина  Wink А за свекито  ........ #2gunfire

Деси, мила, мога само да предполагам как се чувстваш - на кръстопът. Все пак тя ти е сестра и ти е мъчно за нея, независимо дали сте близки или не. Но от друга страна е много гадно тя така да те използва, защото знае, че няма да имаш сили да й откажеш. Другото, което мисля момичетата са го казали - няма да ги повтарям. Дано вземеш правилното, за теб, решение  Hug

Ох, пак ревтуни ..... до после

# 269
  • София
Веси, ами да се разберем в 9:00 на Фантастико, че докато стигнем до 102, докато се качим, то даже ще мине 10, а 102 има ли врата без парапет, че все си мислех, че няма, не е ли по-добре да се качим на 83 и да се чакаме на средния вход на Южния парк, там където има едни столчета вместо пейки за сядане, ама как го обясних това, но както кажете де, вие вече имате повече опит от мен, аз не съм ходила там с градски транспорт все още Simple Smile Доре, ти ще се включиш ли на спирката на Красно село или да те чакаме направо в парка? Wink

Общи условия

Активация на акаунт