Януарското човече, по коремче се обръща вече.

• 10 423
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Бърборанче, прегръщам те многоо силно  Hug

Аз сега се сетих да ви кажа, ходих на контролен преглед на гърдите и на гинеколог. Излезе, че трябва след като се спре кърменето да се отиде обезателно, да се види всичко ли е наред. Та ....призовавам ви... А за гинеколога..понеже моя мъж леко се обрина "там", та ходи на док и му каза, че мн често срещано било след раждане, та сега той се маже, а аз съм на свещички. Много яко:) Рядко се проявява при мъжете, та, ако вие имате някакво течение трябва да се лекува....

# 91
Прочетох непрочетеното и видях, че пак е имало спор. Наистина тук сме да си споделяме и да се насърчаваме, а не да се караме. И за да не се случва последното, трябва да са уважаваме.
  Четох за аватара на Ягодка и най- накрая го видях. Е, наистина е страхотен.
 Елена , не се обвинявай, всички деца рано или късно боледуват, това не прави майките им лоши. Дано по- бързо се оправи твоето човече!
Бърборанче, възхищавам ти се на упоритостта! Дерзай с млеката и пюретата! Hug
И наистина много ти отива с кърпа!
Сладурчеста, и аз бих била много  #Cussing out на такова захранване. Изобщо не го намирам смешно.
На Анастасия вчера й поставиха последната имунизация ( нашите са по ЗК). Добре , че и трите минаха без темепература, без болка ( рев имаше) и само при първото поставяне се беше образувало едно топче , което се разтика.
Зозима, радвам се, че пишеш, а Борис е наистина едно ангелче, не бъдете толкова скромни.
 Нашият език ( на Анастасия, де) нали беше доста време бял, но лекарката каза, че не е млечница, а просто й е по- лепкав  newsm78 ( имало такива езици, върху които остава част от храната) и след време ще се изчисти. Наистина вече си е нормално розов.  Party
А за повръщане, вече много рядко се случва.
Смайлинг, мина ли херпесът? На мен много често ми излизат и страшно ги мразя  #2gunfire

# 92
  • София
Стеле, не каза мейла свърши ли работа?Там са и надписани да не ги бъркаш.
Бубчееее, уреди се Делян - тук си има и гадже, и братовчед, и комшия...егати и връзкаря излезе.
За срещата да - 02.06 устройва ли ви в Борисовата - да почетем Ботев hahaha Мисля да взема едно одеало за пикник пък и да се повъргалят по него...че и ние
Айде отивам да запиша Бате "а гадинката пи чицата" Joy

# 93
Лелее Копривке, наистина днес имаме месечинки (аз много рядко се сещам  Embarassed)
Хайде да ви почерпя с домашно приготвени сладки (че не ми се търси друга картинка  Embarassed):

Мим, Пепи Слънчогледче благодаря ви  Hug
Сега като разредя толкова кърменията, дано не получа някое запушване...Ще се цедя, когато почувствам напрежение  newsm78
Сиска, вярно, какво стана  с херпеса?

# 94
Здравейте!
Честити месечинки на Петя и Анна  bouquet
Барборанче,много вкусни изглеждат кукисите Simple SmileТака ми се приядоха EmbarassedЛесно ли ги приготвяш?

# 95
barboran4e,a какви са размерите на Петя, че нещо не ми се "решават задачи с думи" ,  въпреки моето МГ образование  newsm78  Hug

ох,какви искри хвърчат във форума ни, изтървала съм май...

Относно прегледите, и аз тези дни правих такива-доки каза здрава си и дори пожелах да ми постави "Implanon"(contraception), че както лесно забебвам  Naughty
Благодарим за поздравите и милите пожелания - да ви се връщат! И на всички празнуващи - само доброта и щастие,щастие,щастие...

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 16:17 от Patilina

# 96
Барборанче,много вкусни изглеждат кукисите Simple SmileТака ми се приядоха EmbarassedЛесно ли ги приготвяш?

Да, елементарни са и са един вид здравословни (защото са с овесени ядки).
Ето рецепта http://nojivilichka.wordpress.com/2007/11/04/biskviti-s-oveseni-yadki/ (можеш да експериментираш с продуктите, напоследък вместо шоколад слагам моркови или кокосово брашно)
Патилина, точно сега ги пиша в табличката размерите на Петя, ето:

дата                  ръст     кг.        глава

27.12.2008     48     2900       32
27.1.2009     50.5     3170       34
27.2.2009     53     3750       36
27.3.2009     53     4200       36.8
23.4.2009     55     4570       няма данни
27.5.2009     59     4920       39

# 97
бърборанче, а колко е изписана
не гледай рожденното тегло

# 98
Здравейте Hug!

Наваксах с четенето и тъкмо си мислех, че явно не 4, ами доста повече са процентите...щот не виждах никакви снимки и колажи и се оказа, че явно те вече са изтрити...  Sad Е, сега и не знам дали Рая я има на колажа, но, Стеле, ще ти изпратя за всек ислучай нова снимка. И много мерси за труда  Hug

Специални   bouquet и за усилията на Доника както за темите, така и за организирането на срещички  Grinning В тази връзка аз съм "ЗА" срещичка в Борисовата градина. 2 юни ми е ок и много благодаря за идеята   bouquet

Усмихнатата Сиси, и аз тъкмо днес си мислех за вашето повръщата, понеже досега (докато не почнах да давам пюрета) се чудех за кво служат това лигавниците... Сега вече знааам  Laughing. Радвам се, че Калата вече е по-добре и се надявам скоро съвсем да изчезне този проблем.

Бърборанче, имате явно повече успех от нас с пюренцата... Между другото, все си мисля, че докато организмът им започне качествено да обработва новите храни голяма част от тях ще се изхвърлят и бебчовците няма да качват много. Но се надявам това да е кратък период и после да компенсират  Praynig
След 4 дни упорство от моя страна и от страна на баща й Рая все пак благоволи да похапне малко ябълково пюре. Обаче забелязах, че акото й стана доста по-гъстичко и се притесних да не се запече (ябълките нали запичали) и сега й въвеждам тиква. Само където някои пюрета водят тиквата за плод, а други за зеленчук, та не знам, малко на усет го давам. Исках да питам тези, които дават плодови пюренца, между храненията ли ги давате или непоследствено преди или след кърмене/АМ?
Иначе Рая вече е на 5 кърмения. Пак не суче много, но поне не се дърпа като опарена и не реве на гърда. Засега сме оставили настрана опитите да даваме АМ. Да видим до кога. (надявам се още месец и половина, де, щото след 6ия месец имам намерението да я отбивам, пък да видим...) Засега качваме нещо, дано е достатъчно...

Хайде, много  Grinning и до скоро, надявам се!

# 99
Мини, изписана е на  7 дни с тегло 2720, но на 16 дни беше 2610...чудна картинка  Joy
Катериче, след моркова на Петя акото прличаше на оранжев пластелин  ooooh! Аз и давам пюренцето в часа за хранене (не че имаме някакъв режим де), а след това ако иска и давам да суче  Hug

# 100
Честита пета месечинка на Ана и Петя и четвърта на Даниел, Никола и Белослава!
Елена, не се самообвинявай така бе жена, супер майка си, всички деца се разболяват. Бързо оправяне на малкия Марти  Hug
Сладурчеста, Кокосче, малеее представям си колко сте били ядосани от захранването. Ако на мен ми се случи, сигурно ще вдигна страшен панаир.
Усмихнатото, браво на Калоян, че е поразредил повръщанията – израства го детето вече. Сами има слуз днес много, че вчера хапнах малко овчи кашкавал, за бой съм, лакомия пуста.
Сиска8607, да пуснеш снимки след фризьора, ама непременно, да позавиждам неблагородно на новата ти прическа
БелиРужи, следя темата ти в кърмаческия. Дано бързо започне да надава малкия сладуран
Бърборанче, ех тази финна госпожица Петя, изтормози те. Бързо да почне да наддава детето. Сега видях табличката, аз не разбирам много, ама детето с 10 см е пораснало и си е удвоило рожденото тегло, а това нетрябва ли да са супер резултати  newsm78. Стискам палци всичко да е наред след прегледа с ендокриноложката  Praynig

Мацки, някоя от вас ще си слага ли спирала и ако да каква? Ще трябва скоро да отида при гинеколога да видя и той какво ще каже, но понеже минаха вече 4 месеца от раждането май вече може да се сложи или трябва да се изчака цикълът да се възстанови редовно и нормално newsm78

Хубав и усмихнат следобед   bouquet

# 101
  • София
Здравейте и от мен за днес,
честити месечинки ная Ана и Петя bouquet Heart Eyes и Даниел, Никола и Белослава Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гери- дано имате успех с новото АМ и с пюретата, ще порасне Петя, и след години ще й разказваш Hug
Сладурче- майка ти пък наистина д аимаше основания да се притеснява, че детето на яде, ама пък точно пък при Никола с неговото наддаване Shocked, много кофти, че така е реагирала, все пак майката си ти и каквото кажеш ти, това ще бъде.
Елена- не се коси, добра майка, а такива работи се случват Hug
Пепи- браво на Анастасия за наддаването  bouquet
Ние сме добре с бебока- днес за втори ден я пробвам с абълкво пюре, ама не е много очарована, да видим от утре комбинацията морков и ябълка как ще я възприеме...иначе понякога яде, понякога не иска, колкото иска- толкова.
И да се оплача- днес докато гледах и се изгорих на ютията Tired, много съм зле значи.

# 102
Здравейте и от нас!
С това хубаво време нямама време за компютъра...  Sad От време на време влизам - прочитам нещичко .....
Аз също започнах да захранвам Гого - за сега съм му давала  пюре от тиква, от морков / които аз му правя/ и бананова каша. Харесва ги!  Heart Eyes
Всички бебчета са много сладки! Hug Особено момиченцата - с тия роклички...... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 103
И..... забравих да се похваля..... От 4-5 дни когато му се спи или е гладен Гого започва да вика айдддииии.... Много е сладко! Така че, той ли е първия проговорил??? Party Wink

# 104
Елена, не се коси - разболяват се дечицата... И не защото сме лоши майки. Просто се случва, не можем да ги опазим от всичко  Hug Дано бързо му мине на бебока  Hug

За херпеса ми - ами още си стои гадината, ама хвана кора, падна, та сега нова си прави  Crazy Абе ще мине. И аз често имам, та съм им свикнала и само им се ядосвам  #Cussing out

Еспа, аз питах доки за спирала, но тя каза, че трябва да минат поне 2-3 менструации (а може и да е имала предвид да се нормализира цикълът, ама не си спомням вече). Иначе и аз май искам, но не съм проучила въпроса, чувала съм, че могат до стерилитет да доведат, а аз ще искам и още деца.

Катериче и Бърборанче, дано малките ви госпожици почнат да папкат повече тези пюренца  Hug А ако не им харесват купешките - пробвайте с домашни - може на мама манджите повече да им се усладят  Peace

И накрая да се оплача и аз - днес си изтървахме разходката заради малкия пикльо... Не ме остави да приготвя нещата - то не беше рев, то не беше чудо. И никак не се успокои.. Дори го оставих сам за малко да си пореве, ама тц. И така не стана. И накрая хвърлихме всички дрехи и си легнахме. Ми то за сън ревяло  ooooh! Дано да е инцидентно, щото ако ще ми заспива така всеки път ще убия някого  #2gunfire И сега се събуди, люлее се, дъвче си пелената и ми се хили  Heart Eyes Ама аз се изнервих много и никаква разходка няма да видим днес. Нищо, утре.

Катериче, така е - за лигавниците  Laughing - ние с Мила това си говорехме, че нямат махане тия лигавници - първо ги слагаме, щото повръщат, после щото се лигавят и накрая щото като почнем да ги захранваме ще мацат всичко навсякъде  Laughing. Абе май много малко останахме незахранилите?  newsm78 Тъкмо - после ще черпим ценен опит от вас  Mr. Green

Дени - страхотен е и твоят аватар, така ме разсмя тази снимка  Laughing  Hug

Абе исках и по други неща да се включа, ама забравих, а и дребното пак вика за внимание  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт